Menšík Jakub

Menšík Jakub

18
muž
Česká republika
Datum nar.:
1. 9. 2005
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 81. / 65.
čtyřhra: - / 402.

Menšík si o titul před olympiádou nezahraje, v Umagu prohrál první antukové semifinále s Musettim

ATP UMAG - Jakub Menšík (18) si v chorvatském Umagu o první titul z turnaje ATP nezahraje. Český teenager ve svém druhém semifinále a prvním na antuce podlehl 4:6, 1:6 světové sedmnáctce Lorenzu Musettimu (22) z Itálie a může se vydat směr Paříž na olympijskou premiéru.

Olympijské příběhy: České medailové naděje, Djokovič o první zlato či loučení bývalých jedniček

V sobotu začne na olympijských hrách tenisový turnaj, k němuž se tradičně upínají zraky českých fanoušků. V historii samostatného Česka získali tenisté a tenistky osm olympijských medailí. O jediné zlato se před třemi lety v Tokiu postaraly ve čtyřhře Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které budou v Paříži obhajovat. V areálu Roland Garros bude k vidění i řada hvězdných příběhů včetně boje čtyřiadvacetinásobného grandslamového šampiona Novaka Djokoviče o jedinou trofej, která mu ve sbírce chybí.

Menšík poprvé nadělil kanára a na olympijské generálce v Umagu postoupil do semifinále

ATP UMAG - Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu neztratil na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou set ani se třetím soupeřem. Tchajwanského náhradníka Chun Hsin Tsenga (22) přehrál 6:0, 6:4, poprvé na okruhu ATP soupeři nadělil kanára a podruhé postoupil do semifinále. V něm se utká s wimbledonským semifinalistou Italem Lorenzem Musettim. O druhé místo ve finále se utkají Andrej Rubljov a Francesco Cerúndolo.

Los olympijského turnaje: Krejčíková začne proti Sorribesové, Djokovič může narazit na Nadala

Tenisté už znají los olympijského turnaje v Paříži, který bude zahájen v sobotu na antukových kurtech v dějišti grandslamového Roland Garros. Jediná nasazená Češka Barbora Krejčíková (28), čerstvá vítězka Wimbledonu, začne soubojem se Španělkou Sarou Sorribesovou. Tomáše Macháče (23) čeká hned v prvním kole Číňan Zhizhen Zhang, s nímž letos zaznamenal několik úspěchů ve čtyřhře. Už ve druhém kole může dojít na elektrizující souboj Novaka Djokoviče (37) s Rafaelem Nadalem (38).

Menšík potěšil české fandy v Umagu, před olympiádou zkompletoval čtvrtfinále na všech površích

ATP UMAG - Jakub Menšík (18) si na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou zahraje minimálně tři zápasy. Na antuce v chorvatském Umagu neztratil set ani s druhým soupeřem, nasazeného Itala Luciana Darderiho (22) porazil 6:4, 6:3 a na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále již na všech třech površích. V boji o druhé semifinále ho čeká tchajwanský náhradník Chun Hin Tseng (22).

Češi v Umagu zahájili generálku na olympiádu. Menšík vyřadil obhájce titulu, Macháč podlehl Monteirovi

ATP UMAG - S poloviční úspěšností vstoupili do svého jediného přípravného turnaje před olympiádou čeští tenisté. Zatímco Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu přehrál hladce ve dvou setech australského obhájce titulu Alexeie Popyrina (24) a dal zapomenout na nezdary na trávě, Tomáš Macháč (23) neudržel vedení proti Brazilci Thiagu Monteirovi (30) a může si balit kufry do Paříže.

Menšíkovi před olympiádou sázka na jeden turnaj v USA nevyšla. Z Newportu se po jednom utkání vrací

ATP NEWPORT - Jakubu Menšíkovi (18) se přesun do USA kvůli jedinému turnaji krátce před olympiádou na antuce příliš nevyplatil. Na travnaté akci ATP 250 v Newportu český teenager skončil hned v prvním kole na raketě až 210. hráče světa Alexe Bolta (31) z Austrálie, kterému podlehl 2:6, 4:6.

Nominace na Davis Cup je venku, tým povedou dle očekávání Lehečka s Macháčem

Česká jednička Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek a Vít Kopřiva jsou v nominaci na skupinovou fázi Davisova poháru. V ní český tým narazí v září ve skupině B ve Valencii na domácí Španělsko, Austrálii a Francii. Kapitán Jaroslav Navrátil oznámil nominaci dnes v nahrávce pro média.

Krutá premiéra pro Menšíka ve Wimbledonu. Proti Bublikovi zahodil náskok dvou setů a končí

WIMBLEDON - Jakub Menšík (18) asi nebude vzpomínat v dobrém na své premiérové vystoupení ve slavném Wimbledonu. Talentovaný teenager poprvé nezvládl úvodní kolo na grandslamech, a navíc nedotáhl náskok dvou setů proti loňskému osmifinalistovi Alexanderovi Bublikovi (27). Ruskému rodákovi reprezentujícímu Kazachstán nakonec podlehl 6:4, 7:6, 4:6, 4:6, 2:6.

Muchová sehraje šlágr s Badosaovou, Fruhvirtová vyzve ruskou kometu. Plíškovou čeká vítězka generálky

V rámci prvního hracího dne letošního ročníku Wimbledonu vstoupí do turnaje pět českých nadějí. Brenda Fruhvirtová nastoupí k souboji 17letých talentů s Mirrou Andrejevovou, vracející se Karolína Muchová vyzve v utkání bývalých členek TOP 10 a jednom z pondělních šlágrů Paulu Badosaovou, Karolína Plíšková se utká s vítězkou generálky Dianou Šnajderovou, Jakub Menšík bude čelit nasazenému Alexanderovi Bublikovi a Linda Nosková se střetne se Sarou Erraniovou. Carlos Alcaraz odstartuje obhajobu loňského triumfu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist