Badosa Paula

Badosa Paula

26
žena
Španělsko
Datum nar.:
15. 11. 1997
Výška:
180 cm
Váha:
72 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 101. / 2.
čtyřhra: 270. / 124.

Rozjetá Collinsová zvládla rychlý přesun i náročný přechod na antuku, v Charlestonu přehrála Badosaovou

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) necelých 72 hodin po životním triumfu na tvrdém povrchu v Miami zvládla náročný přechod na antuku proti těžké soupeřce. Na domácí půdě v Charlestonu si americká tenistka hrající svou poslední sezonu poradila ve dvou setech s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou (26) ze Španělska, vyhrála osmý zápas v řadě a zajistila si souboj s obhájkyní titulu Ons Jabeurovou (29).

Sabalenková se v Miami zkoncentrovala na tenis a postoupila přes kamarádku Badosaovou

WTA MIAMI - Světová dvojka Aryna Sabalenková (25) se jen pár dní po tragickém úmrtí bývalého přítele dokázala zkoncentrovat na svůj úvodní zápas na turnaji WTA 1000 v Miami. Běloruská tenistka porazila 6:4, 6:3 španělskou kamarádku Paulu Badosaovou (26) a po třetí výhře v řadě otočila vzájemnou bilanci na 3:2. O osmifinále si zahraje s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

Preview: Nosková vstoupí do tisícovky v Miami, Macháč vyzve Rubljova a zaútočí na první skalp TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open odehrají druhé kolo dva Češi. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková zahájí své působení na floridské tisícovce soubojem s kvalifikantkou Marií Timofejevovou, proti níž je jasnou favoritkou. Tomáš Macháč vyzve Andreje Rubljova a popere se o svůj první skalp TOP 10 a také premiérové třetí kolo na Masters. Šlágr obstarají Aryna Sabalenková, která absolvuje první zápas po tragické smrti bývalého přítele, s Paulou Badosaovou.

Badosaová před duelem se Sabalenkovou: Je to moje nejlepší kamarádka a nechci, aby tak trpěla

Španělská tenistka Paula Badosaová (26) zvládla v úvodním kole turnaje v Miami náročný duel s bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou vracející se po dopingové pauze a před sebou má psychicky ještě náročnější duel s kamarádkou Arynou Sabalenkovou (25). Běloruská tenistka je odhodlaná na Floridě hrát navzdory pondělnímu úmrtí přítele Konstantina Kolcova, který podle miamské policie spáchal sebevraždu.

Wozniacká na turnaji v Miami začala suverénně. Williamsová i Halepová skončily

Caroline Wozniacká (33) povolila Clare Burelové (22) jen pět her a zvládla v Miami první kolo. S druhým americkým podnikem WTA 1000 v sezóně se naopak loučí veteránka Venus Williamsová (43) a Simona Halepová (32), která se vrací na kurty po zkrácení trestu za doping. Rumunka prohrála svůj první zápas po téměř 19 měsících s trápící se Paulou Badosaovou (26).

Hvězdnou exhibici v mixu vyhráli Shelton s Navarrovou. Po 53 fiftýnech získali šek na 200 tisíc dolarů

Na předvečer prvního dne 'pátého grandslamu' v Indian Wells pořadatelé připravili fanouškům předkrm v podobě exhibičního turnaje pro osm smíšených dvojic. Každý zápas Tie Break Tens se hrál na deset vítězných bodů a šek na 200.000 dolarů získali po odvrácení mečbolu a třech výhrách domácí Ben Shelton a Emma Navarrová. Ve finále porazili španělsko-řeckou dvojici Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas.

Šwiateková ve Wimbledonu nedala šanci ani druhé soupeřce, Sorribesovou dorazila kanárem

WIMBLEDON - Světová jednička Iga Šwiateková (22) si ve Wimbledonu suverénně poradila i s druhou soupeřkou. Španělku Saru Sorribesovou (26) deklasovala v prvním vzájemném střetnutí deklasovala 6:2, 6:0 a dál může na svém zatím nejméně oblíbeném povrchu pomýšlet na zkompletování grandslamových semifinále.

Další rána pro Badosaovou. Po Australian Open přijde i o Roland Garros, v ohrožení je také Wimbledon

Paula Badosaová (25) se po lednovém Australian Open nezúčastní ani blížícího se Roland Garros. Španělka si na turnaji v Římě přivodila únavovou zlomeninu obratle L4 v bederní páteři, jejíž léčba obvykle trvá osm až 12 týdnů. Bývalá světová dvojka tak může přijít i o slavný Wimbledon, který startuje na začátku července.

Ztráta vedení, zranění a skreč. Šwiateková neporazila Rybakinovou ani v oblíbeném Římě

WTA ŘÍM - Vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková ani na oblíbené antuce v Římě nenašla recept na Jelenu Rybakinovou a také potřetí v této sezoně s ní prohrála. Přestože vedla 6:2, 4:2, měla brejkbol a byla výrazně lepší hráčkou na kurtu, dorazit soupeřku nedokázala. V závěru druhé sady si navíc poranila pravé koleno a jedenáct dní před startem Roland Garros vzdala. Na Rybakinovou v semifinále čeká Lotyška Jelena Ostapenková.

Muchová v Římě skončila v osmifinále po tříhodinové bitvě s Badosaovou

WTA ŘÍM - Na antuce v Římě vyhasla poslední česká naděje ve dvouhře. Karolína Muchová v osmifinále nestačila na Španělku Paulu Badosaovou, které podlehla po více než tříhodinovém boji 4:6, 7:6, 2:6.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist