Muchová obrat ve velkém finále nedotáhla. Roland Garros ovládla už potřetí Šwiateková

10. 6. 2023, 15:10
Aktuality 393
FRENCH OPEN - Karolína Muchová (26) se na Roland Garros ve svém prvním finále na grandslamu srdnatě rvala o triumf, ale o překvapení se nepostarala. Česká tenistka na pařížské antuce dlouho precizně hrající světové jedničce a dvojnásobné šampionce Ize Šwiatekové (22) utekla ze stavu 2:6 a 0:3 a v rozhodujícím setu měla dvakrát výhodu brejku, ovšem obrat nedokonala a po bezmála tříhodinovém boji prohrála 2:6, 7:5, 4:6. Polka na majorech vyhrála i své čtvrté finále, French Open ovládla potřetí během čtyř let.
Profily hráčů
I. Šwiateková a K. Muchová (© AFP)

Karolínu Muchovou často limitovaly různé zdravotní potíže a lékaří jí doporučovali skončit s vrcholovým sportem. Zarputilá rodačka z Olomouce ale dál pracovala se svým tělem a toužila po velkém úspěchu.

A dočkala se. Na French Open ukončila více než dvouleté čekání na semifinále, v něm po více než tříhodinovém maratónu a odvrácení mečbolu udolala světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a i díky skalpům dvou hráček TOP 10 si poprvé zahrála ve finále grandslamového turnaje.

Na titul už ale 26letá Češka dosáhnout nedokázala. Přestože se proti suverénní světové jedničce Ize Šwiatekové, jež v předchozím průběhu turnaje neztratila ani set a prohrála pouze 23 gamů, dostala ze stavu 2:6 a 0:3 a v rozhodujícím setu vedla 4:3 s brejkem v zádech, závěr patřil favoritce.

Zápas Muchová zakončila s bilancí 30 winnerů a 38 nevynucených chyb, Šwiateková měla poměr těchto statistických ukazatelů 19:27.

https://www.youtube.com/watch?v=IJGUcWY4eCo

"Byly to tři fantastické týdny v Paříži pro mě a můj tým. Dnes to bylo tak blízko a zároveň tak daleko, když hrajete proti Ize," řekla v pozápasovém rozhovoru dojatá Muchová, jež si se slzami v očích 'užívala' skandovaný potlesk pro poraženou finalistku.

Muchové se nepodařilo stát se třetí českou vítězkou French Open a navázat na triumfy Barbory Krejčíkové z roku 2021 a Hany Mandlíkové ze sezony 1981. Ve finále Roland Garros prohrála podobně jako Markéta Vondroušová před čtyřmi lety nebo Lucie Šafářová v roce 2015.

Díky nejlepšímu grandslamovému výsledku v kariéře se Muchová posune ze 43. místa světového žebříčku na 16. pozici, která je jejím novým maximem. Za účast ve finále inkasuje 1,15 milionu eur (27,1 milionu korun).

"Moc velké díky patří mému týmu. Když se do svého boxu dívám na ty lidi, tak se cítím jako vítězka," uvedla roztřeseným hlasem svěřenkyně slovenského kouče Emila Miškeho. "Doufám, že je to pro nás jen začátek na naší dlouhé cestě. Že nás tohle posílí a zopakujeme ještě něco většího," dojala i vedle stojící sedminásobnou šampionku Chris Evertovou.

22letá Šwiateková hrála na Roland Garros popáté, svou zápasovou bilanci na pařížské antuce vylepšila na 28:2 a stejně jako v letech 2020 a 2022 to dotáhla k triumfu. Ve finále grandslamu poprvé ztratila set, ale ani počtvrté v něm nenašla přemožitelku. Kromě tří trofejí z Paříže má ve sbírce také titul z US Open 2022.

"Už když jsem se s Karolínou utkala poprvé, tak jsem si pamatovala její pestrý styl hry a věděla jsem, že se budeme střetávat v dalších těžkých zápasech. Věřím, že budeš mít další šancí zahrát si velké finále," řekla jediná polská vítězka grandslamu Šwiateková, jež obhájila pařížský triumf jako první od roku 2007, kdy zvítězila Belgičanka Justine Heninová.

"Říkám to každý rok, ale Paříž je moje oblíbené místo na okruhu. Děkuju všem pořadatelům, protože je pro nás radost se sem vracet," dodala varšavská rodačka, jež měla už před finálovým zápasem jistotu, že v pondělí zahájí 63. týden v čele světového žebříčku. Za letošní triumf obdrží prémii ve výši 2,3 milionu eur (54,2 milionu korun).

Dlouho skoro bezchybná Šwiateková

Muchová uhrála svůj první bod ve velkém finále ve čtvrté výměně, když poprvé vytáhla svou velkou zbraň a favoritku zaskočila úspěšným zkrácením hry. Na zisk prvního gamu si ale musela 15 minut počkat. I když trefovala velmi dobré první servisy, Šwiateková pokaždé dokázala míčky zreturnovat, zaznamenala rychlý brejk, potvrdila ho čistou hrou a po zisku 12 z 15 úvodních fiftýnů se ujala vedení 3:0.

Zastrašit sebevědomým nástupem favoritky se ale česká tenistka nenechala. Soustředěně, precizně a téměř bezchybně hrající soupeřce se snažila dostat 'pod kůži' aktivní hrou a také za cenu občasných zbytečných chyb se dostala i k brejkbolu, ale uspěchaným přechodem k síti ho nevyužila. Polka pokračovala v koncentrovaném představení a první set získala po 44 minutách hry čistou hrou na returnu.

Muchová sice favoritku přestřílela na vítězné údery 10:5, zároveň však spáchala 14 nevynucených chyb, zatímco Polka jen pět.

Obrat z 2:6 a 0:3

Úvod druhého dějství napodobil to první. Šwiateková se rychle ujala vedení 3:0, Muchová snížila na 3:1 a vypracovala si brejkbol. Tentokrát ho však dokázala proměnit, když výměnu zakončila parádním forhendovým winnerem na lajnu a poprvé o čtyři roky mladší sokyni sebrala servis. Navíc brejk potvrdila a vyrovnala na 3:3.

Ze snahy přetlačit bezchybnou Šwiatekovou agresivní hrou a údery blízko k lajnám stále pramenily zbytečné chyby, Muchová ale neměla jinou šanci, než hrát na hraně rizika. I proto za stavu 4:4 dostala Polku z její komfortní zóny a vypracovala si brejkbol. Jindy psychicky odolná Šwiateková znervózněla, spáchala svou vůbec první dvojchybu a Muchová podávala na zisk setu.

Možná i kvůli často se měnící síle větru zakončila čtyři z pěti výměn úderem do autu, ztraceného servisu ale dlouho litovat nemusela. Hru totiž vyrovnala, dál se rvala o úspěch a Šwiateková už také nebyla tak bezchybná, jako v úvodu. Po dalším brejku šla česká hráčka za stavu 6:5 podruhé servírovat na ukončení sady a přestože znovu prohrávala 0:30, postupně se dostala ke třem setbolům a do třetice strhující závěr setu ukončila povedeným servisem.

Mohla podávat na triumf

Muchová dokázala momentum zápasu přenést do rozhodujícího dějství a po zisku celkově 10 fiftýnů v řadě se ujala vedení 2:0. Ovšem vývoj jako na horské dráze v čím dál napjatější atmosféře pokračoval dál. Česká tenistka prohrávala 2:3, zanedlouho vedla 4:3 s brejkem v zádech, který nepotvrdila a stav byl 4:4.

Česká tenistka měla brejkbol, ale Šwiateková ho s ledovým klidem zlikvidovala, sama se ujala vedení 5:4 a následný game možná i díky pošetření sil v předchozím průběhu turnaje zvládla lépe. Muchová skvělý zápas ukončila po 2 hodinách a 46 minutách boje třetí dvojchybou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

393
Přidat komentář
dadaft
"Zápas Muchová zakončila s bilancí 30 winnerů a 38 nevynucených chyb, Šwiateková měla poměr těchto statistických ukazatelů 19:27"

Finále zase ukázalo, že tyhle statistiky jsou hodně nedostatečné. Když přidáme vynucené chyby, dostaneme
Kája 54(30+24)/38
Iga 58(19+39)/27
a hned je obrázek utkání jasnější.
Reagovat
tommr
statistiky je vždycky třeba brát s rezervou. Ve třetím setu byla Muška dlouho lepší a Swiatek utkání překlopila na svou stranu až v posledních třech hrách který Muška bohužel nezvládla v hlavě ...
Reagovat
Frick
tommr:
"Cenný body za finále získala i Karolína Muchová, která se díky tomu vrátí do třetí stovky. Pokud jí zase nezradí zdraví tak se časem jistě posune ještě výš, protože hraje velice solidní a pohlednej tenis ... :)"

El Nino:
"Kája potěšila postupem doo finále a snad se dostane výš, má na to :)"
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Frick
Budou ještě ty americký žvejkačky? Já ještě nežvejkal.
Reagovat
IngStavinoha
předražené s masovou příchutí smile
Reagovat
Dobry-den
Když už jsi tady, neoznámkoval bys prosím naše hráčky na letošním RG? :o)
Reagovat
Frick
Dobrý den.

Ne, už tam není ten drajv.
Reagovat
com
vzdyt je to jednoduchy, vsem za 5.. Jen Muchova si zaslouzi 4- za to projety finale, ktery mela v kapse smile
Reagovat
hanz
To jsi tak přísný i na Kájíska Plíškovic?smile
Reagovat
GaelM
Ta má 1-, víceméně do puntíku naplnila očekávání smile
Reagovat
hanz
Přesně tak.smilesmile Na tiketech byla více než dobrá.smile
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat
EllNino
Pred par tydny jsem tu o tom psal, ty procento :))
Reagovat
hanz
Tak ses přiznal.smilesmile
Reagovat
hanz
Čeho? Že hraje? Někdo to tu už psal.
Reagovat
Frick
Tý jo, tak ona si udělala i IG. Ne teda, že by ho nějak zásobila tunama fotek, ale má...

https://www.instagram.com/denisaallertova/
Reagovat
Martin2020
Jedno z nejhezčích finále na ženském okruhu, co jsem kdy viděl a tam ty dvě tam předváděly. Dva různé styly v téměř dokonalém provedení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel/bohudík jsem neviděl poslední gem zápasu. Jinak:

1) obrovská gratulace Mušce za jedinečný úspěch a obrovskou námahu, kterou na něj se svým týmem vynaložilasmile

2) Muška dokázala trpělivosti a skvělou hrou dostat roboIgu do situace, kdy začala panikařit. Velká škoda, že toho nevyužila

3) Když se ořežou všechny UE, taktiky atd., zůstane alfou a omegou zápasu servis a return. I přes pomalou antuku RG servis dokázal hodně pomoci a naopak return Igy, coby jeden z nej na okruhu, převažoval jazýčky vah na jednu a druhou stranu. 2 náskoky breaku v rozhodujícím setu, 2 šance hrát bílými. Šance servisu x kvalita returnu Igy.

Nádherný GS pro Mušku, prohřátí zamrzlého wta rybníčku elegantní a účinnou hrou. Sběratelství nádobí je pěkný koníček, snad Mušku chytnesmile

Přeji si, aby Igu vyzvala na Wimbledonu a porážku jí tam vrátila i s úroky!

Děkuji za zážitky a přeji hodně štěstí v Chrámu!smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Ano - v chrámu to Muška doufejme Ize vrátí smile
Reagovat
Fransoas
Dnes byla Karolína poměrně vyrovnanou soupeřkou. Převeliká škoda,že ve třetím setu se jí to nepodařilo dopodávat. Zápas se Sabalenkou jí stál obrovské úsilí. Poslední servis,který by završil její vítězství se nezdařil - chyběla přesnost servisů a bohužel to skončilo DF. Nicméně je to velký úspěch a jak to komentovala na ceremoniálu - vítězství bylo hodně blízko a současně hodně daleko,tak jak to s Igou většinou bývá. Publikum ji ocenilo jěště před projevem velkým aplausem. Nebývá to tak často.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kandinsky1
Čím to je, že se Martincová propadne o 27 míst, když loni taky vypadla v prvním kole ?
Reagovat
com
myslim, ze uz se ji odecetly body za jeji jediny lonsky SF na trave smile Od ty doby to s nou de z kopce smile
Reagovat
IngStavinoha
ale Muška má podle mě i nadále největší šance v Chrámu, kam se už nezadržitelně blížíme. Tam by to měla teprve rozbalit, hlavně ale ať drží zdraví...

Swiatek dnes po sportovní stránce zcela zaslouženě, i když ta její předmaturitní žlutomodrá fangle na čepici je přinejmenším zbytečná.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Ano - snad to vyjde v chrámu smile
Reagovat
Kandinsky1
Škoda, přál jsem jí to víc než tehdy Krejčíkové. Vyhrát přes 1 a 2 po tom takřka legendárním obratu, to by bylo fenomenální.
Reagovat
IngStavinoha
souhlas
Reagovat
vergus
Sice ta koncovka už nevyšla, ale fyzicky a mentálně už Muška neměla kde brát, holt když je jednou člověk o kousek nahoře (semi s Arynou), tak jednou to zase o kousek nevyjde.
Jinak ale parádní turnaj, jak z hlediska herního, tak i fyzického (přes všechny obavy se podařilo Karolíně dohrát turnaj prakticky bez zranění, což není poslední dobou samozřejmostí). K tomu vylepšené kariérní maximum a prakticky otevřená cesta do top 10 smile
Reagovat
com
Travnata sezona zacina, ale pristi tejden se nepredstavi zadna z nasich top hracek smile Nejak mi nejde do hlavy proc Kajisek, ale treba i Kvitovic, Krejcikova, Bouzkova, Lindicka, Brendicka, Vondrouska, Siniakova a dalsi nase hvezdy nejsou prihlaseny do Nottinghamu, nebo Hertogenboschu smile
Zas vsechny honem honem do Berlina a Eastbourne, kde vyleti v prvnim kole smile
Reagovat
hanz
Asi se léčí bolístky. Jinak Lindičce, Brendičce, Vondoušové se ani nedivím, ten jejich tenis fakt není na trávu.
Reagovat
Dobry-den
Hraje Terýsek, to ti nestačí? :))
Reagovat
hanz
No, obávám se, že Terýsek už má to nejlepší v tenisu za sebou.
Reagovat
com
vidis,tak Martincove sem si ani nevsiml.. Uz ji mam za hracku na turnajich ITF smilesmile
Reagovat
hanz
Ty už se připravuješ na Plíškovic, viď... soustředění musí bejt... :D
Reagovat
com
klidne si mohla zajet pro titul do Nottinghamu a zopakovat triumf z pred nekolika lety smile Zas se bude cpat na turnaje, kde bude prudit vetsina top desitky.. Fakt ty myslenkovy pochody nechapu smile
Reagovat
hanz
Zato Pšonka to dělá fikaně, ví, že na trávě umí velký houby, tak si schválně vybrala ten nejmíň obsazenej turnaj...smilesmile
Reagovat
Mantra
důchod se blíží mílovými kroky, už jen 20-1 kousků a je hotovo. No1 ever smile
Reagovat
IngStavinoha
čas ukáže, kam to nakonec dotáhne smile
Reagovat
paddy
jsou to divočáci smile smile smile

https://twitter.com/TheTennisLetter/status/1667308939942428673
Reagovat
jackiec
Cipoviny a bigbeat, kdyby radši něco hráli na kurtusmile
Reagovat
Dobry-den
Muška si pokazila stoprocentní bilanci proti hráčkám top 3. smile
Reagovat
jackiec
Stejně by to dřív nebo později neudržela smile
Reagovat
paddy
Vypadá to na nový tenisový pár smile smile smile

https://www.instagram.com/tsitsidosa/
Reagovat
Mantra
hezký
Reagovat
hanz
Neměl náhodou Paulísek někoho jinýho, nějakýho modela? No ale pokud má Cycíka, tak se nedivím, že hraje jak hraje.
Reagovat
Mantra
každý měl někoho jiného... smile
Reagovat
hanz
NO, to tu budou někteří smutní, co si na vracečku Paulíska mysleli.
Reagovat
jackiec
Jak neumí vařit a uklízet tak mi je k ničemu.
Reagovat
hanz
No Paulísek bude spíš na modeling.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, však to CP tak spíš než na tenissmile
Reagovat
Liverpool22
velká škoda, že to dnes nedopadlo a místo třešničky na dortu v podobě titulu přišla na závěr hořká tečka viz. dvojchyba smile
Iga byla dnes určitě hratelná a na začátku 3. setu vypadla z role a byla dost nervní. Bohužel Muška toho nedokázala využít - dnes tam bylo moc chyb a ani servis v závěru nefungoval jako např. v zápase s Arynou.

Celkově pro Mušku fantastický turnaj smile hlavně zápas s Arynou vejde do historie. Pokud Muška zůstane zdravá věřím, že GS nakonec vyhraje smile
Reagovat
IngStavinoha
jj, Gesundheit vor allem smile
Reagovat
paddy
6:2 5:9 6:2
Zjednodušeně utkání orámovaly dva jednoznačné sety pro antukového mini-Nadala. Rozdíl kvality se nakonec projevil a k tomu Muchová zápas po Sabalenkovsku zakončila dvojchybou. Byl to spíš hodně napínavý než kvalitní zápas s převahou nevynucených chyb na obou stranách. Bohužel se to tady zakřiklo a ti lidi by měli dostat ban. Já chci něčí hlavu. smile

Swiatek se dokázala dostat ze situace nejvyšší nouze. To jedničky zvládají, umí ve správný čas přeřadit na vyšší rychlost. Její forma letos není tak skvělá a náskok na čele žebříčku se už smrskl ze 4 tis. necelý tisíc bodů. Nelze vyloučit, že ji po Wimbledonu vystřídá Kolapsenka, pokud jí propustí z Bohnic. Pořád vnímám, že je hlušší období, Barty si Swiatek mazala na chleba.

Live Ranking
1 Świątek 8940
2 Sabalenka 8012
3 Rybakina 5090

Live Race
1 Sabalenka 5620
2 Świątek 5145
3 Rybakina 4406
4 Pegula 2445
5 Muchová 2140

Muchová může v klidu odjíždět na trávu, splněno nad plán. Teď jí nesmí semlet a rozptýlit mediální zájem. Zbývají tři týdny do vrcholu sezóny. smile
Reagovat
hanz
Spíš jí semele promarněná šance.
Reagovat
IngStavinoha
třeba zrovna ne a naopak dojde ke zdravému náseru ;-)
Reagovat
Maisterstich
Není důležité vyhrát, ale zůčasnit se.

Uvědomte si, že Karolína dnes zvládla odehrát míček na druhou stranu a dokonce i uhrát set.

Jen ubožáci ji mohou hejtovat.
Reagovat
IngStavinoha
rozdíl v hlavě byl dnes bohužel markantní
Reagovat
Dobry-den
Je to za námi.

Poslední game byl pro Mušku hořkou tečkou za životním turnajem.

Ano, chvíli to vypadalo nadějně, ale tentokrát bych jí nic nevyčítal, ostatně byla to Iga, kdo ji svým propadem dovolil vůbec se dostat do zápasu. Muška toho využila, aby zápas zdramatizovala, ale na výhru to nestačilo. Klidně to mohlo být 6:2 6:1 a už 2 hodiny by se tu truchlilo a blábolilo, jak to nezvládla v hlavě. Takhle jí budete vyčítat, jak to pro změnu taky nezvládla v hlavě. :))

Iga to dneska popravdě taky moc nezvládla, jakmile narazí na tuhý odpor, tak panikaří.
Dnešní finále bylo pěkné co do dramatu, ale těch chyb pro no. 1 necharakteristických tam bylo habaděj, několik brejků Mušce úplně darovala...

Muška si zde získala obrovský respekt, to semifinále, to byla fakt bomba. A dneska tam taky nechala všechno. Nevěřil bych, že ji někdy uvidím ve finále GS ani zpátky v top 20. smile
Přesto prohra velice mrzí, těch GS finalistek máme od éry Petry a Lucky už habaděj, ale vítězky stále jen dvě. :(

Mušce kromě gratulace k fenomenálnímu turnaji přeji hlavně hodně zdraví do zbytku sezóny. Tenhle turnaj ji stál spoustu sil, takže na očekáváné travičce nejspíš stihne jen Wimbledon. Díky žebříčkovému skoku ji v prvních kolech všech turnajů čekají hratelnější soupeřky, tak snad se ještě někde zadaří. Takovouhle senzaci už nejspíš nikdy nezopakuje, ale opravdu hlavně to zdraví a pak se uvidí. :)

Gratulace i pro Igu. Ten neporazitelný stroj Iga22 už asi nikdy neuvidíme, ale pro tenis asi dobře.... Každopádně titul je ve správných rukou a post světové jedničky taky. Ale musí máknout, Aryna je pořád první v Race...
Muška je po polovině sezóny pátá, Bára osmá, Petra desátá. Šance na Turnaj mistryň je dost slušná. smile

Tak hurá na trávu. smile
Reagovat
misa
Zato Bouzková je 64. aniž by na WTA hrála někde čtvrtfinále. Pro mě zklamání půlroku :(
Reagovat
hanz
Tak Marie se svým pushapem bohužel na víc nemá. Čekání na chybu není v kurzu.
Reagovat
misa
Nemluvím o top 10, ale loni ukázala, že má na víc než předvádí v letošním roce.
Reagovat
Mantra
nemá, jedna sezona, jako zpěvačka jednoho hitu
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Frick
Doobrý den. No, už spíše Dobrý večer.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Kozoroh
* Získala 4. GS titul, čímž překonala Angie Kerberovou, Ash Bartyovou, Lindsay Davenportovou či Jennifer Capriatiovou. Vyrovnala se v historickém pořadí Haně Mandlíkové, Arantxe Sanchezové Vicariové, Kim Clijstersové či Naomi Osakaové.
* 3. titul na RG, čímž vyrovnala Serenu, ASV, Moniku Selešovou.
* Poprvé v kariéře obhájila GS titul.
* 14. titul na WTA Tour, 7. na antuce a 3. v letošním roce.
Reagovat
Mantra
ještě 20 a může do důchodu smile
Reagovat
IngStavinoha
pěkný souhrn smile
Reagovat
tommr
to byl pro Karolínu neštastnej konec jinak fantastickýho turnaje. Ted bude důležitý aby na to finále navázala i na dalších turnajích. V jejích silách je aby se dostala do top-10 a vybojovala si účast na letošním TM. Hlavně aby nedopadla jako Markéta Vondroušová která se po zpackaném finále FO 2019 zranila a sezonu pak vůbec nedokončila ...
Reagovat
hanz
Hlavně hraje od tý doby pořádnou tužku.
Reagovat
lars
Finale Maky na OH neni po "tuzkovym" vykonu
Reagovat
lars
* ... na OH nebylo po ...
Reagovat
GaelM
Úspěch na FO je ze všech GS nejtěžší na "zpracování", psychicky i fyzicky. Zatímco po ostatních slamech je vždycky aspoň drobná pauza, po RG následuje Wimbledon prakticky okamžitě a k tomu zvládnout přechod z antuky na trávu, který není vůbec jednoduchý. Ale Muška už není žádný nováček a tráva jí sedí, věřím že si poradí...
Reagovat
NovacekTP
Kdo ví v čem si uloží výhru -prize money. Asi si dolarsmile Nebo možná zlomkové zlatosmile
Reagovat
aligo
Ale osobně mě dnešní zápas moc nenadchl.. Kvalitativně se to nedalo srovnat se SF se Sabou
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
hanz
Tak tak, nemělo to šťávu, náboj.
Reagovat
tommr
obě hráčky byly viditelně nervózní. Přece jen to bylo finále GS ...
Reagovat
GaelM
SF se Sabalenkou byl taky zápas roku, to se nedá opakovat obden :)
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Ale nej zápas dne to jistě byl.smile
Reagovat
hanz
Měl přijít ve finále. Bohužel, tohle je jen Pyrrhovo vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Povedený turnaj.
I v dnešním utkání dokázala Igu přinutit k chybám a zdramatizovala zápas.

Ať je fit a ještě si podobné tažení někdy zopakuje.smile
Reagovat
Mac
Tentokrát muška mental nic moc, 2x měla brejk ve třetím a prd....
Reagovat
Fransoas
Z internetu se lehce vytváří zjednodušený pohled !
Reagovat
hanz
Mě to nepřekvapilo, v 70 procentech, když získala brejk, tak další hru hned odevzdala, tady to bylo to samý.
Reagovat
NovacekTP
Hráli i ukrajinskou hymnusmile
Reagovat
postcd
Škoda, že neměla Karolína hlasitější podporu z hlediště. Byla skvělá, některé výměny byly incredible. smile
Reagovat
dadaft
smile smile
Reagovat
Jabadu
Kodeš to řekl správně ...
Dvakrát musíš ve finále Grandslamu prohrát, abys potřetí vyhrál ...
Reagovat
Maisterstich
smile smile tvl to jsou hlody
Reagovat
EllNino
Prosímtě co je to za blbost, Iga to má 4:0, Petra 2:1 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi 4:0, Ash 3:0, Simona to měla 0:3.
Kodeš je brepta. Po W 2014 taky předpovídal dominanci Petry.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak trochu zahořklý senil. Ale s úctou, má na to nárok a zásluhy taky...
Reagovat
Maisterstich
Muchová může být asi ráda, že nevyhrála

Pohár, co dostala Iga, se rozpadl jako maso od kosti... Shit nad shit
Reagovat
bIbec
Myslím, že Bára může v klidu pohodě říct, že momentálně do té top 4 patří. České top 4.

Máme šikovné holky.
Reagovat
EllNino
i tak je to tu některým málo :)
Reagovat
Frick
Málo... málo

Může to jako málo nepřijít a současně bolet to neudržené vedení.
Reagovat
EllNino
tenis není fotbal, tam se vedení nedá udržet zakopáváním do autu ...
Reagovat
Nola
Kaja slzicky, je mi jej velmi luto, Iga davala kanarky kdekomu, ale dnes to mala rozhodne velmi tazke
Reagovat
Ela-fon-isi
Ty slzičky byly spíš z uvolnění napětí. Vždyť to musí být pro psychiku šílené a pro Káju poprvé v životě.
Reagovat
Frick
Lucka RG 2015: 3,10
Karolína P. USO 2016: 2,30
Petra AO 2019: 1,83
Markéta RG 2019: 2,48
Bára RG 2019: 1,76
Karolína P. WCh 2021: 3,10
Karolína M. RF 2023: 5,61

To postě nejsou kurzy na úspěšnost 14,3%.... měly přijít ještě jeden až dva úspěchy.

K tomu i prošustrované finále Markéty na olympiádě. To bych řadil, v očích všeobecného českého fanouška sportu, hned a těsně pod GS a rozhodně výše než Masters.
Reagovat
EllNino
a proč to děláš od roku 2015, co tě k tomu vede? Aby ta statistika byla zákonitě horší? Není to ani rozmězí 10 let :) Já bych to bral od roku 2011

A tam je to 3:6

Petra s Bárou prostě na GS měly, Lucka, Karolíny a Markéta ne :) A to je celé
Reagovat
Frick
Plechovka na to na USO 2016 měla rozhoddně.

Kdo na to 100% neměl, byla Maky a bohužel asi i Lucka, navzdory vedení s brejkem ve 3. setu.
Reagovat
EllNino
Měla na to, ale nemá hlavu šamionky, dva velké tituly za celou kariéru mluví jasně ... podobné Berdych ... s Ash ve Wimbledonu byl set asi maximum

Markéta byl spíš úlet, i v kontextu kariéry, nikdy nebyla pak ani ve čtvrtfinále GS, Olympiáda je specifická věc, navíc bez diváků a úmorné vedro, těžila z toho, má radši komorní atmosféru a nebyla ještě tak známá ...

Lucka Šafi uhrála taky maximum možného, mělo to být spíše 3:6 2:6 :)

Petra s Naomi mohla také vyhrát, ale o chlup byla lepší Japonka, stejně jako dneska Iga

Bára Krejčíková využila dokonale situace, stejně tak Petra s Genie... a s Mášou byla prostě skvělá, je to velká tenistka
Reagovat
bIbec
Myslím, že vyhrala 3 velké tituly. Ale úplně jistý si teď nejsem
Reagovat
bIbec
Aha tak ne
Reagovat
bIbec
Myslel jsem, že vyhrála 2x Řím, tam sem se spletl.
Reagovat
EllNino
tam jen pak sbírala kanáry
Reagovat
bIbec
jj smilesmile
Reagovat
EllNino
Cincinnati a Řím, ve velkých finále "1000 a GS" má bilanci 2:7
Reagovat
tommr
velké tituly má opravdu jen dva (Cincinnati a Řím). Získala ale 9 titulů na pětistovkách což jsou taky velmi cenný tituly. Třeba ve Stuttgartu je konkurence srovnatelná s tisícovkama ...
Reagovat
lars
Kvitko k vyhre nad Naomi melo podstatne dal nez Muska v dnesnim zapasu
Reagovat
Frick
Berdych na to neměl sportovně. To prostě není tak, že by těsně prohrála dvě nebo tři GS finále. Hrál jedno a ani si neškrtl. smile
Reagovat
turista
Berdycha nech na pokoji. Měl na víc než získal. Ale měl smůlu na Big 3. Každého z Big 3 několikrát porazil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile přesně, kdo to může říct!
Reagovat
Frick
Nemyslim si, že by v době LOH měla být nějaká méně známá než teď.

Jestli bylo FO 2019 úlet... Postoupila do něj bez ztráty setu, první 4 kola měla gemovou bilanci 48:21...

Jako asi vycházel relativně los, ale rozhodně se nedá říct, že by to finále nějak vyhaluzila skrz skreče soupeřek atp.
Reagovat
EllNino
já myslel 2019, že nebyla známá ...
Reagovat
Frick
"Olympiáda je specifická věc, navíc bez diváků a úmorné vedro, těžila z toho, má radši komorní atmosféru a nebyla ještě tak známá ..."

Jo, pak ale to chce mít lepší větnou skladbu.
Reagovat
EllNino
ano, bylo to matoucí
Reagovat
hanz
poměr 3:6 je docela ostudné skore na ,,světovou velmoc v tenisu"
Reagovat
GaelM
Favoritkami byly Petra 2014 a Bára 2021 (což se taky v obou případech potvrdilo). Petra 2019 to bylo 50:50, jinak zbytek byly favoritkami soupeřky. Z tohohle pohledu to není žádná katastrofa. A z pohledu 9 finálových účastí (+ bambilion v deblu) je to pro tak malou zemi úspěch jako hrom. smile
Reagovat
jackiec
Ach jo, kdyby dostala dvakrát 1-6 tak to člověka tak nehryže, ale tohle šlo vyhrát, třetí set s brejkem v zádech, pak pět míčů od vítězství, životní šance co se nemusí opakovat, klobouk dolů před 1GOU, zachovala chladnější hlavu a je zasloužená jednička.
Reagovat
Nola
uz ma 3 tituly z RG, a celkovo 4, uz prekonala Ash, Angie Kerber, zatial Mashu nie, je zaasluzena NO1, moze prekonat aj Mashu....
Reagovat
bIbec
Tak to by bylo spíš překvapení, kdyby tu Mášu nepřekonala.
Reagovat
dadaft
no, vypadá to, že Iga je teprve na úplném začátku a teď jí spadl dekl smile
Reagovat
Nola
mam tiez ten pocit, FO bude vlastnit kym nepride nejaka mladsia lepsia hracka, bude to Rafa v sukni, aj ked dnes je oblecena akoby hrala na W
Reagovat
dadaft
Vynikající finále se smolným koncem, musím říct, že se mi letošní ženská část RG moc líbila, viděl jsem dost kvalitních zápasů a obě semi + finále prostě extraklasa.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Hector17
Je to velká škoda. Vítězství bylo blízko, leč je potřeba sportovně uznat, že Polka byla o kousek lepší. Muchovou zkraje zápasu provázela cosinusoida, kdy začala špatně, v polovině prvního setu přišlo zlepšení a na konci prvního a začátku druhého setu následovala mizérie. Poté ovšem Muchová předvedla lineární zlepšení, což donutilo Polku, která hrála víceméně pořád stejně k zlepšení ve třetím setu. Za stavu 5:4 ve třetím, jsem tušil, že to Kája nedá v hlavě po předchozím gamu, kde se asi připravila o možnost zisku prvního GS.
Reagovat
uztoje
Bylo to hodně blízko, ostuda to nebyla, Polka byla hratelná, ale Muška si to vesměs pokazila nakonec sama bez donucení..
Reagovat
hanz
smile
Reagovat
annah
Byla to důstojná prohra. A Iga je prostě nejlepší...
Reagovat
turista
Škoda. Nedá se nic dělat.
Reagovat
zfloyd
hraje pestřejší a hezčí tenis , no rozhodl hlavně počet UE ,jinak od druhého setu naprosto vyrovnaný zápas, Iga vyhrála zaslouženě, to se nedá nic dělat
Reagovat
Ianny
jde po krůčcích a na RG udělala velkej krok, další si schovává na Wimbledonsmile
Reagovat
Frick
Bohužel, stav 4:4* ve třetim je velmi zrádný a bez breknutí tam zkrátka je pak už jen ten nervy drásající servis na udržení se v zápase...

Teď se jen "chlácholit" tím, že by Kája dost možná nebyla schopna dopodávat a Iga nakonec vyhrála třeba 7:5...
Reagovat
EllNino
Za celý turnaj předváděla Iga fantastický tenis

Muška měla štěstí už s Arynou, tohle by byl majstrštyk, ale prostě to nezvládla ... Nádherný turnaj a řadí se po bok Lucky Šafářové, Markéty Vondroušové a Karolíny Plíškové, tedy grandslamových finalistek ...

Petra je prostě jedinečná a Krejča se z toho tenkrát taky nepo ... není to jednoduché :)

Už se těším na trávu smile
Reagovat
Maisterstich
Já sem tady doma a zasloužím si být v TOP 4!!!
Reagovat
hanz
Na další zpackaný zápasy?
Reagovat
EllNino
jojo
Reagovat
Frick
Krejča měla prd soupeřku...
Reagovat
hanz
Jojo, starou rozklepanou Pavs by bral každej. To je pravda.
Reagovat
Maisterstich
s 20 kg nadváhy je třeba dodat smile
Reagovat
hanz
Tak!
Reagovat
Frick
Stejně jako Petra v roce 2014.

Jasně nejvýše opravdu lze stavět opravdu to finále 2011...
Reagovat
IngStavinoha
ale prd... Genie tenkrát a v té chvíli rozhodně žádná lehká soupeřka nebyla - jen průběh zápasu dnes s odstupem svádí k jejímu retrospektivnímu podceňování, nebylo tomu tak! jo, přesně takhle deformují "historici" z úzkého pohledu dneška třeba i míru české "viny" ve druhé světové válce, anebo naopak "nevinnost" soudobého fašizoidního režimu v Kyjevě smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
podobně retrospektivně zkreslován a podceňován je třeba i pohled na údajně "méně hodnotný" wimbledonský titul Jana Kodeše, aniž by dotyční "experti" byli schopni vzít v úvahu alespoň to, co tento náš průkopník profitenisu uhrál v plné konkurenci mj. i na tehdy též travnatém USO, kde byl dvakrát ve finále

https://www.youtube.com/watch?v=Gm2l4zZ4XIQ

https://www.youtube.com/watch?v=f-hIaUiA5Qo

https://www.youtube.com/watch?v=xo_Sges8hDo

a ještě ukázka z RG 1977:

https://www.youtube.com/watch?v=QFfZBaJ7JAs
Reagovat
EllNino
na to se historie neptá :)) má titul z RG stejně jako Petra dva Wimbledony :)

Ostatní holky na to prostě v ten den neměly
Reagovat
Kozoroh
Bára měla kliku, že Iga v roce 2021 zaváhala. Z Igy je nová královna antuky, tak jako byly Chris Evertová či Justine Heninová.
Reagovat
com
jen pro upresneni, Karolina je dvojnasobna finalistka a byvala svetova jednicka smile Takze ji nemuzes hazet do pytle s tema ostatnima smilesmile
Reagovat
GaelM
Jo, hlavně s těma vítězkama smile
Reagovat
frenkie57
Muška
Reagovat
frenkie57
sice prohrála, ale nakonec uhrála z toho hrozivého skóre celkem lichotivý výsledek a zaslouží velké uznání. Co nevyšlo dnes, může vyjít příště.
V tom třetím setu, hlavně v druhé polovině, začaly docházet síly a tentokrát soupeřka vůbec nepomohla, právě naopak. A to rozhodlo.
Reagovat
Patik
Kolosalne s prepáčením presr..a zivotna príležitosť a koncovka zápasu..mohla mať titul.. Zbytočne stovky hodín tréningu na kurte.. Trenujes a potis krv a keď si máš zobrať zato titul tak si naloží do gatí a dá ho druhej hráčke.
Reagovat
Maisterstich
Je to pravda, ale tady ti budou říkat jaký to je úspěch a podobný hlody. Historie pamatuje jen vítěze ne finalistky... Tak to je a vždy bude!
Reagovat
EllNino
historie si nepamatuje ani vítěze prosímtě smile Jsou důležitější věci než tenis
Reagovat
Maisterstich
smilesmile to vždy říkají ti poražený tyhle věci no přesně smile
Reagovat
hanz
To tvrdím taky, vavřín je vavřín, jinak končíš v zapomnění.
Reagovat
EllNino
i s vavřínem tam skončíš smile Becker je dokonce prodal
Reagovat
hanz
Ale furt je vítězem.smile
Reagovat
turista
Ano. Agassi kdysi řekl, že důležité jsou tituly. Porážku ve finále považoval za neúspěch. Snad to Mušku nakopne k příštímu úspěšnému finále. Prohrála o malý kousek.
Reagovat
hanz
Jestli nějaký bude... myslím, že svoji šanci právě promarnila...
Reagovat
Kozoroh
Iga v rozhodujících momentech zahrála nejlepší údery, není to tak, že by se Kája vycházela.
Reagovat
Nola
jj, lopticky brala rychlo po odskoku a v rozhodujucich momentoch nechybovala
Reagovat
Nola
jj, lopticky brala rychlo po odskoku a v rozhodujucich momentoch nechybovala
Reagovat
tommr
tohle finále mi připomnělo finále USO té druhé Karolíny proti Kerberový. Ta měla taky soupeřku na lopatě ale závěr třetího setu totálně pohnojila stejně jako dneska Muška. Takovýhle prohry bolí dvojnásob ... smile
Reagovat
com
a co bolí to přebolí smilesmile
Karolina P. vyhraje Wimbledon, na to se ted budem soustredit smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile Přesně tak. Bylo to blízko a je to pryč - třešnička na dortu chybí smile
Reagovat
Mantra
že polevila už když měla 2- 0

3.gem dala moc jednoduše a v té chvíli to šlo zlomit na 3-4-0
To nikdy nepochopím, jak se ti hráči snadno dostanou do klidu, jakože už je to v poho, odpočinu si gem dva... chyba. smile
Reagovat
tommr
jj přitom jí muselo bejt jasný že servis až do konce zápasu neudrží ...
Reagovat
Liverpool22
Jo - za stavu 2:0 ve 3.setu byla Muška smile a Iga smile jenže Iga dorovnala, uklidnila se a výsledek vidíme
Reagovat
lars
Vsak ty jsi taky "polevil" a vyhodil tiket na tento zapas do kose pred koncem zapasu :)
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
Nola
skoda, Kaja hrala skvely zapas, Iga na tej parizskej antuke je ako Nadal, ale na trave to bude ina pesnicka, tam tie preliftovane udery a La Rafa neplatia
Reagovat
Maisterstich
Rafa hraje přeliftovaný údery od kdy? smilesmilesmile
Reagovat
turista
Rafa celou kariéru hraje topspiny z obou stran. Na antuce to je nejúčinnější styl. Na trávě je zapotřebí hrát bum bum tenis a taky občas podsekavat ty míče spodní rotací prostě čopy tak jako to dělal Federer. Ploché údery fungují na hardu.
Reagovat
hanz
Tfuj! Takhle po.rat poslední tři gemy ve finále GS je hnus! Šílené, to to mohla odevzdat ve dvou. Další z plejády, která projela finále.smile
Reagovat
com
celou dobu si byl zalezlej a cekal az prohraje co smilesmile
Reagovat
hanz
Ne, už teď mi štve, že jsem čas promarnil sledováním skoro tří hodin tenisu, který končí takhle zpackaně. smile
Reagovat
EllNino
vždyť to byl skvělý zápas :)
Reagovat
hanz
Skvělý by byl, kdyby vyhrála, takhle to darovala Pšonce... mohla jí to předat hned a byl by klid. My měli ušetřený čas i nervy. Hotovo. Jdu si dát jedno.
Reagovat
EllNino
měj se
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
petrulinka
No zakončit finále dvojchybou, to je fakt umění. smile
Reagovat
dadaft
já bych hodil šavli
Reagovat
Liverpool22
to néééééé smile A je to v háji - dvojchyba na závěr smile
Reagovat
dadaft
ach jo

ale jinak skvělý turnaj a Karolína už ví, že může vyhrát grandslam
Reagovat
GaelM
Bohužel ve třetím setu hned několikrát, titul byl na dosah ruky smile Zakončení dvojchybou je symbolické.

Každopádně fantastické představení během celého turnaje, díky za skvělé zážitky! smile
Reagovat
Nola
Iga ale hrala ked to potrebovala tak rychle a tak skvele returnovala, ze jej treba iba zagratulovat, tlaci superky na doraz, nevideli sme nastastie zapas na jednu branku, Kaja servirovala tusim vzdy ako druha ,a to je velka nevyhoda, oproti Amazonke to bolo naopak
Reagovat
Maisterstich
Bylo to jasný od začátku, nevím, co jste si mysleli
Reagovat
Blondie
Škoda... ale fantastický zápas, obrovský obdiv Mušce za to, že se s takovou soupeřkou nepotentovala. Neuvěřitelný...
Reagovat
Honza-K
smile
Reagovat
misa
Iga je šampionka, odvrátila brejkbol a Muška potom neunesla tlak.
Reagovat
EllNino
Úplně stejný průběh jako Plíšková vs Kerber na US Open 2016 bohužel
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
com
symbolicka dvojchyba na zaver smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
Možná je to jménem?
Reagovat
NovacekTP
smile ten servis byl k ničemu. Asi únava. Škoda.
Reagovat
jackiec
5 míčů od vítězství chybělo...
Reagovat
NovacekTP
smile škoda
Reagovat
SpacialRecognition
stejně jako Ka.Plíškové v USO 2016 za stavu 3-1. Už
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
tak nic. Servis je v háji.smile
Reagovat
NovacekTP
tak nic. Servis je v háji.smile
Reagovat
GaelM
Ten neproměněný brejkbol za stavu 4:4 vypadá jako bod zlomu :( Teď bude podávat na setrvání v zápase, to není vůbec dobrá situace. Obávám se, že víc příležitostí už světová jednička nenabídne.
Reagovat
Jabadu
Zase malá česká předposranost.
Reagovat
Blondie
Jasně, baba hraje totálně vyrovnaný zápas s totální suverénkou, ačkoliv je v prvním GS finále, minule se vymanila z krize vůči aryně, ale už se tu jede blití o české předposranosti XD
Reagovat
Maisterstich
však má pravdu smile
Reagovat
Honza-K
smile
Reagovat
misa
neproměněný brejkbol na 5-4 smile
Reagovat
EllNino
tak s tím nemohla nic dělat, uznej :) ale pak jí to darovala
Reagovat
misa
To jo, nic nevyčítám. Swiatek ukázala, proč je jednička.
Reagovat
Maisterstich
Sem tady psal 6:4 Swiatek a byl sem za trolla a podívejte se.... smile
Reagovat
SpacialRecognition
Příležitostí ve třetím měla bezpočet. smile
Reagovat
com
jo prohrala si to sama.. furt vedla a nic z tohosmile
Reagovat
Maisterstich
Stejně je to hrozný, když bojuješ a stejně je předem jasný, že prohraješ.

Lituju Karolínu
Reagovat
dadaft
jestli mě dneska neodvezou, tak nevím ,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Liverpool22
je to nervák smile
Reagovat
lars
tim kratasem se Musce zkratila jeji sance na vyhru :(
Reagovat
zfloyd
Iga má ve všech zápasech v promněňování brejbalů 70% úspěšnost , to je šílená statistika
Reagovat
misa
4-4, pro obě to teď je boj se sama sebou.
Reagovat
GaelM
Jakmile Karolína vede, začíná strašně ustřelovat první podání. Sice z toho nedělá dvojchyby (klobouk dolů, už těch situací zvládla fakt spoustu), ale hodně tím Ize usnadňuje situaci. Proto po každém breaku následuje okamžitě reabreak smile
Reagovat
Blondie
Muško, to dáš, potvrdit...
Reagovat
Maisterstich
Snaha tam je, ale polská tenistka bude tou, která zvítězí, to je nad slunce jasné.
Reagovat
Jabadu
To snad není možný! ...smile
Reagovat
Mony
Igy nějak nefungujesmile
Reagovat
Mantra
i hůl vystřelí. A to je tuze dobře. smilesmilesmile
Reagovat
Ianny
musíš...
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
misa
3-3 ve třetím. Polka moc dobře nehraje. Teď už spíše záleží na mentální síle obou tenistek.
Reagovat
frenkie57
A následně brejk. Jestli Kája potvrdí, začnu opatrně věřit.smile
Reagovat
Liverpool22
to dáme smile
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
misa
Serena byla jen jedna, aspoň před těhotenstvím.
Reagovat
zfloyd
nechci předjímat , ale utkání by si zasloužilo supertajbrejk
Reagovat
GaelM
Tam by se Iga mohla... neustát smile
Reagovat
frenkie57
Iga je bohužel zpět a Káje začínají docházet sily.smile
Reagovat
EllNino
Lucku 2015, Petru 2019 a Karolínu 2016 a 2021

Výhra 2. setu, chvilkové vedení ve 3. a konec nadějím
Reagovat
misa
Iga zase může začít zmatkovat. Lucka si pamatuju, že vedla taky ve třetím o brejk. A Plíšková na US Open rovněž.
Reagovat
Jabadu
Je konec. Škoda.
Reagovat
Blondie
škodaaaa... brejkni ji zpět!
Reagovat
Frick
A už se to se.re smilesmile
Reagovat
EllNino
ty jsi tady taky jen na slíznutí smetany vždycky, tady se makalo od prvního dne smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
com
a pritom si jen stacilo drzet podani smile
Reagovat
Liverpool22
neboj to dáme smilesmilesmile
Reagovat
Maisterstich
Vypadá to opět jako v 1. setu
Reagovat
Maisterstich
Iga šikovně polovit-přitáhnout

Tenis má ráda a jelikož ten level Muchové nebyl dobrý, tak jí dala náskok, aby jí to začalo bavit...

Ve 3. setu nemá Muchová žádnou šanci
Reagovat
Frick
Já moc ne-e. Akorát tak to zero.
Reagovat
Serpens
Jegalitééé je shoda.
Reagovat
RFanousek
Já rozumím vše.
Reagovat
zfloyd
teď má vetší nervy Iga , snad jí to vydrží smile
Reagovat
dadaft
paráda, ale do konce hodně daleko ,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Jabadu
Co to kurv ... Já jsem v Olomouci studoval!smile
Reagovat
Mantra
to je maso nynísmilesmile
Reagovat
NovacekTP
2:0 smile
Reagovat
Frick
Žžžž Muchova

to zní dobře.

Tak ještě 4x
Reagovat
jirkaS
je třeba vnést trocha panikysmile
Reagovat
Frick
Nějaký to drženíčko za stehno nebo tak?
Reagovat
Jabadu
Ono se asi něco děje ...
Reagovat
NovacekTP
neděje se nic. IGA dostane kanárasmile
Reagovat
Frick
se vývoj zápasu podobal finále Lucky v roce 2015.

Je na čase, aby od teď podobnost skončila. smilesmile
Reagovat
dadaft
přesně tak
Reagovat
dadaft
je třeba si vzít příklad z Krejči v Ostravě
Reagovat
Nola
psst, nezakriknut.... Iga je momentalne dole
Reagovat
Liverpool22
Ano - Iga už se viděla s pohárem a nyní je dole smile
Reagovat
jirkaS
ta výměna na sb LUXUS!smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
com
jojo taky sem si ustriknul do gati smilesmile
Reagovat
Jabadu
Benzínem mě polej, a pak mi zapal záda ...
Reagovat
Liverpool22
PARÁDA a 1:1 smile Muška začala čarovat na síti a hned je to znát smile
Reagovat
Mantra
Je to doma - díky, snad nebude v tipáči zmuchlanej tiket vadit smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
to Ti musí uznat smilesmile
Reagovat
dadaft
jak říkám, je to bohyně smile
Reagovat
EllNino
Reagovat
Serpens
Už tak mi začínají celkem ubývat vlasy, tak jich budu mít ještě méně.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
horska.kraslice
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
YEEEEEEEEEEEEEEEESSSSS!!!!!
Reagovat
NovacekTP
ta žluto modrá, ta tam nepatřísmile to je podraz. Vyhraje Muchová.smile
Reagovat
Blondie
Jestli tím Iga naštve pár dezolátů, jedině dobře!
Reagovat
zfloyd
jaký je vlastně přesně význam slova dezolát ?? pořád to někdo někde píše ...
Reagovat
Blondie
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/dezolatni-desolatni
Reagovat
Mantra
Hele, jestli jsi si založil účet jen kvůli politice, tak ho zase zruš
Reagovat
NovacekTP
já nic to IGAsmile
Reagovat
NovacekTP
třetí set je tusmile zápas bude pokračovat až do úplného vítězství.smile žlutomodrásmile
Reagovat
street4
Moc nezlutomodrych nenajdes. To se radeji divej na ruske mistrovstvi v baleni masa do novin
Reagovat
Blondie
**Poprskala si monitor**
Reagovat
NovacekTP
já jen že politika do sportu nepatří. Tak ať to IGA sundá a ukrajnky podávaji ruku. Stejně konec se blíží.smile
Reagovat
Blondie
Tak proč ho sem taháš, popletená osobo?

A řeknu ti tajemství, zmatený. Sport vždy patří především do propagandistické výbavy totalitních režimů, jako je rusko. Už proto dává dokonalý smysl, aby minimálně na OH jeho sportovci vůbec nestartovali.
Reagovat
NovacekTP
žlutomodrá je ukrajina. Rusko má trikolórusmile
Reagovat
Blondie
šikovnej lachtánek, dostane rybičku
Reagovat
street4
Nerozmazloval bych ho. Zase tak moc toho nepredvedl
Reagovat
NovacekTP
žlutomodrá je propaganda ukronacismusmile
Reagovat
Maisterstich
I když se Mušce nedaří, tak to podle mě do tiebreaku dotáhne v tom 2. setu, tomu hodně věřím!
Reagovat
Jabadu
Ale pořád do toho jde! Zkus to!
Reagovat
Maisterstich
I když je Iga úplně dole, tak Muška to nedává v hlavě absolutně
Reagovat
Mantra
setů už neprohrála, tak musí teď - já tušil že ten tiket nebude úplně plonkovej, snad to vyndání z koše nebylo zakřiknutí smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Nebylosmile
Reagovat
Krisboy
Po špatným začátku je z toho najednou nejvyrovnanější z Iginých tří pařížských finále smile
Reagovat
misa
Swiatek se sype stejně jako Sabalenka v semifinále.
Reagovat
com
ta uz ma 3 GS tak se nema co sypat
Reagovat
Liverpool22
Iga je nyní hodně načatá
Reagovat
Mantra
Tak to je Majstrštich smile
Reagovat
Maisterstich
7:5 v tiebreaku sem myslel samozřejmě, pokud ti to nedošlo smile
Reagovat
Mantra
ty jsi další adept na to abych tě poslal do pedelee smilesmile
Reagovat
Orgasmator
smile smile
Reagovat
zfloyd
ani jeden první servis
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
EllNino
4 chyby, jsme na 5:5
Reagovat
dadaft
z bližší strany to odpodávají obě a jdeme do TB
Reagovat
Liverpool22
nevadí Muška to urve v TB smile
Reagovat
Maisterstich
Iga dala nějaký body zadarmo, ale pohlídá si to 7:5
Reagovat
EllNino
Tybrdo, předevčírem Afternoon, včera Hoover, dneska Maisterstich smile
Reagovat
Maisterstich
uvidíš sám za chvíli smile
Reagovat
EllNino
mně jde o ty trolly, co se tu množí smile
Reagovat
Maisterstich
že ti napíšu přesný výsledek druhýho setu znamená, že sem troll? smile ty máš dost
Reagovat
EllNino
psal jsi 6:4 smile
Reagovat
Maisterstich
ale trollem si mě nazval až při správných 7:5 smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesný možná v tvým světě smile
Reagovat
Jabadu
Šance je. Bůh ochraňuj Karolínu.
Reagovat
dadaft
Amen
Reagovat
lorusus
Modleme se
Reagovat
Mony
Jak Iga nehraje 1.housle, tak je zranitelná.To jsem si u ní všiml dávno.. Dříve to bylo i u Kájo Pliskove, ale Jelínek ji z toho dostal..Teď má Muska sanci
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Přesně tak - jakmile je Iga pod tlakem, tak začíná panikařit viz. zápasy s Rybkou
Reagovat
zfloyd
teď ztratila nervy Iga
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Teď se to vše může otočit smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
poooooooooooooooooooooooooooojď
Reagovat
horska.kraslice
Ani No 1 nevydrží hrát celý zápas bez chyb.
Reagovat
Liverpool22
5:4 smile Iga začíná mít nervíky a to přesně potřebujeme smile
Reagovat
Blondie
OMG, doservírovat!
Reagovat
Mantra
pojďme společně ven, a až se vrátíme za 4minuty, bude to 1-1
Reagovat
Maisterstich
7:5 Swiatek
Reagovat
Maisterstich
6:4 Swiatek tutovka
Reagovat
Mantra
nestraš s Mikulášem v létě. smile
Reagovat
Bretanol
Tak to je opět polibek smrti :D Jen napíšu gratulaci Swiatek k titulu a obrat opět :D
Reagovat
Mantra
vysypat odpadkový koš... co mi to dělá, tiket, že dá Moucha set jsem už vyhodil (1000.-x 2.54) smilesmile
Reagovat
Mantra
vysypat na zem a najít ho, samosebou smile
Reagovat
Liverpool22
super 4:4 smile Nyní se to může vše otočit smile
Reagovat
Blondie
DOBŘE, MUŠKO!!!!!
TEĎ JI BREAKNI ZNOVA!

Caps lock needed! :D
Reagovat
horska.kraslice
Kája konečně slyšela budíček?smile
Reagovat
dadaft
tak jo, rebreak.
začátek obratu???
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
věřme, že ano smilesmilesmile
Reagovat
Newcombe
A hraje barevnější tenis, hezky se na to kouká.
Reagovat
GaelM
Zatím mě to finále nějak nevtáhlo do děje. Muška je bohužel dost nepřesná, údery které v předchozích kolech hrála s jistotou, dnes až moc často končí v autu nebo v síti. Je to škoda, protože Iga hraje maximálně slušný standard, rozhodně ne svůj top výkon...

Každopádně už má Karolína dávno splněno, na zápas se Sabalenkou se bude vzpomínat ještě dlouho. Snad se i z prohraného finále dokáže odrazit k dalším velkým výsledkům. Pokud zůstane zdravá, tak to nemusí trvat dlouho, vždyť antuka ani dlouhodobě není její nejsilnější povrch smile
Reagovat
Liverpool22
Pozor - ještě není konec. Muška se vrátila do zápasu 2:3 smile Možná začátek velkého obratu smile
Reagovat
GaelM
Bohužel, jak šance přišla, tak taky odešla. K nepřesnostem se přidává ještě nefunkční první podání. A přijde mi, že se Karolína zbytečně nechává strhnout k výměnám od BL, místo aby se snažila diktovat svoji hru jako ve čtvrtek. Jenže bohužel, ve hře od BL není tak silná jako Iga a tahá většinou za kratší konec smile
Reagovat
zfloyd
hlavní rozdíl je v počtu UE , to jsou nervy
Reagovat
Bretanol
Iga je definitivně nastupkyni Sereny. To je neskutečné, jak to bije. Neskutečné. 3x vyhrát nejtěžší grandslam? Masakr. Gratulace vítěze, cest poražené. Tohle Mouchovou nastartuje do další sezóny i kariéry. Nebude jako Vondrousova, která po finále šla dolů. Jakmile nebude zraněná, bude top.
Reagovat
Maisterstich
To je hrozný nesmysl srovnávat Igu se Serenou smile
Reagovat
Newcombe
Nemá prsa Sereny ani zadek, vidím jen kšiltovku, která běhá sem a tam
Reagovat
Patik
Swiatekova by aj urobila chybu dnes je hratelna keby ju muchová k tomu viac nútila avšak sama príliš chybuje a nenúti superku hrať mimo komfortnú zónu..
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
EllNino
Jak dobře zvládla své první GS finále Petra proti Marii

Naše holky obecně v těch posledních GS finále měly opravdové kalibry ... čest výjimkám v podobě Genie a Nasti, kterých využily ..

Ash, Angie, Naomi, Serena, Iga, navíc všechny na svých top površích (snad krom Ash na antuce, ale i tam dokázala vyhrávat, Serena zrovna tak), to bylo příliš ...
Reagovat
misa
Petra je světová hráčka, která má psychiku na to, aby vyhrávala. Těch 30 titulů a dlouholetý pobyt v top 10 nejsou náhody.

Další Češky se jí ani vzdáleně nepodobají.
Reagovat
zfloyd
naprostý souhlas smilesmile
Reagovat
EllNino
je pravda, že snad krom Karolíny Plíškové byla všechna ta finále velkým překvapením, takže i to finále zůstane v jejich životopisu odskočené od jejich karierního standardu
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Newcombe
Už nemá sílu. Gratuluji k finále a k dobrým $$
Reagovat
Maisterstich
Je mi jasný, že tu tady schytám, ale ten rozdíl v kvalitě a hlavně v pohybu je obrovský. Zápas působí jako slušný 3. kolo na grandslamu.

Karolína je bohužel na tomhle typu povrchu bez šance.
Reagovat
Krisboy
Proč bys to schytával? Všichni víme, že jsi jen troll a provokatér, pochybuju, že tě někdo bere vážně smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
zfloyd
tak teď nemá co ztratit , zahodit nervy a jít do toho i s velkým rizikem , buď to vyjde nebo ne , nic horšího se stát nemůže
Reagovat
jackiec
Kdo by to byl řekl že předčasný finále bude swiatek hadad maja
Reagovat
Liverpool22
Je pravda, že ve 2. setu měla Mája šance dostat Igu do 3. setu a tím pádem pod psycho tlak. Věřme, že Muška zabere a pošle zápas do 3. setu smile
Reagovat
jackiec
Je to těžká nuda, bez napětí, bez zápletky, Mucha je absolutně neškodná.
Reagovat
Liverpool22
bohužel máš pravdu - dnes je tam moc chyb - chybí jiskra smile
Reagovat
jackiec
Škoda že nebrejkla v tom pátém gamu, třeba by to vypadalo jinak, ale spíš ne.
Reagovat
Jabadu
Asi se nestane nic. Očekávaný průběh.
Reagovat
tommr
zatím je to bohužel až moc jednoznačný ... smile
Reagovat
EllNino
Škoda, Iga je teď hratelná
Reagovat
Usm
Hratelná bude ve Wimbledonu...to se bude pakovat ve druhým kole:))
Reagovat
EllNino
Ajajaj, křeč ... takhle to nepůjde bohužel, Muška hraje dost pod svoje možnosti, ale je to první finále GS, to dokáže semlít
Reagovat
jirkaS
ani do finále se to nenaučilismile
angláni neumí "ch"
furt Muhova, předtim Mukova
smile
Reagovat
Krisboy
Aspoň že už neříkají mučova smile
Reagovat
Frick
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
jirkaS
jo to jsem taky zažilsmile
Reagovat
NovacekTP
smile žlutomodrá musí padnoutsmile bylo by to nespravedlivé.smile
Reagovat
Frick
smile
Reagovat
com
to tu zas bude na adresu Muchove nablito smilesmile A blijici smajlik stale nikde smile
Reagovat
NovacekTP
nebudesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist