Pokud jste nemocní, zůstaňte doma. Na Covid-19 testovat nebudeme, oznámili pořadatelé Australian Open

9. 1. 2023, 13:42
Aktuality 13
Pořadatelé grandslamového Australian Open dnes překvapili oznámením, že na turnaji nebudou po hráčích vyžadovat negativní testy na koronavirus. Teoreticky tak mohou k zápasům nastoupit i tenisté, kteří budou Covidem-19 nakažení. Šéf australského svazu Craig Tiley potvrdil, že na turnaji nebude povinné testování.

V minulé sezoně přitom nemohl v Melbourne startovat nikdo, kdo nebyl plně očkovaný. Na hráče čekaly pravidelné kontroly a pozitivně testovaní tenisté museli do karantény. Letos nechali pořadatelé hlášení nákazy na zodpovědnosti každého jedince.

"Oznámili jsme to našim hráčům i všem více než 12.000 spolupracovníkům. Všechny jsme požádali, aby zůstali doma, pokud se budou cítit nemocní," citoval Tileyho australský list The Age. Může tak podle něho teoreticky nastat situace, že nastoupí hráč s covidem.

V loňském roce na přísná pravidla doplatil například odpůrce vakcíny Novak Djokovič, který skončil po příletu v izolaci a po soudním sporu o zrušená víza byl deportován. Ze stejných důvodů musela ze země ještě před turnajem odcestovat i česká deblistka Renata Voráčová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Krisboy
Jj, covid je pryč, establishment si bude muset vymyslet jiný způsob, jak Ježíšovi zabránit hrát smile
Reagovat
GaelM
Nějaká omluva za loňské cavyky? smile
Reagovat
Nola
ake? ved vlani mohli hrat aj ked mali Covid, hlavne, ze mali papiere o ockovani.... a ktovie, kolki mali iba papiere, snad sa casom priznaju, ak maju nejake svedomie, Andre priznal vo svojej knihe zakazane latky a ten Armstrong to asi tiez psychicky nakoniec neustal......
Reagovat
Pe3k
No Andre podle mě něco přiznal, aby se kniha prodávala a ne, aby se nějak očistil nebo něco. Armstrong ten byl jasný i těm co cyklistiku nesledují.
Reagovat
Nola
kniha sa dobre predava dodnes, ale ci je to kvoli tomu, ze priznal zakazane latky tvrdit nemozes... Agassi bol na rozdiel od Samprasa davovy milacik, dlhe vlasy /to nikto netusil v tej dobe, ze je to iba parochna :D/, sortky, kontroverzny typek, ktoremu aj negativne clanky prinasali popularitu... dnes by som ho mohla prirovnat ku Gyrosovi, ale ten zatial nic velke nevyhral..... do cyklistiky bludit nejdem, nebavi ma, viem o celej kauze, aj ked sme mali Sagana cyklistika ma tak nejak nikdy neuchvatila, makaju ako otroci privezeni z Afriky do USA, ale ten sport je oproti tenisu az tak financne nenarocny..... radsej si pozriem zimne sporty, ktore su podla mna financne narocnejsie a bez bohatych rodicov a sponzorov toho vela nenamutis, a nie je to ktovieak platene
Reagovat
Pe3k
Nemyslím si, že by byl André zrovna štěstím bez sebe, že si ho přirovnala zrovna ke Gyrosovi smile
Reagovat
Krisboy
Jaká omluva? Loni byla zcela jiná situace, podmínky byly jasně stanovené předem stejně jako letos...
Reagovat
Vlk-v-trave
Plati to i pro Vlky?:)
Reagovat
Krisboy
Vlci v Austrálii nežijí, takže neplatí smile
Reagovat
R01316
ze by uz se probrali..?
Reagovat
baba
pinkaná od jednoho mantinelu ke druhému. Pak to působí směšně
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
elsky
Jaké mantinely? Covid byl úlet politiků, ne organizátorů AO..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist