Rune Holger

Rune Holger

21
muž
Dánsko
Datum nar.:
29. 4. 2003
Výška:
185 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 16. / 4.
čtyřhra: 342. / 174.

Olympijský turnaj bude bez světové jedničky. Sinner přijde o premiéru kvůli angíně

Olympijský turnaj ve dvouhře mužů bude poprvé od Sydney 2000 bez světové jedničky. Současný lídr Jannik Sinner se letos v Paříži nepředstaví kvůli angíně, dvaadvacetiletý Ital měl na hrách pod pěti kruhy startovat poprvé. Kvůli zranění se odhlásil i Dán Holger Rune.

Zverev zvládá návrat na antuku a v Hamburku pokračuje za obhajobou titulu, Rune ve čtvrtfinále vzdal

ATP HAMBURK - Alexander Zverev (27) na antukové pětistovce v rodném Hamburku porazil i třetího soupeře, přestože do soutěže vstupoval s bolestmi kolena. Číňana Zhizhen Zhanga (27) přehrál 6:4, 6:3 a ve své jediné generálce před obhajobou zlaté medaile na olympijském turnaji v Paříži postoupil do semifinále. V něm na nejvýše nasazeného německého obhájce titulu čeká Španěl Pedro Martínez (27).

Rune v Hamburku postoupil do čtvrtfinále. Zverev musel otáčet zápas s Gastonem

ATP HAMBURK - Holger Rune (21) si při druhém startu v Hamburku připsal druhé vítězství. Dánský mladík přehrál Argentince Marca Trungellitiho (34) 6:4, 6:3 a dále se snaží ukončit 15měsíční čekání na titul. Alexander Zverev (27) pokračuje v cestě za zopakováním loňského triumfu. Ve druhém kole přežil bitvu s nepředvídatelným Francouzem Hugem Gastonem (23) a po výhře 4:6, 6:2, 7:5 postoupil mezi osmičku nejlepších.

Fritz jako první našel recept na Zverevův servis a utekl z 0:2 na sety. Djokovič je v 60. grandslamovém čtvrtfinále

WIMBLEDON - Taylor Fritz (26) takřka na poslední chvíli a jako první na letošním Wimbledonu našel recept na servis Alexandera Zvereva (27) a také díky tomu dokázal teprve potřetí v kariéře otočit nepříznivý vývoj 0:2 na sety. Americký tenista po pětisetové bitvě postoupil počtvrté v kariéře do čtvrtfinále grandslamu, v němž bude o své největší semifinále bojovat proti Italu Lorenzu Musettimu (22). Poslední místo mezi osmičkou nejlepších obsadil sedminásobný šampion Novak Djokovič (37), který postoupil do rekordního 60. grandslamového čtvrtfinále.

Krejčíková si zahraje s loučící se Collinsovou o čtvrtfinále Wimbledonu, Djokoviče čeká šlágr s Runem

V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se zkompletuje čtvrtfinálové obsazení. Poslední česká naděje Barbora Krejčíková bude o své první čtvrtfinále v All England Clubu bojovat s Danielle Collinsovou, která hraje poslední sezonu v kariéře. Sedminásobný šampion Novak Djokovič nastoupí ke šlágru s Holgerem Runem. Alexandera Zvereva vyzve Taylor Fritz a v akci budou také bývalá vítězka Jelena Rybakinová či další grandslamová šampionka Jelena Ostapenková.

Zverev pokračuje bez ztráty podání, nezastavil ho ani ošklivý pád. V osmifinále je i Djokovič

WIMBLEDON - Alexander Zverev (27) ve Wimbledonu neztratil set a podání ani se třetím soupeřem a vyrovnal své maximum na trávě v All England Clubu. Poslední domácí naději ve dvouhře mužů Camerona Norrieho (28) porazil 6:4, 6:4, 7:6 (17:15), i když v páté hře druhého setu po dobíhání míčku k sítí podklouzl a bolestivě si poranil levé koleno. Do osmifinále postoupil také sedminásobný šampion Srb Novak Djokovič (37), byť s Australanem Alexeiem Popyrinem (24) prohrával 0:1 na sety.

Djokovič bude po nočním maratonu pokračovat v obhajobě, Zvereva čeká večerní šlágr s Runem

V rámci devátého hracího dne letošního ročníku French Open se zkompletuje čtvrtfinálové obsazení ženské i mužské dvouhry. Obhájce titulu Novak Djokovič absolvoval v předchozím kole maratonskou a noční bitvu a v útoku na čtvrtý triumf na pařížské antuce bude pokračovat proti Franciscovi Cerúndolovi. Šlágr obstarají Alexander Zverev s Holgerem Runem a v akci budou také Casper Ruud, Aryna Sabalenková či Jelena Rybakinová.

Zverev měl namále už se třetím soupeřem, s Griekspoorem v závěru likvidoval rozdíl dvou brejků

FRENCH OPEN - Světová čtyřka Alexander Zverev (27) byl již ve třetím kole French Open velmi blízko vyřazení. Jeden z největších favoritů, který do Paříže dorazil po triumfu na Masters v Římě, prohrával s Tallonem Griekspoorem v rozhodující setu už 1:4, manko dvou brejků ale smazal a Nizozemce po více než čtyřech hodinách udolal 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6. V osmifinále německého tenistu čeká souboj s Holgerem Runem (21).

Djokovič odstartoval vítězně i 20. French Open. Postupuje také dvojnásobný finalista Ruud

FRENCH OPEN - Obhájce titulu Novak Djokovič (37) vykročil za ziskem 25. grandslamu vydřenou třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Pierrem-Huguesem Herbertem (33), kterého po dvou a půl hodinách boje přehrál 6:4, 7:6, 6:4 a ovládl i druhý vzájemný souboj v Paříži. Casper Ruud (25) zahájil cestu za třetím finále na French Open v řadě vítězstvím 6:3, 6:4, 6:3 nad brazilským kvalifikantem Felipem Meligenim (26).

Tsitsipas má na dosah už páté čtvrtfinále v Římě, Medveděv se ve třetím kole nadřel

ATP ŘÍM - Stefanos Tsitsipas (25) může už čtvrtým rokem po sobě a celkově popáté postoupit do čtvrtfinále na Masters v Římě. Finalista předloňského ročníku si ve třetím kole poradil 6:2, 7:6 s Cameronem Norriem (28) a bude usilovat o uhájení osmifinálové neporazitelnosti v tomto dějišti. Až po téměř tříhodinové bitvě se mezi nejlepší šestnáctku dostal obhájce titulu Daniil Medveděv (28), kterého trápil srbský kvalifikant Hamad Medjedovič (20).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist