Ruse Elena Gabriela

Ruse Elena Gabriela

26
žena
Rumunsko
Datum nar.:
6. 11. 1997
Výška:
172 cm
Váha:
kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 143. / 51.
čtyřhra: 83. / 32.

Vondroušová na grandslamech dál vítězí. Na US Open postupují i Nosková, Bouzková a Plíšková

US OPEN - Markéta Vondroušová (24) suverénně zvládla svůj první grandslamový zápas po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, v úvodním kole US Open deklasovala 6:3, 6:0 kvalifikantku Na-Lae Han (31) a vylepšila svou letošní bilanci v úvodních zápasech na 13:1. Linda Nosková (18) si připsala svou druhou výhru v hlavních losech majorů a do další fáze postoupily i Marie Bouzková (25) a Karolína Plíšková (31). První kolo v úterý nezvládly jen Barbora Krejčíková (27) a Barbora Strýcová (37), jež odehrála poslední singlový zápas kariéry.

Muchová v Římě nezaváhala a postupuje. Fruhvirtová schytala další výprask, vypadla i Martincová

WTA ŘÍM - Karolína Muchová zvládla vstup i do svého osmého turnaje v sezoně, v Římě porazila lucky losera Kamillu Rachimovovou a na druhý pokus se dočkala svého prvního vítězství ve Foro Italicu. Linda Fruhvirtová zakončila svůj debut v Římě hned v prvním kole po výprasku od 152. hráčky světa Eleny-Gabriely Ruseové. Na úvod hlavní soutěže vypadla i kvalifikantka Tereza Martincová po prohře s trápící se Alizé Cornetovou.

Martincová končí opět v kvalifikaci. V Indian Wells prohrála s Ruseovou

WTA INDIAN WELLS - Tereza Martincová skončila na čtvrtém turnaji po sobě už v kvalifikaci a pokračuje v dlouhodobě nevýrazných výkonech. Na akci WTA 1000 v Indian Wells v úvodním vystoupení podlehla hladce ve dvou setech Rumunce Eleně-Gabriele Ruseové, s níž v pátém vzájemném střetnutí prohrála již počtvrté.

Siniaková v Monterrey nevyužila mečbol a prohrála přetahovanou s Rachimovovou

WTA MONTERREY - Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková na semifinále z Méridy na dalším turnaji WTA 250 v Mexiku nenavázala. V Monterrey šestá nasazená Češka podlehla v komorní atmosféře jednoho z vedlejších kurtů po nevyužití mečbolu a bezmála tříhodinové přetahované nyní již osm zápasů neporažené kvalifikantce Kamille Rachimovové, které se povedla odveta za porážku z úvodu sezony.

Plíšková v Abú Zabí 'přejela' Bonaventureovou, postoupila i Krejčíková

WTA ABÚ ZABÍ - Karolína Plíšková vstoupila do turnaje WTA 500 v Abú Zabí jednoznačnou výhrou. Belgičanku Ysalinu Bonaventureovou, jež nahradila Garbiňe Muguruzaovou, smetla i díky pouhým osmi nevynuceným chybám za 47 minut hry. Úspěšně odstartovala také Barbora Krejčíková, která si poradila s Rumunkou Elenou-Gabrielou Ruseovou. Naopak Marie Bouzková neudržela vedení proti nasazené Beatriz Haddadové Maiaové.

Krejčíková se Siniakovou jsou třetí rok po sobě ve finále Australian Open!

AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Melbourne smetly 6-2 6-2 ukrajinsko-rumunskou dvojici Marta Kosťuková a Elena-Gabriela Ruseová a třetí rok po sobě postoupily do finále Australian Open. O již sedmý grandslamový titul a premiérové obhájení triumfu se české favoritky utkají s japonským tandemem Šúko Aojamaová a Ena Šibaharová.

Muchová v Aucklandu přehrála Ruseovou a zahraje si o první semifinále po dvou letech

WTA AUCKLAND - Karolína Muchová v Aucklandu porazila 6-4 6-1 Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovou a pokračuje v úspěšném vstupu do sezony. O první semifinále od Australian Open 2021 si česká tenistka zahraje s bývalou vítězkou dívčího French Open Španělkou Rebekou Masárovou.

Vondroušová v Dubaji postoupila po skreči, Siniaková podlehla obhájkyni titulu

WTA DUBAJ - Poloviční úspěšnost měly české kvalifikantky v prvním kole turnaje WTA 500 v Dubaji. Markéta Vondroušová postoupila poté, co americká finalistka Australian Open Danielle Collinsová duel po zisku prvního setu a třech gamech druhé sady vzdala. Kateřina Siniaková svedla třísetový souboj se španělskou obhájkyní titulu Muguruzaovou, potřetí v řadě ji ale porazit nedokázala.

Krejčíková má za sebou úspěšný debut v hlavní soutěži US Open, postoupila i Vondroušová. Martincová ani Bouzková nepřekvapily

US OPEN - Barbora Krejčíková úspěšně zahájila svůj debut v hlavní soutěži US Open, v úvodním kole si bez ztráty servisu poradila s kvalifikantkou Astrou Sharmaovou. Markéta Vondroušová získala 11 her v řadě a přehrála Elenu-Gabrielu Ruseovou. Tereza Martincová ani Marie Bouzková proti nasazeným soupeřkám nepřekvapily a i při své čtvrté účasti v hlavní soutěži newyorského grandslamu skončily v prvním kole.

Collinsové se povedla odveta proti Ruseové a v Palermu slaví první titul

WTA PALERMO - Nejvýše nasazená Danielle Collinsová na antuce v Palermu slaví premiérový titul na okruhu WTA. 27letá Američanka ve svém prvním finále přehrála dvanáct zápasů neporaženou Rumunku Elenu Ruseovou a oplatila jí dva týdny starou porážku z Hamburku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist