Letošní sezona na ATP, část I. Djokovič pošesté dobyl Australian Open

12. 12. 2016, 17:09
Stalo se... 42
Dominance světové jedničky Novaka Djokoviče pokračovala i v úvodu letošní sezony. Rodák z Bělehradu triumfoval v Dauhá a pošesté v kariéře ovládl Australian Open. Nejlepších výsledků z českých tenistů dosáhl tradičně Tomáš Berdych.

Stejně jako u žen odstartovala letošní mužská tenisová sezona třemi turnaji. V indickém Čennaí dostál svému nasazení Švýcar Stan Wawrinka. Turnajová jednička letos zkompletovala beze ztráty setu hattrick a potřetí v řadě turnaj ovládla. Švýcara nezastavil ve finále ani Borna Čorič.

Wawrinkovi se v Indii prostě daří. V minulých dvou letech rovněž neprohrál set. Tehdy čtvrtý hráč světa si během letošního ročníku postupně poradil s Andrejem Rubljovem, Guillermem Garcíou-Lópezem, Benoitem Pairem a ve finále s Bornou Čoričem.

"Jsem spokojený s výhrou i předvedeným výkonem. Opět jsem vyhrál ve dvou setech, jako v průběhu celého turnaje. Publikum bylo zase úžasné, každý rok mě tu úžasně podporuje," řekl Wawrinka. "Snažím se neustále zlepšovat a spokojený jsem byl tento týden hlavně se servisem. Jsem šťastný, že tu mohu stát znovu s touto trofejí, je to skvělý pocit."

Chorvat se nadřel na postup do finále mnohem více a celkově strávil na kurtech třikrát více času než Švýcar. Čorič vyřadil Marcela Granollerse, Austina Krajicka (jediný duel, v němž nemusel do tří setů), Roberta Bautistu a Aljaze Bedeneho. V premiérovém finále na okruhu ATP už chorvatskému talentu zřejmě došly síly.

Roli nasazené dvojky měl plnit 12. hráč světa Kevin Anderson. Ten se na poslední chvíli z turnaje odhlásil kvůli zranění levého kolene.

Sezonu odstartoval v indickém Čennaí Lukáš Rosol. V prvním kole vyřadil Santiaga Giralda, ve druhém nestačil ve dvou těsných setech na turnajovou trojku Benoita Paireho.

• ATP 250 ČENNAÍ •
Indie, tv. povrch, 482.085 dolarů
Finále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Čorič (8-Chorv.) 6-3 7-5
Česká účast:
Rosol - 2. kolo


Souběžně hraný podnik ATP 250 v katarském Dauhá ovládl Novak Djokovič. Srb tak potvrdil, že dominantní loňská sezona nebyla žádnou náhodou. Světová jednička ve finále smetla Rafaela Nadala a proti Španělovi se radovala z nejjednoznačnějšího vítězství v kariéře.

Djokovič získal v Dauhá svůj jubilejní 60. titul. Beze ztráty setu si poradil s Dustinem Brownem, Fernandem Verdaskem, Leonardem Mayerem, Tomášem Berdychem i Rafaelem Nadalem.

"Dnes jsem hrál opravdu perfektní tenis. Na kurtu jsem se cítil skvěle a způsob, jakým jsem hrál, mi dodává další sebevědomí. Vyhrát tenhle turnaj je úžasný pocit," řekl Djokovič, který nastřílel 30 winnerů a udělal jen 13 nevynucených chyb.

Tomáš Berdych postupoval turnajem rovněž bez komplikací. Přehrál Sergeje Stachovského, Damira Džumhura i Kylea Edmunda a potvrzoval roli favorita. Na hru Srba však recept opět nenašel a neobhájil loňské finále.

Nadal přehrál krajana Pabla Carreña, Robina Haaseho, namále měl s Andrejem Kuzněcovem a příliš se nenadřel proti Iljovi Marčenkovi. "Od chvíle, co znám tenhle sport, jsem nikdy neviděl hrát někoho na takové úrovni," vysekl Nadal poklonu svému přemožiteli.

Právě semifinálová účast Marčenka byla největším překvapením turnaje. Ukrajinský tenista si už v úvodním zápase vyšlápl na Davida Ferrera a následně si poradil i s Tejmurazem Gabašvilim a Jeremym Chardym.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1,283.855 dolarů
Finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-1 6-2
Česká účast:
Berdych - semifinále


V australském Brisbane se povedla odveta Milosovi Raonicovi. Kanadský tenista porazil v repríze loňského finále bývalou světovou jedničku Rogera Federera a připsal si celkově osmý turnajový titul.

Raonic potvrzoval až do semifinále roli favorita. V prvním kole měl volný los a následně si poradil s Ivanem Dodigem i Lucasem Pouillem. V semifinále zvládl těžký duel s domácím Bernardem Tomicem a ve finále zdolal teprve podruhé v kariéře Rogera Federera.

"Tohle je nejlepší způsob, jak začít sezonu. Konečně se zase cítím dobře a můžu hrát dobrý tenis. Před Melbourne mě to velmi posílilo. A jestli tam můžu vyhrát? Ano, mám pocit, že letos to na nějakém grandslamu můžu dokázat," řekl spokojený Raonic.

Federera zbrzdila ze začátku turnaje chřipka. Přesto si švýcarská tenisová legenda zkušeně poradila. V prvním kole měl Švýcar stejně jako Raonic volný los. Ve druhém kole smetl Tobiase Kamkeho, vzápětí vydřel výhru nad Grigorem Dimitrovem a hladce přehrál Dominika Thiema.

"Rozhodně jsem tu letos nehrál svůj nejlepší tenis. To se někdy stane. Ale s ohledem na okolnosti, které mě tu postihly, jsem vlastně docela spokojený. To je důvod, proč nejsem zklamaný," řekl Federer s ohledem na nemoc před začátkem turnaje.

"Kdyby mi totiž někdo před pěti dny řekl, že si tu zahraju finále, byl bych neuvěřitelně šťastný," dodal sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

V Brisbane si zahrál i Radek Štěpánek. Český veterán využil chráněného žebříčku a v úvodním duelu zničil Dušana Lajoviče ze Srbska. Ve druhém kole padl s domácím Bernardem Tomicem.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
Finále:
Raonic (4-Kan.) - Federer (1-Švýc.) 6-4 6-4
Česká účast:
Štěpánek - 2. kolo


Poslední generálku před Australian Open absolvovali tenisté v novozélandském Aucklandu a v australském Sydney. V Aucklandu se radoval ze svého třetího kariérního titulu Roberto Bautista. Vítězství mu trošku zkazil fakt, že jeho finálový soupeř Jack Sock duel nedohrál kvůli nemoci.

Bautista se na svůj první titul na tvrdém povrchu pořádně nadřel. Těžký duel sehrál v prvním kole s Jiřím Veselým, vzápětí i s Donaldem Youngem, Johnem Isnerem a druhým nasazeným Jo-Wilfriedem Tsongou.

"Cítím se tak šťastně. Byl to pro mě úžasný týden - odehrál jsem řadu dobrých zápasů, hrál jsem nádherný tenis," pochvaloval si Bautista. "Jacka je mi líto a chci mu pogratulovat, protože má za sebou skvělý rok a přeju mu štěstí do této sezony." dodal Bautista.

I Sock měl problémy. V prvních dvou kolech si snadno poradil s Viktorem Estrellou a Vaškem Pospíšilem. Ve čtvrtfinále proti Kevinovi Andersonovi i v semifinálovém zápase s Davidem Ferrerem však musel vývoj utkání po prohrané první sadě otáčet. Už po dohraném semifinále se Američan necítil dobře.

"Vůbec jsem dnes neměl pocit, že jsem na kurtu a že hraju o titul. Opravdu mi nebylo dobře," řekl zklamaný Sock divákům. "Chci se všem omluvit, že jsem zápas nedohrál. Chtěl jsem to alespoň zkusit. Stejně jako včera, člověk nikdy neví, co se může stát," dodal.

Dařilo se Lukášovi Rosolovi. Český tenista postoupil do čtvrtfinále, v němž ho zastavila turnajová jednička David Ferrer. Rosol přehrál Guillerma Garcíu-Lópeze a ve druhém kole oplatil porážku z Čennaí Francouzovi Benoitovi Pairemu.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 520.070 dolarů
Finále:
Bautista (8-Šp.) - Sock (USA) 6-1 1-0 skreč
Česká účast:
Rosol - čtvrtfinále
Veselý - 1. kolo


Podnik v Sydney ovládl třetí nasazený Viktor Troicki
. Srbovi se podařilo obhájit loňský triumf, když ve finále udolal v tie-breaku rozhodujícího setu nebezpečného Grigora Dimitrova z Bulharska, proti němuž musel dokonce odvracet i mečbol.

Troicki dobyl Sydney stejně jako minulý rok a celkově získal svůj třetí titul z turnajů ATP. V prvním kole měla turnajová trojka volný los, poté si poradila s Tommym Robredem a duel musela otáčet proti Nicolasovi Mahutovi, Tejmurazovi Gabašvilimu a i ve finále s Grigorem Dimitrovem.

"Tohle je krásný turnaj a skvělé město a pro mě je úžasné odstartovat rok s takovou sebejistotou," řekl šťastný Troicki. "Dnes se mi podařilo zůstat v důležitých výměnách klidný. Ale nevím, co by se stalo, kdybych dnes prohrál... asi bych se zbláznil. Jsem teď nadšený, ale také unavený."

Dimitrov musel na rozdíl od Srba do tří setů jen jednou, a to ve čtvrtfinále s Alexandrem Dolgopolovem. Zbylá utkání proti Pablovi Cuevasovi a Gillesovi Müllerovi zvládl ve dvou sadách.

"Na začátku zápasu jsem byl trochu nervózní. Byl to Viktorův den a patří mu všechna čest," řekl Dimitrov. "Já jsem šťastný, že se cítím být zase v dobré formě. Nejdůležitější teď pro mě je se nelitovat. Už se těším do Melbourne," dodal čtyřiadvacetiletý Bulhar.

Turnajová jednička Bernard Tomic skončil už ve čtvrtfinále. Domácí tenista musel po prohraném úvodním dějství vzdát zápas proti Tejmurazovi Gabašvilimu kvůli nevolnosti. Hned v úvodním zápase se poroučel druhý nasazený Dominic Thiem, jenž nestačil na Gillese Müllera.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
Finále:
Troicki (3-Srb.) - Dimitrov (4-Bulh.) 2-6 6-1 7-6(7)


Pošesté v kariéře dobyl první grandslamový turnaj sezony Australian Open Novak Djokovič
. Světová jednička pokračovala ve své dominanci a celkově si došla pro 11. grandslamovou trofej. Djokovič neztratil ve finále proti Andymu Murraymu set a i šesté finále v Melbourne přetavil v titul.

Djokovič byl opět suverénní. Set mu nedokázal sebrat Hyeon Chung, Quentin Halys, Andreas Seppi, Kei Nišikori ani finálový soupeř Andy Murray. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer semifinálové utkání trochu zdramatizoval vyhranou třetí sadou.

Nejhorší výkon Srb podal v osmifinále proti Gillesovi Simonovi, kterého udolal až v pěti setech a v utkání vyrobil celkem 100 nevynucených chyb.

Novak Djokovič pošesté ovládl Australian Open

"Andy je skvělým soupeřem. I když to podle výsledku možná nevypadá, byl to těžký zápas a Andy měl v rozhodujících chvílích smůlu," komentoval úspěšný obhájce titulu.

"Respekt Andymu, znovu tady odehrál skvělý turnaj. Jsi velký kamarád, velká osobnost a profesionál. V budoucnu tady budeš mít další šanci, jak získat tuhle trofej. S Kim vám přeju všechno nejlepší a ať vše dobře dopadne a máte zdravé dítě. Užiješ si okamžiky, které si dosud nezažil," řekl Djokovič k Murraymu.

I Murray podával v průběhu turnaje skvělé výkony. Postupně vyřadil Alexandera Zvereva, Sama Grotha, Joaa Sousu. Bernarda Tomice, Davida Ferrera a v semifinále vyhrál pětisetovou bitvu proti Milosovi Raonicovi.

"Gratuluju Novakovi. Protože vyhrát tady šestkrát je něco neuvěřitelného. Hrál tu skvěle před rokem a do teď jsou jeho výkony neskutečně konzistentní," vysekl poklonu svému přemožiteli Murray.

Největším překvapením turnaje bylo brzké vyřazení Rafaela Nadala. Španěl nestačil v úvodním zápase na svého krajana Fernanda Verdaska, jenž zrovna na začátku roku neoplýval žádnou vynikající formou. Verdasco následně vypadl ve druhém kole s Dudim Selou.

Z českých tenistů se tradičně nejvíce dařilo Tomášovi Berdychovi. Česká jednička dokráčela do čtvrtfinále, v němž nestačila na Rogera Federera. Berdych tak naplnil roli nasazené šestky, namále měl ale už v osmifinále proti Robertovi Bautistovi, s nímž musel do pěti setů.

Nedařilo se naopak Jiřímu Veselému. Rodák z Příbrami vypadl už v prvním kole s kvalifikantem Renzem Olivem. Svého nejlepšího výsledku v Melbourne dosáhl postupem do třetího kola Lukáš Rosol.

Rosol přehrál Taro Daniela a vyšlápl si i na ve formě hrajícího Jacka Socka. Vítěz z roku 2014 Stan Wawrinka byl ale pro českého tenistu už příliš tvrdým oříškem.

Veterán Radek Štěpánek prošel úspěšně kvalifikací a v hlavní soutěži zvládl bitvu kvalifikantů s Tatsumem Item. Stejně jako Rosol, ovšem o kolo dříve, nedokázal porazit Stana Wawrinku.

Štěpánkovi se dařilo hlavně ve čtyřhře. Se svým deblovým parťákem Danielem Nestorem se probojovali až do finále, ve kterém nestačili na favorizovaný pár Jamie Murray/Bruno Soares.

S profesionální kariérou se na domácí půdě rozloučil Lleyton Hewitt. Dvojnásobný grandslamový šampion prohrál ve druhém kole s Davidem Ferrerem.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 11,935.000 dolarů
Finále:
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (2-Brit.) 6-1 7-5 7-6(3)
J. Murray/Soares (7-Brit./Braz.) - Nestor/Štěpánek (Kan./ČR) 2-6 6-4 7-5
Česká účast:
Berdych - čtvrtfinále
Rosol - 3. kolo
Štěpánek - 2. kolo
Veselý - 1. kolo


I první únorový týden odstartoval třemi turnaji. Ruce si mnuli hlavně specialisté na antuku, protože právě od února se začaly konat i podniky na nejpomalejším povrchu.

Pro titul na tom prvním v ekvádorském Quitu si došel obhájce loňského triumfu Victor Estrella. Reprezentant Dominikánské republiky otočil finálový duel s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Estrellovi se přitom v úvodu sezony vůbec nedařilo. V Aucklandu i na Australian Open vypadl už v prvním kole. Na oblíbené antuce si však spravil chuť a po výhrách nad Guidem Pellou, Andrejem Martinem, Renzem Olivem, Albertem Ramosem a Thomazem Belluccim slavil úspěšnou obhajobu loňského titulu.

"Ani nedokážu popsat ten pocit, když poslední míček letěl do autu. Je to neuvěřitelné, že jsem obhájil titul. Loni jsem byl strašně nervózní, při mečbolu jsem nemohl ani dýchat. Letos už jsem byl zkušenější a uvolněnější," porovnával obě turnajová vítězství Estrella.

Ani Bellucci neměl formu. Na předchozích třech turnajích vyhrál jen jeden zápas, a proto bylo finálové složení podniku v hlavním městě Ekvádoru dosti překvapivé. Nasazená trojka vyřadila Alberta Montañese, Pabla Carreñu i Paola Lorenziho, jenž ve čtvrtfinále přehrál nejvýše nasazeného Bernarda Tomice.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 463.520 dolarů
Finále:
Estrella (5-Dom. rep.) - Bellucci (3-Braz.) 4-6 7-6(5) 6-2


Potřetí za poslední čtyři roky ovládl Richard Gasquet domácí halový turnaj v Montpellier
. Třináctou turnajovou trofej si Francouz připsal po vítězství nad krajanem Paulem-Henrim Mathieuem. Pro Gasqueta to byl první turnaj letošní sezony, o úvodní podniky včetně Australian Open přišel kvůli zranění zad.

Gasquet ztratil set jen v semifinále s Dustinem Brownem. Po debaklu v první sadě se ale oklepal a vývoj utkání otočil. V ostatních duelech proti Ernestsovi Gulbisovi, Marcosovi Baghdatisovi i tom finálovém mu stačily sety dva.

"Je skvělé, že jsem tu získal už svůj třetí titul. Dnešní finále bylo velmi náročné, Paul odehrál skvělý zápas a já jsem moc rád, že jsme mohli hrát finále spolu. Je to úžasný začátek sezony," řekl po utkání Gasquet.

Ve druhé polovině pavouka nezvládl svůj úvodní zápas ani jeden nasazený hráč. Toho nejlépe využil zkušený Mathieu, jenž dokráčel díky vítězstvím nad Eliasem Ymerem, čtvrtým nasazeným Benoitem Pairem, Johnem Millmanem i Alexanderem Zverevem, jenž vyřadil Marina Čiliče, do finále.

Letošní ročník byl vcelku pohřebištěm favoritů. Do čtvrtfinále prošli z nasazených jen Richard Gasquet a Marcos Baghdatis. Kyperského tenistu však právě ve čtvrtfinále pozdější vítěz vyřadil.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 463.520 eur
Finále:
Gasquet (1-Fr.) - Mathieu (Fr.) 7-5 6-4


Premiérový ročník halového turnaje v bulharské Sofii vyhrál Roberto Bautista
. Španěl tak letos oslavil už druhý a celkově čtvrtý titul, když ve finále porazil Viktora Troického ze Srbska. Na začátku roku triumfoval i v novozélandském Aucklandu.

Bautista byl nasazenou jedničkou a svou roli zvládl perfektně. Po odhlášení Filipa Krajinoviče nastoupil ke svému prvnímu duelu až ve čtvrtfinále, v němž si poradil s Adrianem Mannarinem. V semifinále vyzrál na Gillese Müllera a ve finále neztratil set ani s Viktorem Troickým.

"Když vyhrajete turnaj, je to pokaždé velmi krásný pocit, který se snad ani nedá popsat," radoval se po výhře Bautista. "Jsem opravdu šťastný, že se mi na začátku letošního roku tak daří. Vyhrát tak brzy druhý titul v sezoně je něco neskutečného."

Troickému se také dařilo. Beze ztráty setu vyřadil Daniela Brandse i Philippa Kohlschreibera. Set mu dokázal před bojem o titul sebrat jen Martin Kližan. Letošní vítěz turnaje v Sydney našel přemožitele až ve finále.

"Roberto vyhrál zaslouženě, hrál přesněji, agresivněji a dokázat jít do většího rizika. Zkazil fakt minimum míčů, takže to proti němu bylo hodně těžké. Přišlo mi, že čím lépe jsem hrál já, tím více se zvedal i on. Má výborné období, poslední dva měsíce hraje neskutečný tenis a já mu za to moc gratuluju," uznal po utkání kvality svého soupeře Troicki.

Už potřetí v řadě nezvládl úvodní zápas na turnaji Jiří Veselý, jenž nestačil na Damira Džumhura. S bilancí jedné výhry a jedné prohry se s turnajem v Sofii rozloučil Lukáš Rosol. Ten v prvním kole udolal Robina Haaseho, ve druhém prohrál v tie-breaku rozhodující sady s Martinem Kližanem.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 520.070 eur
Finále:
Bautista (1-Šp.) - Troicki (2-Srb.) 6-3 6-4
Česká účast:
Rosol - 2. kolo
Veselý - 1. kolo


Letošní ročník antukového podniku série ATP 250 v argentinském Buenos Aires ovládl Dominic Thiem
. Rakušan přežil v semifinále mečbol proti obhájci titulu Rafaelovi Nadalovi a ve finále udolal v dramatické bitvě Nicolase Almagra.

Thiem plnil roli nasazené pětky a kromě čtvrtfinálového duelu s Dušanem Lajovičem musel vždy do tří setů. V prvním kole přehrál Pabla Carreña, následně Gastaa Eliase, v semifinále odvrátil mečbol proti Rafaelovi Nadalovi a ve finále vydřel v tie-breaku třetí sady výhru nad Nicolasem Almagrem, čímž získal čtvrtý kariérní titul.

"Tohle je můj nejcennější titul, protože turnaj měl velmi silné obsazení," řekl Thiem. "Proti těmto skvělým hráčům musíte hrát agresivně. Pokud je necháte diktovat hru, budete vždy ti druzí. Na takových turnajích potřebujete i trochu štěstí, abyste mohli vyhrát. Ale určitě to byl nejlepší týden mé kariéry," uvedl Thiem.

Almagro měl s postupem do finále méně práce. Postupně si poradil s krajanem Albertem Montañesem, Federicem Delbonisem, třetím nasazeným Jo-Wilfriedem Tsongou a poprvé na 16. pokus porazil krajana Davida Ferrera, čímž ukončil jeho 17 zápasů trvající neporazitelnost v argentinské metropoli.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 598.865 dolarů
Finále:
Thiem (5-Rak.) - Almagro (Šp.) 7-6(2) 3-6 7-6(4)


V nizozemském Rotterdamu měl na halovém turnaji plnit roli nasazené jedničky Richard Gasquet. Vítěze turnaje v Montpellier ale trápila chřipka, a tak se na poslední chvíli odhlásil.

Výpadku favoritů dokonale využil Martin Kližan. Přitom slovenský tenista musel během cesty za svým čtvrtým titulem odvrátit celkem osm mečbolů. Ve finále otočil duel s Gaëlem Monfilsem.

Kližanovi stačily dva sety jen ve druhém kole proti Marcosovi Baghdatisovi. Třísetové bitvy zvládl Slovák proti Tommymu Robredovi, Robertovi Bautistovi, Nicolasovi Mahutovi a vyhrál i své čtvrté finále na okruhu ATP proti Gaëlovi Monfilsovi.

"Tohle je nejlepší výsledek mé kariéry. Jsem to na to velmi hrdý. Možná teď budu motivací pro mladé hráče v naší zemi. Jsem za to moc rád," řekl Kližan.

"Každy den jsem bojoval. Většinou jsem měl každý den těžké tříhodinové zápasy, takže jediné, co jsem mohl dělat, bylo bojovat. Neustále jsem se snažil bojovat do posledního míčku a byla to dobrá volba. Nakonec jsem tady zachránil tolik mečbolů. Pořád tomu nemohu uvěřit," pokračoval.

Naopak Monfils nemusel v předchozích zápasech odvracet ani jeden mečbol. Relativně snadno si poradil s Ernestsem Gulbisem, Bornou Čoričem, Alexanderem Zverevem i Philippem Kohlschreiberem. Finále rozehrál dobře, ale po vybojované první sadě uhrál jen čtyři gamy.

"Martin odehrál velmi dobrý zápas. Byl to od něj skvělý zápas, hrál lépe než já. Odvedl dobrou práci. Já odehrál dobrý zápas, ale prohrát ve finále je vždy nepříjemné," řekl devětadvacetiletý Monfils.

Vůbec prvního vítězství v letošní sezoně se dočkal Jiří Veselý. Ovšem první výhru slavil na úkor jiného českého tenisty - Lukáše Rosola. Další výhru Veselý nepřidal, ve druhém kole nestačil ve třech setech na rozjetého Roberta Bautistu.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,722.820 eur
Finále:
Kližan (SR) - Monfils (5-Fr.) 6-7(1) 6-3 6-1
Česká účast:
Veselý - 2. kolo
Rosol - 1. kolo


Halovému podniku série ATP 250 v americkém Memphisu kraloval počtvrté v řadě Kei Nišikori
. Japonec tak vyrovnal rekord Jimmyho Connorse, když ve finále přehrál překvapení turnaje Taylora Fritze.

Nišikori vyřadil domácího Ryana Harrisona, Michajla Kukuškina, jediný set ztratil v semifinále se Samem Querreym a překážkou pro něj nebyl ani třetí Američan Taylor Fritz.

"Je to úžasné vyhrát čtvrtý rok v řadě. Snažil jsem se na to celý týden nemyslet, a tak jsem na sebe necítil žádný extra tlak," řekl Nišikori.

"Dnes to pro mě byl těžký start, ale podařilo se mi zlepšit svou hru. Jak zápas plynul, tak jsem hrál čím dál lepší tenis. S druhým setem jsem maximálně spokojený, v posledních gamech jsem po servisu ztratil jen pár míčků," komentoval Nišikori.

Taylor Fritz získal od pořadatelů divokou kartu. A vedení turnaje se dokonale odvděčil. Po výhrách nad Michaelem Mmohem, Stevem Johnsonem, Benjaminem Beckerem a Ricardasem Berankisem se probojoval do svého premiérového finále na okruhu ATP Tour.

A to se jednalo teprve o Američanův třetí start na turnaji ATP. Takový úspěch se nepovedl ani tenisovým hvězdám jako je Roger Federer, Novak Djokovič atd. Fritz se navíc stal od roku 1989 nejmladším americkým tenistou, který se od triumfu tehdy sedmnáctiletého Michaela Changa ve Wembley probojoval do finále.

"Rozhodně jsem nečekal, že bych se do finále turnaje ATP mohl dostat tak rychle. Je to pro mě velký úspěch, i když jsem dnes ve finále prohrál. Mám za sebou skvělý týden a s výsledkem musím být spokojený. Získal jsem spoustu sebevědomí do další práce. Potřebuju teď hlavně zapracovat na zesílení svého těla," řekl Fritz.

• ATP 250 MEMPHIS •
USA, tv. povrch / hala, 693.425 dolarů
Finále:
Nišikori (1-Jap.) - Fritz (USA) 6-4 6-4


Nejprestižnější únorový turnaj na antuce se odehrál v brazilském Rio de Janeiru. V brazilské metropoli se nejvíce dařilo Pablovi Cuevasovi. Uruguayec získal svůj nejcennější titul a po výhře nad Guidem Pellou se radoval z celkově čtvrtého kariérního titulu.

Jako první v historii musel Pablo Cuevas porazit pět levorukých tenistů v řadě. Postupně si poradil s Facundem Bagnisem, Thiagem Monteirem, Federicem Delbonisem, Rafaelem Nadalem a Guidem Pellou.

"Bylo to pro mě dobré, protože jsem nemusel příliš měnit svou taktiku," řekl Cuevas k sérii zápasů proti levákům. Jeho triumf je cenný také tím, že v Brazílii startovali kromě Nadala i Tsonga, Ferrer, Thiem či Almagro.

"Dnes jsem vyhrál náročný zápas. Ale oba jsme předvedli dobrý tenis. Guido je velmi kompletní tenista, odehrál tu skvělý turnaj. Mám pro něj jen slova chvály," řekl nový šampion.

Stejně jako Cuevas i Pella dosáhl životního úspěchu a díky finálové účasti se premiérově posunul do Top 50. Už v prvním kole musel odvracet mečboly proti Johnovi Isnerovi. Vzápětí ho nezastavil Santiago Giraldo, Daniel Gimeno-Traver ani rozjetý Dominic Thiem.

"Byl to skvělý týden. Teď si musím zvyknout na to, že budu poprvé hráč Top 50. Je to skvělé, ale musím se i nadále soustředit a pokračovat v tvrdé práci," řekl Pella.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1,471.315 dolarů
Finále:
Cuevas (Urug.) - Pella (Arg.) 6-4 6-7(5) 6-4


Pro svůj premiérový titul si ve francouzském Marseille došel australský talent Nick Kyrgios
. Australan dokonce v průběhu turnaje ani jednou nepřišel o své podání a ve finále si poradil se zkušeným Marinem Čiličem.

Kyrgios nejprve zvládl utkání proti Vaškovi Pospíšilovi a Tejmurazovi Gabašvilimu. Australana poté čekali tři hráči Top 12 v řadě. Kyrgiose však nezastavil Richard Gasquet, semifinálový soupeř Tomáš Berdych ani Marin Čilič.

"Poprvé jsem si ve finále zahrál loni a věřil jsem v první titul. Ale tady jsem opravdu nečekal, že vyhraju turnaj poté, co jsem několik týdnů nehrál. Ovšem od prvního kola jsem začal hrát opravdu dobře a s každým vyhraným zápasem jsem získával sebedůvěru," řekl Kyrgios.

"Myslím, že jsem dnes zase velmi dobře podával. Celý týden mi servis fungoval opravdu skvěle. Ani jednou jsem o něj nepřišel. To byl klíč k úspěchu. Díky servisu jsem dokázal vyvinout tlak na své soupeře, když jsem rychle získával gamy po svém podání," hodnotil Kyrgios.

Jeho finálový soupeř Čilič se v průběhu turnaje trápil daleko více. Do tří setů musel s Robinem Haasem i Benoitem Pairem. Dvě sady mu stačily jen proti Andrejovi Kuzněcovovi. Chorvat nicméně prohrál v marseillské hale i druhé finále, před pěti lety nestačil na Robina Söderlinga.

"Myslím, že (Kyrgios) hrál dnes dobře, opravdu dobře. Úžasně podával, bylo pro mě velmi těžké vracet míčky zpět do kurtu i během výměn. Navíc i dobře returnoval, hlavně v prvním setu. Nedokázal jsem se dostatečně přizpůsobit míčkům, které mi vracel," komentoval Čilič.

"Nicméně s tímto týdnem jsem spokojený. Udělal jsem posun vpřed a to je pro mě důležité. Nick hrál tenis na vysoké úrovni, ale já špatně nehrál a ze zápasu si můžu odnést dobré věci," dodal Čilič.

Další letošní semifinále uhrál Tomáš Berdych. Český tenista měl v prvním kole volný los, ve druhém udolal Alexandera Zvereva, ve čtvrtfinále hladce přehrál Davida Goffina, v semifinále ale naopak jasně prohrál s pozdějším vítězem Kyrgiosem.

Celkem brzy skončil turnaj pro nejvýše nasazeného Stana Wawrinku. Už v úvodním zápase musel Švýcar odvracet mečboly proti Sergejovi Stachovskému, ve čtvrtfinále už Wawrinka koncovku třetí sady proti domácímu Benoitovi Pairemu nezvládl.

Hned v prvním kole skončil obhájce loňského titulu Gilles Simon. Francouz tak domácí publikum letos nepotěšil, když nestačil na Tejmuraze Gabašviliho.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 665.910 eur
Finále:
Kyrgios (Austr.) - Čilič (4-Chorv.) 6-2 7-6(3)
Česká účast:
Berdych - semifinále


Na velký tenisový comeback se mohli fanoušci těšit na turnaji v Delray Beach. Na americké akci série ATP 250 se totiž téměř po roce představil Juan Martín Del Potro.

A návrat to byl úspěšný. Argentinec došel beze ztráty setu až do semifinále, postupně přehrál Denise Kudlu, Johna-Patricka Smithe a Jeremyho Chardyho. Vítěz US Open z roku 2009 nestačil až na pozdějšího šampiona Sama Querreyho, jenž ve finále porazil krajana Rajeeva Rama.

Querreyho cesta k titulu nebyla jednoduchá. Už v prvním kole musel otáčet duel s Thiemem De Bakkerem, následně si poradil s krajanem Austinem Krajickem, hrobníkovi z lopaty utekl v duelu s dalším Američanem Timem Smyczekem, v semifinále vyřadil Del Potra a podobný duel zvládl i ve finále s Rajeevem Ramem.

Skoro čtyři roky čekal Američan na další titul. Celkově získal svůj osmý titul. "Oba jsme dnes byli nervózní, nebyl to nejhezčí zápas s čistými údery. Nezbývalo mi nic jiného, než bojovat. Ve druhém setu jsem trefil jeden skvělý úder a bylo to zrovna na mečbol," komentoval Querrey.

O největší překvapení turnaje se postaral rozhodně právě finalista Rajeev Ram. Už v prvním kole překvapivě vyřadil druhého nasazeného Bernarda Tomice. Amerického bojovníka nedokázali skolit ani Ilja Marčenko, Benjamin Becker a Grigor Dimitrov.

"Je těžké hrát ve finále proti někomu, koho dobře znáte.Chtěl bych si vždy udržet své servisy a vyhrát 6-4 6-4, ale tak to v tenisu bohužel nefunguje. Nejvíce jsem byl zklamaný tím, že jsem dnes v obou setech nedokázal udržet tempo. V tie-breaku jsem hrál dobře, ale on trefil tři skvělé údery na lajnu," řekl Ram.

Stejně jako na souběžně hraném turnaji v Marseille i v Delray Beach skončil obhájce titulu v prvním kole. Ivo Karlovič nezvládl úvodní utkání proti kvalifikantovi Johnovi-Patrickovi Smithovi.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA, tv. povrch, 576.900 dolarů
Finále:
Querrey (USA) - Ram (USA) 6-4 7-6(6)


I druhý brazilský antukový podnik ovládl Pablo Cuevas
. Uruguayec tak výhrou nad Pablem Carreñem navázal na svůj triumf z minulého týdne v Rio de Janeiru a poprvé v kariéře obhájil titul. Cuevas totiž v Sao Paulu triumfoval i loni.

Cuevase titul z Ria zřejmě hodně nakopnul, jelikož v Sao Paulu si došel pro svůj druhý titul během dvou týdnů. Stejně jako v Riu musel vyřadit Facunda Bagnise a Thiaga Monteira. V semifinále uspěl proti Dušanovi Lajovičovi a v boji o titul si poradil s Pablem Carreñem. Celkově získal pátý titul a všechny vyhrál na antuce.

"Není to snadné obhajovat titul, cítíte větší tlak. Mým letošním cílem je Top 20. Doufám, že budu pokračovat ve skvělé formě, která mě poslední týdny provází," radoval se Cuevas.

Favorité v Sao Paulu rychle odpadávali. Svůj úvodní zápas zvládli z osmičky nasazených jen Cuevas a Delbonis. Toho využil Carreño. Španěl se probojoval po výhrách nad krajany Albertem Ramosem, Danielem Gimenem-Traverem, Robertem Carballesem a Inigo Cervantesem do svého prvního letošního finále.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 499.055 dolarů
Finále:
Cuevas (3-Urug.) - Carreño (Šp.) 7-6(4) 6-3


Poprvé triumfoval na turnaji série ATP 500 rakouský talent Dominic Thiem
. Rakušan si v Acapulku připsal první titul z tvrdého povrchu, když v třísetové bitvě zdolal Bernarda Tomice.

Thiem předtím čtyřikrát triumfoval na antukových turnajích, první titul z tvrdého povrchu slavil díky vítězstvím nad Damirem Džumhurem, Dmitrijem Tursunovem, Grigorem Dimitrovem, Samem Querreym a Bernardem Tomicem.

"Bylo to finále, jak má být. Doufám, že si spolu ve finále ještě několikrát zahrajeme. Oba jsme chtěli vyhrát a jsem moc šťastný, že se to dnes povedlo mě," řekl Thiem, první rakouský šampion od dob Thomase Mustera.

Rakušan tak navázal na triumf z Buenos Aires a semifinálovou účast v Rio de Janeiru. "Bylo to neuvěřitelné. tyhle tři týdny byly úžasné. Vyhrál jsem svou první pětistovku a získal první titul na tvrdém povrchu, to je zkrátka perfektní," radoval se Thiem.

Rovněž Tomic ztratil před finálovým duelem jediný set, a to v semifinále s Alexanderem Dolgopolovem. Utkání proti Rajeevovi Ramovi, Adrianovi Mannarinovi i Iljovi Marčenkovi zvládl ve dvou sadách a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP 500.

Loňský vítěz David Ferrer skončil už ve druhém kole na raketě Alexandera Dolgopolova. Stejně dopadl i loňský finalista Kei Nišikori, jenž překvapivě nestačil na Sama Querreyho. Dokonce už v prvním kole se s turnajem loučil třetí nasazený Marin Čilič, kterého zaskočil kvalifikant Ryan Harrison.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1,551.830 dolarů
Finále:
Thiem (4-Rak.) - Tomic (5-Austr.) 7-6(6) 4-6 6-3


Poslední podnik před dvěma velkými turnaji série Masters v Indian Wells a Miami se uskutečnil v Dubaji. Tam letos poprvé v kariéře triumfoval Stan Wawrinka a po lednovém titulu z Čennaí získal svůj druhý letošní vavřín. Ve finále si Švýcar poradil s Marcosem Baghdatisem.

Wawrinka se nejvíce nadřel hned v prvním kole, v němž čelil Sergejovi Stachovskému. Proti Frankovi Škugorovi a Philippovi Kohlschreiberovi už tolik práce neměl. V semifinále mu zápas ve druhé sadě vzdal Nick Kyrgios. Australana trápila záda. Ve finále Wawrinka uplatnil bohaté zkušenosti a ve dvou setech porazil Marcose Baghdatise.

"Titul je nejlepším možným zakončením parádního týdne," radoval se Švýcar. "I když jsem ze začátku turnaje nehrál nejlépe, snažil jsem se bojovat a zlepšovat se. Jsem rád, že jsem vyhrál další turnaj. Proti Marcosovi je to vždy těžké," ocenil i kvality soupeře.

Poprvé od roku 2011 nedohrál svůj zápas Novak Djokovič. Světová jednička letos vlastně vůbec poprvé "prohrála". Srb nebyl kvůli zánětu oka schopný dohrát čtvrtfinálový duel s Felicianem Lópezem.

"Je to problém s okem. Mám to od chvíle, co jsem přiletěl do Dubaje. Začalo to infekcí a pak to pokračovalo nějakou alergií," řekl Djokovič. "V posledních dvou dnech se to bohužel ještě zhoršilo. Je to poprvé, co mám takový problém s okem. Dnes bylo mimořádně citlivé na světlo," přiblížil své problémy.

Největší favorit horní poloviny pavouka tak odpadl a šance se chopil Baghdatis. Kyperský tenista postupně přehrál Viktora Troického, Vaška Pospíšila, Roberta Bautistu a Feliciana Lópeze a poprvé od srpna loňského roku postoupil do finále.

V Dubaji si zahráli i Tomáš Berdych, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Berdych došel do čtvrtfinále, ve kterém znovu nestačil na Nicka Kyrgiose. Rosol zvládl úvodní utkání proti Yukimu Bhambrimu, vzápětí skončil na raketě Feliciana Lópeze. Nad síly Veselého byl hned v prvním kole Borna Čorič.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,674.445 dolarů
Finále:
Wawrinka (2-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 7-6(13)
Česká účast:
Berdych - čtvrtfinále
Rosol - 2. kolo
Veselý - 1. kolo
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

42
Přidat komentář
gigin
S ním sa už nikdo nikdy nedomluví, ten je v tom až po uši.

https://pbs.twimg.com/media/CzgvvwzXgAAegXZ.jpg:large
Reagovat
mrafe
A tenis ještě hodlá hrát, nebo ten už pověsil na hřebík :D
Reagovat
gigin
No, jako je u Michala Novotného na jeho klinice na Tenerife, kde se údajně připravuje na novou sezónu. Je tam aj Kližan, Janowicz, Shapovalov, Kohli, Thiem... Hlavně s tím Kližanem a Janowiczem si dovedu předsavit, co je to za partičku. Tak uvidíme. AO nevím jestli bude hrát, v main draw není a pochybuju, že by tam jel šmidlat kvaldu. Stejně mu to tam nikdy nešlo, max je druhé kolo. Podle mne začne někde v Evropě na nějakém challengeru. Ostré utkání hrál naposledy v Torontu....

https://twitter.com/novoreq/status/807582200728272896

https://pbs.twimg.com/media/CzUoDekWEAUFSfG.jpg
Reagovat
mrafe
to je opravdu ve vybrané společnosti. ;-) Podle toho druhého obrázku to s přípravou moc nepřehání. :D
Tak hlavně ať mu slouží zdraví.
Reagovat
VlS
Copa, taťkovi dochází trpělivost, nebo prachy, má vodřený kolena na gatích.
A to znáš, jak tata přijde k Pepíčkovi, v ruce drží dva dráty s odizolovanejma koncema a říká: Synku, život rozdává různé rány. Například tohle je elektrický proud".
Tak, taky něco musíš vydržet, no.
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/tennisnow/videos/10154113319388148/
Reagovat
fialka
Máme sa na čo tešiť.

http://www.digisport.sk/sprava/2211-digi_sport_jednotkou_vo_svete_bieleho_sportu/
Reagovat
fialka
Zaujala ma veta: Také mená ako Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal či Andy Murray sú zárukou skvelých zážitkov pre fanúšikov bieleho športu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne. Navyse sa to nikdy nebude kolidovať s futbalom, kedze Digi má snád 5-6 kanálov...
Reagovat
fialka
áno, majú 5 kanálov. Zakúpili práva aj na turnaje WTA na ďalšie 3 roky. K tomu príjemné prekvapenie.
"Máme prísľub, že ak bude hrať na ktoromkoľvek turnaji slovenská hráčka, budeme mať zabezpečený priamy prenos z jej zápasu, bez ohľadu na to, či to bude prvé kolo alebo finále."
http://www.satelitnatv.sk/2016/05/najprestiznejsie-turnaje-wta-dalsie-tri-roky-na-digi-sport/

Ak nám to čas dovolí môžeme tenis sledovať takmer každý deň.
Reagovat
janek_da
Vrchol byl dobit!
Pusť mě taky. Dobit!
Dobyt! Teda nic moc, no.
A teď vás musím upozornit na jednu zajímavost. Postavím-li se na vrchol kterým směrem byste řekli, že půjdu? Dobře se dívejte, jdu nahoru, jsem na vrcholu a jdu dolů. A to ze všech stran!
Reagovat
smazaný uživatel
že tendle novák už bude ukončovad karijéru páč se vracý rafael v plný sýle a zase bude plnej syl tak je asy fak lepšý zkončid což udělá jenom dobřé víte
Reagovat
turista
Novak nekončí a svoji pozici ani náhodou Rafovi nepustí.
Reagovat
gigin
To je konečná, o něj se nedá opřít.

http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21532/djokovic-angazoval-necakanu-posilu-pisu-srbske-media
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ale vysvetlit bych si to umela, to Pepe je pro me nestravitelny ulet..
Reagovat
mrafe
Když se tady rozpoutala mohutná debata, kde je nej sportovec tak si můžete vybrat svoje tři sportovce za rok 2016

http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty/287539/cena-ctenaru-isport-cz-hlasujte-pro-sve-favority-v-ankete-sportovec-roku.html

V počtu hlasů uzavírají anketu s nejmenším počtem hlasů

Barbora Strýcová (tenis) 118 hlasů
Lucie Šafářová (tenis) 114 hlasů
Karolína Plíšková (tenis) 103 hlasů
Petra Kvitová (tenis) 102 hlasů

Ps. hlas se počítá za internetový prohlížeč v zařízení.
Reagovat
PetaM
Ty ankety nemají vypovídající hodnotu ... Oběhnu na škole všechny počítačové učebny a dostanu Petru na první místo :D Neudělám to, ale anketa o hovně :D
Reagovat
PetaM
Dobře, na první místo asi ne :D :D Ale z posledního určitě :D
Reagovat
smazaný uživatel
obehni to za me pro Adama Ondru, at ho upevnis na bedne, ja uz do skoly nechodim. ;-) Blixa bude tlacit Koukalku a babolat Sablikovou, je to na hrane.. :-)))
Reagovat
VlS
No, kdybys tam jukla, tak bys viděla, že zaškrtáváš tři. Ale že seš to ty, tak ti toho spidermana pidšprajcnu - kór když lezení na El Capirano je vysloveně masovej sport :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dik, ale kdo jiny, kdyz je Lucy spatna!!! A nemasovost z duvodu fyzicke nemoznosti neceho takoveho vubec dosahnout mi imponuje, vzdyt on Dawn Wall normalne prebehl.. absolutni fenomen, pritom inteligentni, skromny, pokorny a jen lehce svihly kluk.. :-)
Reagovat
mrafe
Tak to je legrace, stejně se to pořadí průběžně mění.Tak jako každá anketa, je to spíš o tom,jak je který sportovec populární u těch kdo hlasují.

V hlasování sportovních novinářů se s tenisových holek dostala do první desítky jenom Kája.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty a škola, vzdelanie?...

Neblaaázni. :)
Reagovat
PetaM
No jo, já jsem zapomněl. U vás na Slovensku tato slova neznáte ... No já ti je vysvětlovat nebudu, tolik času bohužel nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto tvoje prvoplánové reakcie...

Zlatý :))
Reagovat
PetaM
Znám ten váš pořad - Aj múdry schybí. Je jasné, jak inteligentní "národ" jste. ;)
Reagovat
fialka
Tak pozor! Oni zámerne vyberajú odpovede, ktoré majú ľudí pobaviť. Niekedy to však preháňajú. Vyberajú deti, "tmavších" a starších ľudí a nabádajú ich, aby trepali blbosti. Bola som svedkom.
Reagovat
fialka
btw, ja to už nepozerám
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho nesledujem, inteligentní ľudia čítajú knihy a vzdelávajú sa a nepozerajú programy pre ovečky. Ale každy sme iný :)
Reagovat
Kozoroh
Já jsem do té ankety zahlasoval 2x a kdybych chtěl, tak můžu poslat hlas i teď. Stránka neblokuje vícenásobné hlasování, zároveň mi prohlížeč neumožňuje vidět průběžný počet hlasů a pořadí. Kdo vede?
Reagovat
mrafe
Vybíráš tři hlasy a potom zadáváš kód, který jsi asi zadal špatně, protože pokud ho zadáš správně tak ti poděkuji za hlas a po chvíli se ti načte pořadí, hlasovat můžeš z jednoho prohlížeče 1x24 hodin.
vede Martin Fuksa
Reagovat
Kozoroh
Mně za ten hlas poděkují, ale pořadí se mi nenačte. V tom je zakopaný pes...
Reagovat
mrafe
technice nerozumím, mně se to zobrazuje normálně, tak jsem ti okopírovala současné pořadí

2087 hlasů Martin Fuksa (rychlostní kanoistika)
1687 hlasů Lukáš Krpálek (judo)
966 hlasů Gabriela Koukalová (biatlon)
799 hlasů Adam Ondra (sportovní lezectví)
586 hlasů Martina Sáblíková (rychlobruslení)
409 hlasů Jaromír Jágr (hokej)
356 hlasů Jaroslav Kulhavý (horská kola)
339 hlasů Ester Ledecká (snowboarding)
331 hlasů Ondřej Synek (veslování)
327 hlasů Tomáš Hertl (hokej)
326 hlasů David Pastrňák (hokej)
317 hlasů Josef Dostál (rychlostní kanoistika)
290 hlasů Tomáš Satoranský (basketbal)
285 hlasů Vladimír Darida (fotbal)
263 hlasů Ladislav Krejčí (fotbal)
261 hlasů Petr Mrázek (hokej)
255 hlasů Bořek Dočkal (fotbal)
251 hlasů Petr Čech (fotbal)
245 hlasů Jan Veselý (basketbal)
236 hlasů Jiří Prskavec (vodní slalom)
231 hlasů Leopold König (cyklistika)
226 hlasů Karolína Plíšková (tenis)
225 hlasů Barbora Špotáková (atletika - oštěp)
222 hlasů Jan Kudlička (atletika - tyč)
218 hlasů Roman Kreuziger (cyklistika)
218 hlasů Radek Štěpánek (tenis)
212 hlasů Jakub Vadlejch (atletika - oštěp)
199 hlasů Barbora Strýcová (tenis)
190 hlasů Lucie Šafářová (tenis)
148 hlasů Petra Kvitová (tenis)
V této anketě již máte odhlasováno. Děkujeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Come On Lucy!
Toho Vadlejcha s Stepcem bychom dat mohli...:)
Reagovat
smazaný uživatel
I ten Kreuziger by jeste byl k preskoceni...
Ovsem...Kudlicka, tam uz to vypada hodne tezce;D)
Toz zkusim jeste zamakat dnes v noci...
Reagovat
smazaný uživatel
To Vadlejcha daaaame, a ne ze neee;)
Reagovat
blixa
Já jsem musel deaktivovat uBlock, aby se mi zobrazil ten kód. Nebo máš možná vypnuté cookies.
Reagovat
mrafe
Ale Blixo je vidět, že se snažíš Kája už přeskočila i Báru Špotákovou. :D
Reagovat
blixa
Dělám co můžu, ale furt je to bída :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Lucy - 188 hlasu...
Jako je to sichta ji dostat aspon tam;D)))
Top10 asi nebude, ale snad neskonci posledni, kdyz uz jako jednina v tomto roce urvala GS!!! O cemz se trochu zapomina...a pritom nam debl ne jednou zachranil doslovne krk ve fedu...
Reagovat
mrafe
Co naděláš, jednou má Fricek pro Lucinku něco udělat a zase to fláká. :D
O tom, že Lucka letos vyhrála GS asi moc lidí neví, pokud to nejsou fanoušci tenisu. A ještě má smůlu, že letos nehrála FC.
Já se budu taky snažit Lucce ještě nějaké hlasy poslat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted jsem na to koukal, a Lucy se zacina hybat smerem vzhuru...!
Je to na dobre ceste i bez toho Fricka;)
Jinak jasne GS z deblu asi neni tak atraktivni pro lidi, ale na druhou stranu je to GS, a bud me radi, ze posledni doubou kazdy rok jsme mohli mit prilezitost GS slavit. Nakonec jde o nej. pohar.;) K tom ujeste pridala s Baru placku na OH!
Jinak Lucy uz chybi jen ten Wimblas a bude mit komplet. Tak snad pristi rok ji to s Betkou vyjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist