Ruud Casper

Ruud Casper

25
muž
Norsko
Datum nar.:
22. 12. 1998
Výška:
183 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 8. / 2.
čtyřhra: 419. / 24.

Tým Evropy zbrojí na Laver Cup. Hvězdnou sestavu doplnili Tsitsipas a Ruud

Tým Evropy pro letošní ročník Laver Cupu je kompletní. Trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud z Norska a dvojnásobný grandslamový finalista Řek Stefanos Tsitsipas doplnili hvězdné kvarteto Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv a Rafael Nadal. Hrát se bude 20. – 22. září v Berlíně, kde se výběr Bjorna Borga pokusí utnout sérii dvou neúspěchů.

Lonští finalisté Ruud a Rubljov v Bastadu nezvládli vstup do krátké olympijské přípravy

ATP BASTAD - Druhý nasazený Casper Ruud (25) finále na antukovém klání ATP 250 ve švédském Bastadu neobhájí. Norský šampion z roku 2021 skončil na prvním ze dvou přípravných turnajů před olympiádou hned na raketě prvního soupeře, s Brazilcem Thiagem Monteirem (30) prohrál 3:6, 3:6. Náladu si zvedl alespoň v odpolední čtyřhře po boku Rafaela Nadala (38), v níž po přežití mečbolu postoupili do semifinále. Večer nezvládl své úvodní vystoupení nejvýše nasazený ruský obhájce titulu Andrej Rubljov (26), jenž senzačně nestačil na Argentince Thiaga Agustina Tiranteho (23).

Zverev zlomil prokletí pařížského semifinále finále a zahraje si o první grandslamový titul

FRENCH OPEN - Alexander Zverev (27) na čtvrtý pokus překonal semifinále French Open. Zdravotně indisponovaného norského finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda (25) porazil 2:6, 6:2, 6:4, 6:2, oplatil mu loňské vyřazení a podruhé v kariéře postoupil do finále grandslamu. O premiérový triumf si německý tenista zahraje se Španělem Carlosem Alcarazem.

Očekávaný šlágr a možná předčasné finále? Alcaraz a Sinner si to rozdají na French Open

V rámci 13. hracího dne letošního ročníku French Open poznáme finalisty mužské dvouhry. Už po rozlosování se očekával semifinálový šlágr mezi Carlosem Alcarazem a Jannikem Sinnerem a v pátek na něj dojde. Podle mnohých se jedná o předčasné finále, protože vítěz bude v nedělním souboji o titul favoritem. Druhý semifinálový duel obstarají Alexander Zverev s finalistou posledních dvou ročníků Casperem Ruudem.

Nezdolný Djokovič. V Paříži přežil druhý pětiseťák i zranění a překonal další Federerovy rekordy

FRENCH OPEN - Novak Djokovič (37) na French Open podruhé během tří dnů otočil nepříznivý vývoj z 1:2 na sety a nepřišel o šanci udržet post světové jedničky a získat rekordní 25. grandslamový titul. Po sobotní noční bitvě s Lorenzem Musettim byl ještě blíže od vyřazení v osmifinále s Franciscem Cerúndolem (25), navzdory problémům s pravým kolenem ale nastartoval další famózní obrat a Argentince ze stavu 1:2 a manka brejku ve čtvrté sadě udolal 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Na pařížské antuce tak zvládl i své 18. osmifinále a překonal dva grandslamové rekordy Rogera Federera: vyhrál celkově 370. zápas a postoupil do 59. čtvrtfinále.

Djokovič bude po nočním maratonu pokračovat v obhajobě, Zvereva čeká večerní šlágr s Runem

V rámci devátého hracího dne letošního ročníku French Open se zkompletuje čtvrtfinálové obsazení ženské i mužské dvouhry. Obhájce titulu Novak Djokovič absolvoval v předchozím kole maratonskou a noční bitvu a v útoku na čtvrtý triumf na pařížské antuce bude pokračovat proti Franciscovi Cerúndolovi. Šlágr obstarají Alexander Zverev s Holgerem Runem a v akci budou také Casper Ruud, Aryna Sabalenková či Jelena Rybakinová.

Djokovič odstartoval vítězně i 20. French Open. Postupuje také dvojnásobný finalista Ruud

FRENCH OPEN - Obhájce titulu Novak Djokovič (37) vykročil za ziskem 25. grandslamu vydřenou třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Pierrem-Huguesem Herbertem (33), kterého po dvou a půl hodinách boje přehrál 6:4, 7:6, 6:4 a ovládl i druhý vzájemný souboj v Paříži. Casper Ruud (25) zahájil cestu za třetím finále na French Open v řadě vítězstvím 6:3, 6:4, 6:3 nad brazilským kvalifikantem Felipem Meligenim (26).

Macháč v prvním finále nevyužil setbol proti Ruudovi. Nor ovládl Ženevu potřetí i díky přežití mečbolu

ATP ŽENEVA - Tomáš Macháč (23) si ve švýcarské Ženevě druhý zářez člena TOP 10 nepřipsal. Den po skalpu světové jedničky Novaka Djokoviče trápil ve svém premiérovém finále na turnaji ATP i sedmého hráče světa Caspera Ruuda (25), při setbolu proti dvojnásobnému šampionovi ale spáchal dvojchybu, prohrál šest gamů v řadě a nakonec favoritovi podlehl 5:7, 3:6. Norský tenista přitom v dopolední dohrávce semifinále čelil mečbolu Itala Flavia Cobolliho (22).

Životní zápas Macháče. Při premiéře v semifinále se proti Djokovičovi oklepal i z kanára

ATP ŽENEVA - Tomáš Macháč (23) na antuce ve švýcarské Ženevě slaví ve svém prvním vystoupení v semifinále turnaje ATP životní skalp. Vyšlápl si na světovou jedničku a vítěze rekordních 24 grandslamů Novaka Djokoviče, který tak dorazí na Roland Garros bez jediného letošního titulu i finálového zápasu. Český tenista zvítězil nad zdravotně lehce indisponovaným Srbem 6:4, 0:6, 6:1 a postoupil do svého největšího finále. V něm vyzve dvojnásobného šampiona Caspera Ruuda (25) z Norska, nebo Itala Flavia Cobolliho (22), jejichž duel byl kvůli dešti odložen na sobotu.

Macháč se v Ženevě poprvé dostal do semifinále na turnajích ATP, vyzve v něm Djokoviče

ATP ŽENEVA - Tomáš Macháč (23) se na poslední antukové generálce v Ženevě dostal do svého premiérového semifinále na nejvyšším okruhu. Rodák z Berouna potvrdil roli favorita ve čtvrtfinálovém utkání s Alexem Michelsenem (19), Američana přehrál 6:3, 7:6. Na své největší finále v kariéře zaútočí proti světové jedničce Novakovi Djokovičovi (37).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist