Na French Open s nimi, ve Wimbledonu bez nich. Dva grandslamy se k účasti Rusů a Bělorusů postavily odlišně

12. 5. 2022, 16:35
Téma 79
Zatímco většina sportovních organizací kvůli invazi Ruska – s podporou Běloruska – na Ukrajinu vyloučila tamní sportovce ze svých soutěží, tenis se k tomuto kroku plošně neodhodlal. A protože v některých případech finální rozhodnutí o (ne)účasti učiní organizátoři jednotlivých turnajů, nastala situace, že někde Daniila Medveděva (26) či Viktorii Azarenkovou (32) uvidíte a jinde ne. Příkladem budiž dva nejbližší grandslamy.
Daniil Medveděv

Mezinárodní federace ITF zrušila turnaje v Rusku i Bělorusku, zakázala jejich tenistům účast v týmových soutěžích včetně Davis Cupu a Poháru Billie Jean Kingové a vyškrtla vlaječky obou států u jmen na žebříčcích. Coby neutrálním sportovcům jim však nadále umožňuje účastnit se podniků na okruzích WTA a ATP i grandslamů řízených ITF.

Nicméně pořadatel akce se může vzepřít a Rusy a Bělorusy i pod hrozbou následných právních sporů hrát zkrátka nenechá. Zpravidla na základě tlaku vlády dané země. Přesně k tomu se schylovalo před turnajem v Římě, který začal 8. května. Organizátory se k prosazení zákazu startu pokoušel přimět premiér Mario Draghi, jenž invazi na Ukrajinu opakovaně odsuzuje, i prezident italského olympijského výboru Giovanni Malago.

Neuspěli. Na rozdíl od All England Clubu, pořadatele Wimbledonu. Ten se, právě i na základě rokování s britskou vládou, koncem dubna uchýlil k razantnímu kroku uspořádat nejslavnější grandslam bez Rusů a Bělorusů. "Jako britská sportovní instituce jsme situaci pečlivě zvážili v kontextu našich povinností vůči hráčům, naší komunitě a veřejnosti. Vzali jsme v úvahu také pokyny stanovené vládou Spojeného království, které se týkají konkrétně sportovních orgánů a událostí," stojí v prohlášení.

"Vzhledem k významu šampionátu ve Spojeném království i ve světě je naší povinností podílet se na úsilí vlády omezit globální vliv Ruska co nejsilnějšími prostředky. Za okolností tak neoprávněné a bezprecedentní vojenské agrese by bylo nepřijatelné, aby ruský režim měl z účasti na Wimbledonu jakýkoli prospěch. Proto máme v úmyslu s hlubokou lítostí odmítnout přihlášky ruských a běloruských hráčů," pokračuje text deklarace.

Ta obsahuje i vyjádření předsedy All England Clubu Iana Hewitta: "Uvědomujeme si, že je to pro dotčené osoby tvrdý trest. Se smutkem konstatujeme, že budou trpět za činy představitelů ruského režimu. Pečlivě jsme zvážili alternativní opatření, ale vzhledem k prestižnímu prostředí a obrovské sledovanosti turnaje nechceme, aby byl zneužit k propagaci ruského režimu. A i na základě našich obav o bezpečnost veřejnosti, hráčů a jejich rodin nemáme jinou schůdnou alternativu."

Byť Wimbledon odstartuje až 27. června, All England Club přispěchal s rozhodnutím už dva měsíce před jeho začátkem. To vedení French Open, které se rozehraje už příští týden, si dává načas. Oficiální stanovisko k hojně diskutovanému tématu totiž dosud nevydalo. Postoj Francouzské tenisové federace coby organizátora zatím prezentoval pouze svazový předseda Gilles Moretton v rozhovoru pro sportovní deník L'Équipe. Uvedl, že Roland Garros nebude následovat Angličany a tenistům ze zmíněných zemí start povolí.

Zároveň zdůraznil podmínku neutrality. "Nebudeme se zabývat úsudkem a hodnocením vlády Spojeného království. Řídíme se prohlášením ministerstev sportu států Evropské unie a dalších signatářských zemí z 9. března 2022, jehož cílem je uvalit na ruské a běloruské sportovce režim přísné neutrality. Takže žádná vlajka, žádná hymna. Toto stanovisko je dané, my ho uplatňujeme a na tom se nic nezmění," prohlásil Moretton s odkazem na dokument podepsaný zástupci 37 zemí včetně českého ministra školství, mládeže a tělovýchovy Petra Gazdíka.

V oné deklaraci stojí mimo jiné toto: "Jako kolektiv podobně smýšlejících národů podporujeme následující stanovisko mezinárodních sportovních organizací: Rusku a Bělorusku by nemělo být umožněno pořádat mezinárodní sportovní akce ani se o ně ucházet. Jednotliví sportovci a týmy vybraní Ruskem a Běloruskem nebo je reprezentující by měli mít zakázáno soutěžit v jiných zemích. Všude, kde je to možné, by měla být přijata vhodná opatření k omezení sponzorství a jiné finanční podpory ze strany subjektů s vazbami na ruský nebo běloruský stát. Vyzýváme všechny mezinárodní sportovní organizace, aby nesankcionovaly pořadatele, kteří se rozhodnou zakázat účast sportovcům nebo týmům vybraným Ruskem a Běloruskem."

V otázce postihu sportovců ze zmiňovaných států zkrátka nepanuje jednotný postoj. A z přístupu vedení French Open a Wimbledonu je patrné, že to platí i v rámci tenisu. Byť dlužno dodat, že většina slavných hráčů minulosti i současnosti v čele s Martinou Navrátilovou (65), Novakem Djokovičem (34) či Rafaelem Nadalem (35) se přiklání k tomu, aby Rusové a Bělorusové hrát mohli.

Diplomaticky pak celou situaci okomentoval Andy Murray (35), když prohlásil: "Mluvil jsem s některými ruskými hráči, stejně jako s ukrajinskými. Je mi opravdu líto těch, kteří nesmějí hrát, a chápu, že jim to bude připadat nespravedlivé. Ale také znám některé lidi ve Wimbledonu a vím, v jak těžké pozici jsou. Cítím se všemi a nepodporuji ani jednu, ani druhou stranu. Obávám se, že tady správné řešení zkrátka neexistuje."

Kauza vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů
20. 04. 2022 Potvrzeno: Ruští a běloruští tenisté se nesmí zúčastnit Wimbledonu ani britských travnatých turnajů
21. 04. 2022 Vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů? Ukrajinští tenisté tleskají, podle Navrátilové to není řešení
21. 04. 2022 Djokovič: Sám jsem dítě války. Ale rozhodnutí Wimbledonu je šílené
22. 04. 2022 Ruští a běloruští tenisté možná nebudou smět startovat ani v Římě
24. 04. 2022 WTA uvažuje o trestech pro Wimbledon za vyloučení Rusek a Bělorusek
26. 04. 2022 Pořadatelé Wimbledonu označili vyloučení Rusů za jediné možné řešení
02. 05. 2022 Se zákazem startu Rusů a Bělorusů ve Wimbledonu nesouhlasí ani Nadal
12. 05. 2022 Na French Open s nimi, ve Wimbledonu bez nich. Dva grandslamy se k účasti Rusů a Bělorusů postavily odlišně
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

79
Přidat komentář
Newcombe
tak ať si jdou pobrečet za svým putlerem. Angláni mají koule, ostatní jsou připo*raní z těch grázlů. Sláva Ukrajině, a těm hajzlům co je napadli přeju jen syfilis, kapavku, AIDS, genitální opar, trichomoniázu, chlamydie, HPV viry, virové kondylomaty, genitální bradavice, filcky a ještě navrch rýmu!
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
SwissMaestro
To nebude problém. Ukáčka jsou těmito dobrůtkami jen prolezlásmile
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, jako obvykle.
Reagovat
brixner
VVV už tolik nevejská, jako dřív, sice furt řve, ale kupodivu se na to chvíli dalo koukat. Ale stejně sem fandil Igě, takže OK.
Ale co to vyvádí ten Bejk?? Vždyť von u toho už řve fakt jako děvkasmile Jednou se rozhodla jedna sousedka, že si taky zahuláká, ale nedala mi vědět předem. No a já si tak pěkně v klídku jedu to svoje tréningový tempíčko a myslim na druhou sousedku, která mi po třech měsících napsala, že už se na mě nezlobí za ty dva monokly, který sem jí vomylem uštědřil a že mam zas přijít, páč večery beze mě sou prej nuda a najednou se tadle první sousedka pode mnou rozhodla, že bude jódlovat, jenže vydala zvuk jako vosa a z těch já mam fóbie a jak sem se lek, tak sem prostě instinktivně mách rukou a jelikož všecko dělam pořádně, tak sem rukou mách třikrát po sobě a vopět vomylem sem jí třikrát plesk po hubě. No, znovu sem se lek z toho, co sem udělal, ale představte si - vona ztichla a vod tý chvíle byla jako pěna a já pochopil, že vona pochopila, že ticho bejvá jako balzám na uši a že ho mam rád, páč kraválu si v práci užiju ažaž. Je fakt paráda, že to de zařídit máchnutim pazoury, sousedka má u mně malý plus a vona to qurva dobře ví! No jo, ale do Říma je daleko...smilesmile
Reagovat
misa
Tolik vzrušení kvůli bezvýznamným rusáčkům.
Reagovat
svetova.dvojka
Bohužel bezvýznamní nejsou ,Hitler také nebyl bezvýznamný, putinovské Rusko je nacistickým Německem dneška a zemře a bude umučeno ještě hodně nevinných lidí, než se tohohle putinovského vředu zbavíme.smile
Reagovat
misa
Dělá se divadlo kvůli pár tenistům/tenistkám. V jiných sportech nebyl s ukončením působení (Bělo)rusů na mezinárodním poli žádný problém, zato ATP a WTA vymýšlí věci (nebodování turnajů), které mají poškodit všechny hráče, což vypadá absurdně nebo hodně prokremelsky.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, všechno je prokremelské jakmile jen někdo chce spravedlnost. ATP/WTA mají rozum.
Reagovat
brixner
Kámoš měl jednou taky vřed, myslel si, že to je hlava, ale našli mu to na konečníku, kam von si moc dobře neviděl, protože voči vzádu nemá. No a nemoh se ani pořádně vysrat. Tydlencty vředy sou zlo, člověk si říká "Seru na to, de vo h0vno!"-teda do tý doby, než musí srát. Depá, dej pokoj s vředama, na to je fakt lepší se vysratsmilesmilesmile
Reagovat
svetova.dvojka
Bez Rusů nebo spíše bez Ruska by byl svět lepším a hlavně bezpečnějším místem.smile

Bělorusko neřeším, protože to je loutkový stát putinovského Ruska, Lukašenko si už bez dovolení Putina nedojde ani za záchod...

Nicméně ruští tenisté by měli být vyřazeni z kolotoče ATP, nechápu čeho se pořadatelé turnajů bojí, to co říká ATP nemusí vůbec rešit...
Jsem zvědav jako to bude až se tenisový okruh přesune do USA.
Tam už doufám budou mít Rusáci STOP smile
Reagovat
Stan_Borowitz
z řad uživatelů TP předvádějí přesně to, co se od příslušníků nebo čekatelů nové aristokracie očekává... Ostentativní utrpení a nehranou bolest z toho, že jsou vystavování nesnesitelným mukám způsobeným konfrontací s jinými než shora nadiktovanými názory. Nesnesou, že někdo může zpochybňovat diskriminaci sportovců podle národnosti. U článků, kde se o ní píše, se o ní podle nich nesmí diskutovat, jen souhlasit nebo mlčet. Někteří z nich dokonce vyhrožují zničujícími sankcemi - že TP připraví o svou jedinečnou a nepostradatelnou přítomnost. I když - pamatujme, jsou to jen nafoukaní a arogantní slaboši, takže ani tuhle věc nedokážou dotáhnout do konce. Občas prý nakouknou, a když se situace "normalizuje", sankce zruší...

Co ti k tomu tvému vzlykání a lkaní říct, Blixo? Snad jen toto:

https://youtu.be/L8v1CGwqTR4
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
peek
Co to meleš? Žiješ ve svobodné zemi a píšeš si tu zcela beztrestně svoj zcestné názory. Nikdo tě za ně nezavírá do vězení jako v Rusku za pravdu. smile
Reagovat
Ondra979
no jasne ze to tak je, ale to je tezky, kdyz uz ma nekdo tak pokroucene videni sveta, tak to nikdy nepochopi..resp par vyjimek se asi najde, ale vetsinou je to uz nevratne..
Reagovat
Grape
Naprostý souhlas. smilesmile
Reagovat
Krisboy
V Rusku by ani nemohl na internetsmile
Reagovat
Stippy
- a to je co říct, hrozně ho miluju, zklamali mne. Taky tzv.hokejový šampionát, bez Rusů je to paskvil. Fuj.
Reagovat
Mac
nejsem ani pro, ani proti, ale respektuju rozhodnuti organizatoru, ci statu. tezko se totiz oponuje argumentu, ze UA sportovcu se nikdo na nic neptal, hrat taky nemuzou, museli narukovat a nekteri uz i padli. a rusti, at maji nazor jaky chteji, reprezentujou zemi agresora a tim mu delaji reklamu...
Reagovat
JsemProsteBorec
Agresora?Od kdy je záchranná operace agresí?
Reagovat
Bee
A odkdy je normální "zachraňovat" vražděním, znásilňováním a ničením? Odkdy je obyčejná krádež záchranou?
Reagovat
Grape
Rozumní lidé odchází a místo nich přichází další ruští trollové...
Reagovat
peek
Změň si v tom svým nicku písmenka "ore" na "lbe" smile
Reagovat
George_Renel
Že Djokovič napsal na sklo kamery "vězení"?
Reagovat
Mac
asi jo, na pocest BB?
Reagovat
paddy
buď Boris anebo očekávání ohledně AO23 smile
Reagovat
bezik
Tenisportál jsem si svého času oblíbil, protože jsem skoro pořád, vzhledem k mé profesi, na počítači a na netu. Takové příjemné chvilkové odreagování od práce, navíc vzhledem k tomu že mám rád tenis, jsem a hlavně byl jsem aktivním rekreačním hráčem a fanouškem ženského tenisu, byla tu i příjemná diskuze lidí stejného zájmu. Ovšem časy se mění, mění se i Tenisportál. Majitelé tu v zásadě ponechávají naprostou volnost projevu a to o jakémkoliv tématu, což je poněkud zvláštní ale to je jejich věc. Výsledkem ovšem je to, že se Tenisportál stal rejdištěm úchylných bolševických magorů všeho druhu, placených kremlobotů, pomatených pábitelů nejrůznějšího ražení, prostě velká část diskuze nemá s tenisem nic společného, a to ani vzdáleně. Přiznám se, že mě navštěvování portálu přestalo těšit, místo relaxace se stal spíš často zdrojem nasrání a rozladění nad stále eskalující lidskou blbostí. Válka na Ukrajině asi byla poslední hřebíček do rakve, protože číst bláboly odporných slouhů soudruha Putina, ať už vědomých či nevědomých, to už mi opravdu nepřináší nic pozitivního. Takže kluci a holky, vy co jste normální, mějte se tu co nejlépe, ať jste odolnější než já, já už jsem přeci jen starej a poznamenanej ruskou okupací a normalizací, vy mladší, co jste to nezažili v tak virulentní podobě, takže jste možná v pohodě a užíváte si tenisu a povídání o něm. Účet neruším, třeba sem jednou za půl roku nahlédnu, jestli se něco nezměnilo. Hodně sil a radosti s tenisem.
Zdraví a loučí se
Blixa.
Reagovat
SwissMaestro
Sbohem. Chápu, že chceš svobodu projevu takovou aby byl slyšet a vidět jen tvůj názor. No, takto to nefunguje. Já jsem velice vděčen za svobodu projevu na tomto portále a chodím sem velice rád. Nikdo tady nesouhlasí s vražděním nevinných lidí. Naštěstí se tu však najdou jedinci co nepapají "zaručené" informace seznamu.cz a umí hledat i jinde a hlavně...hlavně používají mozek. Jediné co by se s tímto dalo udělat je zakázat jakékoliv komentáře mimo tenis. Jenže jak když politika do tenisu od ledna zasahuje více než je zdrávo.

Měj se :-)
Reagovat
D@nny
Nevím, jestli tady nikdo nesouhlasí s vražděním nevinných, ale jsou tady bohužel tací, kteří popírají, že k něčemu takovému na Ukrajině vůbec dochází.
Reagovat
paddy
smile je to tak

na TP to nyní vypadá zhruba takto:
70% politika, 20% tenis, 10% biatlon a 3 lidi snooker

vsadím Fulnekovu hlavu na to, že se tady vrátíš smile smile
Reagovat
Pe3k
10% biatlon? lol
Reagovat
Nenela
V zime jo smile
Reagovat
Mac
njn, to se neda nic delat, desitky let tu vladli komanci a v kazdem narode se najdou kolaboranti, kterym se zilo lepe nez zbytku. a jejim detem take, takze tu nostalgii dal propagujou. podle statistik je jich asi 1/3... clovek se tech debat nemusi ucastnit, ale aspon vi kdo je kdo...
Reagovat
annah
Vidím to úplně stejně, ale zatim mi to nedá a každý den sem párkrát nahlednu. Eskalujici lidská blbost je znát nejen v naší zemi. Mám pocit, že se lidstvo pomalu hroutí do všeobecného šílenství. A že šílenci začínají mít navrch, viz Rusko nebo nedávno Trump.
Měj se, jak nejlíp to jde....
Reagovat
Pe3k
Co přesně udělal Trump tak "šíleného"?
Reagovat
annah
Reakce na volební prohru byla nedůstojna, řečeno eufemismem. To bylo fakt strašné.
A jako blázen mi i předtím připadal, snad kdykoliv promluvil. Strašný zjev. Pro mě naprosto neduveryhodny a odpudivý.Jinak ale třeba ekonomické kroky jeho vlády nedokážu posoudit.
Reagovat
SwissMaestro
A co ostatního jsi na něm posoudila? Žádné jeho kroky jsi nezmínila, tohle je naprosto k smíchu výčet.
Reagovat
Patik
Chudák sa tu lúči s portálom lebo politika a vy ešte aj pod jeho príspevkom začnete riešiť politiku.. smilesmile
Reagovat
Mac
uz jenom to, ze o sobe rekl, ze je "stabilni genius", dost vypovida...
bohuzel s usa to nevypada dobre, pul naroda je "wok, cancel culture" a druha sebranka hlupaku co jde za tim geniem...smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Já teda nevím, ale uveď jediný důvod, proč by si o tobě po přečtení tohoto blábolu neměl někdo myslet, že jsi sám namyšlený a arogantní hlupák?
Reagovat
Mac
ale vzdyt jsem, a navic na to velice hrdy!smile
vedle vsech tech chytrych, skromnych, zodpovednych, respectfull a sustainable jsem vzacna vyjimka a i takovych je treba!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to, že prokremelský šmejdi drží s Trumpetou není nic nového, a tak nějak to doplňuje mozaiku...
Reagovat
Pe3k
A reakce Hillary na prohru byla jako důstojná? lol
Zjev má komický a určitě může být i odpudivý, ovšem jako prezident byl o 1000% lepší než Biden.
Jako první americký prezident novodobé historie nezačal žádnou válku, ekonomika USA byla silná, Putin si nedovolil ani uprdnout. Navíc se Trumpeta zasadil o to, aby vakcíny proti kovidu byly tak brzy a to je jen zlomek jeho zásluh. Jsou tady lidi co jsou ovlivněni tou Ruskou propagandou, ovšem ty na druhou stranu si zfanatizovaná main stramem a to je ten stejný problém akorát z druhé strany. Navíc o tom zjevně nic nevíš...
Reagovat
makro99
Kašli na to, to je pár stejných nicků tady pořád dokola.. ke covidu, k očkování, k Ukrajině...
Reagovat
Ondra979
nedustojna je slabe slovo, vzdyt trump vyburcoval ty blazny k utoku na kapitol a byli tam mrtvi, tedy pokus o puc a nelegalni zvraceni vysledku voleb, za me toto by melo byt naprosto bez debat trestne a mel by putovat pred soud..vzdyt jsme to videli v primem prenosu a bylo to desive..pak se od toho trumpeta trochu distancoval protoze si uvedomil, resp jeho pravnici, co to je za prusvih..jako jestli mu to projde, tak to bude divne, ale mozne to je
Reagovat
Pe3k
lol ty si troll
Reagovat
Ondra979
tak pokud fandis trumpetovi a zijes v jeho paralelni a vyfabulovane realite, tak to vidis jinak..ale zklamu te, opravdu to tak bylo..treba na to nekdy prijdes, treba ne..
Reagovat
Pe3k
Ne mě nezklameš, od člověka co ani neumí začít větu velkým písmenem nic smysluplného nečekám...A už jdi spát ty hloupé děcko smile
Reagovat
Ondra979
a potom kdo je tady troll ze, misto argumentu vytahnes takovy nesmysl..tak dobrou a nech si zdat o trumpetove usa..lol
Reagovat
SwissMaestro
lol, Trump prý někoho vyburcoval...no opět ta média....sestříhala jeho projev aby to tak vypadalo. To už ale každý (skoro) ví :-)
Reagovat
Ondra979
z toho se nevylzes, kdo sledoval trochu jeho twitter tak tam to delal taky, coz je samozrejme hnus nejvetsi nehlede na to, jestli za to bude nakonec potrestan..ale jak rikam, bylo by divne, kdyby nebyl, ale stat se muze cokoliv
Reagovat
Grape
Škoda, že odsud odchází ti normálnější. Ale rozumím ti, také jsem ze zdejší diskuze čím dál víc znechucen. Ať se daří. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ondra979
nj jsou tu a vime o nich a je to dobre, tedy myslim putlertrolls, pripadne vymazove, co mu slouzi z blbosti, nebo za par kopejek..ale tak to holt na svete chodi, lidska hloupost nema zadne meze. smeju se, jak mnozi fanglickari a flastenci ted nadavaji na vladu kvuli inflaci a zdrazovani at uz energii, nebo potravin, a pritom vubec nechapou, ze pricina je uplne jinde, tedy doznivajici covid, buresovo a silene pumpovani nekrytych penez a ted putlerova silena a brutalni a uplne nesmyslna valka..tam se maji obracet, ale jim to nikdy nedojde, nemaji na to...toz mej se a nekdy se zase stav, treba v lepsich casech..
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Nenela
Celkove s tebou souhlasim, politika na TP mi vadi uz delsi dobu. Budes nam tu chybetsmile, jeden normalni clovek. I kdyz jsi me otravoval furt s tou tvoji Pavlinkou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já to chápu, měj se fajnsmile Kdybys přeskočil někam na hudební fórum nebo fotofórum, tak dej vědětsmile
Přeci jen ti ještě hodím jeden dotaz do PM.
Reagovat
Fandina
bezik se podepíše Blixa s velkým B. A kde je blixa?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už je v p_tahu
Reagovat
Fandina
Jsi naiva a vždycky jsi byl.
Reagovat
SwissMaestro
To jsem zvědav kdy si zahrají. Ač se nám to média snaží servírovat tak, že Rusové jsou úplní d*bilové a nedosahují svých cílů, pravdou je opak. Ukrajina nemá šanci. To pak nebudou smět hrát už nikdy? Strašná komedie, snad ATP/WTA nebude hráčům přidělovat body za W. Taková pipinka Svitolina bude prskat jak tchoř...
Reagovat
tommr
ATP se už údajně rozhodlo, že za Wimbledon a další turnaje ve VB nebudou letos žádný body do žebříčku. WTA prý bude následovat. Otázka je jen jestli tenistům zůstanou body z lonska nebo jestli se jim odečtou ...
Reagovat
SwissMaestro
ZA mě správné rozhodnutí. Jen teda ten Djokovič to pěkně schytal. Na AO ho nepustili a ve W kde má největší šanci bude tay bez bodů - i tak je pořád světovou jedničkou, neuvěřitelné. Na druhou stranu mu možná pomohla "fixace" bodů během covidu.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Správné rozhodnutí. A body by odečteny být asi měly.
Reagovat
SwissMaestro
A ještě bych zažaloval Wimbledon. Ono by to šlo vyhrát......
Reagovat
Nola
dovod? smile nechodim sem uz velmi, ale ty musis mat bud nejaky komplex... alebo si nacisto vymeteny, ak nemozes obhajovat body, tak ak sa ti maju odcitat este? to, keby sa tykalo Rafana, tak tu ronis slonie slzy, ty spravodlivy smile
Reagovat
xnovy
Tak dokud budou rusové okupovat část ukrajiny a útočit na ni, pak ať nehrají. Za mě Winmbledonu smile
Reagovat
soloo
proc okupace? co ak to je oslobodeni?
Reagovat
Krisboy
Tobě bych přál, aby ti špinaví, smradlavý, ožralý a nemocní "osvoboditelé" a zloději znásilnili matku/manželku/dceru. Samozřejmě před tebou, abys z toho taky něco měl.
Reagovat
Patapuff
On je možno taký blbý, že by z toho bol aj vzrušený.
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč tedy hráli US sportovci bez omezení během 20 let okupace Afghanistánu?
Reagovat
Patapuff
A proč hráli sovětští sportovci bez omezení během 10 let okupace Afghanistánu?
Reagovat
Patapuff
A proč hráli sovětští sportovci bez omezení v letech 1945-89, kdy jejich země okupovala většinu svých sousedů?
Reagovat
soloo
a proc hraľi Americky sportovci ked od roku 1945 do dnes okupuji Nemecko?
Reagovat
Krisboy
Gratuluji. Vyhráváš první cenu v kategorii Největší dmnt a demagog Tenisportálu. To není špatné v konkurenci Fulneka, Frantze a všech těch djofedalovských honiptáků.

smilesmile
Reagovat
Patapuff
Nenazýval bych je demagogy, neboť dle politického slovníku "Demagog je silnou personou, která má dominantní rétorické schopnosti, skrze něž dokáže přesvědčit druhé lidi." Tohle se výše jmenovaných netýká. Oni mají pouze plnou hlavu sr*ček a ty sr*čky z nich lezou ven.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist