Tabilo Alejandro

Tabilo Alejandro

26
muž
Chile
Datum nar.:
2. 6. 1997
Výška:
188 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 38. / 38.
čtyřhra: 261. / 165.

Nejcennější titul ho neuspal. Báez týden po triumfu v Riu ovládl i Santiago a bude v TOP 20

ATP SANTIAGO - Sebastián Báez (23) týden po životním triumfu na pětistovce v Riu de Janeiro ovládl i poslední ze čtyř akcí Golden Swing na jihoamerických antukách v chilském Santiagu. Ve finále argentinský tenista zdolal 3:6, 6:0, 6:4 domácího Alejandra Tabila (26), získal celkově 6. titul a zajistil si premiérový posun do TOP 20.

Argentina se po likvidaci mečbolů vyhnula senzačnímu vyřazení, Chilané odvrátili blamáž

Šestnáctku účastníků finálového turnaje Davis Cupu zkompletovali po kvalifikačních výhrách 3:2 tenisté Chile a Argentiny. Chilané doma v Santiagu otočili ze stavu 1:2 duel proti Peru, Argentina v Rosariu odvrátila také až v závěrečné dvouhře blamáž proti Kazachstánu, jenž byl dvakrát jediný míček od postupu.

Tabilo zažil v Aucklandu turnaj snů, jako kvalifikant vyhrál svůj první titul

Alejando Tabilo (26) si na turnaji ATP 250 v Aucklandu došel z kvalifikace až pro svůj premiérový titul. Ve svém celkově druhém finále porazil nenasazeného Japonce Tara Daniela (30) 6:2, 7:5. Chilský tenista se po tomto triumfu posuno do TOP 50 žebříčku. Stal se také prvním hráčem své země, který vyhrál turnaj na tvrdém povrchu od roku 2007, kdy Fernando González triumfoval v Pekingu.

Překvapení v Aucklandu. Japonec Daniel vyřadil jedničku Sheltona a zahraje si o druhý titul

ATP AUCKLAND - Taro Daniel (30) na podniku ATP 250 v Aucklandu zdolal 7:5, 7:6 nejvýše nasazeného Američana Bena Sheltona (21), připsal si teprve pátý skalp hráče TOP 20 a podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu postoupil do finále. O druhý titul si japonský tenista zahraje s rozjetým Chilanem Alejandrem Tabilem (26), který vyřadil francouzského teenagera Arthura Filse (19), vyhrál 12. zápas v řadě a zaútočí na svůj nejcennější triumf.

Medveděv v Indian Wells ztratil set a postěžoval si na pomalý kurt: Trefím 10 dobrých úderů a pořád je to málo

ATP INDIAN WELLS - Daniil Medveděv na Masters 1000 v Indian Wells porazil 6-2 3-6 6-1 Ilju Ivašku, svou neporazitelnost protáhl na 16 utkání a po postupu si postěžoval na velmi pomalý kurt. O první čtvrtfinále na 'pátém grandslamu' se utká s Alexanderem Zverevem.

Báez je v Santiagu poprvé ve finále turnaje ATP, o první titul bude hrát i Martínez

ATP SANTIAGO - Na antuce v chilském Santiagu dojde na souboj o první titul z turnaje ATP. 21letý Argentinec Sebastian Báez postoupil do svého prvního finále po výhře 6-4 4-6 6-2 nad Španělem Albertem Ramosem, 24letý Španěl Pedro Martínez ve druhém semifinále udolal po téměř tříhodinovém boji 5-7 6-4 6-4 domácího Alejandra Tabila.

Ramos slaví první triumf mimo evropskou antuku, v Argentině zvládl finále s Tabilem

ATP CÓRDOBA - Albert Ramos počtvrté v kariéře vyhrál turnaj ATP a poprvé slaví mimo evropskou antuku. Čtyřiatřicetiletý Španěl si pro titul došel v argentinské Córdobě po finálové výhře nad chilským kvalifikantem Alejandrem Tabilem, přestože ve třetím setu prohrával 1-4.

Tabilo nikdy nevyhrál dva zápasy po sobě. V Córdobě vyřadil i Schwartzmana a je ve finále

ATP CÓRDOBA - Alejandro Tabilo prožívá životní týden. I když na turnajích ATP nikdy neporazil víc jak jednoho soupeře, na antuce v Córdobě vyhrál včetně kvalifikace už 12 setů v řadě. V semifinále si dokonce připsal první skalp hráče Top 70, když vyřadil domácí světovou čtrnáctku Diega Schwartzmana. O titul si 24letý Chilan zahraje se Španělem Albertem Ramosem.

Schwartzman v Córdobě otočil čtvrtfinále s lucky loserem Galánem, o finále se utká s Tabilem

ATP CÓRDOBA - Diego Schwartzman na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě dál potvrzuje roli největšího favorita. Po obratu s kolumbijským lucky loserem Danielem Galánem postoupil do semifinále, v němž narazí na rozjetého Chilana Alejandra Tabila.

Báez v Córdobě vyřadil obhájce titulu Garína a má první skalp hráče Top 20

ATP CÓRDOBA - Bývalá juniorská jednička Sebastian Báez pokračuje v progresu na turnajích mužů. 21letý Argentinec na domácí antuce v Córdobě vyřadil loňského šampiona a letos třetího nasazeného Cristiana Garína, proti světové osmnáctce si připsal první skalp hráče Top 40 a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm bývalý nejlepší junior světa vyzve dalšího Chilana Alejandra Tabila, jenž je ve čtvrtfinále rovněž poprvé.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist