ATP rozhodne o osudu plánovaných tenisových turnajů v Číně do měsíce

13. 6. 2022, 11:49
Aktuality 9
Vyhlídky na uskutečnění plánovaných tenisových turnajů v Číně jsou v této sezoně mizivé, pokud se v nejbližší době výrazně nezlepší koronavirová situace v regionu. Šéf ATP Andrea Gaudenzi řekl agentuře Reuters, že rozhodnutí o osudu elitního turnaje Masters v Šanghaji a dalších tři akcí padne do měsíce.

Peking hostil v únoru za přísných bezpečnostních a hygienických opatření zimní olympijské hry, takřka všechny další mezinárodní sportovní akce naplánované v zemi na tento rok ale byly zrušeny či odloženy. Masters v Šanghaji je v kalendáři ATP naplánováno od 9. do 16. října, předtím by měly v září hostit dva turnaje Chengdu a Zhuhai, na začátku října je pak na programu China Open v Pekingu.

"Rozhodnutí učiníme brzy. Jednáme s nimi o možných protokolech a o dalším postupu. Pokud ale budou protokoly příliš přísné, je vysoce nepravděpodobné, že přesvědčíme hráče, aby tam letěli a podrobili se karanténě," řekl Gaudenzi s poukazem na to, že v Evropě se nyní hraje bez výraznějších restrikcí.

Ženská WTA po loňské kauze kolem čínské tenistky Shuai Peng pro letošní rok do Číny žádné turnaje nenaplánovala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
soloo
tu realne hrozi že Djokovice nepusti do USA na US Open, tak potom by mohlo ATP zakrocit a dat US Open na uroven turnaja 500
Reagovat
Mantra
ty jsi kardinální smile
Reagovat
soloo
smile no musi srb neco vymyslet musi tlacit na ATP smile
Reagovat
Tennisfan77
Tenis je od COVIDu mrtvý sport, kde statistiky postrádají smysl a nemá cenu se jimi zabývat.
Reagovat
safi1313
Tak perfektní - ze by si už přestal komentovat a obohacovat nas tady když je to mrtvý sport ? Vem si toho druhyho blázna soloo a bezte sledovat třeba lukostrelbu :)
Reagovat
SwissMaestro
safi, jsi hodně malé pískle na rozdávaní rozkazů...takže se starej o sebe :-)
Reagovat
Grape
Štve tě, že na tebe zapomněl, že? :-)
Reagovat
paddy
V ATP se nebude hrát kvůli covidu

Ve WTA se nebude hrát kvůli potrestání Číny

To se dobře trestá, když člověk ví, že se hrát nemůže, i kdyby WTA 100x chtěla smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale můžou prohlásit, že jim nakonec odpustili a může se tam hrát. Jenomže je jasný, že nemůže, ale bude to krásné soudružské gestosmilesmile
Bafuňáři jedousmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist