Letošní vizitka: Petra Kvitová

22. 12. 2016, 16:53
Stalo se... 20
Petře Kvitové se až do olympijských her vůbec nedařilo. Ziskem bronzové medaile a dvěma tituly v Číně však mizérii předešlých měsíců smazala. Během sezony, kterou zakončila jako 11. hráčka světa, několikrát změnila trenéra a popáté pomohla českému týmu ovládnout Fed Cup. Dvojnásobnou grandslamovou šampionku ale kvůli úterní smutné zprávě na kurtu minimálně šest měsíců diváci neuvidí.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová vstoupila do letošní sezony s číslem šest a začátek sezony se dvojnásobné grandslamové šampionce vůbec nepovedl. Už na prvním turnaji v Shenzhenu přišly první zdravotní komplikace letošního roku.

Loňská semifinalistka se v prvním kole utkala s domácí Saisai Zheng. Kvitová však po první odehrané sadě poprvé v kariéře skrečovala zápas. Důvodem byly žaludeční problémy.

"Už jsem několikrát hrála zápasy se žaludečními problémy a dobře jsem si uvědomovala, že to bude moje první skreč v životě, ale zdraví je na prvním místě. Teď se musím dát co nejrychleji do pořádku, abych mohla začít trénovat," řekla Kvitová.

V následujícím týdnu měla obhajovat loňský titul v australském Sydney. Bohužel nemoc stále přetrvávala a Kvitovou do Austrálie nepustila. Rodačka z Fulneku tak přišla o velkou porci bodů a v žebříčku se propadla o jednu pozici.

"Jsem moc zklamaná, že se musím odhlásit z Apia Sydney International, ale pořád se necítím dobře. Být obhájcem titulu na tomto turnaji pro mě samozřejmě moc znamená, vždy jsem na něm prožívala nádherné chvíle. Těším se, že se v příštích letech vrátím za fantastickými fanoušky," omluvila se Kvitová.

První kompletní zápas odehrála na úvodním grandslamovém turnaji sezony Australian Open. V Melbourne v prvním kole hladce přehrála Luksiku Kumkhumovou a oplatila tak Thajce dva roky starou porážku.

Druhou výhru ale nepřidala. V následujícím duelu ji vyřadila domácí Darja Gavrilovová. Loni se Kvitová probojovala do třetího kola, přišla tak o další porci bodů a v žebříčku klesla na 9. místo.

"Všechno bylo špatně. Připadala jsem si trochu unavená, chybělo mi správné načasování, takže jsem bohužel netrefovala ani snadné míče. Nehrála jsem, jak bych měla," uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka. "Je to spojené s fyzickými a mentálními záležitostmi a s nervy. Cítila jsem se divně," řekla Kvitová.

Zklamaná Petra Kvitová po prohře s Gavrilovovou

Hned po Australian Open oznámila Kvitová rozchod s trenérem Davidem Kotyzou. Soudě dle diskusí se fanoušci české hráčky rozdělili na dva tábory. Jeden tábor s rozhodnutím souhlasil, ten druhý se obával toho, co bude následovat.

"Po sedmi krásných letech se rozcházíme s trenérem Davidem Kotyzou. Chtěla bych mu moc poděkovat za vše, co pro mě po celou tu dobu dělal, jak na kurtu, tak mimo něj," napsala Kvitová na Facebooku. "Cítila jsem, že moje kariéra potřebuje nový silný impuls, změnu, proto jsem se na osobní schůzce s Davidem dohodla na ukončení naší spolupráce," vysvětlila Kvitová v prohlášení.

Kvitová tedy odletěla k utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu do Rumunska bez trenéra. A ani v Kluži nepředvedla svůj nejlepší tenis. První bod zajistila výhrou nad Simonou Halepovou česká dvojka Karolína Plíšková.

Rodačka z Fulneku tak nastupovala na kurt s výhodou českého vedení 1-0. Proti Monice Niculescuové se ale herně trápila a udělala ve dvou setech téměř 50 nevynucených chyb.

"Začátek byl špatný, ale pak jsem se dostávala trochu do hry a zlepšovalo se to. Cítila jsem se lépe fyzicky i mentálně, ale ona hrála pořád hodně solidně," řekla Kvitová a ke svému výkonu doplnila: "Mám ale určitě na víc, to je bez debat."

Ani zlepšeným výkonem v nedělní dvouhře proti Simoně Halepové druhý bod českého fedcupového týmu nepřidala. Se světovou trojkou prohrála v bitvě jedniček ve třech setech a Češky musely nepříznivý stav otáčet, což se jim nakonec podařilo a postoupily do semifinále. Poprvé v kariéře neuhrála Kvitová ve fedcupovém utkání bod.

"Já myslím, že jsem hrála určitě lépe než včera. Na druhé straně byla hra, které mi byla příjemnější než včera. Bylo to o pár míčích. Jsem ráda, že jsem urvala druhý set, ale ve třetí sadě to bohužel nevyšlo. Každopádně jsem hrála mnohem lépe než včera a za to jsem opravdu moc ráda. Škoda, že z toho není bod," komentovala Kvitová po utkání.

Stejně jako v předchozích dvou letech skončila Kvitová na turnaji v Dubaji už v osmifinále. Vítězka z roku 2013 přijala od pořadatelů divokou kartu, ale hned v úvodním zápase podlehla podruhé v kariéře Madison Brengleové, když promrhala obrovský náskok.

Druhou letošní výhru přidala na podniku Premier 5 v katarském Dauhá, kde porazila Barboru Strýcovou. Následně podlehla ve třech setech v prvním vzájemném měření sil Jeleně Ostapenkové. Kvitová tak neobhájila loňské čtvrtfinále a na výraznější úspěch na turnajích stále čekala.

"Byla jsem trochu unavená. V polovině druhé sady přišel game, v kterém jsem ztratila servis, a tam se podle mě zápas zlomil. Také mě docela trápil vítr," komentovala Kvitová svou porážku.

Před velkými turnaji v Indian Wells a Miami si dvojnásobná grandslamová šampionka našla nového sparring partnera, bývalého deblistu Františka Čermáka. I přes neúspěchy v úvodu sezony si Kvitová situaci bez hlavního trenéra pochvalovala.

A Kvitové se opravdu začalo více dařit. V Indian Wells dosáhla po výhrách nad Dankou Koviničovou, Johannou Larssonovou a Nicole Gibbsovou na první letošní čtvrtfinále.

Všechny duely byly však třísetové a česká tenistka vydřela výhry až v těsných koncovkách. Ve čtvrtfinále byla nad její síly konzistentní Agnieszka Radwaňská.

Kvitová po turnaji prohlásila, že je ráda, že konečně odehrála více zápasů a věřila, že jí zápasová praxe pomůže. V Indian Wells loni nestartovala, tudíž si v žebříčku WTA Tour polepšila skokem na 7. pozici.

Další velkou porci bodů mohla získat na následujícím podniku stejné kategorie v Miami. Na Floridě si nejprve snadno poradila s domácí Irinou Falconiovou, ve třetím kole ji však porazila Jekatěrina Makarovová.

Český fedcupový tým se musel v semifinále ve Švýcarsku obejít bez Petry Kvitové i Lucie Šafářové. Kvitová se s kapitánem dohodla, že startovat nebude kvůli výpadku formy.

"V Miami jsem se sešel s českými hráčkami, které tam hrály. S Petrou a Luckou jsme se dohodli, že pro nadcházející utkání se Švýcarkami s nimi nebudu při sestavování nominace počítat. Lucka i Petra mi současně potvrdily, že v případě postupu do finále budou obě připraveny nastoupit," řekl novinářům Pála po návratu z turnaje Miami.

Češky nakonec i semifinále zvládly. V závěrečné čtyřhře švýcarský domácí výběr udolaly a zajistily si postup do listopadového finále proti Francii. Vzápětí Kvitová potvrdila, že jejím novým hlavním trenérem bude František Čermák.

Přechod na antuku vyšel Kvitové na jedničku. Na halovém turnaji ve Stuttgartu deklasovala beze ztráty gamu Louisu Chiricovou. Vzápětí oplatila fedcupovou porážku Monice Niculescuové, přičemž musela odvracet tři mečboly, a ve čtvrtfinále zdolala Garbiñe Muguruzaovou.

Poprvé v letošní sezoně se tak česká tenistka probojovala pod křídly nového trenéra Františka Čermáka do semifinále. V něm ale nestačila v pohledné třísetové bitvě na pozdější vítězku Angelique Kerberovou. Přesto se posunula zpět na 6. místo, ze kterého do sezony vstoupila.

"Bylo to super od prvního kola, takže jsem spokojená. Hra byla na dobré úrovni," řekla. "Cítila jsem se dobře. Věděla jsem, že mám natrénováno a zápasy to potvrdily," dodala.

Spolupráci s novým koučem Čermákem si nadmíru pochvalovala a vydala se obhajovat titul do Madridu. A začala skvěle. V prvních dvou kolech nedala šanci Laře Arruabarrenové ani Jeleně Vesninové. Ve třetím kole ale letos už podruhé padla s Darjou Gavrilovovou.

"Darja odehrála velmi solidní zápas," cituje web WTA Kvitovou, kterou před cestou do Madridu trápil bolavý břišní sval ze Stuttgartu. "Stále jsem se vypořádávala s bolestí. Týden jsem moc netrénovala a jsem ráda, že jsem v Madridu vyhrála dva zápasy. Zdravotně se cítím o něco lépe a můžu teď začít dělat trochu kondice a tenisového tréninku."

Následoval propad v žebříčku na 9. místo a body nenahnala Kvitová ani na turnaji v Římě, kde vypadla hned po prvním zápase, jež svedla s ve skvělé formě hrající Madison Keysovou, která nakonec došla až do finále.

A přišly další starosti. Po necelých dvou letech se Kvitová rozešla se svým snoubencem Radkem Meidlem a navíc vypadla poprvé od konce září 2013 z elitní světové desítky žebříčku.

"Není to pochopitelně něco, co by mě těšilo. Na druhou stranu, několik let, když jsem žebříčkem stoupala, jsem opakovala, že nejsem typ hráčky, která každý týden žebříček sleduje a po každém zápase počítá body. Půjdu dál zápas za zápasem, turnaj za turnajem, a udělám vše pro to, abych se do desítky rychle vrátila zpět," řekla rodačka z Fulneku.

Generálka na druhý grandslamový podnik sezony French Open tak české jedničce příliš nevyšla. A ani na pařížské antuce nezazářila. Už v prvním kole měla namále s Dankou Koviničovou, výhru ale nakonec v dramatické koncovce rozhodujícího dějství vydřela.

Lepší výkon předvedla ve druhém kole proti Su-Wei Hsieh, tam už Kvitové stačily dva sety. Pokud nebudeme počítat druhou sadu, Kvitová schytala ve třetím kole pořádný výprask od Shelby Rogersové.

Češka prohrála první sadu 0-6. Poté sice vybojovala druhý set v tie-breaku a vypadalo to, že by mohla výhru urvat podobně jako v prvním kole. Američanka však pustila z klece "kanára" i v rozhodující sadě a české tenistce nedovolila obhájit loňské osmifinále.

"Přišlo mi, že nic úplně nefungovalo. Začala jsem špatně, cítila jsem se unaveně a ona hrála opravdu dobře od začátku. Byla agresivní od základní čáry, necítila jsem míč," řekla Kvitová.

"Těžký den. Jeden z nejhorších, jaký vás na grandslamu může potkat. Jsem hodně zklamaná. Ale nechala jsem tam všechno," ujišťovala Kvitová po ztraceném duelu.

Petra Kvitová nemohla být se svým výkonem spokojená

Trápení Kvitové pokračovalo i na oblíbené trávě. Po osmi letech se česká tenistka vrátila do Birminghamu, aby zkusila na tamních travnatých dvorcích vyhrát svůj první zápas.

A podařilo se. Kvitová potvrdila, že proti Češkám se jí náramně daří, v prvním kole povolila jen pět gamů krajance Lucii Šafářové. V osmifinále ale nestačila letos už podruhé na Jelenu Ostapenkovou a příliš se na britské trávě neohřála.

Stejný průběh měla i poslední generálka před Wimbledonem. V Eastbourne zatím Kvitová nikdy netriumfovala, nejblíže k tomu měla před pěti lety, když se probojovala do finále.

Ani letos se ale k titulu nepřiblížila. V prvním kole zaznamenala výhru ve dvou setech nad Timeou Babosovou, následně ji v třísetovém osmifinálovém duelu vyprovodila "kanárem" domácí Johanna Kontaová.

A chuť si Kvitová nespravila ani na svém nejoblíbenějším turnaji, přestože v All England Clubu se cítí každoročně skvěle a i kdyby všechny budoucí zápasy kariéry ve Wimbledonu prohrála, nemůže na nejslavnější turnaj všech dob vzpomínat jinak než v dobrém. Navíc se před startem třetího turnaje velké čtyřky vrátila do světové desítky.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka sice odstartovala svou pouť za třetím grandslamovým titulem ve velkém stylu, když smetla Soranu Cirsteaovou, stopku jí však už ve druhém kole vystavila Jekatěrina Makarovová.

"Nemůžu si vyčítat, že bych do toho nedala všechno. Jsem ráda za to, jaká to byla úroveň a jak jsem to odehrála. Ráda bych, aby to dopadlo jinak, ale ona mi v důležitých momentech nedala nic zadarmo, musela jsem si to uhrát a to jsem vždy zkazila. Bojovala jsem, ale nešlo to," řekla Kvitová novinářům.

Kvitová opět vypadla z elitní desítky, dokonce až na 13. místo žebříčku. Stále věřila, že i po nepovedených vystoupeních na oblíbené trávě má pořád šanci a může se jen zlepšovat.

Na amerických betonech začala vítězka turnaje Rogers Cup z roku 2012 dobře. V Montréalu si snadno poradila s Magdou Linetteovou i Andreou Petkovicovou a teprve podruhé tak letos vyhrála na tvrdém povrchu dva zápasy na jednom turnaji. Třetí výhru nepřidala, v osmifinále skončila na raketě Světlany Kuzněcovové.

Následovala akce, na kterou se Kvitová celou sezonu ohromně těšila. Českou tenistku čekaly olympijské hry v Rio de Janeiru. A právě tam přišel výkonnostní zlom letošní sezony.

Kvitová odehrála fantastický turnaj. Už v prvním kole smetla Timeu Babosovou. Ve druhém kole nepomohly Dánce Caroline Wozniacké ani rady bývalého trenéra české tenistky Davida Kotyzy.

Vzápětí oplatila Kvitová letošní porážky Jekatěrině Makarovové a ve čtvrtfinále ztratila jen dvě hry proti Jelině Svitolinové. Po výhře nad Ukrajinkou si rodačka z Fulneku zajistila boj o medaile.

V semifinále podlehla v nervy drásající bitvě nezastavitelné Monice Puigové"Tohle nebyl zápas, na který bych mohla být pyšná. Tenis a sport je strašně nahoru a dolů, protože jednu chvíli je člověk v euforii a za chvíli je zase dole," řekla Kvitová. Doufá, že se rychle zvedne. "Budu zase muset být zmobilizovaná na boj o bronz. Převládá velké zklamání, ale doufám, že za pár hodin to bude lepší."

V boji o bronz nezklamala a ve třech setech přehrála Američanku Madison Keysovou"Jsem ráda, že jsem to dneska zvládla lépe než včera. Včera jsem byla po prohraném semifinále hodně smutná, ale na druhou stranu jsem věděla, že je pořád o co bojovat. Dnes to nebylo snadné, byl to velký boj, ale dopadlo to dobře, za což jsem šťastná," konstatovala po utkání Kvitová.

Kvitová se měla po olympijských hrách zúčastnit většího podniku v Cincinnati. Česká hráčka se ale nakonec z turnaje omluvila, protože chtěla po náročném olympijském programu odpočívat a přišla o post české jedničky, jelikož v Cincinnati triumfovala její krajanka Karolína Plíšková.

Právě zisk bronzové medaile z olympijských her nakopnul Petru Kvitovou k výborným výsledkům ve zbytku sezony. Na oblíbeném turnaji v New Havenu, který třikrát ovládla, došla letos do semifinále.

Snadno přehrála Louisu Chiricovou, Eugenii Bouchardovou i Jekatěrinu Makarovovou. Semifinálové utkání však české tenistce vůbec nevyšlo, proti Agnieszce Radwaňské uhrála jen dva gamy a loňský titul neobhájila. Ztráta bodů katapultovala českou tenistku až do druhé desítky žebříčku.

Kvitové se dařilo i na posledním grandslamovém turnaji sezony US Open. Postupně si poradila s Jelenou Ostapenkovou, Caglou Büyükakcayovou a Jelinou Svitolinovou. Poprvé tak letos postoupila do osmifinále grandslamu, v němž ale nestačila na rozjetou Angelique Kerberovou.

Česká tenistka postupně nacházela své ztracené sebevědomí a v její kariéře přišlo další důležité rozhodnutí. Kvitová ukončila spolupráci s Františkem Čermákem a opět byla bez trenéra.

"Po návratu z Ameriky jsme se s Františkem Čermákem domluvili na ukončení naší spolupráce. Konec US Open byl termín, který jsme si dali k rozhodnutí, jak dále pokračovat," uvedla Kvitová v tiskové zprávě pro média.

Kvitová pokračovala ve znovu nalezené formě i v Tokiu, tentokrát pod vedením trenéra na zkoušku Wima Fissetta. Svou asijskou tour zahájila vítězstvím nad Madison Brengleovou, kterou na třetí pokus porazila poprvé. V osmifinále byla ale stejně jako na olympijských hrách nad její síly Monica Puigová.

A teď se připoutejte. Tohle byla jízda. Po dvou letech si ve Wuhanu Kvitová došla pro titul. Snadno vyřadila Jelenu Ostapenkovou i Jelinu Svitolinovou. Následovala maratónská bitva s novou světovou jedničkou Angelique Kerberovou, kterou mnozí tenisoví příznivci označili za nejlepší zápas roku.

Také skalp světové jedničky Kerberové české hráčce hodně pomohl. Problémy neměla ani ve čtvrtfinále proti Johanně Kontaové, v semifinále smetla Simonu Halepovou, ještě větší výprask uštědřila své finálové soupeřce Dominice Cibulkové a získala první titul letošní sezony.

Dvojnásobná grandslamová šampionka znovu upozornila, že za úspěchy v Asii stojí zisk bronzové medaile.

I v následujícím týdnu v Pekingu začala Kvitová ve velkém stylu. Šanci nedala domácí Yafan Wang ani Garbiñe Muguruzaové. Ve čtvrtfinále svedla neuvěřitelnou bitvu s Madison Keysovou, s níž nakonec prohrála až v tie-breaku třetí sady. Úspěchy na čínské půdě vrátily Kvitovou do bojů o elitní desítku.

Kvitová sice definitivně přišla o šanci obhajovat finále na Turnaji mistryň v Singapuru, nicméně si skvělými výkony v Asii zajistila účast na "malém Turnaji mistryň" WTA Elite Trophy v Zhuhai.

Šestadvacetiletá Kvitová se rozhodla před závěrečným turnajem ještě vrátit do Evropy a dobře udělala. Na halovém turnaji v Lucemburku si poradila se Su-Wei Hsieh, Varvarou Lepchenkovou, Johannou Larssonovou i Laren Davisovou.

Přemožitelku našla až ve finále, v němž ji letos podruhé ze tří vzájemných zápasů porazila Rumunka Monica Niculescuová.

Na poslední turnaj sezony vyrazila Kvitová zpět do Číny. V čínském Zhuhai se uskutečnil druhý ročník WTA Elite Trophy. A česká tenistka stejně jako ve Wuhanu dominovala.

V rámci Pivoňkové skupiny jednoznačně přehrála Robertu Vinciovou i krajanku Barboru Strýcovou. Parádní výkon předvedla i v semifinále proti rozjeté Shuai Zhang a v zisku druhého letošního titulu jí nezabránila ani Jelina Svitolinová.

"Čína je pro mě šťastná, odehrála jsem tu další povedený turnaj. WTA Elite Trophy je skvělá akce a já tu prožila úžasný týden," řekla Kvitová. Díky úspěchu na závěrečném podniku sezony se vyhoupla zpět na 11. místo, na němž sezonu i zakončila.

Definitivní konec sezony to ale pro českou tenistku nebyl. Kvitová měla spolu s Plíškovou, Strýcovou a Hradeckou ještě jednu příjemnou povinnost - odcestovat do Štrasburku k finálovému utkání Fed Cupu proti Francii.

První bod vydřela Karolína Plíšková, Kvitová ale stejně jako v únorovém utkání prvního kola druhý bod nepřidala. Ve štrasburské aréně Rhénus nestačila na rozjetou Caroline Garciaovou.

"Porážka bolí, navíc ve finále. Všichni vědí, jak mám Fed Cup ráda, hraju nejen za sebe, ale i za zemi a za tým, který se o nás tak hezky stará. Není to nic příjemného, ale vím, že jsem tam nechala všechno," uvedla čtyřnásobná vítězka soutěže.

To samé slibovala Kvitová i před nedělním utkání, do nějž však kvůli zranění nohy nenastoupila. K radosti čtyřnásobné vítězky Fed Cupu to její kolegyně nakonec zvládly, stejně jako v prvním kole i v semifinále rozhodla závěrečná čtyřhra.

První prosincový den oznámila Kvitová jméno nového trenéra. Trenérská rošáda byla dokonána. Karolíny Plíškové se ujal bývalý kouč Kvitové David Kotyza a na spolupráci se s Kvitovou domluvil bývalý trenér Plíškové Jiří Vaněk.

"Pracovat s Jirkou začneme ve druhé polovině prosince. Jsem ráda, že celou přípravu na sezonu absolvuji s novým trenérem," řekla Kvitová.

Jenže zahájení spolupráce museli Vaněk s Kvitovou odložit. O víkendu české tenistce lékaři diagnostikovali únavovou zlomeninu zánártních kůstek a Kvitová byla kvůli nařízené ortéze minimálně dva týdny mimo trénink.

"O víkendu jsem byla po kontrolní magnetické rezonanci u profesora Pavla Koláře, který mi diagnostikoval únavovou zlomeninu zánártních kůstek. Teď mám minimálně na dva týdny ortézu," uvedla světová jedenáctka pro ČTK.

Kvitovou mohlo alespoň potěšit vyhlášení ankety, v níž hlasují všechny tenistky. Dvojnásobná wimbledonská vítězka vyhrála už počtvrté v řadě a celkově popáté v kariéře Karen Krantzcke Sportsmanship Award, která oceňuje profesionalismus, smysl pro fair play či laskavost na kurtu i mimo něj.

"Děkuju hráčkám, které pro mě hlasovaly. Je to opravdu těžké vybrat jednu z nás a já jsem moc vděčná, že jsem to zrovna já. Vždycky se snažím respektovat ostatní, protože v tenisu jsme kolegové a soupeři současně a vzájemně se potřebujeme," napsala šestadvacetiletá Kvitová na Facebook.

V úterý se Kvitová odhlásila z Hopmanova poháru, kde měla startovat s bývalým přítelem Adamem Pavláskem. Česká tenistka se obávala, že se nestihne na turnaj kvůli zranění nohy včas připravit.

O pár hodin později však přišla rána, kterou nikdo nečekal. Kvitová byla ve svém bytě přepadena neznámým pachatelem a pořezána na levé ruce. Odnesly to i šlachy a lékaři museli Kvitovou operovat.

Prognóza lékařů po operaci je jasná. Kvitová se minimálně šest měsíců na kurty nevrátí. Doufejme tedy, že si šestadvacetiletá Češka svou smůlu vybrala na hodně dlouhou dobu a že se brzy dočkáme návratu jedné z nejúspěšnějších českých tenistek historie na tenisové dvorce.

Shrnutí letošní sezony Petry Kvitové
Počet odehraných turnajů: 21
Počet titulů: 2 (Wuhan, Zhuhai)
Finále: 1 (Lucemburk)
Semifinále: 2 (Stuttgart, New Haven)
Čtvrtfinále: 2 (Indian Wells, Peking)
Výhry - Prohry: 41-19
Počáteční ranking: 6
Konečný ranking: 11
Australian Open: 2. kolo
French Open: 3. kolo
Wimbledon: 2. kolo
US Open: 4. kolo
*nepočítáme exhibice, olympijské hry a Fed Cup
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Alexandria
P.Kvitova=buduce ohnive tazenie a dalsie trofeje-ta iskra v ociach tam je a ta zapali silny ohen!
Reagovat
FulnekUltras
navíc je ta jiskra už setsakra vyzrálá a stabilní... ;)
Reagovat
FulnekUltras
takže nejpozději za rok ještě něco uvidíme... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
až neskutečný klid po té úžasné tiskovce. Petra nám vše vysvětlila a tak mohou dál vznikat konspirace místních šerloků.
Reagovat
Frick
Klobouk dolů, že je ochotna se pouhé tři dny poté objevit na veřejnosti a hovořit s novináři. Byť tedy očekávám, že pouze vydá prohlášení bez prostoru na otázky i indv. rozhovory.

To je dobré znamení v tom směru, že by se psychicky to na ní skutečně podepsat nemuselo. V tom, že byla při tom předpadení zmrzačena, je ta tragédie.
Reagovat
Empe
Opravdu musí být silná. Snad to na ni nedolehne, až se tenhle největší humbuk uklidní.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra teď snad bude bydlet u rodičů, nebylo by dobré kdyby zůstávala doma sama, musí vedle sebe někoho mít a není nikdo lepší než otec s matkou
Reagovat
George_Renel
Říká se tatínek s maminkou;-)
Reagovat
FulnekUltras
tak tak ;)
Reagovat
George_Renel
Petra má být živě na iDNES a hovořit o přepadení.
http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-loupezne-prepadeni-operace-fgd-/tenis.aspx?c=A161223_113727_tenis_bem
Reagovat
smazaný uživatel
Petro užij si svátky, je dobře že nemusí vánoce prožít v nemocnici a může si je užít v teple domova https://www.youtube.com/watch?v=Triv-yqgqRU
Reagovat
FulnekUltras
ideální odraz k postu světové jedničky, který by Peťa bez nežádoucí asistence toho zmetka nepochybně už v nejbližším půlroce atakovala - to už ale dávno nebude jen tenis nebo sport, ale životní příběh skutečné legendy...
Reagovat
FulnekUltras
užij si letos svátky v klidu s tátou, mamkou a všemi, které máš ráda - a kdybys případně chtěla tlapku na chvíli přehmátnout, tak my adoptivní stojíme za Tebou POŘÁD. Mír s láskou ať Tě provází, holčičko naše. A chlupatí ať tomu kriplovi rozstřílejí všechny okna, třeba i u hajzlu.

https://www.youtube.com/watch?v=MjOYywMJZwM
Reagovat
A.R.R.
Já bych mu ustřelil i kule a hlavně pazoury, aby už nemohl nikomu ublížit.
Reagovat
FulnekUltras
Na ten první cíl bych hned po vyražení dveří použil nejdřív takové to malé, poměrně tenké načínací beranidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Krisboy
:DDD tak to mě pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Krisboy
Pro ty, kdo se podivovali, proč v "zapadlým jizerskohorským městečku":
http://sport.idnes.cz/ustav-chirurgie-ruky-a-plasticke-chirurgie-vysoke-nad-jizerou-operace-petra-kvitova-gnw-/tenis.aspx?c=A161222_000100_tenis_bem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist