Kudermetova Veronika

Kudermetova Veronika

26
žena
Rusko
Datum nar.:
24. 4. 1997
Výška:
175 cm
Váha:
63 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 19. / 9.
čtyřhra: 62. / 2.

Nešťastný návrat Krejčíkové. Ve Stuttgartu neudržela vedení proti trápící se Kuděrmetovové

WTA STUTTGART - Barbora Krejčíková (28) na první akci po sérii zdravotních potíží a odhlášení se z pěti turnajů sahala po vítězném návratu na kurty, první zápas po více než dvou měsících ale do vítězného konce nedotáhla. Na hvězdami nabitém podniku WTA 500 ve Stuttgartu podlehla po více než tříhodinovém boji 7:5, 4:6, 4:6 světové devatenáctce Veronice Kuděrmetovové (26) z Ruska, přestože ve třetím setu vedla 4:1, a antukovou část sezony začala nešťastnou porážkou.

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Loni triumf na Turnaji mistryň, letos bez titulu. Garciaová skončila na WTA Elite Trophy už ve skupině

Caroline Garciaová (30) loni posbírala čtyři trofeje včetně triumfu na Turnaji mistryň, ovšem letošní sezonu zakončila bez titulu. Na probíhajícím WTA Elite Trophy vypadla už ve skupině, když v přímém souboji o semifinále nestačila 1:6, 6:7 na Beatriz Haddadovou Maiaovou (27). Brazilka se o finále utká s Darjou Kasatkinovou (26), druhé semifinále obstarají domácí Qinwen Zheng (21) a Lin Zhu (29).

Krejčíková v Zhuhai překvapení nepřipustila, WTA Elite Trophy zahájila výhrou nad Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) v úvodním zápase na WTA Elite Trophy žádné překvapení nepřipustila a vede Azalkovou skupinu. Nasazená jednička si v čínském Zhuhai poradila v souboji debutantek 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou (31), se kterou vyhrála i třetí vzájemný duel. Postup do semifinále si může zajistit už ve středu v utkání s Darjou Kasatkinovou (26).

Preview: Krejčíková se ve skupině na WTA Elite Trophy utká s Kasatkinovou a Linetteovou

V úterý startuje letošní ročník "malého Turnaje mistryň", akce pro jedenáct nejlepších hráček aktuální sezony a jednu divokou kartu, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň do mexického Cancúnu. České barvy bude hájit pouze Barbora Krejčíková (27), jež se v Azalkové skupině střetne s Darjou Kasatkinovou (26) a Magdou Linetteovou (31). Podnik WTA Elite Trophy se do kalendáře vrátil po čtyřech letech a v neděli pozná zbrusu novou šampionku.

Do Tokia dorazila bez formy. Domů si Kuděrmetovová odváží první trofej z tvrdého povrchu

WTA TOKIO - Veronika Kuděrmetovová (26) na podniku WTA 500 v Tokiu získala druhý titul a první z tvrdého povrchu. Do japonské metropole sice dorazila bez formy, dokázala však poprvé porazit neoblíbenou soupeřku Igu Šwiatekovou, vyhrát nejdelší zápas kariéry a nakonec i mírně vylepšit bilanci ve finále. V celkově sedmém finálovém duelu si šestadvacetiletá rodačka z Kazaně poradila 7:5, 6:1 se světovou čtyřkou Jessicou Pegulaovou z USA a poprvé v kariéře porazila dvě hráčky TOP 5 na jednom turnaji.

Kuděrmetovová vyhrála maraton s Pavljučenkovovou. V Tokiu si zahraje o první trofej z hardu

WTA TOKIO - Veronika Kuděrmetovová (26) na podniku WTA 500 v Tokiu udolala po 3 hodinách a 25 minutách boje 7:6, 6:7, 6:3 krajanku Anastasii Pavljučenkovovou (32), navázala na skalp Igy Šwiatekové a posedmé v kariéře postoupila do finále. O teprve druhý titul a první na tvrdém povrchu se rodačka z Kazaně utká s Jessicou Pegulaovou (29), která zastavila čtrnáct setů neporaženou Mariu Sakkariovou (28).

Šwiateková poprvé nesmetla Kuděrmetovovou. V Tokiu prohrála třísetové čtvrtfinále

WTA TOKIO - Iga Šwiateková (22) po triumfu na Roland Garros pokračuje v matných výkonech. V Tokiu na prvním turnaji po sesazení z čela světového žebříčku skončila už ve čtvrtfinále po třísetové porážce se svou až dosud oblíbenou soupeřkou Veronikou Kuděrmetovovou (26), s níž v předchozích čtyřech duelech ztratila dohromady jen deset gamů.

Šwiateková se na úvod v Tokiu překvapivě nadřela proti domácí outsiderce, Pegulaová je blíž k Turnaji mistryň

Iga Šwiateková (22) nepředvedla v úvodním zápase na akci WTA 500 v Tokiu přesvědčivý výkon, v první sadě prohrávala už 1:4 o dva brejky a ve druhé nedotáhla vedení 5:1. Domácí outsiderku Mai Hontamaovou (24) nakonec přetlačila až po dvou hodinách 6:4, 7:5. Suverénní vstup do turnaje má naopak za sebou Jessica Pegulaová (29) a zase je o kousek blíž startu na Turnaji mistryň v Mexiku.

Český krach v Clevelandu. Krejčíková, Siniaková a Fruhvirtová neuhrály ani set

WTA CLEVELAND - Českým tenistkám se turnaj v Clevelandu vůbec nepovedl. Ze čtyř želízek v ohni neuspělo žádné z nich a navíc se všechna rozloučila s generálkou na US Open bez zisku setu. Barbora Krejčíková (27) se po zranění kotníku nedokázala dostat do formy a v přípravě na poslední grandslam sezony neuhrála ani set, v úterý prohrála v úvodním kole hladce 4:6, 1:6 s dánskou šťastnou poraženou kvalifikantkou Clarou Tausonovou. Kateřina Siniaková (27) vzdala kvůli bolestem zad Španělce Saře Sorribesové a utrpěla pátou porážku po sobě. Dokonce už pošesté v řadě padla Linda Fruhvirtová (18), jež nestačila na světovou šestku Caroline Garciaovou. Již v pondělí vypadla Linda Nosková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist