9. den v Paříži: Pokračují osmifinále. Dimitrov se ve šlágru utká se Zverevem, Slovensko má ve hře Schmiedlovou

5. 6. 2023, 05:00
Previews 130
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku French Open se odehraje zbytek osmifinálových duelů. Šlágrem pondělního programu je Night Session na centrálním dvorci mezi Grigorem Dimitrovem a Alexanderem Zverevem. Anna Karolína Schmiedlová absolvuje své první osmifinále na grandslamech a vyzve v něm loňskou finalistku Cori Gauffovou. Iga Šwiateková bude v obhajobě pokračovat proti Lesje Curenkové.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Osmifinále žen •
Peraová (USA) - Džabúrová (7-Tun.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (11:00 SELČ)
Sorribesová (Šp.) - Haddadová Maiaová (14-Braz.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Schmiedlová (SR) - Gauffová (6-USA) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (14:30 SELČ)
• Osmifinále mužů •
Jarry (Chile) - Ruud (4-Nor.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (12:30 SELČ)
Rune (6-Dán.) - F. Cerúndolo (23-Arg.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (12:30 SELČ)
Etcheverry (Arg.) - Nišioka (27-Jap.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (16:00 SELČ)
Dimitrov (28-Bulh.) - Zverev (22-Něm.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (20:15 SELČ)


• Osmifinále žen •
Bernarda Peraová (36.) - Ons Džabúrová (7.) | Court Philippe-Chatrier (11:00 SELČ)
Bernarda Peraová na třetí pokus zvládla třetí kolo na grandslamech a zahraje si své premiérové osmifinále na největších tenisových podnicích. V něm vyzve světovou sedmičku Ons Džabúrovou, která má v této fázi majorů bilanci 4:2 a obě porážky si připsala právě v tomto dějišti. Vzájemná bilance je před tímto soubojem vyrovnaná.

Peraová si ještě loni touto dobou procházela krizí, ale pak posbírala v Hamburku a Budapešti své první tituly na nejvyšší tour a stále se pohybuje okolo svého žebříčkového maxima. Letos se jí nedaří, z 27 odehraných duelů vyhrála jen 15 a jejím maximem jsou dvě čtvrtfinále. Poslední zaregistrovala na jedné ze závěrečných generálek ve Štrasburku, kde si poradila s outsiderkami Sophií Changovou a Kimberly Birrellovou a pak překvapivě nestačila na Claru Burelovou. V Paříži využila příznivého losu, po trápící se Anett Kontaveitové vyřadila Donnu Vekičovou, pro níž je antuka nejslabší povrch, a Elisabettu Cocciarettovou.

Džabúrová je finalistkou dvou ze čtyř loňských grandslamů, ale kvůli neustálým zdravotním problémům nemůže na životní rok pořádně navázat. V probíhající sezoně odehrála pouhých sedm turnajů, kvůli menší operaci kolene vynechala podniky na Blízkém východě a ve Stuttgartu vzdala pro zranění lýtka a poté vynechala obhajobu v Madridu. Na antuce je i tak velkou hrozbou, v Charlestonu brala titul, ve Stuttgartu uhrála semifinále a odpustit se jí dá porážka v úvodním zápase v Římě s nebezpečnou Paulou Badosaovou. Na French Open si suverénně poradila s Luciou Bronzettiovou i Océane Dodinovou a pak po obratu porazila skvěle hrající kvalifikantku Olgu Danilovičovou.

Peraová může jedině překvapit. Potíže měla totiž v Paříži s trápící se Anett Kontaveitovou, Donnou Vekičovou i Elisabettou Cocciarettovou a Džabúrová bude ještě těžší soupeřkou. Američanka má za sebou 13 soubojů se zástupkyněmi TOP 10 a dokázala porazit jen Kontaveitovou loni v Hamburku a Johannu Kontaovou v tom úplně prvním na Australian Open 2018. Džabúrová nemá ideální formu, ale pokud nebude zdravotně limitována, pak by měla potvrdit roli favoritky a zvládnout čtvrté osmifinále na grandslamech v řadě.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Bernarda Peraová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Štrasburk, Hobart (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (ČF)
Bilance: 15:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 8:4
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:3 (kariérní 2:11)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Bernarda Peraová - French Open
Kariérní bilance:
5:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Madrid (3K), Řím (2K), Štrasburk (ČF)
Cesta turnajem: Kontaveitová (7:6, 6:2), (22) Vekičová (3:6, 6:4, 6:3), Cocciarettová (6:4, 7:6)

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Charleston (T);  Stuttgart,  Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (T); Stuttgart (SF)
Bilance: 14:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 10:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 5:2 (kariérní 80:72)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 4:2)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Ons Džabúrová - French Open
Kariérní bilance:
11:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020-21, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:2
Generálka: Stuttgart (SF), Řím (2K)
Cesta turnajem: Bronzettiová (6:4, 6:1), Dodinová (6:2, 6:3), Danilovičová (4:6, 6:4, 6:2)


Sara Sorribesová (132.) - Beatriz Haddadová Maiaová (14.) | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Sara Sorribesová i Beatriz Haddadová Maiaová absolvují své první osmifinále na grandslamových akcích. První jmenovaná do něj prošla bez boje po odstoupení Jeleny Rybakinové a druhá poprvé na podnicích velké čtyřky překročila druhé kolo. Vzájemná bilance je vyrovnaná, dvakrát se potkaly na antuce i na betonech a souboje si rozdělily.

Sorribesová se loni v létě začala trápit se zraněním chodidla, sezonu musela ukončit už v září a do té aktuální naskočila až v dubnu. A na oblíbené antuce si vede vzhledem k dlouhé pauze velmi solidně. Po čtvrtfinále na prvním podniku v Bogotě se probojovala do semifinále na W100 v Oeirasu a do finále na akci stejné kategorie doma v Madridu, v němž jí první triumf od roku 2021 znemožnila rozjetá Olga Danilovičová. Také na French Open si vede velice dobře, s Clarou Burelovou ani bývalou čtvrtfinalistkou Petrou Martičovou neztratila set a ve třetím kole nenastoupila jedna z největších favoritek Jelena Rybakinová.

Haddadová Maiaová loni excelovala, na trávě získala své první tituly na nejvyšší tour a vyšplhala se do TOP 20 žebříčku. V letošní sezoně je to o něco slabší, dosud uhrála jen jedno semifinále. Přípravu na antukový vrchol měla solidní. Po čtvrtfinále ve Stuttgartu, kde dosáhla na svou první vítěznou sérii po více než dvou měsících, se do stejné fáze probojovala také v Římě. Mezitím prohrála úvodní zápas v Madridu s mladou kometou Mirrou Andrejevovou. Na French Open začala demolicí Tatjany Mariaové, ale pak sehrála třísetovou bitvu s Dianou Šnajderovou i Jekatěrinou Alexandrovovou, proti které likvidovala mečbol.

Sorribesová bude obzvláště na antuce velmi nebezpečnou a hlavně nepříjemnou soupeřkou, v posledních týdnech se může pochlubit skalpy Leylah Fernandezové či Petry Martičové. Haddadová Maiaová navíc není v nijak excelentní formě a velké potíže měla v předchozích kolech s Dianou Šnajderovou a Jekatěrinou Alexandrovovou. Sorribesová má tak možnost vylepšit svou mizernou bilanci 5:25 s hráčkami TOP 20. Šance na postup jsou vyrovnané, více se věří Brazilce.

Tip na vítězku: Beatriz Haddadová Maiaová

Sara Sorribesová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bogotá (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Bogotá (ČF)
Bilance: 12:5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 11:5
Bilance proti hráčkám TOP 20: 0:0 (kariérní 5:25)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (-)

Sara Sorribesová - French Open
Kariérní bilance:
3:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: W100 Oeiras (SF), Madrid (Q), 125k Reus (1K), W100 Madrid (F)
Cesta turnajem: Burelová (7:6, 6:2), Martičová (6:4, 6:1), (4) Rybakinová (bez boje)

Beatriz Haddadová Maiaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Abú Zabí (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím,  Stuttgart (ČF)
Bilance: 20:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 8:3
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 4:1 (kariérní 299:124)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Beatriz Haddadová Maiaová - French Open
Kariérní bilance:
4:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (ČF), Madrid (2K), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Mariaová (6:0, 6:1), Šnajderová (6:2, 5:7, 6:4), (23) Alexandrovová (5:7, 6:4, 7:5)


Anna Karolína Schmiedlová (100.) - Cori Gauffová (6.) | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
Anna Karolína Schmiedlová si v 28 letech zahraje své premiérové osmifinále na grandslamových turnajích. Slovenka v něm vyzve světovou šestku a loňskou finalistku Cori Gauffovou, která může v areálu Rolanda Garrose postoupit třetím rokem v řadě mezi osmičku nejlepších. Jediné dosavadní střetnutí se uskutečnilo loni na antuce v Madridu a Američanka ztratila jen dvě hry a nadělila kanára.

Schmiedlová posbírala na hlavním okruhu tři tituly a v žebříčku byla už na 26. místě. Jenže v posledních letech se jí na nejvyšší úrovni vůbec nedaří a momentálně uzavírá elitní stovku pořadí. Její tažení v areálu Rolanda Garrose je velkým překvapením, na posledních dvou turnajích totiž neuhrála set s #270 Lucií Havlíčkovou na ITF v Trnavě ani #132 Ylenou In-Albonovou na 125k ve Florencii. Na pařížské antuce ovšem v ani jednom ze tří zápasů neztratila set, snadno přehrála favorizovanou světovou jedenáctku Veroniku Kuděrmetovovou, lucky losera Aljonu Bolšovovou i rozjetou kvalifikantku Kaylu Dayovou.

Gauffová měla vynikající start do sezony, v Aucklandu získala titul a na Australian Open prošla do osmifinále. Následovalo semifinále v Dubaji a ještě čtvrtfinále v Dauhá a Indian Wells. Po překvapivé porážce ve třetím kole v Miami s Anastasií Potapovovou ale prišlo trápení. Na ani jedné ze tří generálek nevyhrála více než jeden zápas a prohrála znovu s Potapovovou a také Paulou Badosaovou a Marií Bouzkovou. Do Paříže tak přijela s nelichotivou antukovou bilancí 3:3. Na French Open musela už dvakrát sáhnout po obratu, ale pokaždé po prohrané úvodní sadě dominovala, proti Rebece Masárové i rozjeté Miře Andrejevové. Mezitím smetla Julii Grabherovou.

Schmiedlová hraje v Paříži svůj nejlepší turnaj po velmi dlouhé době, šanci nedala zástupkyni TOP 20 Veronice Kuděrmetovové ani Aljoně Bolšovové a Kayle Dayové. Gauffová ale bude velmi těžkou soupeřkou, French Open je totiž jejím nejlepším grandslamem a s hráčkami v žebříčku pod sebou málokdy prohrává, dokonce proti soupeřkám od 51. místa níže zvládla posledních 36 soubojů. Schmiedlová vyhrála jen jeden z devíti duelů se zástupkyněmi TOP 10, a to s Robertou Vinciovou na olympiádě 2016.

Tip na vítězku: Cori Gauffová

Anna Karolína Schmiedlová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open (OF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (OF)
Bilance: 16:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 7:4
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:0 (kariérní 1:8)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Anna Karolína Schmiedlová - French Open
Kariérní bilance:
9:9
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Madrid (1K), 125k Reus (2K), W100 Trnava (2K), 125k Florencie (1K)
Cesta turnajem: (11) Kuděrmetovová (6:3, 6:1), Bolšovová (6:3, 6:4), Dayová (6:1, 6:3)

Cori Gauffová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (OF)
Bilance: 22:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 6:3
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 11:0 (kariérní 51:10)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 3:4)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Cori Gauffová - French Open
Kariérní bilance:
14:3
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: finále
Bilance v osmifinále: 2:0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K), Řím (3K)
Cesta turnajem: Masárová (3:6, 6:1, 6:2), Grabherová (6:2, 6:3), M. Andrejevová (6:7, 6:1, 6:1)


Iga Šwiateková (1.) - Lesja Curenková (66.) | Court Suzanne-Lenglen (14:30 SELČ)
Vítězka dvou ze tří posledních ročníků Iga Šwiateková postoupila i při svém pátém startu na French Open do druhého týdne a stále usiluje o úspěšnou obhajobu loňského triumfu. Její další překážkou bude Lesja Curenková, která je v osmifinále grandslamů po téměř pěti letech a bude usilovat o vyrovnání svého maxima na majorech. Za sebou mají dva souboje a i potřetí se potkávají na antuce, Šwiateková pokaždé vyhrála 6:2, 6:0.

Šwiateková loni dominovala, ovšem v aktuální sezoně roli světové jedničky úplně nepotvrzuje. Na kontě má jen dva triumfy a oba vybojovala na akcích WTA 500, když obhájila trofej ve Stuttgartu a Dauhá. K obhajobě v Paříži dorazila s letošní bilancí 28:6. Přípravu měla solidní, i když se očekávalo, že zvítězí na všech třech turnajích. Po úspěšné obhajobě ve Stuttgartu prohrála v Madridu finále s Arynou Sabalenkovou a v Římě musela vzdát čtvrtfinále s pozdější vítězkou Jelenou Rybakinovou. V Paříži si poradila s Cristinou Bucsaovou i Claire Liuovou, obě porazila stejným skóre a dorazila kanárem. Xinyu Wang dokonce nepovolila game.

Curenková dorazila s výbornou letošní bilancí 25:8, ovšem 14 z 25 vítězství posbírala v kvalifikacích či na nižším okruhu ITF a většinu skalpů proti slabším soupeřkám. Nehledě na to si vede v probíhající sezoně stabilně, a dokonce si v únoru v Hua Hinu zahrála své první finále na turnajích WTA po více než čtyřech letech. Solidně se prezentovala také na antuce, na každé ze tří akcí zvládla první kolo a v Charlestonu, Madridu i Římě ji zastavila až členka TOP 10. Na French Open neztratila set s mizerně hrající předloňskou šampionkou Barborou Krejčíkovou ani Lauren Davisovou (skreč) a ve třetím kole deklasovala grandslamovou vítězku Biancu Andreescuovou.

Šwiateková dominovala proti Curenkové loni právě na French Open i před pár týdny v Římě. Ukrajinka má sice v areálu Rolanda Garrose velice dobrou formu a ještě neztratila set, nicméně světovou jedničku a největší favoritku by ohrozit neměla. Se zástupkyněmi TOP 10 má mizernou kariérní úspěšnost 8:33 a prohrála posledních 13 soubojů a všech 13 střetnutí na antuce. Šwiateková je v posledních letech jasně nejlepší hráčkou na antuce a mohla by nadělit i ve čtvrtém letošním zápase v Paříži kanára.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 31:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 15:2
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 11:0 (kariérní 52:7)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 5:6)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - French Open
Kariérní bilance:
24:2
Nejlepší výsledek: triumf (2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 3:1
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Bucsaová (6:4, 6:0), Liuová (6:4, 6:0), Xinyu Wang (6:0, 6:0)

Lesja Curenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hua Hin (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím, Madrid (3K)
Bilance: 28:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 8:3
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:3 (kariérní 8:33)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:2)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Lesja Curenková - French Open
Kariérní bilance:
10:8
Nejlepší výsledek: osmifinále (2018, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Madrid (3K), Řím (3K)
Cesta turnajem: (13) Krejčíková (6:2, 6:4), Davisová (6:3, 1:0 skreč), Andreescuová (6:1, 6:1)


• Osmifinále mužů •
Nicolás Jarry (35.) - Casper Ruud (4.) | Court Philippe-Chatrier (12:30 SELČ)
Nicolás Jarry letos v Paříži už dvakrát vylepšil své grandslamové maximum a ve svém premiérovém osmifinálovém utkání na podnicích velké čtyřky vyzve loňského finalistu Caspera Ruuda. Vzájemná bilance je vyrovnaná, před zhruba dvěma týdny ve čtvrtfinále na poslední generálce v Ženevě zvítězil po velkém boji Jarry.

Jarry, který se na konci roku 2020 vrátil po dopingovém trestu, vstupoval do letošní sezony coby 152. hráč světa a teď je na novém maximu, 35. místě. Za to vděčí hlavně výkonům na antuce, svém nejoblíbenějším povrchu. Po semifinále v Rio de Janeiru, v němž sebral set Carlosovi Alcarazovi, získal doma v Santiagu svůj druhý titul na okruhu ATP a po slabším období ovládl jednu z posledních generálek v Ženevě, kde porazil právě Ruuda, Alexandera Zvereva a Grigora Dimitrova. Na French Open formu potvrzuje, postupně si poradil s antukovým specialistou Hugem Dellienem, nasazeným Tommym Paulem a Marcosem Gironem.

Ruud má za sebou parádní sezonu, během níž hrál dvě grandslamová finále a byl jedinou výhru od postu světové jedničky. V té letošní ovšem absolvoval 11 turnajů a pouze na dvou z nich dokázal porazit více než jednoho soupeře, jmenovitě po cestě za triumfem v Estorilu a ještě na Masters v Římě, kde skončil v semifinále na raketě Holgera Runeho. Na poslední akci v Ženevě dohrál už ve čtvrtfinále, neobhájil titul a přišel o sérii 17 vítězství na švýcarské půdě. Přesvědčivý není ani v Paříži, Eliase Ymera přehrál snadno, ale pak ztratil set s Giuliem Zeppierim i Zhizhen Zhangem.

Jarry pokračuje v životní formě také na French Open, ovšem jeho soupeři byli vzhledem k jeho antukovým kvalitám spíše snazší. Ruud nemá letos nejlepší výsledky ani výkonnost a je rozhodně hratelný, set mu v předchozích kolech sebrali Zhizhen Zhang a Giulio Zeppieri. Nor je i díky zkušenostem se závěrečnými koly na grandslamech favoritem, nicméně Jarry může uspět i na pomalejší antuce a s hráči TOP 10 má velice solidní kariérní bilanci 5:7.

Tip na vítěze: Casper Ruud

Nicolás Jarry - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Ženeva,  Santiago (T);  Rio de Janeiro (SF)
Největší úspěchy na antuce: Ženeva, Santiago (T); Rio de Janeiro (SF)
Bilance: 25:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 20:7
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:2 (kariérní 5:7)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Nicolás Jarry - French Open
Kariérní bilance:
3:3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (2K), Madrid (1K), Řím (1K), Ženeva (T)
Cesta turnajem: Dellien (6:4, 6:4, 6:2), (16) Paul (3:6, 6:1, 6:4, 7:5), Giron (6:2, 6:3, 6:7, 6:3)

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (T);  Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (T); Řím (SF)
Bilance: 19:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 14:5
Bilance proti hráčům TOP 50: 8:5 (kariérní 79:62)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 2:1)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Casper Ruud - French Open
Kariérní bilance:
16:5
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: finále
Bilance v osmifinále: 1:0
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (OF), Madrid (2K), Řím (SF), Ženeva (ČF)
Cesta turnajem: E. Ymer (6:4, 6:3, 6:2), Zeppieri (6:3, 6:2, 4:6, 7:5), Zhizhen Zhang (4:6, 6:4, 6:1, 6:4)


Holger Rune (6.) - Francisco Cerúndolo (23.) | Court Suzanne-Lenglen (12:30 SELČ)
Holger Rune se na letošním French Open řadí k největším favoritům a v případě dalšího vítězství vyrovná své maximum na grandslamech i v areálu Rolanda Garrose. V pondělí se utká s Franciscem Cerúndolem, který je v osmifinále podniků velké čtyřky poprvé v kariéře. Argentinci se pokusí vrátit porážku z jediného předchozího souboje v roce 2019 na challengeru.

Rune v závěru loňské sezony zářil v evropských halách a stal se členem TOP 10 žebříčku. Jeho letošní působení je však spíše zklamáním, posbíral už 10 porážek, hrál jen třikrát finále a získal pouze jeden titul, a to po odvrácených mečbolech. Na oblíbené antuce se ale zvedl. Hned na první akci v Monte Carlu byl pár gamů od dalšího triumfu na Masters. Následně obhájil titul v Mnichově, nicméně v Madridu se loučil už ve třetím kole. O další trofej bojoval v Římě a prohrál finále s Daniilem Medveděvem. V Paříži ho zatím nikdo neprověřil, Christophera Eubankse přehrál ve čtyřech setech, pak mu odstoupil Gaël Monfils a s Genarem Albertem Olivierim neztratil set.

Cerúndolo prožil velké zklamání během "domácího" Golden Swingu, ani na jedné ze čtyř akcí nebyl dál než ve čtvrtfinále. Úspěšný neměl ani vstup do antukového jara, ačkoli přijel po čtvrtfinále v Miami. Nejlepší období aktuální sezony prožívá až v posledních týdnech, to zahrnuje čtvrtfinálovou účast na Masters v Římě, kde si vyšlápl na Jannika Sinnera, a ještě finále v Lyonu, v němž překvapivě nestačil na domácího teenagera Arthura Filse. V areálu Rolanda Garrose zlepšenou formu potvrzuje, po zvládnutém souboji s Jaumem Munarem nedal šanci nebezpečnému Yannickovi Hanfmannovi a ve třetím kole vyřadil světovou osmičku Taylora Fritze.

Rune během antukového jara dle očekávání prožívá nejlepší období dosavadního průběhu sezony, navíc na French Open pošetřil po volnu ve druhém kole síly. Cerúndolo ale hraje v posledních týdnech rovněž výborně a letos je v pozitivních číslech, co se soubojů s hráči TOP 10 týče (4:3). Celkově to s nimi má 6:7 a na antukových generálkách porazil Caspera Ruuda a Jannika Sinnera a v Paříži vyřadil Taylora Fritze. Runeho tak nejspíše nečeká vůbec jednoduchý zápas, nicméně jeho forma a výkony jsou přece jen stabilnější.

Tip na vítěze: Holger Rune

Holger Rune - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mnichov (T);  Řím,  Monte Carlo (F);  Acapulko,  Montpellier (SF)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov (T); Řím, Monte Carlo (F)
Bilance: 29:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 15:3
Bilance proti hráčům TOP 30: 6:5 (kariérní 23:19)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Holger Rune - French Open
Kariérní bilance:
6:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 1:0
Generálka: Monte Carlo (F), Mnichov (T), Madrid (3K), Řím (F)
Cesta turnajem: Eubanks (6:4, 3:6, 7:6, 6:2), Monfils (bez boje), Olivieri (6:4, 6:1, 6:3)

Francisco Cerúndolo - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Lyon (F)
Největší úspěchy na antuce: Lyon (F)
Bilance: 23:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 16:9
Bilance proti hráčům TOP 10: 4:3 (kariérní 6:7)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Francisco Cerúndolo - French Open
Kariérní bilance:
3:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (ČF), Madrid (2K), Řím (ČF), Lyon (F)
Cesta turnajem: Munar (6:1, 2:6, 7:6, 6:1), Hanfmann (6:3, 6:3, 6:4), (9) Fritz (3:6, 6:3, 6:4, 7:5)


Tomás Martín Etcheverry (49.) - Jošihito Nišioka (33.) | Court Suzanne-Lenglen (16:00 SELČ)
Tomás Martín Etcheverry poprvé v kariéře překročil druhé kolo grandslamových turnajů a v pondělí proti Jošihitovi Nišiokovi, který jediné dosavadní grandslamové osmifinále prohrál (letošní Australian Open), se pokusí znovu vylepšit své maximum na majorech. Hráči se potkávají poprvé.

Etcheverry prožívá jasně nejlepší sezonu kariéry, a to hlavně díky antukovým výsledkům. V únoru v Buenos Aires dosáhl na své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a ještě lépe si vedl v Santiagu a Houstonu, kde padl až ve finále s Nicolásem Jarrym a Francesem Tiafoem. Pak zvládl jeden zápas na silně obsazených podnicích v Barceloně, Madridu i Římě, v italské metropoli potrápil Novaka Djokoviče. Do Paříže přijel po finálové účasti na challengeru v Bordeaux. Na French Open stále neztratil set, na úvod mu vzdal Jack Draper a pak porazil nasazené Alexe de Minaura a Bornu Čoriče.

Nišioka měl vynikající vstup do letošního tenisového roku, po semifinále na generálce v Adelaide prošel na Australian Open bez ztráty setu do svého prvního grandslamového osmifinále. V následujících měsících se mu však přestalo dařit, na dalších osmi turnajích nedokázal porazit více než jednoho protivníka a celkem pětkrát ztroskotal hned na úvodním soupeři. Do areálu Rolanda Garrose přijel se sérií tří porážek a antukovou bilancí 2:4. Na French Open měl namále hned v prvním kole, když prohrával 0:2 na sety s Jeffreym Johnem Wolfem. Po postupu přes Maxe Purcella potřeboval pět setů i proti Thiagovi Seybothovi Wildovi.

Etcheverry je zaslouženě favoritem. Argentinec se cíti na antuce jako doma a v posledních dvou kolech vyřadil nasazené Alexe de Minaura a Bornu Čoriče, dokonce jim nepovolil jediný set. Nišioka nemusí být bez šance, nicméně do Paříže nedorazil v dobré formě a problémy měl v každém ze tří zápasů: s Jeffreym Johnem Wolfem prohrával 0:2 na sety, s Maxem Purcellem ztratil úvodní sadu a s rozjetým Thiagem Seybothem Wildem mohl klidně prohrát ve třech setech.

Tip na vítěze: Tomás Martín Etcheverry

Tomás Martín Etcheverry - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Houston,  Santiago (F)
Největší úspěchy na antuce: Houston, Santiago (F)
Bilance: 25:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 21:10
Bilance proti hráčům TOP 50: 6:9 (kariérní 7:14)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Tomás Martín Etcheverry - French Open
Kariérní bilance:
3:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Barcelona (2K), Madrid (2K), Aix en Provence challenger (2K), Řím (2K), Bordeaux challenger (F)
Cesta turnajem: Draper (6:4, 1:0 skreč), (18) de Minaur (6:3, 7:6, 6:3), (15) Čorič (6:3, 7:6, 6:2)

Jošihito Nišioka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (OF)
Bilance: 13:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 5:4
Bilance proti hráčům TOP 50: 2:6 (kariérní 47:72)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Jošihito Nišioka - French Open
Kariérní bilance:
6:6
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Barcelona (OF), Madrid (3K), Cagliari challenger (2K), Řím (2K)
Cesta turnajem: Wolf (1:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:3), Purcell (4:6, 6:2, 7:5, 6:4), Seyboth Wild (3:6, 7:6, 2:6, 6:4, 6:0)


Grigor Dimitrov (29.) - Alexander Zverev (27.) | Court Philippe-Chatrier (20:15 SELČ)
Grigor Dimitrov startuje na French Open potřinácté, teprve podruhé je ve druhém týdnu a bude útočit na své první čtvrtfinále v areálu Rolanda Garrose. V osmifinále se utká se semifinalistou posledních dvou ročníků Alexanderem Zverevem, který minimálně do této fáze prošel už pošesté v řadě. Ve vzájemné bilanci vede 3:1 Zverev, za posledních sedm let se potkali pouze jednou.

Dimitrov si na začátku sezony vedl velmi dobře. Po třetím kole na Australian Open, v němž potrápil pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče, uhrál semifinále v rotterdamské hale. Pak ale nebyl schopný přes tři měsíce vyhrát dva zápasy po sobě, nicméně na většině turnajů měl těžký los. Znovu se mu to podařilo až na poslední generálce v Ženevě, kde zlikvidoval manko setu a brejku proti Christopherovi O'Connellovi i Taylorovi Fritzovi a přerušil sérii 11 semifinálových nezdarů. Ve svém prvním finále od Rotterdamu 2018 neuspěl. V Paříži zatím exceluje, set nepovolil Timofejovi Skatovovi, Emilovi Ruusuvuorimu ani Danielovi Altmaierovi.

Zverev si loni v semifinále právě na French Open ošklivě zranil kotník a sezona pro něj skončila. Na kurty se vrátil letos a na první solidnější výsledek dosáhl postupem do semifinále v únoru v Dubaji. Následně střídal osmifinálovou účast s vypadnutím hned s prvním protivníkem na turnaji a stabilnější formu našel až v posledních týdnech, kdy prošel do osmifinále v Madridu i Římě a do semifinále v Ženevě. Do Paříže nepřijel s nijak dobrou letošní bilancí 16:14, na antuce 8:5. Po cestě do osmifinále ztratil jediný set, po Lloydovi Harrisovi a Alexovi Molčanovi narazil na Francese Tiafoea a světovou dvanáctku přehrál ve čtyřech setech.

Dimitrov se v závěru antukového jara rozehrál do vynikající formy a po finále na poslední generálce v Ženevě exceluje. V Paříži stále neztratil set. Asi nikdo nepochybuje o tom, že může Zvereva porazit na jakémkoli povrchu, Němec navíc stále není po dlouhé zdravotní pauze v nejlepší formě. Na antuce je ale Zverev celkově lepším i úspěšnějším hráčem, v posledních letech si vede na grandslamech lépe a mohl by navzdory nestabilním výkonům potvrdit roli favorita. Jednoduché to však s největší pravděpodobností mít nebude.

Tip na vítěze: Alexander Zverev

Grigor Dimitrov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Ženeva (F); Rotterdam (SF)
Největší úspěchy na antuce: Ženeva (F)
Bilance: 18:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance n a antuce: 10:4
Bilance proti hráčům TOP 30: 3:6 (kariérní 99:140)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 6:6)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Grigor Dimitrov - French Open
Kariérní bilance:
17:12
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020, 2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (OF), Madrid (3K), Řím (3K), Ženeva (F)
Cesta turnajem: Skatov (6:0, 6:3, 6:2), Ruusuvuori (7:6, 6:3, 6:4), Altmaier (6:4, 6:3, 6:1)

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Ženeva,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Ženeva (SF)
Bilance: 19:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 11:5
Bilance proti hráčům TOP 30: 2:6 (kariérní 113:95)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 8:6)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Alexander Zverev - French Open
Kariérní bilance:
26:7
Nejlepší výsledek: semifinále (2021-22)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v osmifinále: 4:1
Generálka: Monte Carlo (OF), Mnichov (2K), Madrid (OF), Řím (OF), Ženeva (SF)
Cesta turnajem: Harris (7:6, 7:6, 6:1), Molčan (6:4, 6:2, 6:1), (12) Tiafoe (3:6, 7:6, 6:1, 7:6)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. Peraová (USA) - Džabúrová (7-Tun.)
2. Jarry (Chile) - Ruud (4-Nor.)
3. Schmiedlová (SR) - Gauffová (6-USA)
4. Dimitrov (28-Bulh.) - Zverev (22-Něm.) / nejdříve ve 20:15 SELČ
• COURT SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Sorribesová (Šp.) - Haddadová Maiaová (14-Braz.)
2. Rune (6-Dán.) - F. Cerúndolo (23-Arg.)
3. Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.)
4. Etcheverry (Arg.) - Nišioka (27-Jap.)
• COURT 4 • (od 11:00 SELČ)
4. Camus/Hrazdil (Austr./ČR) - Karahan/Panarin (Tur./-)
5. Kovačková/Samsonová (ČR) - Munková Mortensenová/Slamaová (Dán./USA)
• COURT 5 • (od 11:00 SELČ)
3. Kovačková (ČR) - Perezová Alarconová (6-Peru)
• COURT 6 • (od 11:00 SELČ)
4. Mrva (ČR) - Gea (16-Fr.)
• COURT 9 • (od 11:00 SELČ)
5. Šmejkalová/T. Valentová (ČR) - Ercanová/Udvardyová (Tur./Maď.)
• COURT 12 • (od 11:00 SELČ)
2. Hrazdil (ČR) - Pires (Fr.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

130
Přidat komentář
RFanousek
... ale ten Dimitrov na to prostě nemá. Zapnul jsem to na poslední tři gamy druhého setu... Ne... To je horší jak Kvitová když hraje blbě. Ale ta Kvitová sem tam hraje i dobře. Dimitrov pokaždé když ho zapnu proti někomu trochu silnějšímu tak je to to samé. Hromada chyb. Nulový servis. Odevzdané gamy když vede. Fakt škoda, protože talent má ale v hlavě to nemá.
Reagovat
RFanousek
Měl brejkbol na 5:2, a místo toho prohrál 15 míčů v řadě, včetně neskutečných chyb na síti. A set v háji. A s ním i zápas.
Reagovat
EllNino
Jojo Kvitova hraje sem tam i dobre :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Dost nepovedene, a bohuzel neco takoveho se nam stane na GS... jako celkove za mne WTA na RG23 fakt slabe...ikdyz minuly rok mi to prislo jeste slabsi...

Letos k tomu take prispelo odstoupeni Rybakiny, ktera mohla zamichat tou horni pulkou pavouka.

Letosni QF:

Iga vs. Cori - to bude rychlovka v suchym ve dvou.

Maja vs. Ons - bude rychlovka ve dvou, Maja po maratonu, Ons na vlne, a jeste ji Maja na antuce proste sedi.

Karolina vs. Nasta - to bude aut, in, aut, aut, kouzleni, kouzleni, out, in, kouzleni atd:) Vsichni se jiste tesime:) Ja tedy na Kaju, ale na duel...prast jak uhod...:)

Elina vs. Aryna - tady to bude spolitozovane, ale protoze hraje domaci hracka, tak se nebude bucet za nepodani ruky, ale za to, ze prohraje...takze bude asi veselo, pochopitelne to myslim ironicky...:)

Celkove, ale jo..., asi lepsi nez minuly rok to by melo snad byt:)

Tipuji z to beztak dopadne takhle...
Iga vs. Ons
Nasta vs. Aryna

Prani...je jine...:)
Iga vs. Ons
Kaja vs. Elina

..ale uvidime, rozhoduje se na kurtu...
Reagovat
tommr
já tipuju vítězky ve čtvrtfinále takhle:
Swiatek (90%)
Jabeur (90%)
Muchová (60%)
Sabalenka (90%)
Reagovat
Vlk-v-trave
Karolina ma s Nastou negativni H2H s antuky a hardu...
Pozitivni pouze z travy.

Naste RG zacina dost sedet, pokud ma formu, citi se tu dobre... bych to dal spis naopak u Nasti 60%, ale jak Karolina vyhraje... zlobit se nebudu, ikdyz vim ze SF na 100% neuvidim:) Jen asi nejake HL zpetne...

Jinak za mne souhlas...jak s Igou, Ons, tak Arynou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim, ale Anicka nedokazala vyuzit kratsi delky uderu Cori...dost skoda, celkem dobry turnaj, ale... to Iga s Cori udela trhaci kalendar, a pocitam, ze Cori uhraje tak max. 4-5 gemu...
...bude to jako vzdycky...;)
Reagovat
Vlk-v-trave
ATP
1. Rune vs. Cerundulo
2. Sinner vs. Altmaier
3. Baez vs. Monfils

Ty argentinske koncovky ala Pella jsou opravdu drsne...Franto...proc?:D Trebas tenhle zapas si nezaslouzil tb...jako chapu, zeby tam mozna hrali do zitrka, ale vo tom ten GS taky trochu byl:)

WTA
1. Maja vs. Sara
Reagovat
dadaft
Je mi jí líto, tyhle vypjaté velké zápasy neunáší, dostane regulérní psychosomatický záchvat, začne se dusit, dostává křeče a úplně se rozsype .............. přitom skvělá hráčka
Reagovat
Fransoas
Souhlasím s Váma. Je to krajně nešťastné. Ono hrát proti Polce znamená - hrát celkově skoro nad možnosti jakékoliv hráčky a jěště se musí sejít všechny okolnosti.
Reagovat
George_Renel
Ukrajinská herečka nezklamala.
Komentátor ji asi komentuje poprvé..............
Reagovat
tommr
jj když vycítila že od Swiatekový schytá výprask tak se radši hned hodila marod ... smile
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Přitom prohrát s Igou Swiatekovou není žádná hanba. Je o parník dál než ostatní hráčky.
Reagovat
Fransoas
Těžko s Vama mohu souhlasit. Šlo výrazně o zdravotní indispozici - nemohla hrát naplno !
Reagovat
tommr
vždyť to dělá celou kariéru a je tím už profláklá. Jen letos zatím tři zápasy skrečovala a do dvou vůbec nenastoupila ... smile
Reagovat
turista
Jak mohla tahle princezna z cukru vyřadit Krejčíkovou a Andreescu to teda nevím.
Reagovat
Liverpool22
to taky nechápu - prostě ženský smile
Reagovat
paddy
dnes není na RG volný den? zvláštní

Pojďme zatleskat jihoamerickým antukářům, kterým tento týden končí sezóna. Většině ostatních naopak příští týden začíná hlavní část sezóny smile smile

Ruud překvapivě přetlačil Jarka, který trestuhodně selhal na BB (3/17; 18%). Zasloužil by, aby ho za to Kato trefila míčem do ksichtu. Ruud po USO vypadne z top 10, takže i mu můžeme s předstihem zatleskat. smile

a co nejdůležitější? hlavně si dávejte pozor na loby
https://www.youtube.com/watch?v=h-GvAPN6YOw
Reagovat
Otmar
A je to tady. Tsurenko cítí flastr a začíná umírat, jako celá poslední léta. Bůh ji buď milostiv!
Reagovat
Nola
skrecovala, tak sa ukludni
Reagovat
tommr
proč by se měl klidnit? Vždyť má pravdu ...
Reagovat
Nola
aj tak by nevyhrala, takze usetrila divakov od rovnakeho scenara a mozme sledovat panske zapasy, ktore su zaujimavejsie ako zapasy Igy, kde sa neustale opakuje rovnaky scenar.... samozrejme Iga za to nemoze, ze hracky nie su konkurencieschopne.....
Reagovat
elsky
Dimitrov- Zverev.. to asi taky bude na jednu bránu..
Reagovat
Nola
jj, uz to tak vyzera, Sasha hra skvele....
Reagovat
Otmar
Vy jste čekala něco jiného?? Evidentně o ní nic nevíte, takže doporučuji zhluboka dýchat!Howg!
Reagovat
com
Tak co, dostane Tsurenko jednoho, nebo 2 kanary smilesmile
Nebo si nakej silenec vsadil na dobrej kurz, ze Swiatek padne smile
Reagovat
elsky
Curenko vyhraje.
Reagovat
Liverpool22
kurz 17,5 tak to můžeš risknout smile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Liverpool22
3:0 takže zase nuda smile
Reagovat
com
no nuda bude i v dalsim kole.. Proti Gauff to ma Swiatek 6:0 smile Myslim, ze Swiatek uz ma cestu az do finale jasnou smile
Reagovat
Liverpool22
Myslím, že v SF jí jedna z dvojice Mája či Žába potrápí a kdo ví možná i vykostí smile
Reagovat
elsky
Ukrajinka ještě nedala první podání.
Reagovat
zfloyd
kolik je kurs na dva žluťásky ??
Reagovat
Liverpool22
to nevím, ale 2 žluťásky dneska nedá - to už by bylo moc smile
Reagovat
zfloyd
no zatím to tak vypadá smile
Reagovat
com
kanarek nebude smile
Reagovat
Liverpool22
Iga ze soucitu vždy jednu hru Ukrajince nechá smile
Reagovat
jackiec
Možná ve finále ji Miss Trenky malinko potrápí ale jinak bude titulsmile
Reagovat
elsky
Miss Trenky smile
Reagovat
Liverpool22
Žába už Igu porazila a Mája myslím taky. Z českého pohledu by pro Muška do finále byla ideální Mája
Reagovat
elsky
MTO.. z vedra to nebude, před chvilkou si tam někdo nandaval svetr..
Reagovat
zfloyd
Čurenko to asi balí
Reagovat
elsky
Asi nesimuluje.. po vyhraném gamu..
Reagovat
zfloyd
Čurenko má nervy jako prase , první servis DF , a ty chyby jsou z nervů
Reagovat
makro99
Wow, Francisco jde do pátýho setu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
ano, vivat Franta:) vivat Argentina... ten ctvrty set byl paradni ficak.
Reagovat
makro99
ještě sem nedokroutil hlavou nad tou koncovkou třetího setu... a von už má čtvrtej smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
makro99
ajajaj - co se to tam dělo - 0:40 na returnu a nic??
Reagovat
Liverpool22
škoda smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A to bude asi dalsi moje topka:)))
Reagovat
makro99
tuším, že to nebude zápas turnaje, ale minimálně dekády :)
Reagovat
turista
Cerundolo je skvělý, Rune to nakonec nějak uhaluzil a vyšlo najevo, že rozhodně není neporazitelný. I Zverev nebo Tsitsipas či Ruud ho mohou vypakovat.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Marduch
Tsitsipas se s Runem může potkat až ve finále.
Reagovat
Pavol
Teraz troška pravdy. Urobila si presný opak toho čo si vyprávala v rozhovoroch. Coco bola na kolenách fyzicky a aj psychicky. Kajka z 5 - 2 na 5 - 5 a potom to bolo čo smile Tenis je agresívna hra tak sa prestaň tváriť ako svätí za dedinou a bojuj do budúcna. Lebo len výhry sa počítajú nie naoko pekné výkony. Dnes si naplnila očakávania usa komentátorov smile
Reagovat
Pavol
Sebavedomie sa nedá kúpiť ale bez toho to nepôjde smile
Reagovat
tommr
tohle jí bohužel provází celou kariéru. Má hezkou hru ale co je jí to platný když to nezvládá mentálně ...
Reagovat
frenkie57
AKS končí, ale bylo to od ní sympatické vystoupení během celého turnaje. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Přesně tak. Hrála tady pěkné zápasy stejně jako Danilovič nebo Avanesyan - vždy je příjemné oživení, když vyplujou na GS "nové" holky
Reagovat
Nola
Coco ma lepsi servis, tym si dokazala vytvarat tlak a je samozrejme ovela skusenejsia
Reagovat
hanz
Kokča potřebuje vymrskat vod Švjontek.
Reagovat
jackiec
Však dostane pomlázku.
Reagovat
makro99
Přesně tak, ještě Stearns a Day...
Reagovat
zfloyd
to asi nedá , stejně je to asi její největší úspěch v kariéře smile
Reagovat
tommr
AKS se snaží ale ten výkonnostní rozdíl mezi ní a Gauff je příliš velikej ...
Reagovat
aape
mě připadá, že spíš naopak chvílema vypíná a je pasivní, když se do toho opře, tak má Gauf co dělat
Reagovat
aape
rozdíl je v hlavě, hru má pěknou
Reagovat
frenkie57
coco bere první set, nicméně Anna dokázala dorovnat z 2:5 a hraje docela vyrovnanou partii. Uvidíme, co přinese druhý set.
Reagovat
frenkie57
Ve třetí hře druhého setu byla k vidění lahůdková vyměna s koncovkou pro Annu. V těchto fázích špičkový tenis z obou stran.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
aape
nehraje vůbec špatně, tak snad ten 2. set bude její
Reagovat
jackiec
mě fascinuje že po tak dlouhé době se ty české servery neshodnou na příjmení žáby, tady je džabúrová, jinde džabírová, zas jinde taky džabírová, a na čtvrtém serveru dokonce džábirová...takže je to 1-2-1 a asi vše je správněsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja bych tipl, ze take spravne bude Jabeur :)))
takze 1-2-1-1
Reagovat
hanz
Žabér a je to!
Reagovat
zfloyd
nebo Žábra smile
Reagovat
Mac
njn, v arabstine nejsou jasne souhlasky, takze asi proto...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nico dobry zapas, ale bohuzel hodne chyb. a neudrzene brejky...to asi boli nejvice.
Casper zahral dobre, no uvidime ve QF, jestli se opravdu zvedl.
Reagovat
Vlk-v-trave
ATP
1. Sinner vs. Altmaier
2. Baez vs. Monfils

WTA
1. Maja vs. Sara
(ten zapas mel vsechno, plus to bylo blizke antukarine, mohl jsem videt snad vsechny tenisove udery a variace, plno skvelych momentu na saku... proste holky diky, byly jste za mne uzasne, skvele:), az jsem si rikal, ze je to skoda, ze jedna musi dnes z kola ven...skvela antukarska bitva...
Reagovat
Liverpool22
tak nakonec to silou vůle urvala smile Celkově BIG zápas. smile Nicméně Mája si to sama zavařila - mohla vyhrát 2x 6:3 - hlavně v 1. setu měla za stavu 5:2 totální zatmění a posadila Sorribes sama do sedla.....
Reagovat
JohnB
Sorribes zahraje slice a zařve, jak kdyby dávala 150 km forhand, to je strašný zápas tohle smile
Reagovat
Liverpool22
co to tam zase vyvádíš smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadhera, absolutni parada, teda za mne.... dlouho jsem se od dob Sveti a Fran tak nebavil na antuce zapasem... pecka.:)
Reagovat
dadaft
Maia neumí chodit na síť a stojí ji to spoustu bodů ,,,,,,,,,,,,,,, Muška by Sorribes rozbila
Reagovat
Vlk-v-trave
No odvazne tvrzeni:) ale budiz.... budu radeji, jak to nebudeme muset brzo zjistovat.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Zatim ozdoba RG turnaje... a zapas ma dokonce svuj klicovy treti set:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Prni set 74 min.
Druhy set 74 min.
Trei set ? :)
Reagovat
dadaft
v Paříži letos spousta skvělých zápasů
Reagovat
Vlk-v-trave
hmm, za mne a ni ne... ale az tolik jsem nevidel. Pokud odmyslim Kaju Muchovou, ktera me bavi vzdycky a na cemkoliv... mozna jeste ta Aryna se Sloane...
Reagovat
dadaft
Gauff - Andreeva z těch nedávných, Plíšková - Stephens ze starších ,,,,,,,,,,, a taky u chlapů, třeba včera tři sety Chačanov - Sonego, to byla paráda
Reagovat
Liverpool22
Slůně + Aryna byl pěkný zápas. Pak Žába s Dani nebo naše Muška se Sekyrkou smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Me tolik Cori s Kajou na antuce neberou, to bude asi spis tim...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim Pliskovou...:)
Reagovat
Liverpool22
mám to stejně - v ženské části spousta pěkných zápasu viz. dnešní bitva Máji smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile nic nekončí a jdeme do 3. setu. Klíčové bylo, že Mája ve 4. hře za stavu 0:3 snížila na 1:3 a pak se psychologie zápasu zase změnila směrem k Máje
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvela bitva na saku... skvely zapas... chtelo by to treti set.
Reagovat
Liverpool22
smile ano - je to BIG zápas, který by si zasloužil 3. set smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ovsem Maja na saku je bravurni, to je radost pohledet... Maja prechazi na s/v :))) dobry...
Reagovat
dadaft
Pařížská antuka je opravdu HODNĚ pomalá, jde to i vidět na hráčkách jako Sorribes, která je jako ryba ve vodě. Haddad Maia je zralá na psychiatra z té její hry ......................
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Mája do ní buší a je jí to houby platný
Reagovat
dadaft
jestli chce otočit, hrábne si hluboko, tohle bude fuška jako málokterá jiná .
Reagovat
Liverpool22
smile ano - to bude tenisové sadomaso - pokud to půjde do 3. setu
Reagovat
makro99
Jako ryba ve vodě je ale hlavně díky tomu, že Ryba byla na suchu...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ono spis po tech vcerejsich komenteh Simona, Cornet, se nastvala, a rekla si ze to RG vyhraje, a dobehne kazdy micek, ikdyby to mel byt posledni v zivote...:)

...na druhou stranu respekt jak dobehne sotva mic na saku a je jeste schopna zahrat paradni volej...to zase klobouk dolu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, zase uplne Sara obranu nejede...
Reagovat
dadaft
to ne, může si to rozehrávat postupně k zakončení
Reagovat
Vlk-v-trave
ted by to chtelo, aby Maja Saru opet brejkla a sance na treti set by se pomerne zvysila...je to dobry match-up.
Reagovat
zfloyd
to basové oboustranné hýkání poslouchat , teda nic moc smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
ženy ale nezpívají bass
Reagovat
Krisboy
Však také nemluvil o zpěvu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako tohle je celkem slusna antukarina... a obe na tom saku maji paradni momenty...
...jakby to bylo finale GS, me by i tenhle zapas bavil:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tenhle zapas by mohl mit treti set, ale nevim jestli se Maja zvedne a zacne lepe zvladat ty drsne lifty:)
Reagovat
Liverpool22
Mája vedla v 1. setu 5:2 a pak sama posadila Sorribes do sedla. smile
Reagovat
makro99
hmm, tady je docela vidět; co dělá ten tlak a očekávání - viz předchozí nepovedené turnaje, když vyhlašovala útoky na GS a já nevím, co ještě..
teď byla po tom zranění a útlumu trochu stranou zájmu a najednou to zase začíná jít všechno snáz..
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem asi ani nestihl vsimnout, ze postoupila:)
Jsem myslel, ze Bernarda odstoupila...ale zjistil jsem, ze se hralo, a asi hodne rychle.:)
Reagovat
makro99
Je to tak. A jak teď všichni sledují BIG3 (příp. kdo, komu podal ruku), tak tím se možná pro Ons otvírá skulinu... ke třetímu GS finale? :)
Reagovat
Liverpool22
Ano - Žába vypadá v pohodě a čtvrtfinále bude mít hratelné - Mája možná ani nepostoupí
Reagovat
Liverpool22
co to tam vyvádíš smile Skvěle rozehraný zápas a bum bác a mínus set smile Tohle se Máje totálně nepovedlo smile
Reagovat
zfloyd
to jsem zvědav , která z těch mnoha hráček vyhraje
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
dneska to vypadá na samý jednostranný zápasy. Swiatek, Gauff, Haddad Maia a Jabeur nejspíš postoupí v suchým triku ...
Chtělo by to aby se aspoň v jednom zápase outsiderka zmohla na překvapení. Nejvíc by mě potěšila výhra AKS ...
Reagovat
Liverpool22
Žába s Májou potvrzují role favoritek. Taky věřím, že AKS překvapí a minimálně Cori potrápí
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Sára Sorribes otáčí... začala si věřit a hned je průběh dle mého očekávání. Haddad Maia nemá hru na urputnou obranu Španělky, pokud ta je v pohodě. Ať už to je uspěšností na síti, kde i ve 4hře nebo posledních antukových turnajích byla naprosto tristní, tak i v důležitých momentech kdy se dotahují sety. smile
Reagovat
Liverpool22
Mája to podělala smile Sorribes skvěle brání - prostě vracečka
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak je to konecne tady:) Zacina travarska sezona...:)

Na prvni skve travarske akci nebudou chybet... Vesely, Murray, Evans, Eubanks, Thompson, Popyrin, Vukic, Duckworth, Kudla, Broady

Za holky: Wicmayer, Riske, Maria, Brengle, Dodin, Mandlik, Golubic, Dart, Swan, Watson

Nejvetsi Hvezdy ATP - Vesely a Murray

Pavouk:
https://www.atptour.com/en/scores/current-challenger/surbiton/7297/draws

Hraci den holek:
https://www.itftennis.com/en/tournament/w100-surbiton/gbr/2023/w-itf-gbr-09a-2023/order-of-play/
Reagovat
tommr
žádný Češky?
Reagovat
Vlk-v-trave
Zadnou jsem nenasel

https://www.itftennis.com/en/tournament/w100-surbiton/gbr/2023/w-itf-gbr-09a-2023/acceptance-list/
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmmm Bernarda s Ons, to by slo. Uvidime co Anna Karolina, je fajn ji videt na antuce ve 4.kole. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jarry - doufam, ze se mu zapas povede... skvele, ze se dokazal vratit. Rozhodne to nemel lehke.

Cerundolo - Argentina stale zije, a snad Runeho prekvapi:)

Etcheverry - konecne se take vic prosadil i na GS, s Nishiokou by mohl prekvapit.

Prani na postup: Jarry, Cerundolo, Etcheverry :) Ale muze to byt presne naopak.

Souboj Zverev vs. Dimitrov by mohl byt zajimavy.
Reagovat
makro99
Coria končí v Prostějově stejně jako loni v 1. kole..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist