Kasatkina Darya

Kasatkina Darya

26
žena
Rusko
Datum nar.:
7. 5. 1997
Výška:
170 cm
Váha:
62 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 11. / 8.
čtyřhra: 273. / 43.

Výjimečný počin Collinsové. Během dvou týdnů vyhrála dva prestižní turnaje na dvou površích

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) dokázala jako první od roku 2013 vyhrát dva turnaje během dvou týdnů na dvou různých površích. Osm dní po životním triumfu na hardové tisícovce v Miami ovládla také antukový podnik WTA 500 v Charlestonu, kde výjimečný úspěch stvrdila jednoznačnou finálovou výhrou 6:2, 6:1 nad ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26) a zopakovala 11 let starý počin slavné krajanky Sereny Williamsové. Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, zároveň zaznamenala svou rekordní sérii 13 výher v řadě.

Úkaz Collinsová. Na dvou površích táhne sérii 12 výher během 18 dní, už třikrát porazila hráčku TOP 10

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) v Charlestonu porazila dvakrát 6:3 světovou sedmičku Mariu Sakkariovou (28) z Řecka a týden po triumfu na hardovém podniku WTA 1000 v Miami postoupila do finále i na antukovém turnaji WTA 500. V životní formě hrající Američanka neprohrála už 12 zápasů v řadě, čímž vyrovnala svou nejdelší vítěznou šňůru z léta 2021. O celkově čtvrtý titul si zahraje s ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26).

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Wozniacká prohrála s Kalininovou i v deštivém Charlestonu, Azarenková hladce vyhrála

WTA CHARLESTON - Ve středu se v deštěm dlouho bičovaném Charlestonu představily dvě bývalé světové jedničky a tenisové maminky. Zatímco bývalá šampionka Caroline Wozniacká (33) z Dánska nestačila na druhé akci po sobě na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (27), Běloruska Viktoria Azarenková (34) nedala šanci Italce Elisabettě Cocciarettové (23)..

Rybakinová slaví druhý triumf v sezoně. Po Brisbane dobyla také Abú Zabí

WTA ABÚ ZABÍ - Světová pětka Jelena Rybakinová (24) jako druhá v sezoně 2024 slaví na hlavním okruhu druhý titul. Měsíc po triumfu v Brisbane kazašská tenistka ovládla další podnik WTA 500 v Abú Zabí, kde ve finále porazila 6:1, 6:4 Rusku Darju Kasatkinovou (26). Své celkově 16. finále přetavila v zisk sedmé trofeje.

Rybakinová na pátý pokus zdolala Samsonovovou, o titul z Abú Zabí si zahraje s Kasatkinovou

WTA ABÚ ZABÍ - Jelena Rybakinová (24) až v pátém vzájemném střetnutí našla recept na Ljudmilu Samsonovovou (25). Kazašská tenistka se dočkala v semifinále podniku WTA 500 v Abú Zabí, kde zdolala loňskou finalistku a patnáctou hráčku světa 6:0, 4:6, 6:2. O druhý letošní titul si světová pětka zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po tříhodinové bitvě udolala svou rovněž neoblíbenou soupeřku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (27) a podruhé v sezoně postoupila do finále.

Krejčíkové se odveta nepovedla. V Abú Zabí skončila opět na raketě Samsonovové

WTA ABÚ ZABÍ - Česká tenistka Barbora Krejčíková (28) dohrála na turnaji WTA 500 v Abú Zabí stejně jako před rokem po dvousetové porážce s Ljudmilou Samsonovovou (25). Letos ve čtvrtfinále přišla čtyřikrát o podání a obhájkyni finále podlehla 5:7, 4:6. Osmá nasazená Ruska si o zopakování loňského výsledku zahraje s nejvýše nasazenou Jelenou Rybakinovou (24), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.

Ostapenková ovládla akci WTA 500 v Adelaide, ve finále smetla Kasatkinovou

WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním finále na australské půdě přejela 6:3, 6:2 Darju Kasatkinovou (26). Ruska po obratu ve druhém kole dva dny nehrála, protože ji dvě soupeřky pustily dál bez boje. Vítězka Roland Garros 2017 si poprvé od roku 2018 zajistila návrat do TOP 10 a získal 7. titul.

Ostapenkové funguje útočná hra a je ve finále. Kasatkinová postoupila opět bez boje

WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním semifinále na australské půdě porazila 6:2, 7:6 Jekatěrinu Alexandrovovou (29), poprvé od roku 2018 si zajistila návrat do TOP 10 a popatnácté v kariéře postoupila do finále. O 7. titul si vítězka Roland Garros 2017 zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po obratu ve druhém kole dva dny nehrála. Dvě soupeřky ji pustily dál bez boje, naposledy profitovala z odstoupení světové pětky Jessiky Pegulaové (29).

Haddadová Maiaová je letos poprvé ve finále, o titul si zahraje na WTA Elite Trophy

WTA ELITE TROPHY - Beatriz Haddadová Maiaová (27) na svém posledním letošním turnaji postoupila poprvé v sezoně do finále a hned na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. V semifinále 'malého Turnaje mistryň' brazilská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Darju Kasatkinovou (26) a poprvé od Wimbledonu vyhrála tři zápasy po sobě. O třetí a nejcennější titul si zahraje proti domácí Qinwen Zheng (21).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist