Zapata Miralles Bernabe

Zapata Miralles Bernabe

27
muž
Španělsko
Datum nar.:
12. 1. 1997
Výška:
183 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 145. / 37.
čtyřhra: 886. / 146.

Lehečka pokračuje na vítězné vlně i v Melbourne, Veselý neudržel vedení proti Filsovi

AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka (22) tři dny po premiérovém triumfu na okruhu ATP bez potíží vykročil za obhajobou čtvrtfinále na Australian Open. Dvaadvacetiletý Čech v Melbourne začal hladkým vítězstvím 6:3, 6:2, 6:3 nad Španělem Bernabém Zapatou (27). Naopak hned v prvním kole skončil posedmé z devíti účastí Jiří Veselý (30), který podlehl 6:4, 5:7, 2:6, 3:6 francouzskému talentovi Arthuru Filsovi (19).

Plíšková na Australian Open vyzve Rybakinovou, vstup do turnaje čeká i Lehečku a Veselého

V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje obsazení druhého kola. Z českých tenistů do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony vstoupí Karolína Plíšková proti loňské finalistce a jedné z největších favoritek Jeleně Rybakinové, Jiří Veselý startující na chráněný žebříček a Jiří Lehečka, který dorazil po triumfu v Adelaide. Šlágrem úterního programu je souboj světové jedničky Igy Šwiatekové s bývalou šampionkou Sofií Keninovou.

Češi v Davis Cupu porazili domácí Španěly. Ve Valencii bodovali Macháč, Lehečka i deblisté

DAVIS CUP - Čeští tenisté vstoupili do základní skupiny finálového turnaje Davisova poháru výhrou 3:0 nad domácími Španěly. O vítězství ve Valencii rozhodli už ve dvouhrách, v nichž Tomáš Macháč (22) přehrál bez ztráty podání 6:4, 6:4 Bernabého Zapatu (26) a Jiří Lehečka (21) následně v duelu týmových jedniček zdolal 7:6, 7:5 Alejandra Davidoviche (24). Třetí bod v deblu získali debutant Jakub Menšík (18) a Adam Pavlásek (28).

Rubljov byl v Hamburku třikrát jediný míček od vyřazení, všechny sety potřeboval i Ruud

Andrej Rubljov (25) přijel do Hamburku po nedělním triumfu v Bastadu a v úvodním zápase na německé antuce byl třikrát jediný míček od vyřazení. Šampion ročníku 2020 ale všechny tři mečboly odvrátil a Bernabého Zapatu (26) po třech hodinách boje zdolal 5:7, 6:1, 7:6. Vstup do podniku série ATP 500 zvládl i Casper Ruud (24), také nejvýše nasazený potřeboval na postup všechny tři sety.

Trápící se Thiem v Estorilu deklasoval Sheltona a zahraje si první čtvrtfinále od října

ATP ESTORIL - Dominic Thiem smetl na antuce v Estorilu dvakrát 6-2 čtvrtfinalistu letošního Australian Open Bena Sheltona, připsal si teprve třetí letošní turnajové vítězství a poprvé od říjnového semifinále v hale v Antverpách postoupil mezi nejlepší osmičku. Ve svém druhém startu na portugalském podniku bude bývalá světová trojka pokračovat Quentinovi Halysovi, který vyřadil nasazenou čtyřku Roberta Bautistu. Ze hry venku je druhý nasazený Hubert Hurkacz.

Norrie je ve svém největším antukovém finále. V Riu ho čeká odveta proti Alcarazovi

ATP RIO DE JANEIRO - Cameron Norrie na turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro zdolal v tie-breaku třetího setu Španěla Bernabéa Zapatu a postoupil do třetího letošního finále a svého největšího na antuce. V něm se střetne s obhájcem titulu Carlosem Alcarazem, kterému může oplatit týden starou porážku z Buenos Aires.

Alcaraz si znovu po týdnu poradil s Lajovičem, v semifinále v Riu je i Norrie

ATP RIO DE JANEIRO - Na jihoamerický antukách se znovu po týdnu schyluje k finálovému souboji Carlose Alcaraze s Cameronem Norriem. Španělský mladík si ve čtvrtfinále poradil se Srbem Dušanem Lajovičem, druhý nasazený Brit otočil utkání s Hugem Dellienem z Bolívie.

Norrie si v Buenos Aires zajistil antukové finále proti navrátilci Alcarazovi

ATP BUENOS AIRES - Brit Cameron Norrie v Buenos Aires zvládl další náročný zápas a podruhé v sezoně postoupil do finále. O druhý antukový titul si zahraje se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem ze Španělska, který hraje první turnaj od loňského listopadu a sérii zranění.

Alcaraz v Buenos Aires nabírá formu. S výkonem jsem moc spokojený, řekl po výhře nad Lajovičem

ATP BUENOS AIRES - Druhý hráč světa Carlos Alcaraz si na antuce v Buenos Aires na své první akci po třech měsících poradil i s druhým srbským soupeřem. Dušana Lajoviče porazil navzdory dvěma prohraným servisům 2-0 na sety a postoupil do semifinále. V něm narazí na krajana Bernabéa Zapatu, jenž hraje svůj životní turnaj.

Trápení bývalých šampionů: Thiem v Buenos Aires prohrál s Varillasem, Schwartzman se Zapatou

ATP BUENOS AIRES - Dominic Thiem na antuce v Buenos Aires na svou první výhru v sezoně nenavázal. Ve druhém kole dvojnásobný rakouský šampion prohrál s Juanem Pablem Varillasem, který si proti bývalému třetímu hráči světa a vítězi US Open připsal svůj 'nejzvučnější' skalp a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP. O teprve druhou letošní výhru marně usiloval také dlouhodobě se trápící domácí oblíbenec a předloňský vítěz Diego Schwartzman, jehož přemožitel Bernabe Zapata rovněž vyrovnal svůj nejlepší výsledek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist