Se zákazem startu Rusů a Bělorusů ve Wimbledonu nesouhlasí ani Nadal

2. 5. 2022, 10:34
Aktuality 277
Se zákazem startu ruských a běloruských tenistů ve Wimbledonu nesouhlasí ani Španěl Rafael Nadal. Vítěz rekordních 21 grandslamů rozhodnutí organizátorů slavného turnaje označil za nespravedlivé.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rusové a Bělorusové nesmí v All England Clubu startovat kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Proti postoji londýnského grandslamu už se ohradilo vedení ATP, WTA a řada hráčů v čele se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Nyní se ke kritikům přidal i čtvrtý hráč světa Nadal. "Myslím, že vůči mým kolegům jde o nespravedlivé rozhodnutí. Oni za válku nemůžou," citovala pětatřicetiletého Nadala agentura Reuters.

"Uvidíme, jak se to bude v nejbližších týdnech vyvíjet," přidal Nadal a připomněl, že pořadatelé Wimbledonu rozhodli na základě opatření britské vlády. "Když vláda uvalí sankce, tak musíte poslechnout," dodal.

Podle předsedy All England Lawn Tennis Clubu (AELTC) Iana Hewitta měli organizátoři na výběr jen dvě možnosti: zakázat Rusům a Bělorusům účast, nebo ji povolit na základě písemného odsouzení invaze.

A bývalý první hráč světa Andy Murray chápe, že podepsání podobného dokumentu může být pro ruské tenisty problematické. "Nevím, jak bych se cítil, kdyby se potom rodinám některých hráčů něco stalo," uvedl.

"Obávám se, že neexistuje správné řešení. Mluvil jsem s ruskými i ukrajinskými tenisty a je mi líto všech, co nemůžou hrát. A chápu, že to může vůči nim vypadat nespravedlivě, ale také vím, že lidé z Wimbledonu nejsou v lehké pozici," dodal.

Djokovič zopakoval, že s rozhodnutím nesouhlasí a věří, že vedení tenisu zakročí. "Bude to řešit hráčská rada i vedení okruhů, které spolu s tenisty najde nejlepší řešení," prohlásil.

Nesouhlasu Nadala si všiml bývalý ukrajinský tenista Sergej Stachovskij, který se připojil k aktivním zálohám a svou zemi ve válce aktivně brání. "Hráli jsme spolu na tour. Prosím, řekni mi, co je fér na tom, že se ukrajinští tenisté nemohou vrátit domů, že děti nemohou hrát tenis, že Ukrajinci umírají?," vzkázal na Twitteru.

Stachovskij nedávno poděkoval za pomoc aktuální světové jedničce Djokovičovi, s prosbou o pomoc na adresu Rogera Federera ani Nadala naopak neuspěl.

S Nadalem a Djokovičem souhlasí i Stefanos Tsitsipas. "Není to správné, že nemůžou hrát. Neudělali nic špatného, aby byli automaticky vyloučeni z turnaje."

Kauza vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů
20. 04. 2022 Potvrzeno: Ruští a běloruští tenisté se nesmí zúčastnit Wimbledonu ani britských travnatých turnajů
21. 04. 2022 Vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů? Ukrajinští tenisté tleskají, podle Navrátilové to není řešení
21. 04. 2022 Djokovič: Sám jsem dítě války. Ale rozhodnutí Wimbledonu je šílené
22. 04. 2022 Ruští a běloruští tenisté možná nebudou smět startovat ani v Římě
24. 04. 2022 WTA uvažuje o trestech pro Wimbledon za vyloučení Rusek a Bělorusek
26. 04. 2022 Pořadatelé Wimbledonu označili vyloučení Rusů za jediné možné řešení
02. 05. 2022 Se zákazem startu Rusů a Bělorusů ve Wimbledonu nesouhlasí ani Nadal
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

277
Přidat komentář
Stan_Borowitz
se zařadil do "spodiny společnosti" a mezi proruské šváby.

Ale Fandina je jistě chytřejší než on a má i lepší informace.

https://www.wsj.com/livecoverage/russia-ukraine-latest-news-2022-05-03/card/pope-says-nato-may-have-provoked-russian-invasion-of-ukraine-E7VAcqXGK8xNoHxJPQFs
Reagovat
Rafaeoli25
S Františkem se shodnu na většině věcí, které říká. Líbí se mi jeho boj proti katolickým konzeravtivcům, jeho podpora menšin všeho druhu i tento jeho racionální postoj k tomuto konfliktu.
Reagovat
misa
Dost bylo Duky.
Reagovat
Rafaeoli25
Ve Francii se vytvořila nejširší možná levicová aliance (zahrnující jak Melenchonovu LFI, tak Socdem, Zelené i komunisty) pro parlamentní volby, které jsou ještě důležitější než prezidentské, protože všechny zákony musí být schváleny parlamentem a prezident bez většiny v něm může být zcela bezzubý. Podle prognóz je zatím tato formace silnější než Macronova aliance jeho LREM s Republikány, Le Penové RN je třetí. Bude to hodně zajímavé v červnu a francouzské sjednocené levici velký palec nahoru smile za to, že konečně po pouhých letech opět táhne za jeden provaz a je na cestě k triumfu ve volbách, bylo to zapotřebí. Macronovu pozici je třeba co nejvíce ztížit a Le Penovou nejlépe vymazat. Jak ona tak Macron světlou budoucností pro Francii nejsou.
Reagovat
Ondra979
https:// tvujmagazin.cz/ military/ rusko-uz-v-podstate-valku-prohralo-po-skonceni-se-ocitne-v-trapne-izolaci/adam-kopecky/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu - tak snad se to podari a zlocinec putler skonci minimalne nekde v izolaci jako spraskany pes, nez konecne zhebne..
Reagovat
Stan_Borowitz
A když to tak nedopadne, hodíš si špagát?

Btw,"trapná izolace" znamená všechny kromě většíny zemí v OSN, které západní sankce ignorují? To se asi z pohledu Ruska dá přežít. Přežiješ ty bez ruských surovin?
Reagovat
Ondra979
jasne zaprodance..ale zatim to nevypada, chapu, ze zato ty bys vitezstvi ruske junty nalezite oslavil spolu s fulnekem..
Reagovat
Stan_Borowitz
V boji ruské junty proti kyjevské juntě fakt nikomu nefandím. Oba režiny mají totiž tuny másla na hlavě. Nejsou ostatně samy, že. Budu oslavovat, až ta válka skončí, bez ohledu na to, jak. Protože konečně snad skončí i usilovná snaha naší vlády a propagandou zmasírovaných hlupáků tvého typu zatáhnout nás do ní i vojensky, když ekonomicky se vám to už bohužel povedlo. Tu ekonomickou účast snad přežijeme, i když to bude hodně bolet, vojenskou bychom nepřežili zaručeně.
Reagovat
tommr
přesně tak. Ta snaha některejch fanatickejch bezmozků u nás ale i jinde v Evropě zatáhnout celej svět do války proti Rusku bez ohledu na možný následky je až strašidelná ... smile
Reagovat
Grape
Při čtení této diskuze člověk plnohodnotně pochopí, proč byl Chamberlain v roce 1938 oslavován, když v Mnichově zachránil "mír pro naši dobu".
Reagovat
turista
Tady je jeden zcela zásadní rozdíl. V roce 1938 nebyly atomové zbraně při jejichž použití je vždycky možnost konce světa. Takže bych nesrovnával hruška a jablka.
Reagovat
Fandina
Problém je ten, že spustit ji může ukřivděný magor Putin.
Reagovat
turista
Bohužel ano.
Reagovat
Grape
Rozdíl v tom moc není. Jadernými zbraněmi může Putin vyhrožovat kdykoliv. Když bude chtít Pobaltí a bude vyhrožovat jadernými zbraněmi, dáme mu i Pobaltí? Jistě víme jen to, že lidé typu Hitlera a Putina na ústupky reagují pouze tak, že zvyšují své požadavky.
Reagovat
Ondra979
je to presne tak..to by mas mohl vydirat donekonecna..toto nikam nevede a vsichni, kdo znaji aspon trochu historii a jak to chodi s podobnymi dikratory to musi vedet, jen nekteri delaji, jakoby to nevedeli a tim v podstate nahravaji putinovi, jako borowitz a nekteri dalsi, o kolaborantovi fulnekovi ani nemluve...ale je to jejich ostuda
Reagovat
xnovy
jj přesně, jak si zde všichni notují jací jsou ruští sportovci chudáci, přičemž se jim v podstatě nic neděje.
Reagovat
Grape
Pro mě je v tomto diskuze na tenisportalu obrovské zklamání, před vypuknutím války by mě vůbec nenapadlo, že tu má pátá kolona takové zastoupení. Horší jsou snad jen novinky, ale tam s tím člověk počítá...
Reagovat
misa
Mě to nepřekvapuje vůbec. Některé nicky tady jedou nenávistnou protizápadní propagandu už roky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem naopak příjemně překvapen tím, že opravdových agresivních fanatiků papouškujících do písmene kyjevskou a fialovskou válečnou propagandu je tady relativně málo, dali by se vlastně spočítat na prstech jedné ruky.

Většina má evidentně realističtější pohled na věc, i když se jej z pochopitelných důvodů bojí vyjádřit, a to je do budoucna povzbudivé. Pokud tedy bude nějaké budoucno.
Reagovat
Grape
Tak já neznám vůbec nikoho, kdo by papouškoval fialovskou válečnou propagandu. Nic takového totiž vůbec neexistuje. Znám mnoho lidí, kteří jednoznačně podporují napadený stát proti agresivním nacistickým vrahům, což považuji za samozřejmost u každého, kdo má v sobě trochu morálky, lidskosti a cti. S vládou se neshodnu úplně na všem, ale její postoj k Ukrajině je důvod, proč být po hodně dlouhé době na své vládní představitele hrdý.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Také mohu říci, že snad tahle vláda bude jednat racionálně, viz.Fialovo odmítnutí okamžitého vypnutí ruské ropy, což by bylo ekonomicky devastující, o plynu nemluvě. Myslím ale, že to už pochopila celá Evropa. Hlavně zachovat zdravý rozum a nezničit se.
Reagovat
Ondra979
tak jest smile
Reagovat
xnovy
no na novinkách snad za to musejí být placeni, ale že zde bude tolik lidí, kterým přijde normální, že jeden suverénní stát napadne jiný a omlouvá to jakousi "provokací" nebo ochranou rusky mluvících (o jejichž útlaku až do napadení nikdo nevěděl) to prostě nechápu. To vyřazení sportovců chápu jako gesto, že tento agresivní režim nemohou reprezentovat.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Ondra979
tak jasne, ona samozejme ta pata kolona nikam nezmizela, neni zas tak pocetna, jen hodne krici, protoze dobre vedi, ze jejich vytouzeny putinsky protektorat tu nikdy nebude a samotna rise zla se brzy odebere do kyticek, bud se rozpadne, nebo ji vydrancuje jina diktatura a podmani, a to cina, ktera uz na tom samozreme davno maka, viz silena tezba lesu na sibiri atd..proste pro russko toto nemuze dopadnout dobre a bude to naprosto zaslouzene za to, co provadeji
Reagovat
Rafaeoli25
A to jako bude výhra až svět naplno ovládne Čína?
Reagovat
Fandina
Trochu si pleteš pojmy. Jeden napadl druhého. Takže potrestán má být napadající, ne ten napadený.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
To se právě děje. Rusové trestají Azováky, Ajdaráky a další "kárné jednotky" za to, že 8 let terorizovali, napadali a zabíjeli své vlastní spoluobčany ruské národnosti.
Reagovat
xnovy
ty jo Stane sleduju to tady celkem dost dlouho, ale že tu ty budeš psát takové cancy o "trestání" (pokud to není umně skrytý sarkasmus) to je překvápko. Dyť třeba Mariupol je město velikosti Brna, které rusové v podstatě srovnali se zemí to přece nemůžeš omlouvat nějakou ochranou rusky mluvících obyvatel
Reagovat
Ondra979
jak vidis, tak klidne muze..ze je to naprosto absurdni je mu jedno, hlavne ze mu to krasne zapada do jeho pokriveneho videni sveta..
Reagovat
paddy
víte, jaký je rozdíl mezi Nadalem a Djokovičem? smile

Medveděv smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale snaží se tam mezi ně nacpat i Alcaraz smile
Reagovat
Patik
hej medzi jednotku a trojku sa snaží natlačiť debutant deviatka..to je ozaj úplne tesný boj smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak máš to špatně, letos to bude boj mezi jedničkou a dvojkou Nadal vs Alcaraz smile
Reagovat
Patik
je naozaj ťažké baviť sa s fanatikmi.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký fanatismus? Myslíš, že Djoker tu ztrátu letos dožene? Reálné to bude mezi Nadalem a Alcou.
Reagovat
Patik
nedoženie rozhodne nie a aj keby dohnal tak Alcaraz mu to vysvetlí na každom turnaji jednoznačne ako hovoríš..a ak nie Alcaraz tak Nadal mu to vysvetlí tými tromi uhratými gemami na harde.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nevypadá to, že by měl Djoker nějak výrazně nastoupit. Jinak otázkou je jestli se k soupeřům jako je Nadal a Alcaraz v turnajích vůbec dostane. To ale nebude jejich chyba.
Reagovat
Patik
No to je tiež otázne ved oni už sú vlastne vopred daný do finále.. Djokovic si to tam musí vybojovať smile
Reagovat
Rafaeoli25
Celé to obracíš. Každopádně zatím skoro všude kam přijeli, byli ve finále, je tedy na Novakovi, jestli na ně naváže.
Reagovat
Patik
a to znamená že sa to tak ponesie dokonca sezóny však..
Reagovat
Rafaeoli25
Nemusí, ale zatím nic nenasvědčuje, že by měli polevit. A soupeřem by jim měl být jen Novak, Tsip a další teď nevypadají, že je budou toppvat.
Reagovat
Rafaeoli25
*topovat
Reagovat
Patik
hej no len si treba dať pozor aby neprišiel Korda a nevyradil ich hneď v prvom kole.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na GS něco takového nehrozí určitě.
Reagovat
Patik
ako vieš ? kde berieš tú istotu ?
Reagovat
Rafaeoli25
Tři vítězné proti takovým hráčům jsou pro Kordu neřešitelné, ten se rozsype i ve velké většině zápasů na dva vítězné, když jde o těžké soupeře, zvládl to jen v Monte Carlu. Jediný zápas, to je pro ně tedy velká hrozba na GS?
Reagovat
Patik
to hej pre takých hráčov ako je Korda sú grandslamy proti Alcarazovi misia na smrť..Alcarazove dlhoročné skúseností z 5 setových finále na grandslame sú na nezapletenie.
Reagovat
Rafaeoli25
No rozhodně má už teď zkušeností víc než dost, viz.pětiseťák s Tsipem na USO, letos na AO s Berrettinim, jaké zkušenosti má jako Korda na GS?
Reagovat
Patik
aj keď ono to tak väčšinou býva že čím má Nadal viac zdravotných problémov tým lepšie a dlhšie vydrží na kurtoch.
Reagovat
Rafaeoli25
Tenhle koment jaksi nechápu. Když má zdravotní problémy, přichází pauzy a těžko pak může bojovat o první místo.
Reagovat
Patik
chcel som napísať teda že Rafa má najlepšie sezóny keď sa vracia po zranení.
Reagovat
Rafaeoli25
To pravda je, vydechnuti mu opravdu pomáhá, je to ale logické na druhou stranu, navíc se vrací extra motivovaný, další věc, která mu pomáhá.
Reagovat
Rafaeoli25
Tenhle koment jaksi nechápu. Když má zdravotní problémy, přichází pauzy a těžko pak může bojovat o první místo.
Reagovat
Pe3k
Nadal je šapion slabé éry a jednoho povrchu a Novak se bojí vakcíny a bez Vajdy je marný.
Reagovat
Rafaeoli25
Slabá éra 2008, 2010, 2013, 2017, 2019, 2022 viď smile
Reagovat
Patik
ten bol dobrý..nabudúci rok keď Nadal neobháji AO bude ten vtip ešte lepší.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že pokud vyhraje letos ještě FO a USO, tak mu může být příští AO vcelku ukradené smile
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, pokud by vyhrál FO, USO i další AO tak nejsem proti, bylo by to sladké, ale to by bylo cukru až moc smile
Reagovat
Patik
reálne to je viac než kedykoľvek predtým..predpoklady nato má..operácia nohy zlomené rebro to je základom jeho skvelej formy a úspechu plus celá top desať je herne mimo..on vie využívať takéto šance..dokonca môže vyhrať aj Turnaj Majstrov ak tam budú štartovať debutanti typu Alcaraz..takže ako fanatici ehm teda fanúšikovia máte túto sezónu v tenise radovánky.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže bude chyba Nadala, že Djokovic nebude ani v srpnu ještě ve své top formě? To fakt nemyslíš vážně. To jsou nezlob se omluvy a výmluvy.
Reagovat
Patik
Nebude to chyba Nadala.. On bude tak ci tak Goat naďalej.. Pripadne finále proti hráčovi top 20 pripadne nejakému debutantovi to len podciarkne.. Nič sa nemení Nole mu bude len sparing ako poslednú dekádu smile
Reagovat
Rafaeoli25
A k čemu ale Nolemu bude o něco lepší h2h, když to nedokáže promítnout do vyššího počtu GS titulů?
Reagovat
turista
Djokovič ještě neskončil. Boje o další GS budou dále otevřené, pokud nebude mezitím konec světa. Putin běsní a Ušáci přitápějí pod kotlem jak mohou. Z tzv. západu zaznívají hlasy, že atomovou válku lze přežít. Nelze! Prostě bláznovství na druhou z obou stran.
Reagovat
Stan_Borowitz
smile

Líp to ani nešlo napsat. Co za psychopaty hodlá obětovat miliardy životů za iluzorní vítězství v jaderné válce proti Putinovi? Ondra979? Grape? Myslí si snad ti váleční štváči, že oni přežijí? Jejich loutkovodiči možná ano, v betonových bunkrech hluboko pod zemí. Ale bude to plnohodnotný život? To stěží...
Reagovat
Grape
Kde ty putinovče píšu něco o jaderné válce?
Chápu že tobě a tobě podobným by se hodilo, kdyby celý svět přijal Putinovy podmínky a ten tak mohl zabrat jakékoliv území si zamane. Naštěstí takto neuvažují všichni. To z nich však ještě nedělá válečné štváče. Váleční štváči jsou ti, kdo se zastávají původce války, tedy i ty. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Keď budete chciet, pán inžinier, kludně vám podpíšem, že je Vladimír Putin starý k0kot...

Takže si ty kecy o putinovcích strč do řiti, šašku. S Putinem bych na kafe určitě nešel, akorát neskáču na primitivní propagandistické žvásty o šílenci putlerovi, který chce skrz Ukrajinu dobýt celý svět, a maniakálních ruských zabijácích, co se vyžívají ve vraždění civilistů. A na rozdíl od vás, pasivních konzumentů propagandy, se snažím vytvořit si ucelený obraz o pozadí celého konfliktu, který trvá od roku 2014.

Dokážeš vysvětlit, proč se šílený Putin nerozhodl raději dobýt Evropu přes daleko méně vyzbrojené a bohaté Finsko a Švédsko, které také nejsou v NATO a má je hned na ráně? Proč si místo toho vybral daleko náročnější vojenský cíl a chudičkou zemi zmítanou vnitřními problémy a občanskou válkou? Nebo proč, když tak lační po krvi civilistů, prostě hned na začátku nerozbombardoval Kyjev i se Zelenským jako spojenci Drážďany na konci 2. světové války, a neskončil tak boje dřív, než by začaly?
Reagovat
Grape
Sorry ale ty otázky snad ani ty nemůžeš myslet vážně smile
Jakým způsobem by asi Putin zdůvodnil napadení Švédska nebo Finska? Tam nemá žádnou vhodnou záminku na rozdíl od Ukrajiny a jeho skutečné záměry by pak byli zřejmé možná i lidem jako jsi ty.
Že by Putin a mnoho dalších Rusů nejradši celý svět dobyli je poměrně zřejmé, naštěstí se však na Ukrajině setkali s realitou. Stejně jako v případě Krymu Putin prostě zkouší co mu projde a kdyby ho vývoj na Ukrajině ubezpečil o slabosti a nejednotnosti Západu, tak by klidně šel i dál, ale ne hned, napřed by v Evropě ještě zesílil přes své páté kolony dezinformační kampaně a počkal by si až se Evropa začne rozkládat sama. Bohužel na případu tebe či fulneka je hezky vidět že těchto představitelů pátých kolon je u nás stále ještě dost, byť snad méně než třeba před půl rokem.
Btw. Proč nerozbombardoval Kyjev? Protože si myslel, že nemusí. Myslel si, že zajme Zelenského, ten podepíše kapitulaci a ukrajinský národ jej bude vítat jako osvoboditele. On nechce zničenou Ukrajinu, chce proruskou Ukrajinu.
Reagovat
Krisboy
Nikoliv "proruskou", nýbrž "ruskou"
Reagovat
Stan_Borowitz
K čemu by mu byla obrovská a přitom chudičká země s HDP na hlavu čtvrtinovém oproti Rusku, kde budou banderovci stejně i po obsazení organizovat partyzánský boj a teroristické útoky. Takový druhý Afghanistán, který ho stejně jako Američany bude stát mraky peněz a lidských životů, aby po deseti letech s ostudou utekl. To nemá logiku ani z pohledu šíleného Putlera, který netouží po ničem jiném než dobýt celý svět.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť je to přece krvelačný šílenec, Putler, maniak a válečný zločinec, pachatel geniocidy. Ten přece nepotřebuje záminku, k čemu mu ostatně byla u Ukrajiny? Tak proč nenapadl Finsko? Byly by snad sankce větší? Nebo?
Reagovat
turista
Ani ty bunkry na Altaji nebo v Arizoně by jim nepomohly. Zhebli bychom všichni včetně těch šílených elit. Radiace a jaderná zima by dohnala i je. Měli bychom si všichni uvědomit, že jsme každý z nás na planetě Zemi pouze omezený časový úsek. Předat obyvatelnou planetu našim dětem by měla být naše povinnost.
Reagovat
annah
Napiš Putlerovi, ať přestane blbnout. On a ta jeho sebranka si právě nic neuvědomuje.
Reagovat
Ondra979
tady ale zamerne opomijis fakt, ze jediny, kdo tou jadernou valkou otevrene vyhrozuje je silenec putin a jeho poskoci lavrov a dalsi..je to samozrejme nechutnost nejvyssiho kalibru, ale takovi uz oni jsou. my uz pak jen reagujeme debatou, co by to asi mohlo mit za nasledky, coz je naprosto logicke, nic jineho delat ani nemuzeme, snizovat se na jejich uroven je k nicemu, jaderne zbrane slouzi predevsim k vzajemnemu odstraseni a nema smysl jejich moznym pouzitim vubec hrozit, kdo to dela je ubozak a zbabelec jako putin
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Thiem po návratu zaostává úplně ve všem. Hodně smutný pohled zatím a jsem fakt zvědavý, jestli se ještě někdy dostane alespoň na dostřel své top formě..
Reagovat
turista
Myslím že ano. Ale má to těžké.
Reagovat
FulnekUltras
žádné štráchy s mileniálními teenies smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já mám rád Halep i Gauff.
Reagovat
paddy
symbolicky bude mít celu 2 km od Wimbledonu, něco jako kdyby Rafu zavřeli do Bastily smile

ale jinak je to prý drsné vězení

Djokovič ho politoval, nic jiného se nedalo čekat
snad mu ještě nezavřou Ivaniševiče, ten také podnikal smile

pravidla platí pro všechny a za malichernosti se nezavírá
Reagovat
Rafaeoli25
Poslední větu bych rozporoval, některým prošly machinace i za násobně vyšší částky, i za miliardy, takže pro všechny spravedlnost určitě neplatí, ani omylem. Jinak zavřít tě můžou i za opakované drobné krádeže potravin, pokud je toho hodně a klidně to mohou být krádeže i za desetikoruny.
Reagovat
FulnekUltras
"pravidla" dnes bohužel určuje ještě mnohem, mnohem horší pakáž než jsou víceméně nešťastníci typu Beckera smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
JohnB
smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Ano pakáž Fulneku. Souhlasím.
Reagovat
JohnB
...pravidla platí pro všechny a za malichernosti se nezavírá...

jestli si tohle fakt myslíš a nebo tomu dokonce věříš, tak ti závidím, asi máš alespoň ve svý hlavě ideální svět

realita je ale taková, že to tahle ani zdaleka není
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Lepší nežli mlčet je říci názor alespoň pozdeji. Chápu, že se mnozí nechtějí vyjadřovat k takovým záležitostem a nelze jim to vyčítat. Za mě je to tragické rozhodnutí Wimbledonu, tenisové asociace by měly zakročit, jak říká Djokovič, souhlas.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tomu dal korunusmilesmile Někdy je holt diplomat až příliš a někdy příliš nenísmile
Reagovat
peek
Já bych tam ty Rusy hrát nechal... jenom by vyfasovali bílý dres s rudým nápisem: Putin je lhář a vrah!
Reagovat
annah
smile
Reagovat
FulnekUltras
já bych tě poslal strojem času do Kostnice 1415 - tam bys výborně zapadl smile
Reagovat
Mantra
Dneska souboj Thiem vs Můra - to bude jako Veselý proti Aspikovi, tragedie, měli by to vodmávat smile
Reagovat
Rafaeoli25
To pěkný asi nebude.
Reagovat
bardunek666
Jediný, kdo by neměl hrát, je Djokopodvodnič.
Reagovat
turista
Jdi do háje!
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal ve sve podstate nic nerekl... ostatne jako vzdycky:) Neco je nespravedlive... a lide z Wimblu jsou v nelehke situaci.
Takze ve vysledku nerekl nic. Az rekne neco podstatneho dejte mne vedet :D
Reagovat
Mantra
Je to politik smile
Reagovat
blixa
"Ve svém hodinovém až dvouhodinovém projevu neřekl nic .... a to je třeba hodnotit kladně !!!" smile
Reagovat
Patik
on nikdy nič nepovie ..on je večný diplomat hladiaci len na svoju povesť.
Reagovat
RF46
Klasika...
Reagovat
FulnekUltras
co to je ???!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

kam se to vůbec ta slavná "západní" svoboda dostala ???

prázdná papírová gesta si "páni opatrní" strčte do nejhlubší prdele - ta nic neřeší

stejně jako spacáky ze žluto-modrých fanglí, až doma nebudete topit, sráči...

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jak se říká: podepiš "správný postoj" - a my tě (možná) necháme pokračovat v kariéře

aj v některých hoteloch už to na hosty nedávno skúšali

smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No musím říct, že ač se mi třeba Zeman velmi zhnusil, tak např.výzvy restauratérů v době prez.voleb, že ten kdo volil Zemana, není u nich jako host vítaný, na mě působily jak z jiného světa.
Reagovat
FulnekUltras
je to tak smile
Reagovat
blixa
"Už raduje se z toho každý z nás,
a po zádech mu běhá děda mráz ... "
Reagovat
Fandina
Jen, kdyby se to stalo každému z nás. To by pak hned vyloučení napadající země považoval za spravedlivé.
Reagovat
aape
přesně tak, ať se všichni protestující vypraví na Ukrajinu, kde umírají civilisté po stovkách úplně zbytečně, země je v troskách, konec války v nedohlednu - a pak ať se vyjádří, jestli je opravdu přítomnost rusů, kteří se neodváží nebo nechtějí jednoznačně odsoudit bezpráví ruské invaze, tou spravedlností, o kterou jde..
Reagovat
FulnekUltras
bezohledná roztažnost USNATO po roce 1991 dál na východ je OK ???

to, že kdysi podvedli Gorbačova, ještě neznamená, že se tomuto vskutku GLOBÁLNĚ imperialistickému šmejdu bude v Evropě ustupovat donekonečna smilesmilesmile
Reagovat
aape
pravda, "GLOBÁLNĚ imperialistickému šmejdu" v podobě nazzi ruska se vskutku v Evropě donekonečna ustupovat nesmí!
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Slovo šmejd vynechám, nerad ho používám, ale globálními imperialisty jsou všechny velmoci - jak Rusko, tak USA, tak Čína.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
FulnekUltras
Rusko pouze brání své strategické teritorium - ušáci expandují a otravují po celém světě, třeba i desítky tisíc km od svých hranic - na co si to tady "ve jménu" mainstreamu z naší momentální vlivové zóny vlastně hraješ???
Reagovat
aape
rusko "hájí své teritorium" na území cizích států, kde nemá co dělat, vraždí cizí civilní občany, opravdu hodně špatný vtip! Na co si to hraješ ty, na kremelského ideologa? Těch tam mají dost..
Reagovat
FulnekUltras
ušáci nemají co dělat v celé Evropě už od WWII - i teď dělají všechno možné, aby starý kontinent včetně nás dostali do svého ještě těsnějšího područí a ekonomicky na kolena - takže raději drž piču, koloběžkáři smile
Reagovat
aape
to co popisuješ, platí především pro rusko, o to v Evropě nemá nikdo zájem, a ty ubohý invektivy si nech
Reagovat
FulnekUltras
invektiva plně sedí - asi bych snadno uhádl i tvé věkové, státní a sociální zařazení, ale nebudu to dál hrotit - z takového tvárného a snadno manipulovatelného materiálu mají každopádně samozvaní ničitelé dosavadního normálního světa velkou radost smilesmilesmile
Reagovat
aape
to je skoro jako z příručky demagoga, když dojdou argumenty, je čas na osobní útok, bravo
Reagovat
FulnekUltras
spíš osobní odhad ;-) a patrně správný smile
Reagovat
aape
s tebou opravdu nemá cenu ztrácet čas, ani s tvou proruskou iracionalitou
Reagovat
FulnekUltras
spíš antirusofobní střízlivostí smile

čas ukáže, jako ostatně vždy smile
Reagovat
Grape
Střízlivostí. smile
Reagovat
FulnekUltras
umírněnou ještě navíc... ;-)
Reagovat
turista
Putin si chce vynutit silou a zabíjením neutralitu Ukrajiny a Gruzie. Kdyby současná administrativa USA v této věci ustoupila v jednáních před válkou tak by tahle hrozná válka na Ukrajině pravděpodobně ani nevznikla. Ovšem současná ušácká administrativa se tváří jakoby stále existoval monopolární svět a prostřednictvím nebohé Ukrajiny válčí s Ruskem. Návštěvy Blinkena, Austina a Pelosiové jsou toho dokladem.
Reagovat
turista
To nic nemění na tom, že Putin je vrah.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Grape
Neměla by si o neutralitě Ukrajiny rozhodnout sama Ukrajina? smile
Reagovat
Ondra979
videno prizmatem nekterych zdejsich diskuteru, kam radim i turistu, byt to neni samozrejme takovy extrem jako dezolat fulnek, tak spise ne, resp mela by se zeptat sveho mocneho souseda nejdriv o svoleni...no je to samozrejme naprosty nesmysl vubec takhle premyslet a je to hanebne, ale mnoho let vyplachu mozku zanechalo nevratne nasledky, viz napr Vaclav Klaus a nektere dalsi ostudy..to je ztracena generace
Reagovat
Stan_Borowitz
Povíme si to za rok, dva, kdo je ztracená generace, svazáku, souhlasíš?
Reagovat
turista
Je to takový modrosvazak vychovaný proamerickou masírkou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, je mi jich vlastně líto. To rozčarování, až se ta mediální pseudorealita, ve které žijí, zhroutí... to bude sebevražd...
Reagovat
Ondra979
jasne fasounku..treba to putler vyhraje a tebe udela gubernatorem zdejsi tzv autonomni oblasti, no a my holt budeme otrocit nebo muset zdrhnout, ale uchovame si svoji cest a nezaprodame svoji vlast..to je ale neco, co ty vubec neznas a je mimo tvoje chapani, turista to ma trochu podobne, ale na tebe a fulneka nema, vy jste putinovy hvezdy jasne a je to vase volba :)
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Když to Rusko vyhraje, já se do Doněcka ani Luhanska, ba dokonce ani na Krym či případně do Oděsy stěhovat nehodlám. Nevidím důvod. Ale až to vy neosvazáci tady přivedete na buben (bez ohledu na výsledek rusko-ukrajinsko/amerického konfliktu), v zimě budete mrznout a po prvním blackoutu propuknou pouliční nepokoje, já se budu koupat v teplém oceánu někde poblíž rovníku.

Můžu ti pak poslat pohlednici.
Reagovat
Grape
Mě hrozně baví, jak ti největší místní příznivci totalitního Ruska zde ostatním nadávají do svazáků. smile
Reagovat
turista
Nemohla. Protože hlavní důvod této nesmyslné a krvavé války byla možnost, že se Ukrajina zanedlouho ocitne v NATO. Rusko je schopné kvůli tomu pohřbít celou planetu. Na Ukrajině opravdu boty vojáků USA dusat nemůžou, má-li civilizace přežít.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a pak taky trochu ty SA oddíly typu Azov a Ajdar, tisíce jimi zavražděných a terorizovaných civilistů ruské národnosti na Ukrajině po roce 2014. Kdyby se to samé dělo americkým občanům kdekoli na světě, byli by pachatelé eliminováni bez jakéhokoli ohledu na civilní oběti...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Grape
Takže jinými slovy vlastně neuznáváš Ukrajinu jako suverénní stát.
Reagovat
Stan_Borowitz
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/suverenita-ma-sve-meze-usa-salomounovym-ostrovum-rozmlouvaji-pakt-s-cinou-40395288

Tentokrát by to mohl být relevantní zdroj i pro blixu, když mu vadil zavedený britský deník...
Reagovat
Grape
A už USA zaútočily?
Reagovat
Stan_Borowitz
Zatím dávají ostrovanům čas na to, aby se "umoudřili" a zjistili sami, že suverenita je sice hezká věc, ale má své meze, pokud jde o zájmy mocností. A to i když s nimi bezprostředně nesousedí, ale jsou tisíce mil daleko. A jak uvedl pan US diplomat, zvažují možnosti reakce. Ty mohou být různé a nemusí to být rovnou invaze jako třeba na Grenadě. Může tam třeba proběhnout "spontánní lidové povstání", takový Majdan po šalamounsku. Nebo může pana vrchního Šalomouna stihnout nějaké neštěstí, nehoda. I takové věci se již v historii staly, že ano...
Reagovat
Grape
Na oplátku tu máš taky moc hezký článek. Jen abys viděl, čeho se tu stále zastáváš...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-reziser-karen-sachnazarov-odpurci-invaze-sterilizace-trest.A220504_084510_zahranicni_pmk
Reagovat
Ondra979
russacko je dnes teroristicky schizofasisticky rezim, nebezpecny vsem svym bezprostrednim sousedum, kteri nechteji dobrovolne vstoupit do jeho "chomoutu" jako napr Belorusko a nejsou v NATO..pak dopadnou jako Gruzie, nebo dnes Ukrajina..budou zniceni za to, ze se chteli svobodne rozhodnout pro svou vlastni cestu..ale vesho do casu, russacko smeruje zpatky do stredoveku a uz tam brzy bude..ty jejich stare rezave kramy uz brzo doslouzi a vojaci jim taky nastesti dochazeji tak jen houst!
Reagovat
Rafaeoli25
Vy dva s Fulnekem jste typickými představiteli černobílého vidění světa, fanaticky hájící jediný možný výklad, nepřipouštějící žádné jiné odstíny barev. Jenže svět takhle jednoduchý není.
Reagovat
FulnekUltras
jedinou posvátnou (gateSSorosovskou) pravdu tady černo-bíle hájí většinou pouze ti, kteří dosud nezažili jiný režim než ten současný, anebo trpí přetrvávajícím syndromem 68 smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Obdivuji tvou trpělivou snahu vysvětovat slepci, co to jsou barvy. Obávám se ale, že je naprosto zbytečná.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Svet je takovy, jak ho lide vnimaji a vidi... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, vlku, akorát že někteří si myslí, že ten jejich pohled a vnímání jsou ty jediné správné.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak na to trpime na svuj zpusob vsichni:) (hledame prirozene nejake jistoty) Spis jde jen o to, jak ty sve mentalni hranice, jistoty, nastavime...a nakolik je chceme vubec rozsirit... lide maji obecne strach z neznameho, takze ty hranice se tezko prekracuji a je to urcite pro kazdeho z nas vyzva, sebe z toho nevyjimaje, pochopitelne:). Nelze se divit ze lide jsou casto radikalne agresivni a rvou tu svou pravdu do sveta...na ruzne zpusoby, proste instinkt strachu a moci, to je v kazdym cloveku zakodovany:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš samozřejmě pravdu, vlku, tak nás naprogramovala evoluce, z vůle boží smile...
Reagovat
Grape
No je fakt, že Ondra je v některých věcech i na můj vkus trochu radikální, ale srovnávat ho s Fulnekem? smile No je to asi jako srovnávat USA s Ruskem... Ono samozřejmě USA nejsou svaté, ale ona nebude náhoda, že všichni ti sousedé Ruska chtějí do NATO, chtějí do EU, někdy chtějí i přímo americké základny na svém území. Moc dobře chápou, kde je svět svobodnější.
Reagovat
FulnekUltras
"chtějí"??? tak to snad opravdu nemyslíš vážně... ve větším počtu (převážně mlaďochů a ohebných střeďáků) snad až teď, kdy třicet let rozdmýchávaná primitivní rusofobie pod "nenápadnou" taktovkou eusa-mainstreamu vyhřezla v plné síle smile
Reagovat
Ondra979
no mozna jsem radiklani, ale doba je takova, ze je to temer nutnost..je pro nas naprosto bez debat mnohonasobne vyhodnejsi a pro nasi bezpecnost zasadni byt v NATO, byt se vsim, co delaji nebo delaly USA nemusim stopro souhlasit, je to jako nebe a dudy pokud se podivam na druhou stranu..ale nekomu, komu chybi jeden nebo vice zavitu to nelze vysvetlit, a je priznacne, ze se sletly jak potrefene husicky..ale diskuze s timto materialem ale Fulnek nebo Borowitz nema zadny smysl..je to dno spolecnosti ale vybrali si to sami
Reagovat
aape
souhlas, bohužel
Reagovat
FulnekUltras
"dno"??? akorát vidíme trochu dál, než za nejbližší roh, jak se to dnes vám "chytrým" snaží všemožně servírovat eusa-mainstream smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Raději budu na "dně společnosti" s Nadalem, Navrátilovou, Djokovičem, ATP a dalšími, než mezi lepšolidmi a svazáky, kteří nedělají nic jiného než žerou primitivní propagandu.

Ducha Kyjeva už jsi viděl?
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Když někdo používá termíny jako je dno společnosti, obvykle zpozorním. A jak říkáš, tím dnem pak lze nazvat kohokoli, i toho Nadala, jen proto, že má trochu jiný názor na věc než vedení třeba Velké Británie.
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Rafaeoli25
No nebe a dudy, měl bys být kritický a spočítat oběti, které za sebou i akce USA, potažmo NATO, zanechaly, v Iráku v důsledku války bylo zabito půl milionu lidí, další statisíce fyzicky a psychicky zmrzačených, dále podpora Arabského jara před deseti lety, které se zcela vymklo kontrole a skončilo to tragicky ISILem, atd.atd., je toho dost ne? Každý objektivní člověk by měl odsuzovat všechna válečná zvěrstva, ať je páchá kdokoli, to je můj jednoznačný pohled, nelze selektivně rozlišovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takové složitosti po nich nemůžeš chtít, zavařil by se jim mozek...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Ondra979
uz se to tu rozebiralo xkrat a je to porad dokola. pro nas je nato naprosto zasadni a nezbytna podminka bezpecnjosti v soucasnem velmi nebepecnem svete, kdy nas ohrozuje predevsim agresivni russka horda..s tim nema irak vubec co od cineni nehlede na to, ze to u nebylo uplne ok, meli se na to vykaslat, ale u se stalo a vladl tam sileny diktator..z naseho pohledu je ale podstatne, co se ted deje na ukrajine, to se nas bezprostredne dotyka a jeto neco tezko uveritelneho, co tam rusove pachaji a tim koncim protoze s tebou ta debata taky nikam nevede, ale nejsi samozrejme na urovni Fulneka nebo Borowitze, to zas ne
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem odpůrcem Ruska, který ho odsuzuje, já ale jen vidím všechny prasárny, které kdo dělá, nezavírám před některými oči. Za to se mám snad stydět?
Reagovat
FulnekUltras
někdy je dobré se zamyslet, kdo a proč v tobě vyvolává strach (z čehokoliv) - a kam tě tímto způsobem chce dostat smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No ony ten strach vyvolávají obě dvě fanatické strany, jak ta proruská tak ta protiruská, racionálno bohužel většinové chybí, což je otřesné. To samé platí jak o této válce a studené válce USA vs Rusko, tak i o covidu a dalších věcech smile
Reagovat
Ondra979
jako jedno mi fakt neni jasne, ty jsi udajne vystudoval VS, coz je mozne, ale odmitas pripustit, ze tento pripad je proste cernobily, coz je prosty fakt..ruske je agresor a ukrajina je napadena a brani se, a rusko je navic velmi brutalni jako obvykle..jako fakt nevim, jak se na tohle chces divat z vice stran, at delas co delas, tak to je porad stejne..samozrejme, pokud mas pokrivene videni sveta tak to muzes videt jinak, ale realite to odpovidat nebude, viz fulnek a borowitz. a timto koncim debatu a russacke zlocinne horde...snad brzy zhynou
Reagovat
Rafaeoli25
No očividně mě vůbec nechápeš nebo nerozumíš textu, co tu opakovaně píšu - já jasně odsuzuji ruské zvěrstvo, kterého se dopouští, jen stále dokola opakuji, že se stejně zřetelně stavím i k jiným zvěrstvům, kterých se dopustili jiní, takže můj odsudek je vždy zcela jasný. Jinak poznal jsem osobně i celou řadu kolegů vysokoškoláků, kteří byli jak to slušně říct nic osvíceného, titul z univerzity opravdu neznamená automaticky potvrzení nějakých kvalit daného člověka a v dnešní době už vůbec ne, jen na okraj.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak říkat někomu, koho neznáš a kdo jen objektivně názírá komplexně na realitu, jak jsem vysvětlil v komentáři nad tímto, že má pokřivené vidění světa, je nesmírně arogantní, sprosté a hlavně fanatické. Přesně o tom mluvim, jsou tu dva extrémy, které vykládají jednu jedinou pravdu a ti, kteří se na žádnou z těchto dvou stran nechtějí přidat, jsou na tom málem hůř než ti extremisté. Žasnu smilesmile
Reagovat
Ondra979
nepochopils..tak nic no..je to mozne protoze to tak proste je, ale kdo to nechce chapat nebo ma zkrouceny mozek jako fulnek tak tam to mluvi samo za sebe :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já tu opakovaně říkám, že ruský vpád je odpornou bestiální věcí, ruský režim pak zcela jasně odsuzuji a nejen kvůli válce, ale i kvůli jeho chování k menšinám, opozici atd., je prostě přesným opakem toho, co já jako levičák vyznávám, co mám rád, ty mi ale napíšeš, že mám pokřivený pohled na svět. Můžeš mi říct, jakou to má logiku a ospravedlnění?
Reagovat
Ondra979
zadnou, kazdy mluvime o necem jinem..ja mluvim o fulnekovi a jeho zkroucenem pohledu, ktery ty ale do jiste miry prejimas, i kdyz samozrejme ne zdaleka v takovem extremu...ale ty to nikdy nepochopis..fakto to nema smysl..sry
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
nechápeš ani situaci u nás či na Slovensku - jak chceš potom chápat Rusko a Ukrajinu??? smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký jeho pohled přejímám? Já zcela jasně stojím proti Rusku, jen ale objektivně kritizuji i USA, nic víc. Jinak já ho kritizuji za většinu věcí, co říká, nelíbí se mi jakýkoli příklon ke krajní pravici. Víš, ty jsi to ale nepochopil, já mám jiné vidění světa než Vy oba. Vy oba jste fanatici jediné pravdy a chceš-li propagandy, já nejsem. Upřímně, můj pohled je na svět je hlavně determinován optikou sociální spravedlnosti, to je pro mě téma číslo jedna a když vezmu třeba poslední francouzské volby, tak na něj nedávají odpověď ani Macron, ani Le Penová, ani jeden z těchto směrů. To mě zajímá, to je pro mě prioritní.
Reagovat
Grape
Já s tebou do určité míry souhlasím... Je mi jasné, že se snažíš objektivně vidět ta zvěrstva na všech stranách a nejen na té ruské. Ale fakt si nemyslím, že se mezi ty věci dá dávat rovnítko. Západní svět má své chyby, ale ten ruský je xkrát horší.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem samozřejmě zastáncem západního způsobu života, o tom nemusí nikdo pochybovat, jsem společenský liberál, pro kterého jsou strašnou věcí např.otázky netolerance vůči menšinám všeho druhu, které vidíme ať už v Rusku, v arabském světě, v Číně i jinde, to je jasná věc. Nicméně musím na druhé straně vidět i hrůzy, které páchají další strany, byly to strašné důsledky například války v Iráku, co za sebou nechala mrtvých a zmrzačených, násobně víc bohužel než Husajn, i když to byla zrůda. Musíme opravdu nazírat na vše objektivně, bez předsudků, komplexně, je to důležité i pro budoucnost, vědět, co všechno bylo špatně. Z něčeho už se svět poučil, z mnohého ne. Budoucnost každopádně růžově nevidím, bohužel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to je i s těmi menšinami složité. Rusko je mnohonárodnostní stát, kde od porážky čečenských islámských fanatiků panuje národnostní a náboženský smír, který by mu vzorové multikulturní státy jako Švédsko mohly závidět. V Číně je přes 50 minorit, ale problémy jsou kupodivu jen s Ujgury, kteří jsou zodpovědní za teroristické útoky se spoustou civilních obětí...
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně díky za střízlivější pohled na věc v tom moři fanatismu a hledání nepřátel ve stylu: když nejdeš s námi, jdeš proti nám.
Reagovat
Rafaeoli25
To totiž nikdy nic dobrého nepřineslo a ani nikdy nepřinese.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nevím, jak mě můžeš jakkoli srovnávat třeba s Fulnekem, já tu opravdu jako vyhraněný levičák nehájím krajně pravicový ruský režim současnosti, který jde přímo proti veškeré podstatě, ke které mám blízko, ač stojím i proti nadnárodnímu bezuzdnému kapitalismu. Obojí, jak ten, tak brutální nacionalismus na straně druhé já tvrdě odmítám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Budeš se divit, ale souhlasím s tebou, že to, co se posledních osm let děje na Ukrajině, je něco těžko uvěřitelného, co tam Ukrajinci a Rusové dělají. A jak tam Západ přičinlivě přikládá pod kotel.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Ondra979
samozrejme, to nejspis rikali na naprosto duveryhodnem Rossija-1..tak to ano, mas pravdu velky Borowitzi, jak jinak!!
Reagovat
FulnekUltras
že už majdan 2014 byl docela obyčejný puč ze západu navážených pouličních chuligánů, to už vlastně dnes nikdo ani moc nezpochybňuje - pořádné trhliny už dostala třeba i ze zahraničí řízená kuciakiáda na Slovensku (mj. gen. Milan Lučanský) - a věř tomu, že pravda vyplave celkem brzy na hladinu i v případě současného konfliktu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, ze co se děje na Slovensku to je obrovský průšvih uvnitř EU. Jak současná slovenská vláda ohýbá demokracii a právní řád, je věc nevídaná a neuvěřitelná, ač vláda SMERu v mnoha věcech také příkladná nebyla. Ale co si teď vymysleli na Fica jako obvinění, tomu se člověk musí jen smát nebo kroutit hlavou, nejlépe obojí.
Reagovat
FulnekUltras
věřme, že se pohne svědomí i v některých poslancích OLajNO - jinak bude muset za SMER ještě víc zabrat Ľuboš Blaha...

https://www.youtube.com/watch?v=ApUrXo-eifk

https://www.youtube.com/watch?v=j2h3hPQBuOg

https://www.youtube.com/watch?v=8PIyVP94mGI
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Ondra979
hele tohle me zaujalo - ty veris gaunerovi ¨Ficovi??? to jako ze fakt??? tak pak to asi vse vysvetluje, a nejde o to, jestli se to obvnineni nakonec prokaze..to je lump non plus ultra, takovy bures cislo 2, je jen otazka, jestli maji dobre nabito, protoze to by byla pro Fica vyhra pokud by to nemeli..ale ten clovek neni cisty ani omylem..podobne jako nas bures jenze soudy melou nekdy prilis pomalu a natyto vysoce postavene gaunery kteri maji kontakty a svoje lidi i v justici a policii casto nedosahnou..bohuzel
Reagovat
Rafaeoli25
No nabito opravdu nemají ničím, asi to nesleduješ, pokud myslíš, že ano. Obviňují ho z toho, že jako premiér zveřejnil zprávu o tom, že Kiska a Matovič jsou daňoví podvodníci, což byla pravda a dnes je za to Kiska už i stíhán. Takže je obviňován z toho, že jen zveřejnil pravdu o svých konkurentech. Jinak já mluvil hlavně o zrůdnosti současné slovenské vlády, na jejíž pokyn se v policii a na státních zastupitelstvých dějí strašné věci, které cupují tamní právní řád na kousky, jak konstatoval již asi dvacetkrát tamni Ústavní soud. O tom mluvim, nehájím Fica. Každopádně pokud je darebák on, tak jsou darebáky i jeho oponenti.
Reagovat
FulnekUltras
a nesrovnatelně většími

smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
tak je tu dost indicii, ze na Kisku to usil prave Fico..kdyz byl premier, tak si dosadil svoje lidi vsude do dulezitych pozic, takze si udelal takovou vlastni oligarchii, je to zlocince, jde jen o to, jestli je na to dost dukazu..to je podobne jako s buresem, ten taky neni cisty, ale mel moc velkou moc a vsude svoje lidi..ted o tu velkou moc ale oba prisli a najednoéu se veci davaji do pohybu..to neni nahoda..proste state capture byl ukoncen a oni maji problem a je to dobre
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale to je právě ten nesmysl, co opakuješ po nich. On si jako každý premiér a správce státu dosadil do pozic, kam dané lidi nominovat mohl, dosadil svoje lidi, to bylo jeho právo, jako kteréhokoli jiného vítěze voleb, za to přece nemůžeš chtít nikoho trestat, že si zvolil loajální tým lidí ne? Jinak podívej se, co dnes dělá Mikulec - instruuje lidi v Policii tak, aby se zbavovali těch, kteří nechtějí jet v jeho linii, tam byly i příkazy týkající se zapalování aut atd., prostě mafiánské způsoby současného pana ministra vnitra. Jinak byl to Fico, který ještě jako premiér zastavil Kiskovo vyšetřování, on ho soudit nechtěl. Ale teď, za nové vlády přesto státní zástupci s důkazy co mají na stole, Kisku obvinili, prostě prováděl. Jestli má za to být Fico trestán, tak je to opravdu k smíchu.
Reagovat
Ondra979
ale chtel..jen si pockal na vhodnou prilezitost..nikdy mu neodpustil, ze ho porazil ve volbach, protoze ho ponizil a to egomaniak a gauner jeho typu neodpousti..snad na to dojede, je to smejd co drzel basu s buresem, viz obri dotace na duslo sala, ekologicka katasrofa ktera nebyla nikdy vysetrena poradne jako tady becva a dalsi kauzy
Reagovat
Rafaeoli25
A že tedy Kiska je vyšetřovaný daňový podvodník, že daně krátil i Matovič, jen u něj už to bylo promlčené, to je tedy ok? A víš, co za věci dělají někteří dalši členové současné vlády? Zjisti si něco třeba o paní Kolíkové, ministryní spravedlnosti, ta má být garantem práva? To je ten samý vtip jako v případě naší vlády a Blažka. To je přesně ten jednostranný úhel pohledu, který ve všem aplikuješ, fuj jsou ti druzí, ti co mám rád jsou v pohodě nějaký ten podvůdek nevadí. Bezva přístup fakt..
Reagovat
Ondra979
Kiska je mozna vysetrovany, ale naletel ficove mafii, ktera to na nej usila..to neni nic hrozneho, u fica je ale velmi pravdepodobne napojeni na mafiany a vrahy typu Kocner, coz je plne jiny level..fico ovladl stat jako tady bures. ucet teto vlade vystavi volici jako u nas, blazek neni zdaleka idealni, ale proti buresove ere a babizne benesove ho musim akceptovat..je to urcite lepsi varianta a navic je to zvelicene, vic nema cenu to resit. tato vlada je o parnik lepsi nez buresova, ale dela chyby jako vsichni, nicmene je to tak nejak v norme, neni to o jednom cloveku co ridi vse sam aslibuje naproste nesmysly jen aby se udrzel u moci..na to ted doplacime nesmyslne vysokou inflaci a zadluzenim ale ten, kdo tomu nerozimu, to bude zazlivat teto vlade, tak to chodi..
Reagovat
Rafaeoli25
Kiskova mafie za něj připravovala nezákonné osvobozování od daní, to neudělal on sám? Promiň, ale to je vtip, i když můžeš Fica nenávidět. To samé Matovič, no prostě odkláněli odkláněli, jako tady Babiš, darebáci z ODS, ČSSD, TOPky, STANu, až se za nimi kouřilo. Není tak obtížné to dokázat. Ač se do toho nikomu moc nechce v mnoha případech, to je zjevné.
Reagovat
Rafaeoli25
*Pardon, Ficova mafie mělo tam být.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale jakkoli obhajovat lumpa Blažka je nepochopitelné, je to odporný člověk, který rozumí jen hlasu peněz, celá jeho rodina ve střetu zájmů jako Brno, no opravdu skvělý ministr spravedlnosti. Nedivím se, že si tak notuje se Zemanem. Co se týče chování současné vlády, no hodně záleží na tom, jestli lidem, na které dopadá zdražování, pomůže nebo se na ně vykašle jako ta slovenská. Jestli i tady budou dávat členové naší vlády doporučení typu: chcete ušetřit? No tak vyšroubujte v dětském pokoji žárovku. Takové nesmysly na Slovensku Sulík doporučuje, tady se zatím hlavně mlčí, to ale situaci nevyřeší, ač nemám Orbána rád, tak v ekonomice reaguje dobře na negativní jevy.
Reagovat
Ondra979
blazka neresim, ale jeho podlezani zemanovi mi vadi na nem nejvic, jinak je mi volnej, ted resime dulezitejsi problemy ktere jsou za dvermi, jestli se s nimi vlada nejak dobre popere, to neumim odhadnout, ale bude to slozite, situace je vazna a roztaci se druhe kolo inflace, ktera bude samozrejme putinova, to ale bezni lide takto nemusi vnimat a bude zalezet hodne na komunikaci vlady a MPSV..co dela orban je mi jedno, ale maradsko na tom neni nijak dobre a problemy jsou tam taky, plosna opatreni typu zastropovani cen nejsou resenim,to nikdy nebude dlouhodobe fungovat
Reagovat
Rafaeoli25
No ono to ale funguje, ceny tam prostě nízké jsou, platy jen o málo nižší než tady, takže na tamní obyvatelstvo zdražování prostě už roky nedopadá, to je realita. Jinak komunikace může být lidem lhostejná, očekávají pomoc, finanční pomoc, v nějaké formě, nakonec už jedno ve které. Pokud jí nedostanou, tak bude tahle vláda na čtyři roky a Babiš se vrátí hlavním vchodem, tak to je.
Reagovat
Ondra979
ale dopada, ted uz ano. a bude dopadat dal, nikdo, ani Orban, ani Babis a samozrejme ani Fiala ani nikdo jiny nevymyslel financni perpetum mobile, a to ted dopadne vsude, to je neodvratne...jsem zvedav jak to ustoji Orban ale myslm ze asi ano, ale s problemy..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Orbán to ustál, jak ukázaly volby před necelým měsícem. Říkám, nesnáším ho za jeho kulturní válku, ale v ekonomice se snaží pracovat ve prospěch lidí, to se mu upřít nedá.
Reagovat
Ondra979
no ale je to kratkozrake, podsekne si prijmy do SR a ono se mu to vrati, to je zakon..ma stesti ze je po volbach ale nebude to jednoduche uz ted tam inflace stoupa jako tady
Reagovat
Rafaeoli25
No jeho pozice je ale tak silná, že jen máloco mu asi může vzít vítr z plachet. Většina Maďarů s jeho politikou komplexně souhlasí a jejich názor se nemění už deset let. Naopak, neustále nabaluje další a další příznivce.
Reagovat
FulnekUltras
Maďaři nejsou paušálně žádní blbci a sorosovskému globálšmejdu jen potvrzují, že pod svícnem bývá obvykle největší tma. ;-)
Reagovat
Ondra979
zatim je silna, samozrejme i kvuli tomu, ze ovlada naprostou vetsinu medii..ale ted krize zacina dopadat i na madary a navic jim hrozi odebrani eu dotaci, ktere se tam vesele rozkradaji mezi orbanovymi kamosi..vime to vsichni uz davno, ale ted se s tim snad zacne neco delat
Reagovat
Stan_Borowitz
Neopakuj lži jiných, vypadáš pak sám jako lhář. Jakou většinu médií ovládá Orbán? Konkrétně, prosím.
Reagovat
Ondra979
nejsou to lzi,podstatnou vetsinu medii s nejakym impactem kontroluje bud on nebo oligrachove, co jsou s nim kamosi - par vyjimek se jeste najde, ale jsou v drtive mensine a skomiraji. https:/ /www.euractiv.com/ section/digital/news/ orbans-influence-on-the-media-is-without-rival-in-hungary/
Reagovat
Stan_Borowitz
Opravdu vysoce objektivní zdroj...
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak víš jaké důsledky bude mít chování současné slovenské vlády? (teď myslím to ekonomické). No Fico s Pellegrinim se vrátí do úřadu vlády hlavními dveřmi za necelé dva roky, hůř, mohou se tam dostat i fašisté. Ona tahle politika nevidím neslyším problémy lidí nemůže k ničemu pozitivnímu vést. Ani tam, ani tady.
Reagovat
Ondra979
no jeste abych to nevedel, to me zas nepodcenuj. matovic je a byl naprosto tragickej a tohle uz Heger zachranit nemuze, takze na SK se hraje o to, jestli se nejak vrati Fico, coz by byla dost spatna zprava, ten patri uplne nekam jinam nez do vlady, Pellegrini by se dal akceptovat,ale bez fasounu, a bez Fica. a u nas to neni tak spatne jako na SK, aspon zatim, nelze to vubec srovnavat..ale jak to dopadne nikdo nevi, bures potrebuje imunitu tak bude bojovat az do roztrhani tela a ciha tu i komercni rasista okamura, a cas asi bude hrat spis pro ne nez pro vladu, to je jasne riziko
Reagovat
Rafaeoli25
Tak riziko to být nemusí, pokud současná vláda lidem pomůže a bude to opravdu znát, to, že se snaží. Je to jen na ní, na nikom jiném.
Reagovat
Ondra979
bylo by to fajn, ale nevim..pritom to neni az tak slozite, je treba cilit na ty nejohrozenejsi. treba set o povede..necham se prekvapit
Reagovat
Rafaeoli25
Ta pomoc musí být široká a efektivní, já doufám, že se na to nevykašlou, pokud ano, tak to bude zlé. Je snad ale i v jejich zájmu, aby se nepakovali už za tři roky, ale později.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně adresně a nikdy plošně, co??? ;-)))

no tobě vyplachují "pan profesor" a spol. mozeček přímo výstavně ;-)))

a i jejich čím dál trapnější retro-výmluvy na Babiše v tvém případě jistě také najdou korektně úrodnou půdu... smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
smile
Reagovat
FulnekUltras
"čistota" Hranola či Bureše není vůbec podstatná ve srovnání s tím, jak jsou právě tito politici s (relativně) pevnou páteří a ochotou aspoň něco dělat ve prospěch vlastních zemí extrémně nepohodlní těm, kteří se je teď snaží za jakoukoliv cenu odstavit od moci - budíček, soudruhu!!!

smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
samomozrejme ze neni, i kdyz je jeden horsi gauner nez ten druhej..to je ale bolsevikum jedno..hlavne ze jim z toho neco kapne a budeme zase o neco bliz russackemu chomoutu, o to tu jde :))
Reagovat
FulnekUltras
jak myslíš ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak jsem řekl v jiném komentáři, jestliže je Fico gauner, tak Matovič, Mikulec, Kolíková a Sulík nejsou o nic lepší. U nich je to ale horší z toho pohledu, že zcela ohýbají trestní právo ve svůj prospěch a to je začátek konce jakéhokoli státu a jakékoli demokracie. Bohužel.
Reagovat
Ondra979
a na to jsi prisel jak ze ohybaji pravo?? oni ovladaji podle tebe policii a prokuraturu??? na to nemas zadna fakta tak nelzi¨!
Reagovat
Rafaeoli25
Zajímej se o realitu víc. Byly již zvřejněny i legální odposlechy, dokazující, co Mikulec provádí. To je podložené fakty, ne nějaké výmysly, hoaxy. Je to tragédie. Nechápu, jak to můžeš hájit, takové věci.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak to, že se dějí v tamní policii a justici samé nelegálnosti za nové vlády, konstatoval jak už jsem řekl, tak dvacetkrát za ty dva roky tamní Ústavní soud, to nejsou moje závěry, dohledej si prosím fakta a teprve pak křič, ne opačně.
Reagovat
Ondra979
a co jako?? odsoudili nekoho? zatim je stihany Fico, Kalinak a Kiska..pokud jsou vinni, at odsoudi vsechny..padni komu padni
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, jsem pro. Myslím ale, že nakonec neodsoudí asi nikoho, tak už to chodí.
Reagovat
FulnekUltras
klasický rozmazaný pohled z českého rybníčku, dlouhodobě zaneseného mainstreamovým žabincem
Reagovat
FulnekUltras
prostuduj si případ Lučanský i z jiných, než vládních a mainstreamových zdrojů, případně i výroky Kaliňáka k tomu - ahoj cca za týden... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=yT8_gg6PxjA
Reagovat
turista
Buržoazní demokracie se prostě vyprázdnila a sahá ke kriminalizaci politických odpůrců.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Žádné nebe a dudy.
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
tommr
Nadal rozhodně nepatří mezi moje oblíbence a často mě jeho kecy dost vytáčejí, ale tentokrát příjemně překvapil ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to řekl Vlk - výdělky podpořit Ukrajinu - jednoduché, účinné, transparentní a i z lidského hlediska pochopitelné řešení.
Pak se nemusí žádný souhlas nesouhlas s politikou Kremlu řešit...
Reagovat
SwissMaestro
Ano, UA hráči/hráčky ať dají své prize money na podporu své země, to dává smysl :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
To preci Ukrainci (nejen sportovci) delaji a z nadsenim stale... je uplne jedno jak to udelaji, na forme preci nezalezi,... je videt, ze mas dost omezene prostorove videni, coz u fanouska Fedexe je dost zvlastni situace...nemyslis? :D

Rozhodne by to byla jasna deklarace vsech sjednocenych proti Valce, a dale by to i celkem sedelo na Wimbl, nebot je to Nadace...

Rozhodli se jinak, toz jejich volba, nejsem za to odpovedny, asi i treba rici... nastesti :D
Reagovat
RFanousek
Nadal překvapil, čekal jsem že zase pofrčí s mainstreamem.
Reagovat
Grape
Otázka je, co v tomto případě znamená "frčet s mainstreamem". Zatím to vypadá že rozhodně Wimbledonu je mnohem častěji kritizováno než schvalováno.
Reagovat
Grape
Rozhodnutí Wimbledonu...
Reagovat
turista
Nadal to řekl dobře.
Reagovat
FulnekUltras
socansky si počkal, až se názory "vytříbí" - jako obvykle smile
Reagovat
Palmovka1
Především si myslím, že ruští a běloruští tenisté, kteří plnými hrstmi berou USD na prize money (což si stoprocentně zaslouží) a využívají všech vymožeností světové komunity, by se měli zcela zásadně vymezit Putinovu (Lukašenkovu) totalitárnímu režimu a pomáhat jeho svržení. Samozřejmě i další ekonomicky nezávislí Rusové žijící všude po světě. Pokud Putinův (Lukašenův) režim podporují je jejich vyloučení správné. Boj za správnou věc vždy něco stojí.
Reagovat
Grape
V principu souhlasím, bohužel je zde ta jedna věc, kterou zmiňuje i Murray - strach o rodinu doma (pokud ji tam mají).
Reagovat
SwissMaestro
Já si spíše myslím, že si nikdo rozumný nenechá vnutit podpis nějakého papíru. Stačí ústně, což se stalo.
Reagovat
blixa
Přesně, Rusové jsou neskutečně mstiví. Tohle je hrozně těžký, pokud mají doma rodinu a pokud se do Ruska chtějí ještě někdy vrátit, musí bohužel držet hubu. Současné situace je pro ty "normální" Rusy, kteří Putina nepodporují dost šílená. V zásadě buď mlč, nebo emigruj.
Reagovat
Ondra979
ale teniste, aspon ti z prvni stovky jsou financne za vodou, takze tento problem oni opravdu uz resit nemusi...dokud bude v rusku vrahoun putler a jeho junta, tak budou holt venku..a otazka pribuznych - toho to bych se taky netahal, kdo mel tu moznost a ma vsech pet pohromade, uz v rusku neni, kdo tam holt zustal, trebaze nutne nemusel, tak bude asi drzet pysk a pak muze byt celkem v klidu..takze resitelne to je
Reagovat
aape
takže to, že se nedokážou vyjádřit jednoznačně, je jen vypočítavost neboli "zadní vrátka", takže zase to ruské křiváctví.
Reagovat
FulnekUltras
vemte si kontrolní křivítko na ušáky, šašci - tam vám nebude měrka ani stačit smilesmilesmile
Reagovat
turista
Pánové tady holt mají dvojí metr na akce Ušáků a akce těch druhých.
Reagovat
turista
Tenistům z Ruska je celkem hej. Ale ti obyčejní lidé opravdu musejí držet hubu a krok. Nikdo nepopírá, že je tam diktatura resp. samoděržaví. Každý ale nemůže emigrovat. Čas běží i tomu Putinovi. Nebude tam nafurt. Píše se, že je vážně onkologicky nemocný.
Reagovat
vojta91
Rafa se jenom boji, ze se vyskytnou hejtri kteří jsou tvrdit ze jeho titul není plnohodnotný jako na AO kdy chyběl antivaxer.

Vamos RAFA GOAT!
Reagovat
SwissMaestro
Ano, jeho titul není plnohodnotný. To nemá s "hejtováním" nic společného.
Reagovat
JohnB
Baví mě, jak se, především Federerovci, uklidňují neplnohodnotými tituly svých rivalů :D
Reagovat
Patik
keby Nadala nepustili na French Open kvôli vakcíne a Thiem by vyhral French Open všetci Nadalfans by mali rovnakú rétoriku..xy článkov sa o tom písalo všade možne ešte predtým než to Nadal vyhral..akonáhle vyšiel verdikt že Djokoviča deportujú..
Reagovat
SwissMaestro
Přesně, není to o Nadalovi. Kdyby AO hrál Federer a vyhrál jej, byl by titul stejně tak poznamenán. Hodně Nadalovců tvrdí, že ny "kdyby" se nehraje a bez zranění by Nadal měl o pár GS více. Ano, asi měl. Ale tady šlo o to, že z GS vyřadili hráče jenž byl zdravotně absolutně Ok a ve formě. Čistě politické rozhodnutí a to je sakra rozdíl.
Reagovat
JohnB
Kdyby měla babička čurá..., tak by to byl dědeček. Nadal ani jiný hráč nemůže za to, jaké pole soupeřů má. Tudíž znevažovaní jakéhokoli takového úspěchu je prostě za mě nesmysl.
Reagovat
Patik
no veď to mám presne namysli..najväčšieho favorita odstavili čisto politicky tým pádom turnaj nemôžeme brať vážne..ale hovorím nech si každý utvorí svoj názor..
Reagovat
vojta91
Jak politicky? proste byla nějaká doba a nějaká pravidla. Politické rozhodnutí by bylo kdyby mu zakázali hrát v Číně protože predtim byl vyfocen s vlajkou Tibetu nebo politické rozhodnutí je teď Wimbledon a (bělo)rusaci
Reagovat
Patik
zasiahla do toho austrálska vláda ? zasiahla..nieje ďalej čo riešiť..a pandémia a pravidlá s ňou súvisiace to je len záležitosť politiky.
Reagovat
Grape
Nejlépe to zhodnotil Murray, evidentně přemýšlí nad souvislostmi a chápe, že je to těžké rozhodování jak pro organizátory Wimbledonu, tak pro ruské tenisty, co s válkou nesouhlasí.
Stachovského odpověď Nadalovi logicky vychází z pohledu občana země, jež byla brutálně napadena, racionální moc není, neboť Rafovi předhazuje něco, o čem ten vůbec nemluví... Nicméně mu naprosto rozumím, neviděli bychom to na jeho místě jinak.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
SwissMaestro
Stachovskij je typickej dnešní ukrajinec. Trpím já, trpět budou všichni. Měl by mlčet, v tenise nic moc nedokázal. Nadal si počkal na vyjádření ostatních aby se přidal na správnou stranu. Andy překvapil.
Reagovat
Grape
Vyjadřovat by se měli jen vítězové grandslamových turnajů? smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
aape
opravdu omezený komentář smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist