Draper Jack

Draper Jack

22
muž
Velká Británie
Datum nar.:
22. 12. 2001
Výška:
191 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 43. / 37.
čtyřhra: - / 303.

Zvereva deptal déšť. Dvojnásobný šampion padl s Garínem a v Mnichově končí opět nečekaně brzy

ATP MNICHOV - Světová pětka Alexander Zverev (26) od úspěšného obhájení triumfu v roce 2018 nevyhrál na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Mnichově popáté v řadě víc jak jeden zápas. Letos nejvýše nasazený Němec skončil v deštěm a chladným počasím sužovaném Bavorsku stejně jako před pěti lety ve čtvrtfinále na raketě chilského šampiona z roku 2019 Cristiana Garína (27), kterému podlehl 4:6, 4:6. Naopak nezaváhal vítěz posledních dvou ročníků Dán Holger Rune (20).

Kopřiva v Mnichově nestačil na nasazeného Drapera, letos prohrál první kolo i počtvrté

ATP MNICHOV - Vít Kopřiva (26) skončil dle očekávání na podniku ATP 250 v Mnichově hned v úvodním kole. Aktuálně 119. hráč světa podlehl 1:6, 7:5, 4:6 nasazené šestce Jackovi Draperovi (22) a nezvládl ani své čtvrté letošní utkání prvního kola na nejvyšším okruhu. Britský mladík si o čtvrtfinále zahraje s Francescem Passarem, nebo Rudolfem Mollekerem.

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

Finále v Acapulcu? De Minaur zabojuje o první úspěšnou obhajobu, Ruud o nejcennější trofej

ATP ACAPULCO - Světová devítka Alex de Minaur (25) na podniku ATP 500 v Acapulcu pokračuje za premiérovou obhajobou titulu a zároveň zopakováním svého nejcennějšího triumfu. Přes semifinále třetí nasazený Australan postoupil poté, co mu za stavu 6:3, 2:6 a 4:0 vzdal nemocný Brit Jack Draper (22). Rok dlouhé čekání na 8. titul se pokusí ukončit proti Noru Casperu Ruudovi (25), který už pošesté porazil Holgera Runeho (20) a přiblížil se zisku své nejcennější trofeje.

Obhájce De Minaur přerušil sérii 10 proher s Tsitsipasem, Rune a Ruud si zajistili semifinálový šlágr

Alex de Minaur (25) pokračuje na pětistovce v Acapulcu v obhajobě svého zatím jediného triumfu na turnajích větších než ATP 250. Australan ve čtvrtfinále porazil po obratu 1:6, 6:3, 6:3 bývalého finalistu Stefanose Tsitsipase (25), s nímž prohrál posledních 10 soubojů a vzájemnou bilanci upravil na 2:11. Jeho semifinálovým protivníkem bude rozjetý Jack Draper (22). Druhé semifinále obstarají Holger Rune (20) s Casperem Ruudem (25).

Fritz i Auger-Aliassime v Acapulcu skončili na raketě italských mladíků, De Minaur vykročil za obhajobou titulu

ATP ACAPULCO - Tradičně velmi dobře obsazený turnaj ATP 500 v Acapulcu přišel hned první den o několik favoritů. Na raketě italských mladíků skončili čtvrtý nasazený finalista z roku 2020 Taylor Fritz, jenž nenavázal na triumf z Delray Beach, i Félix Auger-Aliassime, když nestačili na Italy Mattea Arnaldiho, respektive Flavia Cobolliho. Ze hry venku je i ve formě hrající Tommy Paul, naopak suverénní výhrou nad oblíbeným soupeřem vykročil za obhajobou titulu Australan Alex de Minaur.

Jirka hraje neuvěřitelně, poklonil se poražený. Česko bude mít po šesti letech hráče v TOP 25

Dlouhé čtyři roky čekal český mužský tenis na to, až některý z jeho zástupců, žijících ve stínu svých krajanek, zvedne trofej pro vítěze turnaje ATP. Půst ukončil ten, od kterého se to čekalo. A od nějž nyní budou fanoušci chtít daleko víc. Jiří Lehečka (22) uspěl ve finále v Adelaide, v němž otočil nepříznivě se vyvíjející stav a Brita Jacka Drapera (22) přehrál ve třech setech. Po utkání však uvedl, že soupeř byl po většinu utkání lepší.

Lehečka ovládl Adelaide a má první titul na turnajích ATP

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) absolvoval na podniku ATP 250 v Adelaide své druhé kariérní finále na turnajích ATP. V souboji hráčů, kteří usilovali o svůj první titul vyzval ve formě hrajícího Jacka Drapera (22). Rodák z Mladé Boleslavi zápas otočil a zvítězil po více než dvou hodinách boje 4:6, 6:4, 6:3 a získal premiérovou trofej.

Lehečka přidává na obrátkách. V Adelaide zametl s Kordou a zahraje si o první titul

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na podniku ATP 250 v Adelaide utnul sérii nezdarů a postupně nabalované sebevědomí proměnil ve vyrovnání svého nejlepšího výsledku. Český mladík v Jižní Austrálii porazil i čtvrtého soupeře, loňského finalistu Sebastiana Kordu (23) smetl jednoznačně 6:2, 6:1 a postoupil do svého druhého finále. O premiérový titul si zahraje s Britem Jackem Draperem (22).

Lehečka v Adelaide zdolal Lajoviče a po čtyřech měsících vyhrál dvakrát po sobě

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na turnaji ATP 250 v australském Adelaide přetlačil po setech 7:5, 4:6, 6:3 Srba Dušana Lajoviče (33), navázal na přerušení série pěti porážek a poprvé od zářijového Davis Cupu vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále generálky na Australian Open vyzve druhého nasazeného Chilana Nicolase Jarryho (28).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist