Tsonga Jo-Wilfried

Tsonga Jo-Wilfried

39
muž
Francie
Datum nar.:
17. 4. 1985
Výška:
188 cm
Váha:
93 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 5.
čtyřhra: - / 33.

Tsonga má za sebou dojemnou rozlučku. Na Roland Garros padl v bitvě s Ruudem

FRENCH OPEN - Bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga se s kariérou rozloučil v téměř čtyřhodinovém zápase před domácím publikem. V prvním kole Roland Garŕos 37letý Francouz podlehl 7-6 6-7 2-6 6-7 světové osmičce Noru Casperu Ruudovi.

Skončí tam, kde začal. Miláček francouzského publika Tsonga dá na French Open sbohem bohaté kariéře

Finále Australian Open, 18 titulů na okruhu ATP, stříbrná medaile z olympiády, triumf v Davis Cupu, svého času páté místo na světě a vítězství, dokonce opakovaná, nad členy velké čtyřky. Jo-Wilfried Tsonga (37) má za sebou úctyhodnou kariéru, kterou uzavře na domácí půdě na nadcházejícím French Open. Symboličtější místo byste nenašli, vždyť areál Rolanda Garrose je pro něj bez nadsázky osudový.

Tsonga a Simon dostali zelenou pro rozlučku. Na French Open si zahrají díky divoké kartě

Sedmatřicetiletí Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Gilles Simon dostali od pořadatelů volnou kartu pro účast v hlavní soutěži Roland Garros, jež má být jejich poslední v kariéře. Tsonga se hodlá s tenisem rozloučit právě na pařížské antuce, Simon po sezoně.

Wawrinka nezvládl ani druhý zápas po návratu, v Monte Carlu neudržel vedení proti Bublikovi

ATP MASTERS MONTE CARLO - Stan Wawrinka nezvládl ani svůj druhý zápas po více než roční pauze. Sedmatřicetiletý Švýcar v prvním kole na Masters v Monte Carlu, kde v roce 2014 triumfoval, nestačil 6-3 5-7 2-6 na Alexandera Bublika.

Šestatřicetiletý Tsonga na domácím French Open ukončí kariéru

Grandslamový finalista Jo-Wilfried Tsonga se brzy rozloučí se svou úspěšnou tenisovou kariérou. Šestatřicetiletý Francouz, který posbíral 18 trofejí a v žebříčku to nejvýše dotáhl na páté místo, řekne sbohem na domácím French Open. Antukový podnik velké čtyřky startuje 22. května.

Macháč v Marseille prohrál bitvu se Safiullinem a čtvrtfinále s Tsitsipasem si nezahraje

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč na halovém turnaji v Marseille na čtvrtfinále nedosáhl. Český daviscupový reprezentant podlehl v utkání druhého kola 7-6 4-6 6-7 Rusovi Romanu Safiullinovi a přišel o souboj se světovou čtyřkou Stefanos Tsitsipasem.

Macháč v Marseille otočil souboj kvalifikantů a má první výhru na turnajích ATP!

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč se při svém druhém startu v hlavních soutěžích turnajů ATP dočkal prvního vítězství. Jednadvacetiletý Čech v hale v Marseille sice souboj kvalifikantů s Damirem Džumhurem zahájil špatně, ale včas zabral a bývalou světovou třiadvacítku přehrál jasně 1-6 6-3 6-1. O premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour si zahraje s dalším kvalifikantem Romanem Safjullinem.

Rotterdam: Unavený Medveděv a na covid pozitivní Sinner nedorazí. Divokou kartu přijali Murray a Tsonga

Pořadatelé turnaje ATP 500 v Rotterdamu přišli pár dní před startem o dva členy Top 10, nicméně získali do startovního pole dva bývalé šampiony. Rus Daniil Medveděv se omluvil kvůli únavě po Australian Open, Itala Jannika Sinnera do Nizozemska nepustil pozitivní test na Covid-19. Divokou kartu přijali Andy Murray a Jo-Wilfried Tsonga.

Tsonga v Montpellier první sérii výher po dvou a půl letech nezaznamenal

ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga v Montpellier první sérii dvou výher od podzimu 2019 nezaznamenal. Ve druhém kole 36letý Francouz podlehl 4-6 6-7 Srbu Filipu Krajinovičovi, se kterým prohrál i druhý vzájemný duel.

Tsonga se po půl roce vrátil na okruh ATP, v Montpellier slaví první výhru po 11 měsících

ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga se dnes po půl roce objevil na turnaji ATP a na domácí půdě v Montpellier hned ukončil 11 měsíců dlouhé čekání na vítězství. Francouzský šampion z roku 2019, který od loňského Wimbledonu léčil zranění nohy, porazil Poláka Kacpera Żuka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist