Na turnajích ATP se bude zkoušet koučování z hlediště

22. 6. 2022, 11:17
Aktuality 10
Na turnajích mužského profesionálního okruhu ATP bude od poloviny července až do konce roku na zkoušku povoleno koučování z hlediště. Za to až dosud hrozily hráčům tresty v podobě varování, trestného fiftýnu či trestného gamu.

Testování začne hned po Wimbledonu, koučování z hlediště bude povolené i na US Open či Turnaji mistrů. Trenéři budou muset sedět na vyhrazených místech a radit svým svěřencům pouze v přerušené hře. Delší konverzace nejsou povoleny. Za porušení pravidel tenistům i nadále hrozí tresty.

Pravidla ohledně koučování tenistů se v posledních letech několikrát změnila. Na ženském okruhu už se koučování z hlediště na některých turnajích testuje od předloňska. Na konci roku by se mělo rozhodnout, zda bude od příštího roku povolené naostro.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
paddy
snad ve všech sportech je kouč součástí zápasu

tenis je sice gladiátorský sport, ale tato změna by neměla uškodit
a vyřeší se i skrytý koučink

zrušení shod a match TB byly horší rozhodnutí

nejhůř bude, až se bude hrát do 4 gemů nebo GS na dva vítězné
Reagovat
brixner
A dovedeš si představit, až zrušej druhej servis??? Uznávam - je frajeřina za stavu 0:40 dát třeba eso z druhého podání(Sampras, Goran, Ivo...)
Tohle by totálně změnilo tenis a né nějakej koučing! Nadalovo zápasy by najednou byly vo polovinu kratší...A další vostatní věci.smile
Reagovat
paddy
na to jsem taky myslel
byla by to velká změna, i takticky
kam si stoupnout na returnu
a jak moc riskovat 1. servis smile
Reagovat
brixner
No jasně! Netvrdím, že by to bylo správně, ale aspoň nějaký zkušební mód bych vidět fakt chtěl, prostě pár turnájků! Ale ne žádný mladíčky se soplama, ale pořádnou ATP!
A najednou - voalá- Petra by měla v kolonce DF furt nulusmilesmile
Reagovat
Kijo10
Tak proč to bylo doted vlastně zakzano... To rozhodnuti naprosto postrada smysl.
Reagovat
Patik
To dajte len ženám Nadalovi a Tsitsipasovi ostatní to nepotrebujú..
Reagovat
Tennisfan77
Fakt, že tenis jde do čím dál větších sraček. Nevím, zda pandemie všem totálně vymyla mozky ale to, co se na turnajích předvádí je výsměch.
Reagovat
Patik
Pekne to ide do hája.. Lebo je to už teraz asi málo v háji..
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD

Tak to se snad uz dela dlouho... to ani nemusi testovat, je to us otestovane. Takze zadna zmena.
Takovemu Boticovi, nebo Nikovi to muze byt ukradene... Nick se pta divaku jak hrat, a Botic hraje pro radost a vykvakl se na ty strategicke trenerske akce... a prosim... hned vyletel v zebricku :)))

Ale jo, aspon to konecne nebude plne pokrytectvi...
Reagovat
Fransoas
Otázkou je zda by to bylo ku prospěchu hráčů.Je to časově omezené.Navíc v době přestávek hráči odpočívají.Nepokládám to za větší přínos pro hráče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist