Od dětství mám cukrovku, oznámil Zverev. A založil nadaci na pomoc mladým lidem

6. 8. 2022, 14:10
Aktuality 10
Německý tenista Alexander Zverev oznámil, že má cukrovku, a založil nadaci na pomoc lidem se stejným onemocněním. Olympijský vítěz z Tokia chce být pro ostatní příkladem a dokázat, že i s cukrovkou lze dosáhnout velkých sportovních úspěchů. Kromě dodávek inzulinu a dalších léků bude Zverevova nadace finančně podporovat děti a mladé lidi s cukrovkou.
Profily hráčů
Alexander Zverev

"Jako malý kluk jsem se tím nezabýval, ale čím jsem byl starší, tím víc jsem o tom přemýšlel. O mnoho let později a s tím, co jsem dokázal, teď cítím, že nastal správný čas vyjít s touto iniciativou na veřejnost," řekl Zverev, jemuž lékaři jako čtyřletému diagnostikovali cukrovku prvního typu.

Pětadvacetiletý vítěz 19 turnajů ATP se momentálně zotavuje po operaci vazů v kotníku, které si přetrhl začátkem června v semifinále Roland Garros.

Aktuálně druhý hráč světového žebříčku se nevzdal naděje na start na US Open, spíše však počítá s návratem až v polovině září v základní skupině finálového turnaje Davis Cupu, jež se bude hrát v jeho rodném Hamburku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Ela-fon-isi
To je tedy něco! Ani dnes to není sranda v normálním životě, natož u vrcholového sportovce.
Reagovat
Kozoroh
Saša vyhrál 19 ATP titulů, 2x TM a 5x Masters turnaje, ale na GS má jen jedno jediné finále, kterého dosáhl s pomocí Djokovy diskvalifikace na USO 20. Formát na tři vítězné sety klade větší nárok na fyzičku. Sašova cukrovka je tedy jedním ze střípků mozaiky, proč na GS není tak úspěšný, v porovnání se ostatními kategoriemi okruhu.
Reagovat
Krisboy
Ale i tak je to borec...cukrovka není sranda.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto myslím, že fyzička není jeho hlavní problém. Na tom zmíněném USO 20 hrál v sf i ve finále pětiseťáky, nezradila ho ale kondice, nýbrž psychika.
Reagovat
Rafaeoli25
Stejně tak loni v sf USO. To je jeho zásadní problém.
Reagovat
aligo
Tady je to zase samý psychiatr...smile
Reagovat
vavrinec
Tak odborníci tu bezesporu jsou! Jen se obávám, že to znají spíše z té opačné pozice, než je psychiatr. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já nemluvím o tom, že je to psychiatrický případ. Tady zase očividně někdo neví, jaký je rozdíl mezi nutností pomoci psychologa a psychiatra. Očividně nezvládá celou svou kariéru GS turnaje a nemůže za to ve většině případů nedostatečná fyzická kondice.
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak, na RG vyřadil Alcaraze a mohl solidně potahat a případně porazit Nadala, jenže totálně selhal v TB, měl několik setballu a kdo ví, kdyby ten set vyhrál, možná, nebo spíše určitě by se nezranil.

Ten duel by byl totálně otevřeny.
Reagovat
Rafaeoli25
Jeho psychika je prostě na GS zoufalá, je to hlavně o ní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist