5. den v Paříži: Nosková vyzve ve druhém kole Rybakinovou, Lehečka je favoritem proti Gironovi

1. 6. 2023, 05:00
Previews 149
V rámci pátého hracího dne letošního ročníku French Open se budou snažit mezi nejlepší dvaatřicítkou doplnit Karolínu Muchovou další dva čeští zástupci. Linda Nosková se pokusí zaskočit jednu z největších favoritek na triumf Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, Jiří Lehečka je favoritem proti Američanovi Marcosovi Gironovi. Iga Šwiateková bude v obhajobě pokračovat proti Claire Liuové.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Nosková (ČR) - Rybakinová (4-Kaz.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Lehečka (ČR) - Giron (USA) | PREVIEW LS | Court 7 (14:30 SELČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Šwiateková (1-Pol.) - Liuová (USA) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (13:45 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Linda Nosková (50.) - Jelena Rybakinová (4.) | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Linda Nosková zaregistrovala v úterý své první vítězství v hlavních soutěžích grandslamů a o další se popere s úřadující wimbledonskou šampionkou, finalistkou letošního Australian Open a jednou z největších favoritek Jelenou Rybakinovou. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Nosková měla vynikající vstup do sezony, v Adelaide se probila z kvalifikace přes několik zvučných jmen až do svého premiérového finále na nejvyšším okruhu. Po čtvrtfinále v Lyonu však přišel propad, na další takovou účast dosáhla až o tři měsíce později a do areálu Rolanda Garrose nedorazila v dobré formě. Příprava na antukový vrchol sezony se jí vůbec nepovedla. Na W100 v Oeirasu vzdala první kolo, v Římě se dočkala jen jedné výhry a na 125k v Paříži vypadla po nepřesvědčivých výkonech ve čtvrtfinále s Diane Parryovou. Na French Open si po skreči Danky Koviničové připsala první postup do druhého kola majorů.

Rybakinové dlouho trvalo, než se po loňském triumfu ve Wimbledonu vzpamatovala. Znovu ji nastartovalo až finále na Australian Open, následně ovládla Indian Wells a v Miami byla jediné vítězství od zkompletování Sunshine Doublu. Na začátku antukového jara se trápila, a to hlavně kvůli problémům se zády. Ve Stuttgartu vzdala druhé kolo a v Madridu vypadla hned s Annou Kalinskou. V Římě však formu zase našla a získala svou nejcennější antukovou trofej, i když s pomocí tří skrečí. Na vítězné vlně pokračuje v Paříži, kde si na úvod poradila s kvalifikantkou Brendou Fruhvirtovou.

Jestli má v tuto chvíli Nosková někde šanci Rybakinovou porazit, tak nejspíše právě na antuce. Osmnáctiletá Češka je předloňskou šampionkou místní juniorky a Rybakinová je na nejpomalejším povrchu nejvíce zranitelná. Ruská rodačka má však v letošním roce tak stabilní a skvělou formu, že by bylo obrovským překvapením, kdyby neuspěla. Nosková, která vyhrála úvodní dva souboje s hráčkami TOP 10, ale v těch dalších dvou neuhrála set, navíc nemá v posledních týdnech ideální formu a Kazachstánku od základní čáry jen tak nepřestřílí. Rybakinová je momentálně ve všech aspektech hry lepší.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

Linda Nosková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím (2K)
Bilance: 17:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 4:3
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:2 (kariérní 2:2)
Grandslamy: Australian Open (Q)

Linda Nosková - French Open
Kariérní bilance:
1:1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: W100 Oeiras (1K), Řím (2K), 125k Paříž (ČF)
Cesta turnajem: Koviničová (6:3, 2:1 skreč)

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím,  Indian Wells (T);  Miami,  Australian Open (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím (T)
Bilance: 31:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 8:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 20:5 (kariérní 61:55)
Grandslamy: Australian Open (F)

Jelena Rybakinová - French Open
Kariérní bilance:
8:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (2K), Řím (T)
Cesta turnajem: B. Fruhvirtová (6:4, 6:2)


Jiří Lehečka (41.) - Marcos Giron (75.) | Court 7 (14:30 SELČ)
Jiří Lehečka si v pondělí připsal svůj premiérový postup do druhého kola French Open a na skalp nasazeného Jana-Lennarda Struffa se pokusí navázat proti Marcosovi Gironovi, který může vyrovnat svůj nejlepší výsledek v tomto dějišti a zároveň vlastní grandslamové maximum. Jediný předchozí souboj se uskutečnil v závěru loňského roku v kvalifikaci na Masters v Paříži a Lehečka zvítězil ve dvou setech.

Lehečka byl na začátku roku v životní formě. Na Australian Open slavil svá první vítězství v hlavní fázi majorů a nakonec se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech. O měsíc později v Dauhá byl pětkrát jediný míček od prvního finále na ATP. Po nevyužitých mečbolech ale přišel propad formy, od té doby vyhrál jen sedm ze 16 duelů a do Paříže přijel se sérií čtyř porážek a po zranění pravé nohy. Po prvním osmifinále na Masters a čtvrtfinále v Banja Luce nestačil na Alexandera Ševčenka, Fábiána Marozsána ani Aleksandra Bajnina (skreč). V Paříži začal pětisetovou bitvou s nasazeným Janem-Lennardem Struffem.

Giron zakončil předchozí sezonu s negativní bilancí a ve výrazně pozitivních číslech není ani v té letošní (14:13). V aktuálním roce má za sebou 13 odehraných turnajů a jen na čtyřech se mu povedlo přejít přes dva soupeře, naposledy v Mnichově, kde uhrál své premiérové antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Na dalších třech přípravných turnajích vypadl se Sebastiánem Báezem, Romanem Safiullinem a Taylorem Fritzem, proti Argentinci i krajanovi překvapivě získal úvodní set. Na French Open vyhrál divoký souboj prvního kola s kvalifikantem Hamadem Medjedovičem.

Lehečka si na letošním French Open vyzkouší obě role, v úvodním kole vyřadil nasazeného soupeře a teď je sám favoritem na postup. Ačkoli je zhruba o osm let mladší, má na antuce odehráno mnohem více zápasů (bilance 110:57) než Giron (34:34). Výhoda povrchu je tak jasně na straně nejlepšího Čecha v žebříčku ATP. Američan navíc letos neslavil ani jeden výraznější skalp a s hráči TOP 50 v aktuálním roce prohrál osm z deseti soubojů. Paradoxně ale právě v Paříži má své grandslamové maximum (předloňské třetí kolo). Pokud nebudou Lehečku limitovat nedávné potíže s nohou a předvede další solidní výkon, pak by mu neměl postup mezi nejlepší dvaatřicítku uniknout.

Tip na vítěze: Jiří Lehečka

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (SF)
Největší úspěchy na antuce: Banja Luka (ČF)
Bilance: 21:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 5:5
Bilance proti hráčům TOP 50-100: 6:3 (kariérní 18:15)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jiří Lehečka - French Open
Kariérní bilance:
1:1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF), Madrid (2K), Řím (2K), Turín challenger (Q)
Cesta turnajem: (21) Struff (7:5, 1:6, 6:3, 3:6, 6:1)

Marcos Giron - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mnichov,  Delray Beach, Dallas,  Auckland (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov (ČF)
Bilance: 14:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 6:5
Bilance proti hráčům TOP 50: 2:8 (kariérní 24:47)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Marcos Giron - French Open
Kariérní bilance:
4:3
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2021)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Mnichov (ČF), Madrid (2K), Řím (1K), Ženeva (2K)
Cesta turnajem: Medjedovič (6:0, 6:2, 1:6, 6:0)


• Cesta za obhajobou titulu •
Iga Šwiateková (1.) - Claire Liuová (102.) | Court Philippe-Chatrier (13:45 SELČ)
Dvojnásobná šampionka Iga Šwiateková bude v obhajobě loňského triumfu pokračovat proti Claire Liuové. S Američankou, která bude útočit na vylepšení svého grandslamového maxima, se utká potřetí. Zatímco v Aucklandu 2019 zvítězila až po obratu, letos v Indian Wells ztratila jediný game.

Šwiateková loni dominovala, ovšem v aktuální sezoně roli světové jedničky úplně nepotvrzuje. Na kontě má jen dva triumfy a oba vybojovala na akcích WTA 500, když obhájila trofej ve Stuttgartu a Dauhá. K obhajobě v Paříži dorazila s letošní bilancí 28:6. Přípravu měla solidní, i když se očekávalo, že zvítězí na všech třech turnajích. Po úspěšné obhajobě ve Stuttgartu prohrála v Madridu finále s Arynou Sabalenkovou a v Římě musela vzdát čtvrtfinále s pozdější vítězkou Jelenou Rybakinovou. V Paříži si na úvod poradila s Cristinou Bucsaovou, Španělku dorazila kanárem.

Liuová se v probíhající sezoně trápí a ani na jednom ze 13 absolvovaných podniků nepřešla přes úvodní kola. Její krize se ještě více prohloubila na antuce a momentálně figuruje až ve druhé stovce světového hodnocení. Na nejpomalejším povrchu má letos bilanci 2:5 a porazit zvládla pouze #296 Camillu Rosatellovou a v úvodním kole French Open kvalifikantku a #149 Ylenu In-Albonovou. Na antuce má přitom velmi dobrou kariérní úspěšnost 77:37 a posbírala šest ze svých sedmi profesionálních titulů.

Šwiateková měla pomalejší vstup do turnaje, ale úvodní soupeřku nakonec dorazila kanárem. Ani Liuová by neměla být pro světovou jedničku hrozbou, v posledních týdnech se trápila, na antuce dokázala porazit jen hráčky figurující mimo TOP 100 (Camillu Rosatellovou a Ylenu In-Albonovou) a letos disponuje negativní bilancí 11 výher a 15 porážek. Šwiateková naposledy prohrála s hráčkami od 51. místa dál předloni v Miami a Liuová by rozhodně tuto sérii ukončit neměla.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 29:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 13:2
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 1:0 (kariérní 93:16)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - French Open
Kariérní bilance:
22:2
Nejlepší výsledek: triumf (2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Bucsaová (6:4, 6:0)

Claire Liuová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (3K)
Největší úspěchy na antuce: Řím (2K)
Bilance: 11:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 4:6
Bilance na antuce: 2:5
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:2 (kariérní 1:4)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Claire Liuová - French Open
Kariérní bilance:
1:1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Madrid (1K), 125k Saint-Malo (1K), Řím (2K), 125k Florencie (1K)
Cesta turnajem: In-Albonová (6:1, 6:4)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:45 SELČ)
1. Zeppieri (It.) - Ruud (4-Nor.)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Liuová (USA)
3. Dodinová (Fr.) - Džabúrová (7-Tun.)
4. Zverev (22-Něm.) - Molčan (SR) / nejdříve ve 20:15 SELČ
• COURT SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Nosková (ČR) - Rybakinová (4-Kaz.)
2. Sinner (8-It.) - Altmaier (Něm.)
3. Grabherová (Rak.) - Gauffová (6-USA)
4. Rinderknech (Fr.) - Fritz (9-USA)
• COURT SIMONNE-MATHIEU • (od 11:00 SELČ)
1. Dayová (USA) - Keysová (20-USA)
2. Parryová (Fr.) - M. Andrejevová (-)
3. Karacev (-) - Tiafoe (12-USA)
4. F. Cerúndolo (23-Arg.) - Hanfmann (Něm.) / nejdříve v 17:00 SELČ
• COURT 7 • (od 11:00 SELČ)
3. Lehečka (ČR) - Giron (USA)
• COURT 3 • (od 11:00 SELČ)
1. Detiucová/Gámizová (ČR/Ven.) - Parksová/Stearnsová (USA)
• COURT 9 • (od 11:00 SELČ)
1. Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Cascinová/Monnetová (Fr.)
4. Behar/Pavlásek (Urug./ČR) - Nedověsov/Reyes-Varela (Kaz./Mex.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

149
Přidat komentář
JohnB
Znič toho křivýho násilníka Molčane
Reagovat
Tomas_Smid_fan
má rozum. Poté, co Dani s Jankem zablokovali kurt na skoro 5,5hodiny, tak chtěl pořadatelům vyjít vstříc a moc se s tím nepáral.
1:44h pěkná práce!smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Lehečka teda megazklamání. Hlavně Giron nic nehrál, obyčejný průměr. Nechápu, co to bylo... Se Struffem hrál Jirka dobře. To i s tím Marozsanem a snad i Ševčenkem hrál líp. Tam jsem měl pocit, že soupeři hrají skvěle. Dneska to byla ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Krutý výprask Lehečky. Antuka pro něho není. Absolutně nechápu, jak si někdo může myslet, že na ní může uspět. Hlavně nemá psychiku. Podobný případ je Korda.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Nezklamal. A to prý měl ideální los. smile
Reagovat
SpacialRecognition
Dneska by ho přehrál snad i Kolář
Reagovat
smazaný uživatel
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisportal opět spolehlivě vyhmátl, kdo je favoritem smile smile. Lehečka to nebyl smile.
Reagovat
Liverpool22
z 1:5 na 5:5 smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
neskutečný obrat z 1:5 na 7:5 a zasloužený postup smile - snad Nole pošle smsku smile
Reagovat
Nola
:D asi citas spravy na twitteri... Nole jej moze osobne pogratulovat

to pokrytectvo v mediach nabera na obratkach, Amazonke na kazdej tlacovke nakladaju skrz jej narodnost..... a mladej Andrejeve posiela gratulacne SMS Murray, ako by sa nejednalo o Rusku, nic proti nej, ale tieto spinave media uz nejde ani komentovat .... Mirra zatial nikoho poziciu neohrozuje..... kludne nech si zase na mne zgustnu slepi a hluchi....
Reagovat
Liverpool22
Andy Murray má rozum a dokáže ocenit talent mladé holky. Dani/Olga tady už vyhrála pokud počítáme kvaldu 5 zápasů a dokonce bez ztráty setu - sportovní geny má v krvi jelikož její táta hrál basket za Srbsko a Partizan Bělehrad - má i stříbro z OH 1996 + nějaké tituly z ME se Srbskem.
Reagovat
Nola
ja o voze, ty o.... pisem o pokrytectve, kedy je dovolene chvalit mladu talentovanu Rusku a Bielorusku, ktora ohrozuje tron, je potrebne psychicky znicit, proste dvoji meter......
Reagovat
Liverpool22
neboj pochopil jsem to smile Aryně dávají kapky to je fakt
Reagovat
elsky
Nech to být. My starší víme, že jsme zpátky v zkur.ený totalitě, ale když se to pokusíš vysvětlit třicátníkovi/čtyřicátníkovi, neví vůbec, která bije. Nezažili to, neví, co je propaganda, nevěří, že by jim ve zprávách mohli lhát..
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak smile
Reagovat
tommr
smile
Reagovat
Nola
mna najviac zaraza, ked tu pisu o Srboch, ako o nejakych menejcennych, kto bol za komousov v Juhoske, vie, ze boli daleko, ale daleko pred nasou totalitnou republikou, a vobec neboli orientovani na Rusko, teraz sa prepisuju dejiny tusim..... no Orwel 1984, covidom to zacalo....
Reagovat
elsky
Já bych se o Srby nebál. Pokud teď skončí éra světového policajta, Kosovo si zcela přirozeně vezmou zpátky.
Reagovat
Vlk-v-trave
v dalsim kole s Dimitrovem, to bude zazitek pro tenisove estety:)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
chce držet za jedno s ostatními čechy na FO... příšerný výkon zatím
Reagovat
Vlk-v-trave
Yeaaaaaah....fanozni, je to doma. Tak to je paraaada... BH master class jde dal!
wtf...paradni match...

A zapas Monfils vs. Baez nam jde na druhy plac :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
To mu se rika skvela naplast na Pellu :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Neskutecny...
...uf, tak jsem mu pral...aspon jeden set, a chlapec to dal cely. Skvely....atmosfera paradni...paradni jednorucak na BH uvidime i ve tretim kole...

Lide ve stoje zpivaji Danny:D

Velky moment turnaje, a tohoto skveleho hrace... konecne prulom jako hrom.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak zaver zapas neskutecny Sinner ten prohoz z te smece...na 4MB...
Reagovat
Liverpool22
stejně jako Vekič skvěle rozjetý zápas a nyní začíná blbnout - snad se uklidní a ve 3. setu zabere - hlavně musí zkrotit emoce - holt divoká srbská krev smile
Reagovat
Vlk-v-trave
uf... takova skoda...ale skvele dnes Danny, konecne opet poradny zapas. Ale bude to tezke urvat v zaveru.
Reagovat
Vlk-v-trave
wow neskutecne Altmaier bere zpet serv. dneska ma pekne momenty na BH, Master Class....
...sakrys, pral bych mu prulom jako hrom...
Reagovat
Vlk-v-trave
sakra 3 MB odvracene Jankem....aaaah
Reagovat
johnnydepp
link na Lehečku? díky
Reagovat
Liverpool22
https://cnnlivestreams.com/tennis-5w/
Reagovat
dadaft
Janek Jankovatí, ve druhém týdnu bude grogy, jestli vůbec dneska vyhraje ,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Liverpool22
asi taky brzo bude mávat smile může si za to však sama - vedla 1:0 na sety a pak začala blbnout smile
Reagovat
Liverpool22
konec utrpení - místo obratu výbuch na servisu viz. dvojchyba na závěr - takže Vekič smilesmilesmile ale šatičky měla pěkný
Reagovat
dadaft
mě mrzí Qinwen Zheng
Reagovat
Vlk-v-trave
nakonec venku...;(
Reagovat
Vlk-v-trave
Zacatek zapasu hruza... celkem tece... tedy pokud nedava Wildovi fora:)
Nekdy je to tezke poznat... jak tam je u Kvida strategie:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to neskutecne, ale je to tak, Kvido ma set! :)))
Delku uderu ma tak rozharanou, ze tu je nadeje, ze se z toho ten brazilec zvencne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvele, ten set jsem mu moc pral:)
Sice to asi na vic nevidim, ale hodne dobry. Super.
Reagovat
tenisfan178
Mirra si zajistila postup do 3. kola a možná souboj s Coco.
Reagovat
Liverpool22
Hrála opět výborně smile na 16let klobouček smile
Reagovat
Vlk-v-trave
vyndal ve trech Minotaura... vypada to na slusny Argentinsky rocnik:)
Reagovat
EllNino
Letos je to pry extremne pomale :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No a Pedro Cachin bojuje o postup v 5.setu s Coricem...

Na kurtu je uz take fenomen tenisovych kurtu, vynalezce jestraba na chybu nohou, neopakovatelny abstraktni poeta, milovnik disneylandu, cestovatel autem na GS z Mexika do NY, velky Kvido Pella :D

Ale s tim brazilcem, ktery uz slusne ukazal sve moznosti na GoldenSwingu, to nebude vubec jednoduche, a posunout sve maximum na RG bude spise v risi snu a abstraktni fantazie nez reality... ale tlacim, jasne :DDD Treti kolo by byl zivotni uspech!
Reagovat
Dobry-den
Keysová 74 UE. Taky už udělala pá pá. smile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo labilka Keys dle očekávání smilesmilesmile
Reagovat
Maisterstich
Co si dovolujete tu urážet Lindu Noskovou vy prazdne hlavy?
Reagovat
Krisboy
Řekni mi kdo ji uráží a já mu rozbiju hubu! smile
Reagovat
frenkie57
Celé to bylo, jako obvykle o využití šancí na brejk, které Rybka využila a Linda nikoliv.
Zápas jsem si užil, jenom to uteklo nějak moc rychle.
Nicméně Lindě smile
Takže zítra budeme fandit poslednímu singlovému želízku v ohni a doufat, že nepříjemnou Begu udolá a dostane se co nejdál.
Reagovat
Liverpool22
smile Ano zítra naše poslední mohykánka Muška s nepříjemnou Begu - snad to Muška smile zvládne smile
Reagovat
Nenela
Je tady hodne negativnich komentaru na Lindin pohyb. Neni svetoborny, ale oproti lonsku se vyrazne zlepsil! Pul micu, za kterymi dnes bezela (a mnohe dobehla!) by vloni nechala odevzdane lezet. Takze progres tu je, chce to jeste vylepsit, ale kazdopadne je Linda na spravne ceste. Za dnesni vykon zaslouzi pochvalu smile
Reagovat
Fransoas
Jinak gratulace pro slovenskou hráčku A. K. Schmiedlovou,která vyřadila nepříjemnou Španělku.
Reagovat
Liverpool22
Slovenka je docela v laufu - v 1. kole smetla Carevnu a využila šanci - takže gratulace našim bratrům na Slovensko smilesmile
Reagovat
Fransoas
Škoda neproměněho TB ve druhém setu. Jsou tu dva klíčové momenty. 1) - Kazaška se opírá o výborný servis-z toho také nejvíc těží.Dnes to opět potvrdila. 2) - I přes svojí výšku je dost rychlá a tím údery vrací i s razancí. U Lindy servis nebyl takový přesvědčivý proti takovéto nátlakové hře. Navíc je tam věkový rozdíl a větší zkušenosti. Smůlou je že narazila na velkou favoritku a neměla jí čím překvapit.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Otmar
Zkusme si odmyslet že Linda i my jsme Češi. Viděli jsme dobrý tenis, favoritka bez problémů vyhrála, soupeřka uhrála docela slušný výsledek a rozhodně neudělala ostudu. Po dobu zápasu se nic zvláštního nestalo. Jenže odmyslet si to češství dost dobře nejde.smile
Reagovat
frenkie57
To bychom popřeli sami sebe. Jinak souhlas.smilesmile
Reagovat
zfloyd
další mladá podsaditá rusanda dělá problémy Hadí Máje
Reagovat
Liverpool22
No zrovna na to koukám co to je za zjev - navíc Shnaider je spíš německé jméno smile
Reagovat
zfloyd
já už jsem ji viděl a hrála velice slušně
Reagovat
Liverpool22
já ji dnes vidím prvně a zatím slušný smile
Reagovat
smazaný uživatel
Shnaider se v ženách výrazně zlepšovala celý loňský rok. V roce 2021 prohrála na juniorském French Open v semifinále s Noskovou (pozdější vítězkou) 6:1, 3:6 a 3:6, juniorku ve Wimbledonu 2021 nezvládla, vylítla v 1. kole, na jun. US Open 2021 skončila ve 2. kole. Na jun. US Open 2022 prohrála až v semifinále s Havlíčkovou 0:2. V r. 2022 už odehrála hodně ženských turnajů s dobrými výsledky. Zdá se, že jí sedí spíše antuka než rychlé povrchy.
Reagovat
hluuusa
Zatimco proti Brende hrala Rybakina az matersky, proti Linde macessky a vubec ji nepodcenila. A udelala dobre..
Reagovat
darek.vrana
Leklá Rybakina by asi měla ten stejný nepřítomný výraz, i kdyby jí někdo vraždil dítě.
Reagovat
misa
Mně se líbí. Jemná citlivá introvertka s výjimečně hezkým obličejem.
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
Blondie
Je tak jemně hezounká, souhlas :-)
Reagovat
Liverpool22
smile Ano - Rybka má moc pěknou tvářičku - je tam cosi jemného, křehkého, empatického.....
Reagovat
frenkie57
Ona je celkově fešná baba - kromě toho líbezného ksichtíku také dokonalá figura. Ještě bych vyzdvihnul Kalinskuju, také hezké, jemné rysy. Ač bude někdo třeba i nesouhlasit, mně se líbí i Carevna. Mám pro ty slovanské typy slabost.smile
Reagovat
Liverpool22
Ano postavu má Rybka taky luxusní. Anna Kalinskay se mi taky hodně líbí - opět velmi jemná a andělská tvářička. Carevna taky OK - máme stejný vkus smile
Reagovat
frenkie57
jj, myslím, že jsme to tady už konstatovali.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasna introvertka, v rozhovorech jde s ni i najaka zvlastni hloubka, coz u sportovkyn je spise vyjimecne...a celkem me to vzdy prasti do usi... ve srovnani s ni, me prijdou jine hracky takove jak to rict...bez urazky...jednoduche?:) (ale nemyslim to nejak zle)

Dokonce se me stava, ze u ni nevnimam jak vypada...

Cetl jsem to vicekrat a casto s tim, ze se jako nejak netvari...je chladna, atd. i na jinych forech... prijde me to az jeble, ze za kazdou cenu chceme videt emoce, ale city jinych vubec neocenime, nebo je nevnimame, nebo nechceme?...

Neznam ji osobne, ale cit pro mic ma urcite :D genialni a v rozhovorech je proste citliva... ale je to jen muj pocit...

...uplne stejny, ze v dnesni dobe emoce jasne vitezi u lidi nad city.

Ale ikdybych se totalne sekl, a bylo to jinak, tak porad lepsi Rybakina nez sledovat hystericke zachvaty...a nebudu radeji jmenovat, ale malo jich tam na okruhu neni:) nebo ty MTO herecky, afektovane revy atd. atd.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile pěkně napsánosmile
Reagovat
misa
Výstižné hodnocení smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Linda proste v tuto chvili na vic asi nema, ale nemyslim si, ze to je nejak spatne... proste to tak je. Ani jsem si nedelal nejak iluzxe, nadeje...

Krom toho neznam hracku, ktera by dokazala tak ciste flat udery jako Jelena, za mne to je ted asi nejlepsi hracka na okruhu WTA. Krom toho je to fakt prirozeny talent...dost az neskutecne jak obcas dokaze zahrat... nejak ji nefandim, ale libi se me divat na jeji zapasy.

Antuka neni jeji nejaky top, ale je mozne, ze i na ten povrch si vic zvykne, a je mozne, ze uz letos tu udela skvely vysledek. Ve Wimblu bude asi dost silna a kdo vi jestli ji nekdo sejme.

Linde za snahu urcite pochvala...

...no a nepamatuji si dlouho, kdy z cesek zustala nejdele v turnaji moje nej. oblibenkyne... kouzelnice s raketou:) To jsem popravde necekal... ale i takove pribehy pise sport jmenem tenis:)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Přesně tak. Linda určitě zaslouží pochvalu smile

Rybka - přesně jak píšeš - některé její údery jsou lahůdkové + vše je přirozené, elegantní, samozřejmé....je to styl alá Federer - vše na kurtu vypadá prostě velmi přirozeně a ladně....
Reagovat
dadaft
............ tak, a na kurt přichází budoucí šampion
Reagovat
Vlk-v-trave
ktery?
Reagovat
dadaft
dlouhý Janek
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsme myslel na prvni, ze myslis Isnera:) Navyk je silny na Dlouhy Janek...ale pak hned doslo, ze myslis Sinnera...
Jako proc ne, ale mam dost rad Altmaiera, a budu mu dnes prat aspon 1 set,:) Koukni, jestli budes mit chvilku na Dannyho BH!!!:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Co koukam, tak Pella jeste nenastupil:)
Reagovat
baba
Linda, velké zklamání, chce být sice agresivní, ale všude je pozdě a tak to lítá ven! O returnu ani nemluvím. Hra Noskové se mi líbila, ale letos nevidím žádný progres, ba naopak.
Reagovat
Liverpool22
Jsi mimo - agresivní hra je správná cesta jen je potřeba dělat méně chyb - být více konzistentní. Za druhé je třeba být soudný a vidět, že Linda hrála proti jedné z nejlepších hráček současnosti + Rybka má možná nejlepší servis na okruhu smile
Reagovat
Dobry-den
Tady nejde jen o dnešní zápas. Lindiny slabiny jsou viditelné dlouhodobě. Ona sama v rozhovoru zmínila, že ten pohyb chce zlepšit. A ten return je opravdu hrozný. Otázkou je, jak jí to její hvězdné trenérské duo dokáže pomoci. smile
Reagovat
Liverpool22
Jasně - pohyb je potřeba zlepšit. Jinak return se dnes těžko hodnotí, když hrála s Rybkou, která to tam sázela rychlostí cca 192km/h + občas nějaký servis s rotací.....
Reagovat
Dobry-den
Bohužel máš pravdu. smile
Reagovat
hanz
Však vona Rybině přejde chuť s vracečkou Sorribes.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Dobry-den
Snad ne. Chci ji jako světovou jedničku. smile
Reagovat
zfloyd
já ne, nechci světovou jedničku s výrazem leklé ryby
Reagovat
Dobry-den
Furt lepší než ta uvřeštěná.
Reagovat
zfloyd
to je sympatická žena krev a mlíko
Reagovat
jackiec
Souhlas, stokrát lepší jak uřvané strašidlo v trenclích pod prsa jak fantozzismile
Reagovat
frenkie57
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
velký respekt za odvahu smile riskovala, snažila se tlačit což byla správná taktika. smile Nicméně Mount Everest zdolat nedokázala. Rybka dnes velmi soustředěný výkon a některé její údery fakt tenisová lahůdka smile
Reagovat
zfloyd
hrála dobře , nemá zkušenosti, chce to zvýšit přesnost úderů a hrát a hrát smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Rozhodla konzistence + zkušenosti. Linda v klíčových momentech vždy vykapala zatímco Rybka vždy v krizových momentech vytáhla BIG údery či BIG servis.....
Reagovat
asgard33
Linda sice nehrála špatně,ale její standard na Rybku nestačí.To by musela přidat něco navíc a Rybka mít špatný den.
Reagovat
dadaft
žádné překvápko se nekonalo,
líbilo se mi, jak to Linda pojala, a kdyby se trošku víc dařilo proměňovat šance, mohlo to být ještě zajímavější...
Reagovat
George_Renel
Škoda že takhle slabě nehrála Rybakina proti Brendě.smile
Reagovat
Dobry-den
Servis Rybky je super, to ano, ale Linda si opravdu na returnu vůbec nevěří, když i opatrný druhý servis vrátí sotva 3 metry za síť. To i ta Brenda se s tím popasovala daleko lépe.
Reagovat
hanz
Přesně tak, ale to není jen teď, všímám si toho delší dobu, že Noskové return je její největší slabina, dnes se to jen potvrdilo.
Reagovat
Dobry-den
Někdo možná přijde s tím, že jí teprve 18, což je sice pravda, ale loni, předloni to bylo úplně stejné. Žádný posun tam nevidím.
Reagovat
hanz
Nosková - zklamání, i Brenda dokázala brejknout Rybinu. smile
Reagovat
Dobry-den
Dneska to je asi jedno, prohrála by tak jako tak, ale ty rezervy jsou obrovské.
Reagovat
jackiec
Nejkrásnější na tom špílu je ten klid, to je balzám na duši když se sejdou dvě tiché hráčky a nemusím poslouchat řev azy, halep, Ostapenkysmile, ramba v trenclích apodsmile
Reagovat
Otmar
smilesmilesmile
Reagovat
sysel
nejlepsi komentar, ktery zasluhuje pouze a jedine SOUHLAS smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
To šlo rychle. Lindo. smile
Reagovat
hanz
KLasika, Rybina udržela, Nosková naservírovala....
Reagovat
Mony
Hrát už s Šampionkama dokáže, ale na výhry ještě nedozrala...těch příležitostí se ukázat měla dostsmile
Reagovat
frenkie57
Tak dlouho si Rybakina koledovala, až o servis...nepřišla. Škoda. smile
Reagovat
Liverpool22
To je přesně ono, že v krizových momentech vytáhne BIG míče + servis lítá cca 192km/h.....
Reagovat
frenkie57
Naopak, příchází brejk a je po zápase.smile
Reagovat
hanz
Nosková hnus na returnu, OPĚT!
Reagovat
zfloyd
když na ní letí 200km servis tak to není žádná selanka
Reagovat
JohnB
Linda hraje vyborne
Reagovat
zfloyd
taktika zvolena dobře , jen by bylo třeba být přesnější
Reagovat
dadaft
Rybakina je momentálně fakt dobrá -- teď na servisu to byl válec, nečichl by si nikdo, nejen Linda
Reagovat
hanz
Nosková - hra sice solidní, ale servis nic extra a absolutně šílený return, to i Brendička toho zreturnovala hafo.smile
Reagovat
frenkie57
Zreturnovat Rybku není žádná sranda, když jí ty servisy letí kolem 200km/h.
Reagovat
Vlk-v-trave
Linda hraje na extrem riziko... proste se rozhodla. Podle mne dobre - lepe tak, nez se nechat drtit a na kopce neni Linda stavena jak dite Brenda. Rybakinu ty kopce dost unavovaly...

...je az neuveritelne jak fans ty Rybakinu podcenuje...
...ale hlavne ze tu vsichni furt neco kecate o Pokore :DDDD
Reagovat
Pavol
Karolína veríme. Doklepniju. smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
ach ty chyby!!!
teď zase -- dobře připravené, chyběl už jen bfinální bekhend ze slušné pozice ,,,,,,,,,,,,,,, a čutka do půl sítě smile
Reagovat
Liverpool22
zatím super zápas - obě se snaží hrát agresivně a tlačit hned po 1 či 2 úderu. Linda vedla 2x při servisu Rybky 0:30, ale Rybka vždy vytáhla BIG servis a vývoj otočila. A toto je jeden z důvodů proč Rybka bere 1. set. Linda však zatím super smile
Reagovat
dadaft
Lindina taktika je smělá, je to ona, kdo chce tlačit a sázet winnery ,,,,,,,,,,,,, bohužel zatím to často chodí kousek ven.
škoda, že si neuhrála ten poslední servis v setu
Reagovat
Liverpool22
smile ano - těsné míče jdou zatím proti Lindě - to bylo v 1. setu několikrát
Reagovat
Dobry-den
Když už nic, tak aspoň měla Linda v prvním setu víc es (1:0). smile
Reagovat
frenkie57
Celý set podává Linda velmi dobře, aby na závěr darovala set Rybce dvěma DF.smile
Reagovat
dadaft
Linda chce jednoznačně být tou, kdo to řídí, ale zatím to nejsou úžasné winnery, ale chyby
Reagovat
Liverpool22
smile - zatím však velmi pěkný zápas smile
Reagovat
NovacekTP
smile tak, Linda hraje pěkněsmile
Reagovat
dadaft
fázi aklimatizace a studia hry soupeřky má Linda za sebou, je čas to začít otáčet ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

((( p o j ď )))
Reagovat
Dobry-den
Linda v tomhle gamu snad sedmkrát zkazila hned druhý úder. A to mnohokrát nebyla vůbec pod tlakem. Příšerný start. smile
Reagovat
Liverpool22
Linda se snaží tlačit což je správná taktika - být agresivní, ale dělá zatím moc chyb - občas i smůla - asi 3x těsně do pásky
Reagovat
Dobry-den
Musí zahodit nervozitu, jinak dadaftův plán selže. smile
Reagovat
zfloyd
to se lehce říká , ale mnohem hůř provádí
Reagovat
Dobry-den
A Rybka jí to taky zrovna neusnadňuje.
Reagovat
zfloyd
Rybka likviduje české mládí
Reagovat
Dobry-den
Nejlepší servis na okruhu proti jednomu z nejslabších returnů. To bude těžký. smile
Reagovat
dadaft
U sítě před zápasem se jí hluboce podívá do očí a tichým, leč děsivým hlasem řekne: "Jeleno, dnes nemáš šanci."
No a Rybakina to prohraje.
Myslím, že tenhle plán nemá chgybu. smile
Reagovat
dadaft
*chybu* (není nad to udělat chybu ve slově chyba smile)

Jinak dnes skvělý program na kurtu Suzanne Lenglen + Mirra a Jiří.
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile super plán!
Reagovat
Blondie
Karo P. zmínila, že příští rok MŮŽE (samozřejmě nemusí) být poslední v kariéře. Idnes.
Reagovat
smazaný uživatel
pokaždé, když si tady pochvalujeme, jak lehkého soupeře někdo z našich má, dopadne to tragicky, takže hodně štěstí Jirko a nepodceňuj NIKOHO...
Reagovat
baba
pokaždé, když si tady pochvalujeme, jak lehkého soupeře někdo z našich má, dopadne to tragicky, takže hodně štěstí Jirko a nepodceňuj NIKOHO...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist