Menšík Jakub

Menšík Jakub

18
muž
Česká republika
Datum nar.:
1. 9. 2005
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 74. / 69.
čtyřhra: 543. / 402.

Lehečka v Madridu vystavil stopku Monteirovi a vyzve Nadala. Menšík ve třetím kole vzdal

ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) už podruhé vylepšil své maximum na Masters v Madridu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP přehrál ve třetím kole 6:4, 7:6 rozjetého kvalifikanta Thiaga Monteira (29) a může se těšit na prestižní střetnutí s pětinásobným šampionem Rafaelem Nadalem (37). O postup mezi nejlepší šestnáctku usiloval ještě Jakub Menšík (18), ale za stavu 1:6, 0:1 vzdal Félixi Augeru-Aliassimemu (23).

Bejlek ve svém největším osmifinále vyzve Rybakinovou, v akci budou také Menšík a Lehečka

V rámci pondělního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se odehrají všechny osmifinálové duely ženské dvouhry a také druhá polovina zápasů třetího kola dvouhry mužů. Sára Bejlek ve svém největším osmifinále změří síly se světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou, o postup mezi nejlepší šestnáctku budou bojovat Jakub Menšík a Jiří Lehečka. Aryna Sabalenková bude pokračovat v obhajobě proti 15 zápasů neporažené Danielle Collinsové.

Lehečka začal po pauze úspěšnou odvetou. Menšík má skalp Dimitrova, Macháč v Madridu vypadl

ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) kvůli problémům se zády zahajuje antukové jaro až na Masters v Madridu a v úvodním zápase si poradil 7:5, 6:4 s Hamadem Medjedovičem (20), kterému oplatil porážku z konce loňské sezony. Postup do třetího kola slavil také Jakub Menšík (18) po výhře 6:2, 6:7, 6:3 nad světovou desítkou Grigorem Dimitrovem, vypadl naopak Tomáš Macháč (23) po výprasku od Bena Sheltona.

Menšík a Macháč vyzvou soupeře z TOP 15, Lehečka do turnaje vstoupí. Nadal se pokusí o odvetu

V rámci sobotního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se v utkáních druhého kola mužské dvouhry poperou o postup tři Češi. Jakub Menšík vyzve nasazenou devítku Grigora Dimitrova, Tomáše Macháče čeká souboj s turnajovou čtrnáctkou Benem Sheltonem a Jiří Lehečka v úvodním zápase narazí na kvalifikanta Hamada Medjedoviče. Znovu po týdnu se ve stejné fázi potkávají Alex de Minaur a Rafael Nadal, který se pokusí australské jedničce oplatit porážku z Barcelony.

Macháč vyhrál zápas prvního kola na Masters i počtvrté, v Madridu postupuje také Menšík

ATP MADRID - Tomáš Macháč (23) uspěl i ve čtvrtém utkání prvního kola na podnicích série Masters, v Madridu začal vítězstvím 6:4, 1:6, 6:2 nad Emilem Ruusuvuorim (25). Ve svém debutu v Caja Mágica bude pokračovat soubojem s nasazenou čtrnáctkou Benem Sheltonem. Vstup do španělské tisícovky má úspěšně za sebou i Jakub Menšík (18), který zdolal 6:4, 7:6 Yannicka Hanfmanna (32).

Češi se v Monte Carlu nepředstaví. Lehečka se omluvil kvůli zranění zad a následoval Macháče s Menšíkem

První letošní turnaj Masters 1000 na antuce bude bez českých tenistů. Po Tomáši Macháčovi (23) a Jakubu Menšíkovi (18) nebude v Monte Carlu startovat ani Jiří Lehečka (22). Loňského osmifinalistu, který měl v prvním kole čelit soupeři z kvalifikace, stále trápí bolesti zad.

Kopřiva si poprvé zahraje turnaj Masters, Menšík se v Miami nekvalifikoval

Vít Kopřiva (26) si při svém debutu na Miami Open poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž prestižních podniků Masters. Aktuálně 116. hráč pořadí porazil ve finále kvalifikace 6:3, 1:6, 6:4 domácího favorita Jeffreyho Johna Wolfa (25). Jakub Menšík (18) proti Slovákovi Lukáši Kleinovi (25) nepotvrdil skvělou letošní formu a prohrál ve dvou setech 6:7, 5:7.

Menšík i Kopřiva v Miami zvládli vstup do kvalifikace. Porazili vítěze Australian Open a přemožitele Djokoviče

ATP INDIAN WELLS - Oba čeští tenisté v Miami slaví vítězný vstup do dvoukolové kvalifikace turnaje Masters 1000. Vít Kopřiva (26) si poradil s vítězem letošního Australian Open juniorů Reiem Sakamotem (17) z Japonska, Jakub Menšík (18) pak přehrál přemožitele Novaka Djokoviče z Indian Wells Itala Lucu Nardiho (25).

Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení

ATP INDIAN WELLS - S padesátiprocentní úspěšností absolvovali čeští muži v pátek zápasy ve druhém kole Masters 1000 v Indian Wells proti domácím soupeřům. Zatímco Jiří Lehečka (22) v repríze předloňského finále Next Gen ATP Finals otočil souboj s Brandonem Nakashimou (22), Jakub Menšík (18) v boji o druhý nejcennější skalp neudržel vedení proti světové šestnáctce Benu Sheltonovi (21) a premiéra na 'tisícovce' pro něj skončila.

Menšíka čeká souboj talentů. Na třetí kolo zaútočí také Vondroušová, Lehečka, Nosková a Bouzková

Páteční program letošního ročníku BNP Paribas Open obohatí hned pětinásobná česká účast. Jakub Menšík se o třetí kolo na tisícovce v kalifornském Indian Wells utká v souboji mladých talentů s domácím Benem Sheltonem, Markéta Vondroušová s Bernardou Peraovou, Jiří Lehečka s Brandonem Nakashimou, Marie Bouzková s nasazenou Anastasií Potapovovou a Linda Nosková s Camilou Giorgiovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist