Muchová je po více než dvou letech v semifinále! Na French Open ji nezastavila ani Pavljučenkovová

6. 6. 2023, 12:59
Aktuality 276
Karolína Muchová (26) pokračuje ve svém nejlepším vystoupení na French Open. Na pařížské antuce už potřetí vylepšila své maximum a její parádní tažení neskončilo ani na rozjeté Anastasii Pavljučenkovové (31). Finalistku předloňského ročníku přehrála 7:5, 6:2 a postoupila do svého prvního semifinále od Australian Open 2021. O premiérové grandslamové finále bude bojovat proti Aryně Sabalenkové (25).
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová patří dle slov mnoha expertů do TOP 10 žebříčku. Jenže olomouckou rodačku celou kariéru brzdí zdravotní potíže. Poslední kompletní sezonu odehrála v roce 2019, v té následující to nešlo kvůli Covidu, předloni musela skončit už po US Open a loni odehrála dohromady pouhých 23 zápasů.

Letos však ukazuje, čeho je schopná, když ji zdraví nelimituje. Do Paříže přijela se skvělou bilancí 19:7, třemi čtvrtfinálovými účastmi na kontě a po cestě do svého prvního semifinále od Australian Open 2021 ztratila jediný set. Navíc zkompletovala grandslamová čtvrtfinále na všech třech površích a také účasti ve druhém týdnu všech čtyř majorů.

Bývalá světová devatenáctka figurovala v září až ve třetí stovce pořadí, ale díky úternímu vítězství se v live žebříčku posunula na své dosavadní maximum. V areálu Rolanda Garrose, kde bylo jejím předchozím nejlepším výsledkem třetí kolo z posledních dvou ročníků, dokonale využila příznivějšího losu. Stejně jako loni vyřadila členku TOP 10 Marii Sakkariovou, pak porazila i další bývalou semifinalistku Nadiu Podoroskou a následně relativně snadno přehrála Irinu Beguovou, Elinu Avanesjanovou i Anastasii Pavljučenkovovou.

Proti bývalé světové jedenáctce a nyní až 333. ženě hodnocení Pavljučenkovové, která na pařížské antuce startovala poprvé od předloňské finálové porážky s Barborou Krejčíkovou a vrací se po problémech s kolenem, byla od začátku lepší hráčkou na kurtu. Cestu do dalšího kola si však hlavně v úvodním dějství komplikovala. Za stavu 3:1 nevyužila pět brejkbolů a soupeřka vzápětí srovnala. Muchová poté měla možnost set v desáté hře dopodávat, ale znervózněla a nakonec uspěla až na druhý pokus.

Druhá sada už byla kompletně v režii skvěle hrající Češky, ziskem té skoro hodinové úvodní totiž odpor protivnice definitivně zlomila, pustila ji už jen k jednomu brejkbolu (v posledním gamu) a za rovných 100 minut mohla slavit. S Ruskou tak srovnala vzájemnou bilanci na 2:2 a navázala na výhru z předloňského Wimbledonu.

"Nevím, co říct. Jsou to neuvěřitelné dva týdny a jsem prostě ráda, že jsem pořád v turnaji," radovala se. "Když jsem viděla, že budu hrát s Marií (Sakkariovou) v prvním kole, tak mi to přišlo celkem vtipné, potkaly jsme se tu totiž i loni. Navíc jsme nastoupily na stejný kurt, bylo to jako deja vu. Jsem ráda, jak jsem ten zápas zvládla a hrála i v těch následujících," dodala.

"Od začátku obou setů se mi dařilo, což mi pomohlo. Nasťa hrála velmi agresivně, možná bych řekla i riskantně. Šla do kurtu, udělala několik chyb, které mi pomohly. Já jsem měla úvody obou setů dobré a také se mi podařilo je dobře ukončit. Jsem ráda, že jsem postoupila a vyhrála ve dvou setech," řeka na tiskové konferenci Muchová.

Muchová v úterý odehrála své čtvrté grandslamové čtvrtfinále, předtím dokázala porazit jen tehdejší světovou jedničku Ashleigh Bartyovou na Australian Open 2021. Ve čtvrtek se může stát sedmou českou finalistkou French Open, už čtvrtou za posledních 10 let po Lucii Šafářové, Markétě Vondroušové a Krejčíkové. Dosud dokázaly antukový vrchol sezony ovládnout jen Hana Mandlíková (1981) a Krejčíková (2021). Z Češek hrála jako poslední finále grandslamů Karolína Plíšková předloni ve Wimbledonu.

"Mám z toho opravdu velkou radost. Není mi to jedno. Je to pro mě skvělý výsledek a moc si ho vážím. Jen jsem pořád ještě v turnaji, takže se snažím soustředit na další zápas. Asi proto vypadám tak klidná," doplnila Muchová.

Statistiky zápasu Muchová - Pavljučenkovová

O premiérové grandslamové finále a celkově třetí na nejvyšším okruhu (Livesport Prague Open 2019 a triumf v Soulu 2019) bude usilovat proti Aryně Sabalenkové (H2H 0:1), která v Paříži rovněž už třikrát vylepšila své maximum. Vítězka lednového Australian Open stále neztratila set, ve čtvrtfinále si poradila dvakrát 6:4 s osm zápasů neporaženou Elinou Svitolinovou a upravila svou fenomenální letošní bilanci na 34:5.

"Je to skvělá hráčka, velmi agresivní. Čeká mě těžký zápas. Pokusím se udělat to nejlepší, abych našla cestu, jak jí zápas zkomplikovat," uvedla Muchová.

Šampionka jedné z velkých generálek v Madridu měla velké potíže s famózní obranou Ukrajinky, jež dokázala pouhých osm měsíců po porodu vyhrát turnaj WTA a dojít do čtvrtfinále grandslamu. Až do stavu 4:4 nebyl k vidění jediný brejkbol, Běloruska v deváté hře využila hned první šanci a set snadno dopodávala. Ve druhé sadě se jí povedlo otočit z 0:2 na 4:2, náskok brejku už si pohlídala a i své páté čtvrtfinále na grandslamech vyhrála ve dvou setech.

Sabalenková tak postoupila už na všech podnicích velké čtyřky do semifinále. Do sbírky jí chybělo už jen French Open, kde byla v minulosti nejdál ve třetím kole, v němž vypadla v posledních třech ročnících. Od začátku turnaje se řadí mezi největší favoritky, letos má na kontě už o jednu výhru více než za celý loňský rok a stále útočí na premiérový posun na post světové jedničky.

Statistiky zápasu Sabalenková - Svitolinová

Zbylá dvě čtvrtfinále jsou na programu ve středu. Obhájkyně titulu a světová jednička Iga Šwiateková se v repríze loňského finále utká s Cori Gauffovou a Beatriz Haddadová Maiaová vyzve Ons Jabeurovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
úterní výsledky (6. 6. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Muchová (ČR) - Pavljučenkovová (-) 7:5, 6:2
Sabalenková (2-) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Melicharová-Martinezová/Perezová (6-USA/Austr.) - Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) 7:5, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

276
Přidat komentář
turista
Muška velká gratulace! Mohla by to tam vyhrát celé! Tak ať se daří!
Reagovat
darek.vrana
Co je vůbec s tou Brady?
Reagovat
EllNino
Doplnila řadu Češek, které se dostaly do semifinále RG - po roce 2000 se to povedlo Nicole Vaidišové (2006), Petře Kvitové (2012, 2020), Lucce Šafářové (2015), Karolíně Plíškové (2017), Markétě Vondroušové (2019) a Barboře Krejčíkové (2021) ... veliká gratulace :)

Proti Aryně to bude hrozně těžké, ale šance snad přijdou ...hodně štěstí smile
Reagovat
Fandina
Jj, Muška je další současná česká tenisová hvězda. Gratulace.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Blondie
Paráda, Muško! Teď ještě sejmi sabalenku, máš na ni! Chytrý tenis proti síle. Bohužel mi to zatím na žádný zápas nevyšlo, ale budu držet pěsti *smile

Mám radost i z toho, kam se posunula na žebříčku. A gratulace i Svitolině, QF pár týdnů po návratu je úctyhodná záležitost, skvěle, ELino.
Reagovat
Fandina
Že někdo porazí Sabalenku, tomu moc nevěřím. Ona je silová a to je těžké někoho takového přehrát. Spíš by se jí mohlo stát, že jí to tam nebude padat. Ale mám dojem, že tohle období má Sabalenka dávno za sebou a teď tu bude zjevně dominovat, jako třeba svého času Serena.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel srovnání s Velkomatkou je na místě. Na druhou stranu si ale myslím, že její dominance nebude zdaleka taková.
Reagovat
Fandina
Faktem je, že u Sereny sehrálo velkou roli i to, že se o tituly dělily se sestrou. To byla velká dominace. Ale silový styl v její hře teď Sabalenka určitě opakuje.
Reagovat
Vlk-v-trave
BigMac - Muchova muze Arynu porazit, ale musi mit slabsi den, netrefovat kurt, jeji FH ma silu jak by proti ni hral Alcaraz...Aryna je velka favoritka.

Aryna - na WTA tiskovce kritizovala divaky, kteri buceli na Elinu, ktera si podle ni zaslouzi respekt za to co dokazala, nebot nedavno porodila dite a hrala podle ni uzasne, a chape ze se to obejde bez podani ruky.

Tim, Alex - divaci a obecne fans, stale nechapou v jake situaci se hracky nachazeji, meli by k nim mit vetsi respekt, ze dokazi proti sobe vubec nastoupit na kurtu, coz pro ne neni vubec jednoduche, a uz to je neskutecne, ze to vubec dokazi...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pěkné postřehy smile
Reagovat
lvicek
Na kurtu tedy uplne nevypadalo, ze by chapala, ze se to obejde bez podani ruky, ale OK.
Reagovat
IngStavinoha
na tyhle rusofobní manýrky jsme už zvyklí

časem rychle vyčpívají stejně jako Gréta nebo pokleky před černochy
Reagovat
IngStavinoha
o 100% ochraně před "těžkým průběhem" ani nemluvě
Reagovat
Nenela
Ty uz tu zas otravujes? Vypadni a prestan otravovat svymi jedy normalni lidi
Reagovat
Krisboy
Normální lidi na něj převážně s.rou, ale čertužel pořád je tu Fandina smile
Reagovat
IngStavinoha
jed máš leda v sobě - domysli si, jaký - a řekl bych, že se ho už jen tak nezbavíš smile
Reagovat
hanz
Khačenka se dopekla, ačkoli měla být dopečená už po prvním kole.smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
no, brojler se bude mít co ohánět smile
Reagovat
Krisboy
Krásný volej, Ježíšku. Takový si přeju pod stromeček. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nakonec Kače moc nepomohl, ale tweener jak vínosmile
Reagovat
Liverpool22
Dnes v Prostějově postoupil po boji Andres Roman Burruchaga - jeho otec Jorge je velmi slavný fotbalista, který vstřelil rozhodující gól ve finále MS 1986 v Mexiku cca 5. minut před koncem zápasu a tím se zařadil po bok nesmrtelných fotbalových legend jako jsou např. Mario Kempes, Daniel Passarella, Diego Maradona či Lionel Messi....

Uvidíme kam to syn Roman dotáhne v tenise, ale zatím to vypadá spíše tak na TOP 100, ale až čas ukáže. Nicméně Roman vypadá jako otec v mládí - podoba tam je vidět.

Tady je legendární gól: Jorge Burruchaga po geniálním přihrávce Maradony zajistil titul pro Argentinu
https://www.youtube.com/watch?v=TcdfSp_2XVk

A tady v cca 2minutách vzpomínky na titul v roce 1986 Burruchaga, Valdano a spol.
https://www.youtube.com/watch?v=QjGqirKC4GI

Takže challenger v Prostějově má 2 velké hvězdy: Jirku Lehečku a Romana Burruchagu smile
Reagovat
Krisboy
Buruchagu si pamatuju, takovej prcek, trochu jako Diego, že?
Reagovat
Liverpool22
Burruchaga byl trošku vyšší - Maradona to byl extra prcek stejně jako Messi
Reagovat
Krisboy
Ještě si pamatuju brankáře - Nery Pumpido smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - lidi si z týmu Argentiny 1986 nejvíce pamatují kromě Maradony právě brankáře Pumpida, Burruchagu díky gólu a pak ještě dost populární jsou Valdano, Batista, Ruggeri a trenér Carlos Bilardo např. Passarella už seděl jel na lávce.
Reagovat
Krisboy
Valdano! Ruggeri! Už je to fakt dlouho, ale teď si vybavuji brachův plakát Argentiny ze Stadiónu, kterej měl v pokojíčku nad postelí smile
Nezapomenutelné vzpomínky smile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo kromě Stadiónu jsem měl od dědy ještě slovenský Štart, France footbal či Kicker....
Reagovat
George_Renel
Mně se nejvíce líbila parta kolem Kempese v 78.
Reagovat
IngStavinoha
Fillol, Tarantini, Pasarella, Ardilles, Luque, Bertoni - a černé pásky na patkách tyčí u brány ;-)
Reagovat
IngStavinoha
nadrobno nastříhané noviny lítaly ze školních oken velmi poeticky...
Reagovat
Liverpool22
V roce 1974 a 1978 bylo hodně silné Holandsko 2x finále, ale titul jim nejdříve vyfouklo NSR a pak Argentina
Reagovat
IngStavinoha
my jsme tehdá oranjes nezapomenutelně skrouhli v Záhřebu na ME - planďáky místo normálních trenek ještě nikdo neznal ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=DxDSAICxNVQ
Reagovat
Liverpool22
No jo ME 1976 to je legendární - to mám někde na videokazetách - zpětně jsem si sehnal videonahrávky
Reagovat
George_Renel
Zlatá léta fotbalu i hokeje propletená úspěchy Kodeše, zlatá léta od r 70 do 76.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile v tenise se to protáhlo až do 80let výhra v Davis cupu, éra Lendla, Šmída, Mandlíkové....
Reagovat
Vlk-v-trave
Nej. v hokeji bylo jednoznacne Nagano... cely svet rozhodl, ze to bude turnaj stoleti, aby se ukazalo, kdo je opravdu, ale opavdu nejlepsi na svete, ze pry vsechno pred tim nebyly uplne regulerni souteze, slabsi ms, hadky, krize, kanadsky pohar, kde obcas take neketri chybeli atd. atd. Melo to byt neco na vzor Barcelony, kde chteli konecne nej. basket stoleti...

No tak se to ukazalo:DDD
Gretzky to neni schopny jeste dodnes zkousnout, to samy Fleury atd.

Dejte vedet, az bude dalsi turnaj stoleti...:)smile
Reagovat
jackiec
To se už opakovat nebude, jsem rád že jsem to zažil živě a né jen z vyprávění, tam byl prostě hašan fenomenální.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nej. brankar vubec i dle Kanadanu, silna generace hracu, a nej trener vubec:)
Reagovat
IngStavinoha
Chemopetrol ;-))) škoda ho...
Reagovat
Krisboy
Nagano bude ještě dlouho, spíše navždy, zcela výjimečnou sportovní událostí. Ne jen hokejovou a ne jen v Česku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, stal se z něj pojem.smile
Reagovat
Liverpool22
Gretzky tam tenkrát brečel na střídačce. Jinak ve fotbale je hodně vysoko titul z ME 1976 a to i z toho důvodu, že hodně nabitý tým mělo Holandsko, NSR a začala se rodit zlatá parta Italů - takže to má velkou váhu ve fotbalové historii....
Reagovat
jackiec
Jo na to můžem vzpomínat, teď si tak leda zahrajeme na MS jak rozšíří počet týmů na 48 nebo kolik.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile přesně tak
Reagovat
IngStavinoha
a to ještě kdoví jestli - takhle šipky, poker nebo konzole, na to dnes holátka užije ;-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
fotbal jde celkem mimo me, nemohu asi k tomu neco rict:)
Reagovat
Krisboy
To mě překvapuje.
Reagovat
Vlk-v-trave
No vidis i po vic jak 10 letech te necim prekvapim:)

Nejvic z fotbalu znam hooligans, a to z ruznych koutu sveta, nebot jsem musel pripravit nejake texty na vystavu o kulture fotbalu, byl jsem rad, ze me pridelili tuhle okrajovou kapitolu:) tak jsem musel rok stravit nad ruznymi texty, zaznamy, dokumenty o teto specificke "subkulture":)))

Takze vubec nevim, kdo ted hraje dobre, jen jak je to v mediich, tak tomu neuniknes, vim ze vyhrala Argentina, ale s ni znam jen Messi:)

Ovsem o tzv. raubirich fotbalu...jo, to ti i rict neco mohu, ale to asi neni predmetem tehle vasich prispevku o dobrych generaci:)
Reagovat
IngStavinoha
Hooligans na Majdanu 2014 - to byla též zajímavá mnohonárodnostní subkultura... ;-)
Reagovat
Liverpool22
smile chuligáni z Kyjeva a bylo tam i pár chuligánů ze Slávie - zařádit si smile
Reagovat
IngStavinoha
taky Poláci, Švédové, Angličani - všechno speciálně navezené kousky, neštítící se v oboru násilí absolutně ničeho
Reagovat
Fandina
V jakém oboru. Neotravuj s politikou, jsi s tím trapný Fulneku.
Reagovat
IngStavinoha
odvěví, rangu, chceš-li - a nelep se na mě tak okatě, nejsme tady sami smile
Reagovat
Fandina
To je prostě tak, že já už po letech zkušeností, které mám, poznám na hony, kdo je kdo a komu o co jde. Ty tu Fulneku šíříš proruskou propagandu a čiší to z každého tvého příspěvku, i když si myslíš, že to nikdo nepozná. Ale ono ne. A nejde jen o proruskou, z tvých příspěvků je jasné, o co ti jde. Ať děláš, co děláš. Jsi prostě průhledný provokatér a hatter.
Reagovat
IngStavinoha
mysli si co chceš - třeba i to, že jsi na straně "jediného správného názoru", kterému nikdo nesmí oponovat
Reagovat
Fandina
Na které straně jsem já ti musí být ukradeno. Píšu o tom, jak se chováš ty.
Reagovat
IngStavinoha
musí? buď doma šéfuješ taky, anebo se naopak hojíš zde ;-)))
Reagovat
Fandina
Hojím se tady, protože doma nemám takový zdroj, na kterém bych se mohla zahojit. Ty jsi prototyp. Průhledný a lehký terč. Doma mám hodného muže. Toho mám ráda a nemám možnost se na něm vybít.
Reagovat
IngStavinoha
Tak to jsem rád, že si to máš aspoň kde vynahradit. ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, Fulneku. Proto s tebou diskutuji. Vždycky mám dobrý pocit, že jsem něco udělala proti lidské blbosti.
Reagovat
IngStavinoha
super smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
nevím, ale s IngStavinohou úplně normálně kecáme o sportu, tenise, historii fotbalu.....Žádnou provokaci z jeho strany nevidím. smile
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale ty to nejsi schopen posoudit.
Reagovat
makro99
:) hezká replika..
Reagovat
aape
ne, on vydrží jen chvíli plkat o sportu a pak, když se chytí v diskuzi, tam postupně zařazuje zlatou éru normalizace, majdan, ušáky, a už jede na plný obrátky proruská nebo postsovětská propaganda a ty jeho nenávistný protizápadní slovní sloučeniny ...
Reagovat
IngStavinoha
nenávist nikdy nebyla můj program - spíš odkrývání, v kom je tahle vlastnost doopravdy
Reagovat
Fandina
A co je tvůj program, kromě házení nenávistných termínů na všechno západní?
Reagovat
IngStavinoha
přečti si to v klidu ještě jednou smile
Reagovat
Fandina
Snad mi nechceš říci, že ty nenávistné projevy proti západnímu světu a vychvalování socialismu a Ruska děláš kvůli psychologie diskutujících?
Reagovat
IngStavinoha
Myslíš, že nenávist v opačném směru je v pořádku jen proto, že je momentálně v módě?
Reagovat
Fandina
Pokud o někom, jako ty, píšeš nenávistné komentáře, tak se pak nediv, že si někdo o tobě nemyslí nic dobrého.
Reagovat
IngStavinoha
vidíš to pořád zoufale jednosměrně, stádně a neuraž se - ještě navíc ve skutečnosti prakticky vůbeš nevíš, která dnes bije smile
Reagovat
lvicek
:D :D smile Na tom je tak strasne krasne, ze ty se tady tvaris, jako zes sezral veskerou moudrost sveta a vidis vse naprosto mnohosmerne, jednim okem zleva doprava, druhym okem zprava doleva a odkryvas nevedomcum ta svoje skvela moudra, co ti dorazila mailem s predmetem "Prisne tajne, ctete rychle, nez to smazou!" smile Ale je opravdu krasne, ze nekdo zrovna s tebou sdili tu pravou a nejvetsi pravdu sveta. Toz si to uzivej, ten tvuj vsevedouci nadhled! Nejvetsi zaslepenec na portalu :D. Aspon se clovek pobavi po ranu.
Reagovat
IngStavinoha
ty řetězové maily ti taky napumpoval do hlavy mainstream - nebo dokonce vrchní podučitel Kartous osobně? jsi s těmito pseudoargumenty docela směšná, ale my inteligenti dobře víme, proč, a berem to s laskavým nadhledem ;-)
Reagovat
IngStavinoha
a když se ti bude chtít a bude čas... smilesmile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-radsi-budu-za-dezolata-nez-pokrytec-rika-novy-majitel-parlamentnich-listu-232167
Reagovat
Vlk-v-trave
Tady je videt, presne to, co byva ne zridka pravidlem, casto hovorime o necem, o cem nemame poneti...
...jako obecny nazev se to prijma stereotypne na vsechno, ale CR zadne chuligany nema, ani Polsko, Srbsko... nebo Ukrajina,... nesplnuji zasadni podminky.

Tu splnuji defacto nekere skupiny v Anglii, Brazilii, Argentine, Italii...

:) Rad si rozsirim rozhledy, jestli jde o nejake otce fotbalisty, nebo hrace, ale prosim nepis o necem, co nemas asi ani poneti, nic ve zlem... hooligans neznamena, ze si nekdo da takovy nazev, to ma sve jasne podminky. A CR je rozhodne nesplnuje, a uz vubec Ukrajina:P
Reagovat
IngStavinoha
o slovíčka tu nejde - prostě o záměrně navážené "chlapce" s velmi solidními agresivními zkušenostmi nejen z fotbalových stadionů, ale i jiných smluvních kolbišť této sebranky, kteří si v Kyjevě vybíjeli testosteron hlavně na policistech jako "živelní demonstranti"
Reagovat
Fandina
Vidíš vidíš. Ty prostě nedovedeš normálně diskutovat. Ty pořád budeš zatahovat do všeho věci, které útočí na Ukrajinu. Proč to děláš, co tě k tomu vede? Proč nedovedeš normálně diskutovat, ale do všeho zatahuješ Ukrajinu a útočíš na ní. Jsi za to placený. Jinak si to nedovedu vysvětlit. To samé jsi dělal s očkováním, to samé se zastáním se Ruska, útočením na USA, je to pořád dokola. Hatter na entou.
Reagovat
IngStavinoha
holt jak je narušen tvůj milovaný mainstream, začneš vidět rudě ;-)
Reagovat
Fandina
Jsi s tím mainstreamem úsměvný Fulneku. Vážně si myslíš, že ty jsi bojovník proti mainstreamu a má se to oceňovat? Jinak si nedovedu tvoji poznámku vysvětlit.
Reagovat
IngStavinoha
oceňovat??? něco takového už dávno nikde nečekám, a u tebe už vůbec ;-)))
Reagovat
Fandina
Proč pořád tedy o tom mainstreamu píšeš, chceš mě vytočit nebo urazit, o co ti tedy jde Fulneku.
Reagovat
IngStavinoha
za to přece nemůžu, že jsi právě na mainstreamu tak orgastická ;-)
Reagovat
Fandina
O mainstreamu píšeš pořád ty, mě vůbec nezajímá.
Reagovat
Fandina
Respektive je mi to úplně jedno, jaké názory má mainstream. Je mi to ukradené.
Reagovat
IngStavinoha
přesto z tebe prýští jedna reakce za druhou smile
Reagovat
Fandina
To máš pravdu Fulneku. Já nemám mainstream ráda. Já jsem spíš typ, který nechce být s davem. Proto na to reaguji. Já jsem individualista.
Reagovat
IngStavinoha
se samostatným úsudkem - to oceňuju ;-)))
Reagovat
Fandina
Škoda, že ty diskuse s tebou Fulneku, končí v jednoduchých nudlích. Nic se nezměnilo.
Reagovat
IngStavinoha
ještě nejsme úplně mikrotencí - tak ještě přitlač smile
Reagovat
Fandina
Zajímalo by mě, proč tady pořád píšeš o politice a útočíš na USA a západ a zastáváš se agresora Ruska. Co tě k tomu vede, proč to děláš a jesli za to jsi placený, nebo to tak cítíš.
Reagovat
Fandina
Zapomněla jsem tě oslovit Fulneku.
Reagovat
IngStavinoha
hmmm... ještě pořád je vidět text smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Já se divím právě proto, jak máš rád Argentinu a vůbec jsi tak trochu hispanofil, ne? smile

A co ragby? Pumas..?
Reagovat
Liverpool22
ragby smile tenis, fotbal, biatlon, lyžování a plavání to jsou moje hlavní sporty smile jo a někdy lukostřelba
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z obyč luku jsem si párkrát vystřelil, je to fajn. Až na to hledání šípů pod drnysmile

Jinak na IG je holka, co střílí ve stojce nohamasmile Moc pěkně to vypadá.smile
Reagovat
Krisboy
Však to taky nebylo na tebe.
Reagovat
Vlk-v-trave
Promin, nevidel jsem te tady v zaplave zprav naseho politologa a znalce vsech politickych pravd:)

Argentina?:)

https://www.youtube.com/watch?v=dRt68B9utPw

Kde jinde bys nasel tak silene nadsence:))) Maji neco v sobe, co se me libi.
Z tenistu me nejvic asi pojmul ten Pella...

Ale myslim, ze makro je vic nadsenec do Argentiny nez ja:)

Me se libi i hodne balkan...bez rozdilu...

https://www.youtube.com/watch?v=fOg7mj1_-sk

Myslim, ze to je asi hodne zpusobeno folklorem muzikou, praci...
Reagovat
Liverpool22
Argentina má hlavně super fanoušky - jsou blázni do sportu - fotbalu, tenisu, pozemního hokeje...

Já si vždy vzpomenu na USO del Potro - Wawrinka
https://www.youtube.com/watch?v=2fEFZm7EemE
Reagovat
Liverpool22
Jasně, ale spousta tenistů/tenistek má otce, strýčka....fotbalistu viz. naše Muška, Nadal, Burruchaga.....
Reagovat
frenkie57
O čtyři roky později jsme ještě získaly na ME bronz(Itálie) a na LOH zlato.
Reagovat
Liverpool22
smile bronz na 80 - nekonečné penalty s Itálií
Reagovat
turista
A předtím byla příšerná bitva 1:1 s Nizozemskem kdy naši hráči nebyli schopni udržet míč a Nizozemci nás zamkli před pokutové území jako kdyby hráli přesilovku. Hrůza.
Reagovat
turista
Ano. Collovati neproměnil. A byl bronz. Němcům vystřílela zlato hlavičková obluda Hrubesch.
Reagovat
IngStavinoha
;-))) smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Já jsem trošku mladší, takže Mexiko86 je první fotbalové MS, které si nějak pamatuju... Starší opravdu jen z těch fotek.
Reagovat
Liverpool22
Já si první pamatuju MS 1982 - tam hrála super fotbal Francie éra Platiniho a pak jsem fandil Italům - Rossi, Tardelli, Zoff.....Rossi dával hattrick proti Brazilcům, pak ve finále Itálie vyhrála 3:1 nad NSR....
Reagovat
IngStavinoha
Hruška a Faisal al Dákhil... smile
Reagovat
Liverpool22
To byla ostuda remíza 1:1 smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
a to ještě Tonda málem nedal penaltu na 1:0 - tlačil to Tarábulsímu riskantně po zemi o žrď, ale vzal to i s drnem, tak se to tam došouralo jen tak tak ;-)
Reagovat
Liverpool22
Na MS 1982 byl problém s brankáři - každý zápas chytal jiný a pak nebyla dobrá parta - jednou o tom mluvil Vízek - řešilo se kdo je z Čech, Moravy a kdo ze Slovenska a to nikdy není dobré....
Reagovat
IngStavinoha
s gólmany souhlas - nervy pod tlakem na slušný výsledek sehrály svoje a Ivo Viktor nebo aspoň ten učupený Netolička ;-))) už bohužel nebyli k dispozici

národnostní rozpory v týmech před rokem 1990 jsou už spíš jen takový soudobý kolorit, aby pamětník vypadal v "lepší společnosti" zejména v Čechách zajímavě...
Reagovat
turista
Ano. Remíza s fotbalovým kolibříkem. A to jsme měli tým nadupaný hvězdami z mistrovské Dukly Praha. Ale byli z formy. Bohužel.
Reagovat
IngStavinoha
Co Dukla - ale Bohemians: Jakubec byl tehdá vyložený nominační omyl, do té doby výborný Hruška vyhořel s Ku-vajtem, a Tonda (kterému jsem v roce 1981 s mnoha dalšími u Himla a Tománka písemně též trochu pomohl k setrvání v repre, přestože z Rapidu Vídeň to původně "nešlo") dal aspoň dva góly z pentlí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj Rossiho hattrick patří do pokladnice fotbalu. Platiniho jsem měl taky rád, Deschampse, van Bastenův gól z voleje, dělovky Roberta Carlose a legendárního brankáře Higuitu.
Reagovat
IngStavinoha
jo jo, rok 1988 byl hodně dobrý... smile

https://www.youtube.com/watch?v=q3af4QIh1oc
Reagovat
Liverpool22
Na ME 88 byl BIG zápas Holandsko - Anglie 3:1, kde van Basten dával hattrick. smile Pak lahůdkové góly ve finále Holandsko - SSSR - volej Bastena + výborná hlava Gullita smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - van Bastenův volej z úhlu to byla lahůdka a slavné trio tulipánů van Basten, Gullit a Rijkaard - v jejich éře jsem fandil Holandsku a AC Milán. Higuita charismatický golman, který kopal penalty
Reagovat
Fandina
K tomu se také přidám. MS Mexiko 1986 s Maradonou, to jsem také sledovala. To bylo moc zajímavé.
Reagovat
IngStavinoha
a fandům ČSSR muselo stačit aspoň tohle...

https://www.youtube.com/watch?v=HdLjuFHOA-U
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můj oblíbenec byl Mario Kempes s jeho průniky obranou hlava nehlava, noha nenoha, prostě tank.smilesmile Dneska to dokáže Mbappé, jinak fotbal skoro nesleduju, takže nevím jestli ještě někdo další.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Mario Kempes dotáhl Argentinu góly k prvnímu titulu, ale to už nepamatuju - jen z youtube a z knížek.....
Reagovat
Krisboy
Mario Kempes hrál bez chráničů holení, že?
Reagovat
Liverpool22
To nevím - to už nepamatuju. Kempese a spol. mám nakoukané jen z videokazet a youtube.....
Reagovat
Krisboy
No ale tohle je přece vidět na první pohled.
Reagovat
Krisboy
Tak ne vždy, ale někdy ano

https://www.google.com/search?q=mario+Kempes&client=firefox-b-m&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAo66Cla__AhWqSfEDHUYuAdgQ_AUIBigB&biw=360&bih=597#imgrc=5SUKwWEIY0nspM
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná hrál jako mládežník ragbysmile
Reagovat
turista
Kempes měl 185cm zatímco stoper Pasarella jen 173cm. Takže Kempesuv styl byl daný i výškou.
Reagovat
Krisboy
Kačanov zraněnej?? smilesmile
Reagovat
Krisboy
musím konstatovat, že TP je genderově nevyvážený a ATP je tady dlouhodobě diskriminována. smile

A teď k věci:
Davaj Kača! smilesmile
Reagovat
annah
Růžové bombarďáky nejspíš Mušku za velkého řevu vystřílí, ale semi je pro Mušku velký úspech.:-) Doufám, že pak k trenkám dojde Iga a pošle je ve finále domů.
Reagovat
jackiec
smile
Reagovat
aape
no uvidíme, není třeba se vzdávat předem, třeba se růžová obryně rozpadne na atomy, až muška přiletí na kurt smile
Reagovat
Krisboy
Vzdávat se předem je jeden z nejvýraznějších rysů annah. smile
Vedle až patologické rusofobie.
Reagovat
annah
Asi se nerozpadne, ale třeba se Muska vzepne k turbulentnimu výkonu. Moc bych ji to přála. smile
Reagovat
Liverpool22
Nikdo nemá nic jistý ani ARYNA či IGA. Pro Igu končí pohodička ve čtvrtfinále, kdy Cori ještě asi vykostí i když Cori by se mohla konečně poučit z porážek a vymyslet cosi nového.
Nicméně od SF pro Igu končí pohodička jelikož Žába + Mája + Aryna + Muška smile vědí jak Igu porazit či vykostit smile
Reagovat
jackiec
Semifinále s Muchou bohužel neuvidím protože to řvaní některých hráček je tak odpuzující, že na to nekoukám, takže budu doufat v klidné tiché finále Mucha 1GA.
Reagovat
Liverpool22
Tak koukej s vypnutým zvukem, když Ti vadí hekánísmile
Reagovat
jackiec
To není ono, to mě nebaví, to bych radši koukal na tenis v cizím jazyce ale to by nesměly aza, trenky, Ostapenko, halep a spol. řvát jak kdyby je na nože bralismile
Reagovat
elsky
Já jsem vždycky chvíli překvapený, jak pomalu míčky od Aryniny rakety letí. K tomu ukrutnému řevu by mi intiutivně seděla mnohem větší rána, ta se ale nekoná. Až za chvíli se adaptuju, že to tak je a že to na soupeřky většinou stačí.
Za mě je to zastrašování, měli by jí domluvit smile
Reagovat
Krisboy
Nic jiného, než snaha o rušení soupeřky v tom není, nebuď naivní.
Reagovat
elsky
Asi jo, heknutí z námahy zní jinak. Něco jako produkuje kdysi milovaná, nyní v lůzy nemilost upadnuvší Maruška B.
Reagovat
Krisboy
Tohle právě drtivá většina lidí nerozlišuje - samovolné hekání z námahy vs. aktivní, artikulovaný křik. smile
Reagovat
misa
Kdo měl Marušku rád předtím, má ji rád i po neděli smile
Reagovat
IngStavinoha
tak určitě ;-)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Koho máme rádi, tak i s chybami. Jinak Maruška tam nebyla sama, ozvaly se se Sarou, já bych tedy raději mlčela a nic neříkala, ale ony to udělaly, šly za sudím. Já bych šla za holkou a zeptala se, co se jí stalo, to tam nebylo. To je to jediné, co bych jim vytkla. Ale zase nic až tak hrozného se nestalo. Ale myslím si, že vyloučení bylo zbytečné. A doufám, že holčina je už v pořádku. Někdo je prostě takový, že se mu něco stane a on štká, jako ona. Umpire ji měl odvolat z kurtu a bylo to.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
misa
Rozhodčí je asi dost svázaný pravidly. Představ si, že by holku jen tak odvolal a poslal do šatny, kde by třeba pořád brečela a třepala se (nevím, jak to s ní bylo dál, když v neděli odešla pryč). Pak by se jí ptali, co se stalo a proč je tak špatná. Ona by řekla, že ji Japonka trefila míčkem, rodiče by třeba ztropili povyk a šli za vedením turnaje, proč to umpire neřešil. A on by dostal vyhazov. V dnešní době musí být rozhodčí a spol. hodně opatrní. Zvlášť když jde o děti.
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se znovu na záznam, ale tam se pořád mluvilo a holka stála brečela a nikdo u ní nebyl. Bylo to trapné. Pokud byla ona příčinou vyřazení, nechápu, proč ji tam nechyli tak dlouho samotnou a řešili něco spolu, všichni. To bych jim vyčetla. A holkám také. Bylo za za Maruškou a Sarou. Místo, aby šly k ní, tak šly za rozhodčím. Pravidla nepravidla. Je to slušnost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je a není. Samozřejmě, že heká nadbytečně, ale už jsem tu psal jinde, že v minulém zápase měla průměrnou rychlost FH vyččí než Carlito, takže zas tak pomalu nehrajesmile
Reagovat
magnus
Aryna je na grandslamoch v tomto roku neporazitelná. Vyhrala AO a na RG je už v semifinále. Je to superžena, také sa rodia len v Lukašenkovom Bielorusku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Komentatori uz tohle SF celkem mijeji a tesi se na Finale s Igou, ktere zacinaji rozebirat:)

WTA tleska pestickama...nebot se jim dari jejich vysnena rivalizace.

No a Kaja?

Cesta je asi brat micky urcite hodne rychle po odrazu ... jinak spis konci... dropy na Arynu platit nebudou az tolik, slajsy osidne, no jeste lifty alias moon, ji mohou trochu rozhodit, pokud to nebude stihat, ale uz to neni ta stara Aryna... takze si bude muset v treningu to brani rychle po odrazu dost potrenovat:)

Kick servisu Aryny jde brutalne vysoko... zatacky ma dost ultimatni, hodne silna v prohozech a je to brutalne rychly i na te cihle...

Nejlepe rychle po odrazu bere Rybka a jeste ma skvely flat, ktery celkem na Arynu i Igu plati...

Jeste je tu moznost, napsat giginovi, aby jel za Arynou, a propelesil s ni cely den...treba by ju pred zapasm slusne utahal:)

V kazdem pripade nadeje tu urcite je:)
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Liverpool22
zápas Aryna : Muška vidím cca 60:40 - takže šance tam určitě je - jak píše Vlk - už to není ta stará Aryna - občas daruje míčky zdarma, když nemá den dává hodně dvojchyb....
Reagovat
George_Renel
Nechci podceňovat Gigina, ale na tu Kudlanku nábožnou bych si netroufl ani v 35 na vrcholu sil. Je to mašina.smile
Reagovat
Liverpool22
každou ženskou je možný utahat - takže i Arynu smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja Giginkovi verim...to zmakne...ale ted jen najit sponzora...aby mu tu cestu se vsim proplatil.:)
Reagovat
gigin
Jako práce by na tom byla fakt asi náročná. V mém věku už tak ležet na zádech a nažduchaj si cérko kolik potřebuješ. Nic jdu hrát single a po každém dohraném maču děkuju Bohu a Ernestu Gulbisovi, že jsem ve zdraví dohrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Fransoas
V prvním setu škoda,že nevyužila 5 BB - trochu jsem měl obavy jak to dopadne. Přesto ikdyž byla v krizi - dokázala set uhrát. Domnívám se že úspěch v prvním setu byl základem k uklidnění a zlepšení herního pojetí.Je celkem úžasné jakou má Karolína mentální sílu. Pokud by pustila Rusku do hry,tak by to bylo hodně složité. Naštěstí se to nestalo. Tím pádem velká gratulace ! O finále se utká s uřvanou potvorou - jsem zvědav jaký bude mít tentokrát sportovní outfit.smilesmile
Reagovat
tommr
tak ona jí do hry pustila v prvním setu hned dvakrát ale naštěstí to ustála. S tím že výhra v prvním setu byla klíčová samozřejmě souhlasím ...
Reagovat
zfloyd
ale pořád byla o krok vpředu, Nasťa jen maximálně dotahovala , dál se nedostala
Reagovat
NovacekTP
Sabalenka vs Muchová smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
bardunek666
Gratuluji oběma. Snad to bude hezké SF :) Z druhé půlky by se mohla hecnout Ons
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile Jinak z pohledu Mušky by bylo dobré pokud se spíše hecla Mája smile
Reagovat
tommr
řešit soupeřku do finále je trochu předčasný. Navíc to stejně bude Swiatek ... smile
Reagovat
Liverpool22
Iga ve finále s Muškou je OK smile
Reagovat
tommr
s tím nemám problém ... smile
Reagovat
street4
Ceska smetla rusku. Krasne se to zvlast v dnesni dobe cte.
Reagovat
Krisboy
A Běloruska smetla Ukrajinku. To se zase krásně čte jiným smile
Reagovat
street4
by mě zajímalo, kdo fandí agresorovi či někomu, někomu blízkému agresorovi smile
Reagovat
Krisboy
Ty jsi tu nový, nebo sem chodíš hodně málo, že?
Reagovat
tommr
totální dominance Slovanek ... smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace k postupu do semifinále i k postupu na žebříčku do míst, kde jsem nevěřil, že ji ještě někdy uvidím. smilesmile

Muška dělá vše pro to, aby vyžehlila české fiasko z úvodních kol. Plně využila hratelného losu a semifinále je asi maximum, čeho mohla dosáhnout. Nevím nevím, čím by mohla zaskočit ty dvě velikánky, které tam na ni čekají. Ale samozřejmě budu doufat v překvapení. :)
Reagovat
Liverpool22
Letošní RG se díky Mušce smile bude nakonec hodnotit pozitivně - pokud nějaká Češka udělá SF na GS, tak je to úspěch smile

Ohledně SF a případného finále se není čeho bát např. Igu už 2x porazila vede 2:0 na zápasy. Pokud se někoho Iga podvědomě bojí, tak je to naše Muška - určitě by raději hrála finále s Arynou. Iga neumí na hračky typu Bára či Muška jelikož se na ní dokážou skvěle takticky připravit a hlavně se nebojí, věří si. Pak Polce nesedí agresivní hráčky typu Rybky.....
Reagovat
George_Renel
Předchozí QF mělo vyšší úroveň.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Karolina ma obrovskou uroven:D O tom zadna, ale zapas...celkove...nevim...
Me celkem bavi, nebot je i vyrovnany plus minus v ramci moznosti...
...ovsem trebas Maja vs. Sara to byl pro mne zatim nej. zazitek... (Kaju nepocitam, tam jsem jasne zaujaty:)
Reagovat
flex
Vážně si myslíte, že je lepší hrát se Sabalenkovou? Na kreativitu nebude mít Karolína kdy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já myslím, že je to jedno. Bude to SF GS. S Amazonkou to má 0:1 s Elinou 0:2 a všechno v r.2019. Z toho se moc usuzovat nedá, ale Elina jí moc nesedí, jedině že ještě není ve své top formě.
Reagovat
Liverpool22
Muška na Elinu neumí - nedala jí ani na trávě smile S Arynou tam vidím větší šanci - jediný zápas byl dost vyrovnaný - Muška nezvládla koncovky setů. Navíc Muška umí na hráčky typu Muguruza, Swiatek....nebojí se velkých jmen, velkých kurtů což už několikrát dokázala.....
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takový úspěch naší oblíbené Mušky a já musel od laptopu do práce za stavu 4:4smile

Obrovská gratulace Mušce a hodně štěstí dále!smile

Velmi velmi zasloužená radost na GS. Po tolika patáliích a smůlách se konečně dočkala.smile

Snad tedy tým šlape, četl jsem krátký rozhovour s Flipkens, která se taky hodně tlačila k síti a spolupráce by jim mohla sedět.

Je to krása, ale postavit se brojleru bude jak stát v ringu proti Ivanu Dragovi
Reagovat
lvicek
Mimořádně pěkný je teď také pohled na WTA race. Jakpak to asi dlouho vydrží...
Reagovat
annah
Teď jsem pustila zápas Svitolina-Sabalenka. Řvoucí obryně v růžových trenkách! To je pohled!
Reagovat
NovacekTP
smileprvní set má v kapse
Reagovat
bardunek666
pojd! Vyřaď ten nudný antitenis
Reagovat
dunphy
smile
Reagovat
bardunek666
Zatím to jde dobře smile
Reagovat
dunphy
To tedy bohužel nejde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
obě jsou to uřvaný dilinysmile
Reagovat
lvicek
Ted jsem to tam na chvili pustila a jestli Svitolina rve, tak to pres ten neutuchajici rev Sabalenky neni absolutne slyset. At by byla pro Karolinu tisickrat lepsi souperka (pochybuju), tak ji teda rozhodne fandit nebudu.
Reagovat
makro99
já na ni moc často nekoukám, a ten řev je teda fakt brutální...
hlavně když má nalitej míč metr za sakem a odkrytej celej kurt, tak ona do toho stejně musí tááákhle protáhle zařvat...
Reagovat
bardunek666
Jak řev nemám rád, tak toto je jediný snesitelný. Jsou v tom slyšet emoce. Ne jen věčné strojové ječení. Tady to jde od srdce
Reagovat
lvicek
Od srdce, jo??
Reagovat
bardunek666
Ano. Kdežto Svitolina vyhekne, jako by chtěla vytlačit hlavu dítěte
Reagovat
lvicek
Hmm, velmi inteligentni narazka na nekoho, kdo dokazal to dite opravdu vytlacit a za neuveritelne kratkou dobu dojit do GS ctvrtfinale...
Reagovat
bardunek666
Ano, je to obdivuhodné
Reagovat
Krisboy
Blázen nebo troll.
Reagovat
mamina
Tak nejdříve obrovská gratulka. Je to jízda. A teď už nevím, koho jí přát v SF. Svitolina hraje posobný, variabilní tenis, Sabalenka do toho mlátí jak do festuňku a její hra je tím sice účelová, ale není pěkná. Ale na krásu se nehraje. Když ustojí Karolína ty její dělovka a neničí si přitom zdraví, tak ji tou svou inteligentní hrou dostane. Budu držet všechny pěsti,palce a co budu mít po ruce. Věřím, že to Muška dá. Moc jí to přeji.
Reagovat
aape
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ovsem to bude asi uplne jiny zapas...

Tady to bude neco ve stylu Serena v sortkach vs. Busta v sukni:) Elina bude trpeliva a Aryna ju bude ostrelovat...
Reagovat
misa
Škoda že Rybka musela odstoupit kvůli nemoci. Počasí je pořád slunečné, hrálo by se jí dobře.
Reagovat
Vlk-v-trave
To teda... dost ztrata pro zaverecne kola...
Reagovat
makro99
mně to teda nijak nevadí.. naopak, je tam víc prostoru pro jiné živočišstvo :)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak ja jsem nejprve tesil na mozne Bara x Iga, pak jsem se utesil moznym Rybka x Iga, no a ted jsem proste zdesorientovany:)

Nevim, co by mohlo byt zajimavejsi, ale asi to bude uplne jedno, bo to vypada na Ons x Iga. A tam ma Ons peknou vyhru na trave:) a na rychlem hardu:)
Reagovat
lvicek
Velka gratulace Karoline! Super, super! Byly tu nejake pochyby o tom, jak na tom jsme s tou tenisovou velmoci. No nevim, ale kdyz nam muze 11 hracek vypadnout hned ze zacatku, tak stale ta dvanacta muze byt v semifinale (a treba jeste dal ;) ). To mi prijde jako slusny oddil! smile
Reagovat
tommr
pravděpodobnost že se aspoň jedné naší hráčce z 12 zadaří je dost vysoká což je velká výhoda toho že máme tolik hráček v top-100 ... smile
Reagovat
lvicek
A vo tom to je ;).
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
misa
Gratulace. Dále přijdou asi Sabalenka a v případě úspěchu Swiatek, to už bude jiná liga. Prostě členky Big 4 :)
Reagovat
Liverpool22
Z pohledu Mušky je ideální hrát SF s Arynou - proti které má dle mojí subjekce větší šance než proti Svitolině a ve finále je ideální Mája nebo Iga - na obě Muška umí. Určitě bych do finále nechtěl Žábu ani Cori
Reagovat
zfloyd
smile souhlas Elina je dost houževnatá
Reagovat
jackiec
Můžu se prosím zeptat co je big4 u žen? To je 1GA, trenky, ryba a naše hračka co si myslí že tam patří?
Reagovat
misa
jo
Reagovat
tommr
pro Karolínu asi nejcennější výhra v kariéře. smile Semifinále FO totiž stavím nad semifinále AO. Navíc je Muška tentokrát zdravá takže se bude moct porvat o postup do finále a nebude úplně bez šance ...
Dnešní výhra taky znamená že se Muška posune do top-20 na 19.místo a vyrovná tak svoje kariérní maximum ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc?
Reagovat
tommr
dá to větší práci protože na antuce je větší konkurence ...
Reagovat
Vlk-v-trave
vetsi konkurence na antuce nez na hardu?
Uf tak to jsem tommre ted hodne zmateny:)
Reagovat
tommr
na antuce to můžou uběhat a zaskočit favoritky i průměrný hráčky ...
Reagovat
Vlk-v-trave
ale tak ta Raducanu na hardu prekvapila cely svet:)
ja bych to nejak nerozlisoval, ktere je vic, min... tedy prijde me to osidne, uz i z duvodu RG22, kde me to prislo dost slabe...celkove...
Reagovat
tommr
každej to holt vidíme trochu jinak ale to je normální ...
Musíš ale uznat že letošní SF je mimořádně cenný i proto čím si Muška v uplynulých sezonách prošla ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak urcite, ja cekal, ze bude trenovat na travu uz po prvnim kole:)
Reagovat
Liverpool22
Také stavím SF na RG výše - celkově je antuka náročná na fyzičku - jsou tam dlouhé výměny a hráčky musí být výborně kondičně připravené. Takže z tohoto úhlu pohledu je titul na RG nejvíc smile Na Wimbledonu tam je to bum bum tenis.
Reagovat
turista
Ano. Na trávě je to bum bum tenis. Akorát Big 3 do něj dokázala přidat ještě něco navíc.
Reagovat
GaelM
Tím spíš mi přijde cennější semifinále AO na hardu, navíc vybojované proti světové jedničce v jejím domácím prostředí. Pavlyuchenková ani v plném zdraví nepatří do úplné špičky, Karolína byla favoritkou.
Reagovat
GaelM
Ale samozřejmě SF na RG je super úspěch a hlavně si to uhrála zcela sama svou kvalitou, žádné náhodně upinkané postupy. Teď od semi se ale teprve začne lámat chleba proti elitním soupeřkám.
Reagovat
Krisboy
Career high na žebři smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdo by to u ni sledoval:D
Reagovat
Krisboy
To je pravda. Mnozí ji zaregistrují až v pondělí, kdy bude za Petrou uzavírat první desítku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Liverpool22
dnes předvedla výkon z jiné tenisové galaxie smile Od začátku měla zápas pevně v rukách byť v 1. setu tam měla drobný útlum, ale od stavu 3:4 opět začala dominovat, skvěle mixovala hru a konec zápasu proměnila v exhibici. smile Nasťa nehrála špatně, ale proti naší rozjeté Mušce si defacto ani neškrtla.
Takže na Moravě a na Hané můžou opět slavit smile
Uvidíme kdo bude soupeřkou Mušky v SF, ale paradoxně větší šance bych Mušce dával proti Aryně - na ranařky Muška umí - platí na ně kreativní a nepředvídatelná hra....
Reagovat
NovacekTP
smile no užila si to. Tak jen tak dál.smile
Reagovat
tommr
Sabalenka bude pro Mušku lepší soupeřka hlavně z toho důvodu že prohra s ní nebude tak bolet jako případná prohra se Svitolinou ...
Reagovat
Liverpool22
smile Mušce bych spíše věřil proti Aryně - hrála s ní jen jednou sice prohrála, ale bylo to těsné. Navíc Muška na ranařky umí - viz. Muguruza - na ranařky platí kreativní hra, parádičky, hodit jim do toho vidle, mixovat hru....např. Svitolina ta vše vrátí - tu nebrat smile
Reagovat
Otmar
Slečna Muchová má starost o zdravotní stav naší populace a proto procvičuje naši oběhovou soustavu, co jen lze. Ale když přežijem a ona vyhraje, lepší pocit neznám. Mouchy hledat nebudem, že ne!! Blahopřání a držím palce.smile
Reagovat
frenkie57
100% souhlas smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak se to asi neda nazvat. Karolina dela hrou radost vzdycky. Dnes nadchla, ze se nenechala strhnout do nejake nesmyslne strilecky od BL. Naopak Nasta se nechala strhnout do nejakych zabav dropshotu, ktere ji vzdy nevychazely. Kaja dnes take predvedla, ze nejen Kyrgios umi bavit tweenerami...ale ona si ho dokaze strihnout taky.

Nasta s ni ve druhem setu byla uz vlastne nestastna. Muchova ji uplne zdeptala tim mixem rozlicnych uderu a rozbitim jakekoli plynule vymeny...

Gratuluji k prvnimu SF na antuce:)

Karolina zatim v celem turnaji ztratila jeden set a to rovnou kanarem:)

V SF je to uz jiny turnaj, zalezi kdo tam bude na ni cekat... ale obe hracky jak Elina a Aryna jsou zkusene...ovsem ne neporazitelne.
Reagovat
NovacekTP
smiletaky mi to tak přišlo.
Reagovat
Otmar
smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - Muška je tak trošku Federer v sukni smile Fotbalovou terminologií napsáno je to styl alá Brazílie - takže Neymar v sukni smile
Reagovat
Krisboy
Neymar???? To snad ne!!!!! smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ano - Neymar taky kouzlí a navíc když upadne mám "vítr" jestli se nezranil - u Mušky je to stejné kouzlí, vymýšlí různé parádičky a když upadne mám "vítr" zda se nezranila smile
Reagovat
Krisboy
smile
Oba jsou skvělí ve svém sportu, ale charakterem nemůžou být odlišnější. Neymar - to je pro mě skoro jako nadávka.
Reagovat
Liverpool22
Je tam podoba v tom kouzlení, parádičkách, kreativitě....
Reagovat
Krisboy
Ach jo, já o voze, ty o koze smile
Reagovat
Liverpool22
Pochopil jsem, ale charakter jsem neřešil - řešil jsem podobnost ohledně parádiček smile
Reagovat
Maisterstich
Další Kreml je odstaven, je to dobrá práce.

Budu se opakovat, ale pořád nechápu, že Kreml může startovat na turnajích. Vůbec blivno mi je ze Sabalenky, která se prokazatelně paktuje s tím xindle Lukašenkem.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Krisboy
smile
Zrovna o víkendu jsem poslouchal celé album smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile Ladislav Klein
Reagovat
Krisboy
Jasně nejlepší album Olympicu. Před cca deseti lety dělali sérii koncertů k jednotlivým albům z minulosti a na tomhle konkrétním vystoupili i Klein s Chrastinou...Je to na youtube, jestli jsi to neviděl, vřele doporučuju!!
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Stippy
a tyhle válkychtivé psychotické výkřiky jen přibližují Třetí světovou, kterou washingtonští jestřábi hodlají rozpoutat proti Rusku, Číně, celému světu. Kde je ta vzývaná Amerika, kterou jsme v '89 viděli jako vzor? Pavljučenka dlouhodobě hraje solidní tenis, mám ji rád. Teď začal zápas Elina:Aryna; vzhledem k novinářským podrazům a faulům dnes držím palce Aryně!
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile

Tobě se to dobře popletlo...
Reagovat
Maisterstich
Třetí světová dávno probíhá a jestli sis ji nevšiml, tak si hodně mimo smile
Reagovat
Krisboy
Ještě neprobíhá, ale jestli ještě jednou napíšeš něco podobného, co před chvílí, brzy začne!!!! smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Astarin
Ty jsi beztak jeden z těch, co si myslí, že Rusáci jsou chudáčci, že jsou na ně všichni zlí. Kolaborant.
Reagovat
Maisterstich
Určitě je. Nikdo normální ruskou propagandu schvalovat nemůže. A to sport v případě Ruska vždy byl a bude.

Pochopil bych hraní pod neutrální vlajkou a jasný rezolutní odmítnutí válečního tažení, ale to většina sportovců neudělala, Sabalenky nevyjímaje.
Reagovat
NovacekTP
Bohužel propaganda je vše co se o Rusku píše. Tedy i to negativní. Jedině se o toto téma přestat vyjadřovat a to zejména ve sportovní rubrice.
Jedině mír a prosperitu.smile
Reagovat
Krisboy
Souhlasím, dovolím si jen malou věcnou: Jde-li o Mušku, nemluvíme o "jízdě", nýbrž o "letu" smile
Reagovat
Krisboy
Soráč, to patřilo pod maminu smile
Reagovat
Serpens
Pro experty ze začátku turnaje - síla českého ženského tenisu tkví mimo jiné i v tom, že když už vypadne většina hráček v prvním kole, nějaká to stále může dotáhnout třeba i do semifinále :)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile a kdo ví třeba to Muška dotáhne až k titulu - už jen 2 výhry smile
Reagovat
NovacekTP
smilechtělo by to
Reagovat
frenkie57
To ano, i pro mně je to zbožné přání a možnost pěkně se dojmout, ba i slzu uronitsmile
Ale Amazonka bude soupeřka těžká, pretezka, i když na antuce a zvláště na té pařížské asi nejvíce hratelná.
Reagovat
Serpens
Ranařkám s pouze jedním herním plánem vždy vadí kreatitivita a variabilita... takže šance bude vždycky :)
Reagovat
frenkie57
Přesně na to se spoléhá, i když Aryna není jen tupý stroj na winnery.
Reagovat
Liverpool22
Taky si myslím, že proti Aryně má Muška šanci právě díky tomu, že mixuje hru, je kreativní - na ranařky navíc Muška umí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist