Mahut Nicolas

Mahut Nicolas

42
muž
Francie
Datum nar.:
21. 1. 1982
Výška:
191 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 37.
čtyřhra: 47. / 1.

Zklamání pro Francouze. Teprve podruhé v open éře nemají zastoupení ve 3. kole domácího French Open

Francie patří odjakživa mezi tenisové velmoce, ale letošní ročník French Open je pro zemi galského kohouta velkým zklamáním. Teprve podruhé v otevřené éře tenisu nemá komu fandit ve třetím kole domácího French Open. Na pařížské antuce přitom letos startovalo celkem 28 francouzských zástupců, nahoru se derou mladé talenty Arthur Fils (18) či Luca Van Assche (19) a velké naděje se vkládaly do světové pětky Caroline Garciaové (29).

Čtyřhru mužů na Masters v Miami nečekaně vyhráli González a Roger-Vasselin

ATP MIAMI - Čtyřhru mužů v Miami vyhráli nenasazení Santiago González a Edouard Roger-Vasselin. Mexicko-francouzský pár ve finále zdolal 7-6 7-5 americko-francouzské duo Austin Krajicek a Nicolas Mahut a získal druhý společný titul. 40letý González vyhrál turnaj Masters 1000 poprvé v kariéře, o necelý rok mladší Roger-Vasselin podruhé.

Giudicelli vrací úder a brání Davis Cup: Mahut je ignorant, ať jde radši do důchodu

Nicolas Mahut se před pár dny nelichotivě vyjádřil k novému formátu Davis Cupu i na adresu Bernarda Giudicelliho. Podle francouzského veterána ztratila jedna z historických týmových soutěží svou prestiž a částečnou odpovědnost podle něj nese právě jeho krajan. "Mahut je ignorant a měl by ukončit kariéru. Třeba by se pak mohl stát novinářem a tím by získal možnost tvrdě kritizovat, což mu jde docela dobře," ohradil se viceprezident ITF.

Totální selhání! Přišli jsme o čtyři roky Davis Cupu, zlobil se Mahut

Nicolas Mahut slavil v roce 2017 se svými krajany triumf v nejprestižnější týmové soutěži, ale v následujících letech důvod k radosti neměl. Podle 41letého francouzského veterána totiž spolupráce ITF s investiční skupinou Kosmos a následná revoluční změna značně poskvrnily historii Davisova poháru. "Totální selhání! Přišli jsme o čtyři roky Davis Cupu," zlobil se.

Česko - Francie 1-2: Debutant Macháč porazil Gasqueta, Francouzi obrat dokonali ve čtyřhře

DAVIS CUP - Čeští tenisté prohráli v prvním utkání skupiny C finálového turnaje Davisova poháru s Francií 1:2 na zápasy. Úvodní bod v Innsbrucku získal Tomáš Macháč, jenž ve svém premiérovém vystoupení v soutěži porazil 7-6 6-2 bývalou světovou sedmičku Richarda Gasqueta. Jiří Veselý pak ale neudržel vedení proti Adrianu Mannarinovi a Macháč s Jiřím Lehečkou ve čtyřhře neuspěli proti vítězům Turnaje mistrů.

Herbert s Mahutem po dvou letech ovládli Turnaj mistrů ve čtyřhře

TURNAJ MISTRŮ - Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut znovu po dvou letech vyhráli Turnaj mistrů. V dnešním finále v Turíně francouzští tenisté přehráli 6-4 7-6(0) Američana Rajeeva Rama s Britem Joem Salisburym a oplatili jim porážku ze skupiny.

Ram se Salisburym porazili Mektiče s Pavičem a jsou ve finále Turnaje mistrů

TURNAJ MISTRŮ - Vítězové letošního US Open Rajeev Ram a Joe Salisbury v Turíně porazili 4-6 7-6 10-4 nejvýše nasazené Chorvaty Nikolu Mektiče s Matem Pavičem a poprvé postoupili do finále Turnaje mistrů. V něm americko-britská dvojice narazí na francouzské šampiony z roku 2019 Pierrea-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem.

Herbert s Mahutem podruhé vyhráli domácí Roland Garros a mají 5. grandslamový titul

FRENCH OPEN - Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut získali pátý grandslamový titul. Po třech letech ovládli domácí French Open, když ve finále zdolali 4-6 7-6 6-4 kazašský pár Alexander Bublik a Andrej Golubjev.

Mahut zkritizoval Bartoliovou, která by zrušila čtyřhru. Nemáš pravdu, vzkázal své krajance

Marion Bartoliová se svým posledním výrokem příliš neuspěla. Wimbledonská šampionka by totiž nejraději zachovala deblovou soutěž pouze na grandslamech a olympijských hrách a přesunula finanční odměny do sektoru dvouhry. To se nelíbí hlavně jejímu krajanovi a úspěšnému deblistovi Nicolasovi Mahutovi.

Davis Cup: Kanaďané jsou prvními čtvrtfinalisty. Nadal pomohl k obratu Španělů

DAVIS CUP - Po 54 letech se v Davis Cupu střetla Kanada se Spojenými státy americkými a až na 16. pokus se Kanaďané dočkali premiérového vítězství. V Madridu dnes bodoval Vasek Pospisil i Denis Shapovalov, kteří rozhodli o tom, že Kanada jako první postoupila do čtvrtfinále osmnáctičlenného finálového turnaje. Vítězně začali domácí Španělé, když jim k obratu proti Rusům pomohl i Rafael Nadal.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist