My se naočkovali, tak proč ty ne. Sbal si a odleť, převládají názory tenistů na kauzu Djokoviče

14. 1. 2022, 20:00
Aktuality 199
Děním před Australian Open hýbe kauza Novaka Djokoviče. Poprvé v historii grandslamu může dojít k situaci, že tenista z turnaje odstoupí kvůli deportaci. První hráč světa totiž v Austrálii přišel už podruhé o vízum a pokud nedělní soud nerozhodne jinak, bude muset zemi opustit. A jak situaci vidí současní či bývalí tenisoví kolegové?
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Spíše převládají názory typu 'já i většina ostatních tenistů se kvůli startu na turnaji nechala naočkovat. Podmínky jsme splnili. Tak proč by je nemohl splnit i Djokovič'.

"Djokovič hrál podle svých vlastních pravidel, což je troufalé. Riskoval účast na Australian Open. 98 procent hráčů se nechalo očkovat a všichni udělali to, co museli, aby mohli v Austrálii hrát. Velmi malé procento se rozhodlo jít vlastní cestou a díky tomu teď vypadají jako hlupáci," řekl Řek Stefanos Tsitsipas, jenž vakcínu zprvu odmítal. Podřídil se až požadavkům organizátorů.

"Respektuju, že Novak bojuje za to, čemu věří. Dokážu být i empatický k tomu, co teď prožívá. Ale je to od něj sobecké, že přijede jako jediný neočkovaný hráč. Pro nás hráče je to těžké přijmout," uvedl Portugalec Joao Sousa.

"Zdraví lidí je na prvním místě a jsou pravidla, která byla nastavena už před několika měsíci. Každý se měl naočkovat, ale Djokovič to neudělal. Z mého pohledu by tady být neměl," uvedl Maďar Márton Fucsovics. "Navíc to vypadá, že se po pozitivním testu stýkal s více lidmi, než já za celou dobu pandemie," dodal.

"Kauza kolem Djokoviče tady všechny unavuje. Tenis je na vedlejší koleji, což je špatně. Mnoho hráčů říká, že by tu být neměl. Já sama nevím, co si o tom myslet. Každopádně pověst mu to poškodí," prohlásila Němka Angelique Kerberová.

"Pokud bude Djokovič na Australian Open hrát, tak všichni očkovaní hráči by měli turnaj bojkotovat. Ať hraje Srb sám proti kolegům antivaxerům," nešetřil kritikou 88letý Ital Nicola Pietrangeli, dvojnásobný grandslamový šampion a tenisový trenér.

"Obyvatelé Melbourne směli měsíce vyjít ven akorát na nákup a pak si přiletí nějaký Djokovič s výjimkou, která z různých důvodů vypadá dost podivně. Když někam jedeš a víš, že tam platí nějaká pravidla, tak je, sakra, dodržuj," napsala Barbora Strýcová. "Jako neočkovaný neměl do Austrálie vůbec vyrazit. Ať si doma počká, až se situace zlepší. Možná si časem svůj postoj rozmyslí, protože už ho nepustí na žádný turnaj."

"Někdo odmítá očkování. Ale ono pomáhá proti viru, který zasáhl celý svět. Takže bychom ho v zájmu všech a pro vyšší dobro měli snést. Tím spíš, když jde o Australany, kteří museli strpět nejtvrdší lockdown. Novak by udělal nejlépe, kdyby uznal, že natropil příliš mnoho chyb. Kdyby se sám sbalil a odletěl domů. Jenže to on neudělá, protože touží po svém 21. grandslamu," řekla Martina Navrátilová.

"Veřejnost vidí lotra v Novakovi. On občas spáchá dvojchybu, ale pro přílet do země měl všechna správná potvrzení," myslí si jeho bývalý trenér Němec Boris Becker. A radí mu: "Chceš zažívat podobné drama na každém dalším grandslamu? Chlapče, uvědom si, že pro tebe bude jednodušší, když se necháš očkovat."

Djokovičovi zastánci jsou v menšině
"Když jsme při rozsáhlých požárech potřebovali pomoc, on se nadšeně hlásil. A teď se k němu chováme jako k darebákovi," řekl svůj názor Australan Nick Kyrgios.

"Vzpomeňte si, co udělal Novak pro Austrálii v době, kdy Austrálie bojovala s lesními požáry. Věnoval peníze, hrál exhibiční turnaj, snažil se pomoct. Uvědomte si, že on nemá nic proti Austrálii, nebo Australanům. Samozřejmě, je to těžké rozhodnutí, ale podle mě s ním nebylo zacházeno správným způsobem," zamyslel se Gruzínec Nikoloz Basilašvili.

"Nevím, jak to vypadá v jeho blízkosti, ale každý o něm mluví. Znáte to, do očí se každý usmívá, ale za zády... Je mi to líto. Slyšel jsem ošklivé věci. Je to nešťastná situace, řekl Američan John Isner.

"Jestli bude Djokovič deportován poté, co mu soudce udělil vízum a byla mu udělena lékařská výjimka, je to jasně politická věc. V tu chvíli si myslím, že by Austrálie neměla hostit grandslamový turnaj," napsal na sociální sítě Američan Tennys Sandgren, který se rovněž nenaočkoval, ale nezažádal o zdravotní výjimku a na Australian open po devíti letech chybí.

"S Djokovičem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Z Big 3 je mezi ostatními hráči nejoblíbenější, protože pro ostatní vždycky hodně udělal. Když někdo potřebuje pomoct, Novak vždy stojí v první řadě," nechal se slyšet Slovák Dominik Hrbatý.

Kauza tenistů, zdravotních výjimek a víz pro vstup do Austrálie
04. 01. 2022 11:48 Kontroverzní rozhodnutí? Djokovič dostal výjimku z očkování a může hrát na Australian Open!
05. 01. 2022 09:58 Australany pobouřila výjimka pro Djokoviče. Země zaznamenává rekordní přírůstky pozitivních testů
05. 01. 2022 11:18 Zdravotní výjimka? Předlož důkazy, jinak opusť Austrálii, vyzval australský premiér Djokoviče
05. 01. 2022 17:40 Djokovič uvízl v Melbourne na letišti kvůli špatnému vízu, hlídá ho policie
05. 01. 2022 22:43 Djokovič musí opustit Austrálii, nařídily mu to úřady
06. 01. 2022 09:17 Djokovič odmítl opustit Austrálii. Zůstává v karanténním hotelu a čeká na pondělní soud
06. 01. 2022 10:48 Nadal: Novak znal podmínky dlouho dopředu, mohl se přizpůsobit (naočkovat)
06. 01. 2022 15:15 Djokovičovi rodiče: Se synem zacházejí jako s kriminálníkem. Je ve špinavém hotelu s imigranty
07. 01. 2022 12:58 Voráčové v Austrálii zrušili víza a zavřeli ji do hotelu jako Djokoviče. Češka poletí domů
07. 01. 2022 18:58 Voráčová: Očkování jsem po minulé sezoně nestihla, chytila jsem covid
08. 01. 2022 10:15 Djokovič v prosinci prodělal Covid-19. Proto dostal výjimku, uvádí Srbovi právníci
08. 01. 2022 15:13 Voráčová názor nezměnila. Dnes z Austrálie odletěla směr Dubaj
10. 01. 2022 07:40 Postup úřadů byl špatný, rozhodl soud. Djokovič má obnovená víza, ale hrozba vyhoštění stále trvá
10. 01. 2022 13:53 'Cirkus' v Melbourne: Střet policie s příznivci Djokoviče, místo jednání porno
10. 01. 2022 14:36 Obavy šéfa srbského parlamentu: Australské úřady se zjevně rozhodly Djokoviče deportovat
10. 01. 2022 15:04 Nadal: Spravedlnost promluvila. Ať už s Djokovičem souhlasím, nebo ne, měl by v Melbourne hrát
10. 01. 2022 15:41 Djokovič se konečně dostal na kurt. V Melbourne chce zůstat a bojovat na Australian Open
11. 01. 2022 09:44 Djokovič si v Melbourne znovu zatrénoval. Úřady řeší nesrovnalosti v příjezdovém formuláři
12. 01. 2022 03:55 Djokovičovi právníci doplnili dokumentaci, rozhodnutí bude trvat déle
12. 01. 2022 08:47 WTA: Hráči by měli být naočkováni. Ale Voráčová neudělala nic špatně, je to nešťastné
12. 01. 2022 09:51 Djokovič: S pozitivním testem jsem poskytl rozhovor, ale na veřejných akcích jsem nebyl
12. 01. 2022 14:46 'Djokovič je prolhaný záludný k*etén'. V Austrálii unikl rozhovor moderátorů mimo vysílání
12. 01. 2022 17:44 Spiegel: Djokovičův test na koronavirus mohl být zmanipulovaný
13. 01. 2022 04:20 Djokovičovi hrozí v Srbsku kvůli porušení izolace pokuta, nebo i vězení
14. 01. 2022 08:18 Djokovič má podruhé zrušené vízum a musí opustit Austrálii. V zájmu veřejného zdraví a dobrých mravů, oznámil ministr
14. 01. 2022 12:24 Nedělejte další kroky před rozhodnutím soudu. Odvolání projednejte do neděle, žádají právníci Djokoviče
14. 01. 2022 14:58 Djokovič má v sobotu nastoupit do detenčního hotelu. V Austrálii může zůstat do nedělního soudu
14. 01. 2022 20:00 My se naočkovali, tak proč ty ne. Sbal si a odleť, převládají názory tenistů na kauzu Djokoviče
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

199
Přidat komentář
paddy
výsledek: ano 59% ne 41% smile

překvapivě vysoká účast smile smile
110 hlasů (65-45)

https://poll-maker.com/poll4114276x6D8548F1-129
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to jsem byl docela pesimistasmile původně jsem chtěl dát 65%, ale zvedl jsem to na 70%. Takže aspoň z pohledu TP to s Jokerovou reputací moc nepohnesmile
Reagovat
paddy
možná si platí klikací farmu smile smile
Reagovat
sojka1
tak ale vazne asi neni pri te evidentni horlivosti a uctivani ferovosti tady zas takovy problem zahlasovat ze vseho, co mam po ruce... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak teď zhasneme a ten, komu Joker zaplatil, ať pěkně vrátí hlasysmile
Reagovat
sojka1
"Je jasné, že Novak Djokovič je jedním z nejlepších tenistů historie. Nicméně žádný hráč v historii nebyl důležitější než turnaj," prohlásil v sobotu v Melbourne Parku Rafael Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
A to hovori Rafa, najvacsi vladca daného Gs ako takého.

No nie je zlatý?..:)
Reagovat
Nola
uz si si cvrkol?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Mozes mi závidiet, kedze si posledné dni úplne p.osratá.
Reagovat
Nola
no Federer, no tennis smile
Reagovat
smazaný uživatel
No brain, no gain. Drz sa.
Reagovat
Mony
Že by chodil na náš TP? smile
Reagovat
turista
To je pravda. Ale v kontextu věci Rafa Nadal přilil jen další olej do ohně, protože jeho komentář vyznívá farizejsky. Lepší by bylo kdyby neřekl nic. Mainstreamu se takové prohlášení líbí. Vyjádření Isnera a Kyrgiose jsou rozhodně odvážnější bez snahy zalíbit se mainstreamu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak když porovnáš chování těch tří na kurtu, je to jasnésmile
Reagovat
sojka1
ja v tom vubec nelezim, ale co proboha tak odvazneho rekl John? Tady ctu, ze slysel za zady Djokovice nepekne veci, a ze je mu to lito, a ze je to cele nestastna situace...... s tim se klidne muzu ztotoznit, situace je to samozrejme vic nez nestastna....
Reagovat
turista
John Isner před několika dny otevřeně zkritizoval jak s Djokovičem australské úřady zacházejí. Vždycky byl a je sympaťák. Na kurtech je klidný. Nadal aspoň před 2 lety bez okolků řekl, že nechce aby měl Djokovič víc GS než on a přiznal, že chce 25 ks.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios sa len snažil byť zaujímavý a opäť ide akože proti prúdu. Navyše zacítil príležitosť byť s Novakom opäť kamarát, tak ho podržal vtedy, kedy to akože nemohol čakať.

Som si istý, že ak by bol v podobnej situácii Kecmanovič, tak Kyrgios po ňom ani neštekne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S Gyrosem bych řekl, že se zrovna v tomhle pleteš. Myslím, že ti to tu už někdo přede mnou vyvracel.
Joker rozhodně není ten typ, kterému by Gyros lezl někam. On ho myslím tenhle druh alpinismu vůbec netáhne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak on Rafa asi nebude žádný velký myslitel... Navíc je každému jasné, že tam Jokera nechce. Rogerovo mlčení je mi milejší, jakkoli samozřejmě právo na na to se k tomu vyjádřit Býkovi nikdo nebere.
Reagovat
paddy
Roger mlčí, protože se ho nikdo nemohl zeptat, když je doma
kdyby někde hrál, tak by se ho na tiskovce samozřejmě zeptali
Reagovat
paddy
(viz dole)

již jsme na 100 hlasech!!! smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M&t=33s
Reagovat
Fransoas
Souhlasím s vyjádřením redakce.Rozdíl mezi Djokerem a Voráčovou je v tom,že i přes dodatečné zrušení víza-což je trochu zvláštní udělala závěr,že nemá význam se tím dále zabývat a odletěla z Austrálie.Kdyby toto rozhodnutí učinil Novak stoupla by jeho prestiš.Ovšem pro něj je cílem získat 21.GS za každou cenu.Informace ze dvou zdravotních nezávislých zdrojů nemusí být věrohodná na 100%.Je to pouze zpráva,která je prezentovaná do médií.Skutečnost je ale nezjistitelná.Pak je tu další záležitost,která se týká Španělska a Srbska,proč by ho tam chtěli vyšetřovat pro porušení zdravotních pravidel.Může se stát,že si to tímto trochu zkomplikoval.Možná si myslí,že je z něj celebrita,ale pozor - je jenom sportovec.Závěr jak to s ním dopadne určitě zjistíme v neděli.
Reagovat
Hook2424
Sportovec má být čestný nejen na hřišti, ale i mimo hřiště!
Reagovat
Mantra
Proto Balkánec nebude nikdy goat, i kdyby měl 358gs smile
Reagovat
vladka
nemá právo na nějaké výjimky , když byla pravidla účasti předem oznámena. Lži , výmluvy atd. , to je přes čáru.
Reagovat
SwissMaestro
Zjisti si nejdříve informace, dostal regulérní zdravotní výjimku. I Hawke to přiznal. Tečka, můžeš si třeba vytrhat vlasy, ale Djokovič neudělal nic špatně.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
niektori sa cuduju ako to nacistom cez vojnu mohlo prejst, tentoraz je to ten isty princip, len sa zmenila segregacna a segregujuca skupina, prva zo zidov na neockovanych, druha z fasistov na ockovanych, nie som tymto vyvojom prekvapeny
Reagovat
smazaný uživatel
este je tu tretia kasta "politici" nahanaju na ockovanie, sami sa vsak ockovat odmietaju!, slovensky minister Igor M. ma len jednu davku, v juli mu podali sputnik, dalej to nema zmysel rozoberat
Reagovat
George_Renel
Jasně, Bůh chyby nadělá.smile
Reagovat
George_Renel
Jasně, Bůh chyby nedělá.smile
Reagovat
lars
Kde Hawke priznal regulerni zdravotni vyjimku ?
Reagovat
turista
Řekl soudce zvaný lynč.
Reagovat
Frick
Nikdo, nikdo nemá právo nikoho nutit do vakcinace s nestabilní účinností proti vysoce nestabilnímu viru.

Pokud je třeba udržet přísnou Covid bublinu, tak nechť je udělán systém testů a karantén.

Zbytek je nechutné politikum neobolševického póvlu.
Reagovat
Skeec
Nikdo nikoho nenutí, nemusí tam být. Je na každém státu jaká si určí pravidla. Nech se zvolit v Austrálii a změn to.smile
Reagovat
mendrit
,,Nikdo nikoho nenutí" Ale že bez ní nelze cestovat a pracovat, to je jen taková banalitka.
Reagovat
Teo
Neuvěřitelný, kolik lidí si zvyklo na změnu pravidel pro nic smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
strach je mocný nástroj mocných.
Reagovat
Jaaa1978
Reagovat
Patik
Prd som rozumel... smilesmile
Reagovat
paddy
pojďme hlasovat smile
vzorek lidí sice bude malý, ale domácí smile

stačí vybrat ano/ne a zakliknout "vote"
zítra večer výsledek
https://poll-maker.com/poll4114276x6D8548F1-129
Reagovat
brixner
Jeb sem to tam!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak přesně kvůli tomuhle nemám rád ankety - protože nadpoloviční většinu hlasů už tvoří to, jak je otázka položena.
Takže, jistě, odpověděl bych ano, ale dozvíme se z toho něco víc? Ne, dozvíme se z toho jen to, co se chce dozvědět zadavatel. O nějaké ostatní aspekty nejde.
Jako, některé tvoje ankety mám rád, když jsou na pobavení nebo míří třeba na výkonnost tenistů, ale tohle prostě zjednodušuje problém.
Jokera jsem nikdy moc nemusel, zastal jsem se ho kvůli rovnému právu startovat na GS s tím, že pokud podváděl, automaticky moji podporu ztratí. Stalo se, ale není v téhle cause sám, kdo má máslo na hlavě.
Reagovat
paddy
polož svou otázku a budeme také hlasovat

už máme 18 hlasů!
za chvíli se zavaří server smile
Reagovat
paddy
a teď symbolických 21! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, já si tipnu: 70% že se znemožnil.
Reagovat
brixner
Ty, Tome...Švihni to tam a moc nad tím nepřemýšlej, mě tohle příjde skoro až absurdně jednoduchésmile

Prostě dej to pocitověsmile
Reagovat
Nola
preco by si mal poskodit ? :D jemu uz viac nema kto ublizit....

od momentu, kedy zacal dohanat dve kozy, mu hadzali polena pod nohy, je takym zlosynom, nechcenym superom, vraj nerespektovanym, nenavidenym, nema fanusikov, je iba pristahovalcom, fandit mu je obtiazne, ale o to veselejsie, ked porazil tie dve preferovane mediami kozy v ich vlastnom obyvaku, ak by tieto dve kozicky presli medialnou masazou ako tento vyvrhel, nikdy by viac nic nevyhrali....
Reagovat
farr
smile
Reagovat
Nola
dostanem masaz, ale fandit niekomu, kto si vytvara image dokonaleho tenistu, vdaka mediam a etablischmentu a mimo kamier je presny opak je pre mna obtiazne, akykolvek nadherny tenis by hral , pamatam ako to tu pisal jeden pan, ktory bol totalne sklamany obrazom pana dokonaleho, aj ked bol jeho fanda, sice uz na toto forum nechodi, ale pamat mi sluzi dokonale....
Reagovat
Skeec
O tom by se dalo pochybovat po tom co tu píšeš za lejna.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Jaaa1978
Austrálska odborníčka na verejné právo, docentka Janina Boughey, tvrdí, že rozhodnutie ministra pre imigráciu Alexa Hawkea veľmi pravdepodobne obstojí proti akémukoľvek odvolaniu vzhľadom na široké právomoci, ktoré minister má.

Vo videu zverejnenom online Univerzitou v Novom Južnom Walese Boughey vysvetľuje, že Djokovič má teraz menej možností odvolania:

V časti, ktorá dáva ministrovi osobné uváženie, je menej možností odvolania, takže pán Djokovic sa nemohol odvolať na Správny odvolací tribunál.

Jediné, čo mohol urobiť, je požiadať o súdne preskúmanie na súdoch. A to, čo súdy vykonávajú súdnou kontrolou, je určené, či právomoc bola vykonaná zákonne.

Všetko by teda záležalo na tom, ako minister vykonáva svoju právomoc a či to robí spôsobom, ktorý je zákonný.

Priestor, ktorý má minister, je veľmi široký, takže reálne, pokiaľ sa minister nedopustí procedurálnej chyby, nedodrží podmienky zákona, alebo ak rozhodnutie naozaj nemá opodstatnenie.
Potom pán Djokovič pravdepodobne neuspeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by som to hral na to neopodstatnené rozhodnutie Hawkeho, ak by som bol právnik z tímu podvodníka. Ale snáď sa sudca nenechá oblbnuť.
Reagovat
Patik
Niektoré názory tých tenistov sú ozaj jak z pomocnej školy..pravidlá treba rešpektovať takže keď povedia v austrálii že po prílete sa všetci hodíte o zem tak oni sa tam naozaj začnú o tú zem hádzať..a keď to nehodláš rešpektovať nikam necestuj..teraz nech si niekto vezme že povinné očkovanie zavedú na každom turnaji a ty pokiaľ nemáš zdravotnú výnimku si skončil..teraz je to zo štátu do štátu potom to bude z okresu do okresu z mesta do mesta z obývačky do kuchyne a nakoniec sa bez vakcíny nebudeš môcť ani vysrať..nejde ale o vakcínu..ide o ten princíp..ešte na začiatku pandémie sme sa všetci smiali rôznym scenárom keď nám dali prvý týždňový lockdown a všetci boli z toho mimo a dúfali sme že aaa však toto je snáď prvý aj poslednýkrát že horšie to už snáď nebude to by bolo zasahovanie do našich práv ..a teraz tie scenáre z ktorých sme si robili prdel sa dejú a už to neni zasahovanie do práv..laťka je zase vyššie a už keď si nato otvoríš ústa už si dezolát a ľudia sú hneď agresívni keď nedodržuješ pravidlá..pritom dva roky dozadu im vadil týždňový lockdowník a cítili sa obmedzený..a čo príde ďalší ultramega variant hneď treba takú a takú dávku a ľudia budú už úplne zmagorení a budú všade len šúchať nohami aby im bolo dovolené vysypať smeti..
Reagovat
RFanousek
smilesmile
Reagovat
paddy
zítra asi bude preview, tak lehce naťukneme i tenis, ale nesmíme moc spamovat smile smile
Reagovat
Fandina
Je nějaká fantasy?
Reagovat
paddy
ví vůbec někdo, o čem bude soud?
odborníků na právo je tu, koukám, milión

pokud původní věc, tak by měl rozhodnout stejně

ale pokud ministr rozhodl pouze na základě své pravomoci a věc tedy nesouvisí s prvním soudem, pak soud nic nezmůže
proto se tolik čekalo, jelikož se řešili právní věci
Reagovat
Pavol
Oddýchni si.
Reagovat
Ereinion
odborník na australský právo tady není asi nikdo, ale jestli to chápu správně, tak ta laťka je tentokrát pro Djokovičovy právníky o dost vyšší než minule - ministr v Austrálii prostě má právo někoho vykopnout a asi se jen bude zjišťovat, jestli to není úplně nespravedlivý, jestli byl dodržen proces apod.
Reagovat
Ondra979
to urcite je..jestli to daji i ted, tak si zaslouzi jiste kralovskou odmenu..smysl by to moc nedavalo, aby to vyhral, ale stat se to asi muze
Reagovat
Hook2424
Dost se to zkomplikovalo!
To, že se ukázalo že Novak kašlal na karanténu. Byl ve Španělsku, ve Francii?. .. a bez roušky rozdával ceny malým dětem! Asi hodně lidí, kteří neberou hrozbu pandemie na lehkou váhu, naštval !
No! Nezávidím mu to! Asi být na jeho místě, odjel bych!
Teď už totiž nelze vyhrát, ale jen eliminovat ztráty.... a nejen svoje!
Reagovat
SwissMaestro
Jedno je jisté......k té 21čce ho dovedu, prořvu turnajem! I kdyby to mělo být přes loučícího se Federera ve Wimbledonu.
Reagovat
RFanousek
No tak to zas nesmile
Proti Rogerovi nikdy smile
Reagovat
Ondra979
haha..tohle napise udajny fanda Rogera..
Reagovat
SwissMaestro
Ondrášku, ty tu trávíš celý den jak tak koukám a onanuješ nad výhrou politiky nad sportem :) Už jdi něco dělat :)
Reagovat
Ondra979
hele dej si pohov..to spis ty tu exhibujes..ja se bavim, ale toto co jsi postnul by opravdovy fanda Rogera nikdy neudelal, tak to ted nezamlouvej
Reagovat
RFanousek
Každý člověk je jiný, ale já bych to určitě nenapsal po deseti letech s Rogerem. To už je srdcovka. Teď jsem sice na Novakově straně ale v mnoha jiných věcech mě taky se*e
Reagovat
Ondra979
jo to je neco uplne jineho byt na strane NOvaka v tomto sporu, byt to moc nechapu u fandu Rogera, ale budiz..ale pak vbyplodit neco jako swissmaestro ted, to uz je trochu moc..ale jeho vizitka..odkopal se
Reagovat
SwissMaestro
Asi nebudu moci spát z toho, že jsem se odkopal. Panebože, pro mě není fanouškovství celej můj život...
Reagovat
Ondra979
jasne, je to tvoje vec..ale nejsi potom pravy fanda nebo jsi spis nikdy nebyl..jsi glory hunter ale jak rikam, tvoje vec
Reagovat
SwissMaestro
Jsem "glory hunter" když se přikláním na stranu Djokoviče v situaci kdy je dvakrát deportován? Co tam máš dalšího?
Reagovat
Ondra979
ne jen proto ne a to vis dobre..vysvetlovat ti to uz nebudu, uz ses tu ale opravdu projevil dostatecne na to, ze by ti to mohlo docvaknout..
Reagovat
SwissMaestro
Děkuju, raději mi už nic nevysvětluj.
Reagovat
No-le
smilesmile
Reagovat
jackiec
Počítám s tím že ten stejný soudce bude opět na jeho straně...a co pak?to pak mu ten hawke potřetí zruší víza, nebo už s tím nic nenadělá?...
Reagovat
RFanousek
Tyhle kecy o obecném zájmu a vyšším dobru mě nechávají vždy zcela chladným. Člověk se přece má starat hlavně o sebe a své blízké.
Blaho společnosti je naprosto druhořadé a nepodstatné. Aspoň pro mě.
Reagovat
spaniel
Ty by ses mel nad sebou zamyslet.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
RFanousek
A co jsem napsal nepravdivého?
Já mám za to, že člověk má zodpovědnost za sebe a svůj život. Necítím odpovědnost za 'společnost' a lidi které jsem nikdy neviděl a neznám je. Ti zase mají zodpovědnost za sebe. A stejně tak nechci aby ostatní, nedej bože politici, si nárokovali nějakou odpovědnost za mě.
To si myslím, proto volím stranu Svobodných, a za tím si vždy budu stát.
Reagovat
Patik
ľudia ti napíšu že si sebecký a staráš sa len o seba a svoju rodinu..a prečo by si sa mal starať o zdravie niekoho cudzieho..choďte si lahnúť do stredu námestia..zo sto ľudí vás 50 ľudí bez zastavenia obíde..a zvyšných 50 si bude myslieť že sa válate lebo ste namol..po dvoch hodinách nejaký majitel podniku na námestí zavolá mestkáčov nech ťa prídu zobrať lebo odlákavaš jeho zákazníkov..
Reagovat
smazaný uživatel
Zo života, že áno?
Reagovat
RFanousek
Sobecký - budiž. Určitá forma/odnož sobectví se v tom dá vidět. Ale zase na druhou stranu nikomu nic nevnucuju. Lidi, co mají sami o sebe strach kvůli covidu, taky trochu díky osobnostem jako Flegr a spol., tak po mě chtějí abych kvůli nim podstoupil lékařský zákrok o který nemám zájem, nechal si vpravit do těla něco čemu nevěřím na 100%. Přitom sám jsem mladý zdravý, a covid v určité míře roznáší každý kdo ho má.
To není sobecké od těch lidí?
Takže sobectví lze vnímat z mnoha různých stránek a úhlů pohledu.
Reagovat
Patik
ja ťa práveže neobviňujem a viacmenej s tebou súhlasím..a keď mi niekto povie že som sebecký..no nech tak som..ľudia si na teba nájdu niečo aj keď sa rozdáš..dneska neni taká doba ..dneska sused nepozná suseda ľudia si stávajú betónové múry okolo domu..to je už ako pravidlo..už ako decká keď sme boli keď ťa do niečoho nútili a ty si to spravil aby si zapadol do davu ale keď sa ti niečo stalo tak všetci ruky preč a každý ukazoval len prstom..a dospelí to robia tak isto..ale dosť už moralizovania..žime a nechajme žiť..
Reagovat
RFanousek
poslední větu tesat do kamene
Reagovat
Nola
Martina N. posiela Novaka domov ? :D vesele, pristahovalec, ktory kvoli rezimu opustil krajinu radi inemu, ze kvoli inemu rezimu sa ma pratat domov? smile
Reagovat
R01316
pekne se mi posledni dobou zprotivila. Ta je ta prvni, ktera by mela o tomhle z vlastni zkusenosti neco vedet
Reagovat
Nola
ja som ju obdivovala a branila som ju, dnes nie je nicim iba prostriedkom, mozno slusne zinkasuje, ale svedomie si kupit nemoze......
Reagovat
smazaný uživatel
Bránila si ju, ale akonáhle má iný názor ako ty v konkrétnej veci, tak už nie ste kamarátky :)...S tebou je sranda.
Reagovat
Nola
nie, branila som ju pred Fulnekom smile pristahovalec hodnoti navstevnika, to je snad mimo vesmiru, ak by kecal trebars domorodec Hewitt, tak to mozno pochopim, ale predstava, ze si prave ju vybrali /ti ostatni zrejme nemali odvahu/ ako nejaky vzor je mimo galaxie slnecnej sustavysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si úplny mimoň, atakuješ už Paitika s Pe3kom.

Opäť, prisťahovalec má úplne legitímne právo posielať Djokovica domov, ak poruší pravidlá. Kde tam vidíš rozpor?...

Apropos, je ti známe, v ktorom storočí existujeme, áno?
Reagovat
Davor1
Táto pandémia krásne vyzlečie väčšinu ľudí donaha, odhalí ich intelekt, charakter a podobne. U Patika je od prvého príspevku na TP nad slnko jasné, že toho intelektu veľa nepobral a chudáka ho aj trochu ľutujem, pretože on sám nemá sebareflexiu na to, aby pochopil, že na nejaké hodnotné príspevky proste nemá potrebnú mozgovú kapacitu... Ale je tu aj mnoho ďalších a Nola je jedna z nich, nad ktorými sa už môžeš akurát tak pousmiať a poľutovať...
Reagovat
Ondra979
to je ovsem velmi spatne prirovnani - MArtine tehdejsi rezim neumoznoval delat svoji praci tak, jak si to predstavovala, tak logicky emigrovala tam, kde ji to bylo umozneno...tady se Djokovic cpe mermomoci nekam, kde maji sice prisna, ale jejich pravidla a odmita je akceptovat..to je prece uplne neco jineho
Reagovat
Nola
ano? Novakovi tento rezim dovoluje robit svoju pracu ako si predstavujes? zdravy sportovec, ktory si kontroluje svoje zdravie.... asi si necital jeho knihu, iba trolujes, ja som na rozdiel od teba knihu o Fedexovi citala..... Martina sa rozhodla emigrovat, je to jej rozhodnutie, ale nema pravo sudit inych, u mna stratila veskery respektsmile
Reagovat
Ondra979
jestli myslis zdejsi "australsky" rezim, tak zatim neumoznuje a je to jejich pravo..ale nikdo ho tam prece nedrzi, muze klidne odletet prvnim letadlem...opravdu nevidis ten rozdil? jestli ne, tak je to smutne...a MArtina ma pravo rict svuj nazor, jen se nemusi vsem libit, to uz je jina
Reagovat
R01316
ja teda taky rozdil nevidim, od toho clovek tenis dela, aby mohl hrat na grandslamech, ktere jsou vrcholem sezony a ne aby jezdil na nejakych lokalnich ITF, kde naockovany byt nemusis. Takze do kariery to zasahuje znacne. A s Martinou se treba neshodnu ve vice vecech, onehdy jsem zavitala na jeji Twitter a nestacila jsem se divit. KSC by z ni mela radost, skoda ze utekla, pac by mela pro tehdejsi soudruhy a sireni obecneho blaha obrovsky potencial
Reagovat
Ondra979
je tam rozdil a to podstatny - Djoker se mermomoci cpe nekam, kde maji nejaka pravidla a odmita je respektovat a chce hrat turnaj za kazdou cenu..k tomu ho ale nikdo nenuti, muze v klidu odcestovat a mel to udelat uz davno..Martina utikala pryc z nesvobodne zeme, protoze se ji tam logicky nelibilo kdyz chtela hrat tenis na profi urovni a nepoklonkovat pritom komousum..to proste nejde absolutne srovnavat..
Reagovat
Nola
to snad nemozes mysliet vazne..... Novak je NO1 a on sa niekam cpe? myslis, ze sa tam sam pozval, alebo tuzil po terajsej pozornosti?, daj si studeny obklad, lebo ti to prerasta cez mozgove zavity, chapem, ze si fanusik Rogera, ale zacinas byt otravny a jediny mozny rozsudok je poprava na hranici s fanfarami a ohnostrojom
Reagovat
Ondra979
a co jsi ty? ja jen pisu jak to je, tak obklad asi potrebuje nekdo jiny..ano on se tam cpe, ze je nr1 je v tomto kontextu celkem jedno, nebo mozna ne, ale melo by to byt jedno...jinak je to dvoji metr jak vysity..ale to vy si nikdy, nikdy nepriznate
Reagovat
Skeec
Ona to nepochopí, je v hajzlu a cítí křivdu. To nemá smysl smile
Reagovat
Ondra979
mas pravdu...je to ztrata casu
Reagovat
Amputace
Absolutně nechápu, jak někoho vůbec může napadnout zpochybňovat, co napsal Ondra. Diskuzím pouze přihlížím, nezúčastňuji se, ale tohle už je silné kafe - srovnávat emigraci z totalitní země se zákazem účasti na tenisovém turnaji z důvodu nesplnění obecně platných podmínek dané země. To je jako tvrdit, že pes a kočka jsou stejné zvíře. Navíc se k takovým nízkostem snižovat pro zastání se tenisty, který kdyby se na soc. sítích neholedbal tím, že je neočkovaný, kdyby na instáči nesdílel fotky z akce, která proběhla během jeho údajné nákazy koronavirem, tak se nic z tohoto divadla vůbec neděje, Djokovič by v tichosti dostal výjimku a nebylo by co řešit. Djokovič si za svoji situaci může jen a jen sám - což je mimochodem další z výrazných rozdílů mezi jím a Navrátilovou.
Reagovat
Ondra979
diky za tento prispevek, ja osbone to taky moc nechapu ale jak vidno, nekdo to srovnava, byt je to absurdni..jinak naprosty souhlas, Djokovic si za ty problemy opravdu muze z podstatne vetsiny sam..je zazrak, ze je jeste vubec ve hre
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mna to je neskutočné, že Djokovic mal opustit krajinu. Odmietol. Teraz odmietol druhýkrát a ešte si aj stanoví deň súdneho pojednávania. Vyzerá to tak, že orgány sa prispôsobujú jeho programu, v tomto smere vidím práve tú silnú loby, ktorá môže byť rozhodujúca aj zajtra.
Reagovat
mamina
Jen reagují na slovo "cpe". Na AO nikoho jednotlivě nezvou. Tenisté se tam hlásí, resp. přihlašují nebo z něj ohlašují sami. A
s pravidly pro povolení k pobytu účast na AO vůbec nesouvisí a ani ho neovlivní. Patrně, a to nikdo z nás tady nevíme nežádal o turistické vízum, spíše pracovní - je to jeho práce, podmínky k udělení neznámé, ale víme, že v celém světě a v každé zemi řádí Covid a tudíž i podminky pro povolení vstupu jsou kazdé zemi individuální. Co do žádosti uvedl či neuvedl my vůbec nevíme a taky nevíme, jestli si něco nevymýšlel nebo nekpomněl. Proto to nechejme na zakonech a podrobnych pravidlech Australie. Je to její výsostné pravo, koho si tam pustí, ať je to pán nebo kmán. V klidu vyčkejme rozhodnutí a respektujeme ho. Bez emocí. Nic jiného nám nezbývá. Já, kdybych byla takovou hvězdou, jako ND bezesporu je, bych odletěla po prvním neúspěšném pokusu. Nemá zapotřebí se nechat tak dehonestovat. Tedy pokud má čisté svědomí.
Reagovat
Ondra979
celkem souhlasim, je to vysostne pravo australanu, ale myslim, ze uz je jasne, ze Djokovic nerikal imigracnim urednikum celou pravdu a nejspis i lhal..a to je problem..uvidime, co na to soud
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
turista
Buď v klidu. Ondra979 je prostě zhmotněné farizejstvi. Přesně takoví lidé nám dělali na VŠ předsedy svazáckých skupin nebo dokonce byli členy ročníkových výborů KSČ. Lidi tohoto druhu podepisovali antichartu nebo posílali dopisy Gottwaldovi ať ten Slánský dostane trest smrti. Socikem pohrdá ale nemá s ním validní osobní zkušenost.
Reagovat
Ondra979
a hele vrchni kadrovak a politruk se ozval...lol. tolik zkusenosti se socikem, alias komunistickym koncentrakem jako ty opravdu nemam, ale pamatuji si i jako dite, co to bylo za hnus..
Reagovat
turista
Ano. Bylo to dusivý ta doba. Člověk ale nemůže vygumovat 28 let svého života.
Reagovat
Ondra979
ano to bylo, tak mi nepodsouvej co bych nikdy neudelal..ja byl sice v te dobe jen na zakladce, ale nelibilo se mi to vubec ani tehdy, to si clovek pamatuje tu sed a ty kecy divnych lidi v televizi, nedostatek zbozi, nemoznost cestovat na zapad coz jsem vnimal a prislo mi to divne stejne jako hranicni pasmo u hranic s rakouskem ..mimochodem jsem fanousek Post bellum - delaji skvelou praci a pribehy dvacateho stoleti je fakt skvela vec - proste silena doba a dely se silene veci..takze o tom vim relativne dost a pekne to rozhodne nebylo
Reagovat
Ondra979
a jeste dodam - je opravdu smesne, kdyz me tady z "bolsevickych manyru" bez jakehokoli dukazu na zaklade nejakych pokrivenych uvah obvinuje zaryty podporovatel a obhajce trestne stihaneho agenta StB ve a promimentniho clena KSC c. 25085 Burese, jeste nedavno premiera...to fakt nema chybu!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, taky jsem znal nechutný prospěcháře a to jsem socík nezažil hluboko jako ty. Ale zaujal mě termín člen ročníkového výboru KSČ. what the hell? Zní to podobně jako ročníkové víno, ale určitě to tak dobré nebylosmilesmile
Reagovat
Ondra979
jako bolsevicti kardovaci se zde projevujete predevsim vy dva..ale krasne si notujete jen co je pravda
Reagovat
turista
No a za těch 32 let po plyšáku jsem poznal, že i v tzv. demokratickém systému nejsou věci ideální a ani nebudou. Vše řídí peníze. A ta Covidova současnost ukazuje, že taková věc jako je diskriminace je patrně věčná. Stejně jako rasismus či xenofobie.
Reagovat
blixa
Nikde nebude vše ideální. Ale ne proto, že údajně vládnou peníze, to je jen nesmírně povrchní pohled bez hlubšího porozumění, ale proto, že lidská blbost je, možná spolu s vesmírem ale tam to není jisté, nekonečná !!!
Reagovat
Ondra979
souhlasim, nas soucasny politicky system neni ideal a mame dost problemu, ale to nebude nikdy. srovnavat to s predlistopadovym rezimem nelze, neexistovaly zadne svobodne volby ani svoboda slova, svoboda vycestovat ze zeme atd..ano, lidska blbost je nejspis nekonecna, a vesmir dost mozna neni, muze byt klidne konecny, ale pritom nemit zadnou hranici..ale to uz je na jinou debatu
Reagovat
turista
Já to nevychvaluji tu dobu. Na jaře 1984 rok před mou promocí SSSR u nás narychlo budoval základny s jadernými raketami jako reakci na předchozí rozmístění amerických Pershingu v Evropě. Jako studenti jsme každý museli formálně podepsat listinu, že s tím souhlasíme. Odmítl jsem to s vysvětlením, že USA nás nenápadnou. Tito moji vysoce angažovaní kolegové si mě zavolali a řekli mi: "Chceš mít potíže? Pokud ne tak to podepis, že s tím souhlasíš." Po krátkém zamyšlení jsem ten souhlas podepsal.
Reagovat
Ondra979
hele k tomuto jen takto - je to hezky priklad, jak byl rezim vsudypritomny a v zdanlivych drobnostech neustale si vynucoval absolutni podvoleni..byt vnitrne clovek souhlasit nemusel, tak oficialne se to vyzadovalo. kdybys nepodepsal, treba by se nic moc nestalo, ale kdo vi...a ja mam takovou teorii,ze kdo se v tomto rezimu aspon jednou nevzeprel a nedal neco v sazku, byt by slo o zdanlivou malickost, tak se proste nechal moralne zlomit a to muze mit nasledky..disidentu a podobnych co se vzepreli byla mensina, ale je ostuda, ze nekteri maji stale mnohem mensi duchody nez byvali komuniste nebo StBAci..bohuzel
Reagovat
Ivoch
smile
Reagovat
R01316
No samo ze to srovnavat muzu, ona ted dela presne to samy, pred cim utikala. Co se myslis, ze se ve svete momentalne deje a buduje? Za vyjadreni nazoru jsi zcenzurovan, vyhozen z prace, diskriminace jak hrom a nepohodlni jsou zavirani do covidovych taboru. Pokud lidi jenom kyvou hlavou jak ovce, tak si toho asi jeste nevsimli a nebo byli bohuzel nevedomky vladou presvedceni o opaku a o tom, ze je tohle vlastne pro dobro vsech. Utlacujicim byl vzdycky v historii ten, kdo diskriminoval a cenzuroval a zbavoval se nepohodlnych, ne naopak
Reagovat
dappe
Samozřejmě, že mu to režim dovoluje, dokonce mu toho dovoluje až moc, zdá se.
Reagovat
Nola
Martine tiez rezim dovoloval, ale musela sa podriadit, to iste plati o Lendlovi, rozpravky si nechaj pre vnucata, Novak sa nechce ockovat, tak plati to iste co o tych dvoch, bodkasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, čiže, keď raz opustíš krajinu z legitímnych dôvodov, nemáš právo odsúdiť človeka, ktorý porušil pravidlá?...

Tebe úplne preskočilo, dievča zlaté.
Reagovat
Nola
:D mas pravo ho odsudit, tak ako Rafa, ktory je prisluhovac etablishmentu a tu sme skoncili debatusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Inými slovami, všetci, ktorí jazdia v prikázanom smere po diaľnici sú prisluhovači. Gratulujem ti k tvojmu názoru, ty rebelka :)
Reagovat
Nola
:D este tu daj do obehu vodicak a pravidla cestnej premavky, alkohol a omamne latky za volantom... pravidla su pravidla, to neohnes, ale aj ten vodicak si kupis, ked mas spravne konexie a mozes trebars zabit aj chodca na prechode, ktory je v tom nevinne.....
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, tak teraz si sa kolosálne znemožnila. Pravidlá cestnej premávky sú pre teba bibliou, ale epidemiologické pravidlá sú tabu :)
Reagovat
Nola
smile nestacim sa divit, ako presiel od riadenia premavky k epidemiologickym pravidlam, no pouc ma, som zmetena, lebo celkom vazne ich nechapem.... a myslim, ze ich ziadny bezny obcan nema sancu pochopit, dokedy ti plati covid pass? lebo ja netusim.....
Reagovat
smazaný uživatel
Faktor A ovplyvňuje faktor B. Zopakuj si trojčlenku, aby si bola schopná pochopiť, že pandemická situácia je premenlivá a preto, LO-GIC-KY nejde stanoviť v januári pravidlá, ktoré sú garantované v rovnakom znení aj v decembri.

Sama píšeš, že pravidlá nejde ohýbať, ale Djokovicove jednanie schvaľuješ. Úplna mimóza, sorry.
Reagovat
Nola
dakujem za celkom vycerpavaju odpoved, ktora ma nikam neposunula smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď sa raz prestaneš hľadať a posunieš sa.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
doteď jsem se tu vůbec nevyjadřoval, ale teď už musím. svět a lidi se prostě zbláznili. oni tu kauzu z mého pohledu úplně překroutili.

Djokovič si tuhle výjimku nevymyslel, dostal ji od dvou nezávislých komisí, nic neporušil a žádný prokazatelný důkaz, že test je falešný, neexistuje. to, že se stýkal jako pozitivní s někým, je další věc, která nemusí Austrálii vůbec zajímat (nestalo se to u nich a teď je negativní). za to si Djokovič ponese následky a udělal ze sebe na veřejnosti vola... každopádně absolutně nepodstatná věc v kauze měl by / neměl by mít možnost na AO hrát.

jestli chtějí napadnout špatně zaškrnuté políčko ve formuláři, že nikam necestoval 14 dní před cestou do Austrálie, nebo jak to tam je uvedeno, tak jako pardon, ale chybu může udělat každý, a i kdyby se jednalo o záměř, tak to pro mě nemá vůbec velkou váhu v rozhodnutí a zřejmě nemělo ani pro pondělní soud. jasně, Djokovič je někdo, s náma by se asi nikdo nemazlil a rovnou by nás poslali domů, ale takhle to prostě ve světě funguje a nemyslím si, že se to ještě někdy změní, tedy že si budeme všichni rovni.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Austrálie si prošla něčím šíleným, ale za to Djokovič nemůže. znovu chci upozornit, že s možnou výjimkou přišla pořadatelská země, ať už svaz nebo vláda, ta možnost tu byla a Djokovič a další o tom byli informováni. Djokovič této možnosti využil, ať už férově či neférově, tu výjimku získal, to je prostě fakt a soud rozhodl jasně, že může zůstat.

pak pan ministr rozhodne, že hrát nesmí a musí opustit zemi. vysvětlil to veřejným zájmem s ohledem na zdraví a dodržování pořádku. Djokovič ale nikoho neohrožuje, už asi byl i testován a zřejmě byl výsledek negativní, jak jako ohrožuje ostatní? on do Austrálie nepřijel tajně a nic neporušuje. pořádek nechápu, pokud hrát nebude, budou se bouřit jeho fanoušci žijící v Austrálii (navštěvující první GS sezony) a fanoušci na soc. sítích, v opačném případě většina Austrálie. a nešlo si nevšimnout, kolik lidí co Djokoviče nesnášelo, je teď na jeho straně, z mých sledovaných zdrojů je to mnohem vyšší počet, než těch, kteří mu kvůli této kauze přestali fandit (ale mohu se mýlit). takže s tím pořádkem si moc jistý nejsem.

vůbec nevím, jestli má Djokovič nějakou možnost tohle ještě zvrátit, každopádně já bych taky bojoval a na nějaký názory svých kolegů bych se upřímně ......, protože jejich kariéra to není a to, že se nechali naočkovat, je jenom jejich volba, nikdo je k tomu nenutil (Tsitsipas je krásným příkladem odsuzujícím očkování a pak honem rychle na první dávku, abych mohl hrát). já to chápu, že se podvolili, ale ať neodsuzují někoho, kdo prostě očkování nechce. ať si každý vybere, dokud to není povinné. znám spoustu lidí, kteří mají po očkování hodně nepříjemné následky, nebo se jim prohloubil nějaký zdravotní problém, který měli před očkováním, ať už o něm věděli, či ne. z tenisového světa je jasným příkladem třeba Chardy.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nejsem provaxer ani antivaxer, jsem pro to, aby si každý bez nátlaku vybral sám.

a ne, nejsem fanda Djokoviče, stejně bych se zastal Rogera, Rafy a kohokoli jiného. tohle už je prostě přes čáru.

ať už se to hlavně rozsekne definitivně, protože tahle kauza je sice nesmírně zajímavá, ale zároveň už i o ....., je to jak začarovaný kruh. zrušení víza, odvolání, výhra u soudu... zrušení víza, odvolání....?

a teď do mě :)))
Reagovat
R01316
souhlas, souhlas, souhlas
Reagovat
SwissMaestro
Jak kdybych to psal já, se vším souhlasím, moc krásně napsáno! Zahřeje to na srdci!
Reagovat
farr
smile A jen doufám, že v neděli u soudu zvítězí láska nad nenávistí. (tu část o pravdě a lži, kdy v dnešní době má každý jen tu svoji , jsem záměrně vynechal smile).
Reagovat
farr
smile
Zaplať pánbůh konečně za někoho, komu zůstal zdravý rozum. Podepisuju v plném znění smile .
Reagovat
Nola
super reakcia, vdaka, hon na carodejnice v priamom prenose mainstreamu, par jedincov sa tvari ze nejde o politiku , fans inych tenistov si to uzivaju, co im nejde zazlievat.... a myslim, ze hlasne truby ako FH, spaniel pochopili uz davno oc kraci..... par deti ako paddy, ktory tu kopiruje za pochodu clanky nepochopi nikdy.....
Reagovat
RFanousek
Skvěle napsáno
Reagovat
Skeec
Vy jste měl být právník, okecat lháře a podvodníka do třech komentářů a udělat z něj andílka po tom všem co na něho prasklo. Skvělá práce smile
Reagovat
Nola
preco? iny nazor nie je prijatelny, alebo budeme kazdeho posielat domov ako Martina?
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
Ondra979
jj je to tak..okecat se da vse, ale podvodnik zustava podvodnikem..
Reagovat
SwissMaestro
kdo mu co prokázal? :)
Reagovat
spaniel
Hele, on muze byt rad, ze o to tam nejde. Jinak by to byl vetsi pruser.
Reagovat
Nola
tebe neverim ani nos medzi ocami smile
Reagovat
Ondra979
tak, kdyby s nim nezachazeli jako s tenisovou celebritou, tak by byl uz davno deportovan nebo sel mozna i brucet..tak to je
Reagovat
mendrit
Jakože na deportačním hotelu měl i vířivku a pinkat si mohl na dvorku ? To jsou znamenití hostitelé. Každý jiný si ale umí spočítat náklady na právníky s rizikem neúspěchu vs případná účast na turnaji, kde může získat 21 GS. To pak není tak složité rozhodování.
Reagovat
brixner
Celé to covidšílenství napříč zeměkoulí, je prostě naprosto nepochopitelné - souhlasím!
Teď pominu teorie o tom, kdo je na tom bit a kdo z toho má eventuelní profit a zkusím to napsat naprosto jednoduše:

Austrálie hodně dopředu deklarovala podmínky účasti na AO - podle mě je právě tohle zásadní bod č.1! A je už v podstatě jedno, jestli ty podmínky jsou zvrácené, fašistické, genocidní, postavené na hlavu...tohle je opravdu jedno! Proto asi vznikaly státy, aby měly možnost a právo si určovat, co a jak bude na jejich území fungovat, tím se asi zabraňuje celosvětové anarchii. Tohle by asi mohlo fungovat, jenže se začaly vymýšlet různé vyjímky, vyjímky z vyjímek...a jak je vidět, fungují úplně stejně, jako dotacesmile
Takže zanechám filozofických plků a zkrátím to:
Jsi očkovaný? Přijeď, jsi vítán!
Nejsi očkovaný? Nejezdi!
**Až takhle jednoduché to je!**
Myslím, že s morálkou tohle nesouvisí, existuje tu totiž, zaplaťpámbu, svatá možnost volby!
Červená - STOP!
Želená - JEĎ!

Chyba je naprosto jednoznačně na straně Srba, teď už se řeší jen úplné zbytečnosti, které bych nazval pohnutkami. Je mi líto, ale Srb udělal kolosální chybu, vše okolo je už jen zástupný "problém."
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Austrálie sice něco deklarovala, ale pak přišla možnost výjimky. jaktože teda mohou do Austrálie jen očkování, když soud mu dovolil zůstat? kdyby to tak bylo, tak přece musí okamžitě odjet, nebo ne? já v právu vůbec zběhlý nejsem, uvažuju podle sebe... takže tady nevím, ale za mě je to chyba Austrálie, že si vymyslela výjimku, ne chyba Djokoviče, že jí využil a přijel. ať už lhal, či nelhal, nic se mu zatím neprokázalo.

kdyby přece mohli tedy v Austrálii pobývat jen očkovaní, tak se s ním nebaví soud a nerozhodne v jeho prospěch a hlavně by ho ten ministr deportoval okamžitě. ale evidentně to tak nením trvalo mu to týden a pořád si myslím, že asi nějaká šance pro Djokoviče existuje, jinak by to neudělal v pátek pozdě večer, kdy měl Djokovič minimální šance s tím přes víkend ještě něco udělat, jeho právní tým to teda dokázal a rozhodne se v neděli...
Reagovat
brixner
Ano, pojmenoval jsi to naprosto správně - VÝJIMKA! A to je, oč tu běží, všechny tyhle výjimky(nemyslím jen v oblasti zdraví) dávají prostor pro manipulaci se zákonem a nařízeními a pokaždé je za tím další něčí zájem. A proto obecně žijeme v takovém sajrajtu - myšleno globálně. Srbův problém je pouze "lokální" a teď to řeší skoro celý svět, což mi příjde naprosto šílené!!! Jen si prostě myslím, že tomu všemu se dalo předejít.
Reagovat
mendrit
A) Udělit výjimku a pak si nestěžovat, že ji tenisté využijí.
B) Neudělit výjimku a pak nemít neočkované tenisty se zrušenými vízy.

To chceme po Australech příliš. Třeba pětileté děti by s tím nastavením pravidel měly taky problém.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to nechal koňovi, tedy tomu soudci, ten má větší hlavu. Aspoň v oblasti australského práva. V neděli se to definitivně rozsekne, ať tak, či onak...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
brixner
No jistě, jinak to ani dopadnoutn nemůže.

Zkus teď ale napsat, jak se tomuhle všemu mohlo předejít, co se mělo a nemělo stát, aby k tomu vůbec nedošlo?

Vážně nikoho nenapadám a na spoustu věcí mám také své názory. A po pravdě, jako dlouholetá Srbův hater - po USO jsem byl velmi zklamán a přál jsem si, aby Srb vyhrál znovu AO, ve finále vyřídil klidně i Rafu a ještě jednou se pokusil o velký Grand Slam!
Reagovat
mamina
Pravda. Už je to otravné.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
More, Blixa, zdar! Taky tě to ještě nezačalo srát?smile
Reagovat
blixa
Mě to sere od samého začátku ... smile
Reagovat
brixner
No jo no...Ale stejně jsem zvědavý, jak todle dopadne! Já bych do tý Austrálie i jel, ale jen kvůli teplu, to víš, klouby a tak...smile
Reagovat
mendrit
Je jedno kolik už máš v sobě vakcín, ale každý kdo obhajuje postoje proti očkovacímu establishmentu je antivaxer.

Jinak hezky napsáno.
Z médii lidé co čtou jen titulky rozhodně nepochopili jak proběhla celá kauza a vidí jasnou chybu že Djoki měl špatně vyplněné víza, vymýšlel si, podváděl a za vše si může sám. Tak já bych s píš věřil tomu, že mu více fandů mimo věrné tenisové fanoušky ubyli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
také díky za názor. Myslím, že jsem tu prezentoval podobný postoj, s tím, že má mít prvořadě rovné právo a to ať Joker nebo někdo jiný. Pokud na něj praskne levota a soud ji ocení, dostane se mu toho po právu. Ale do té doby bych mu přál aby mohl bojovat na kurtu.
Stejně tak chci i práva pro neočkované plebs, kteří se liší od ostatních hlavně v tom, že nemají v mobilu Tečku.
Opět jsem pro rovná práva, nejsem proti vakcinaci, ale pro tam chybí hodně údajů, takže opatrně a pro ty nejvíce ohrožené.
Pěkný večer!
Reagovat
smazaný uživatel
kdo prostě očkování nechce. ať si každý vybere, dokud to není povinné.

No, lenže v Austrálii to povinné je, minimálne pre možnosť zahrať si na turnaji. Takže celá táto téza už v zárodku pokulháva.

Nemajú dôkaz, že podvodníkov pozitívny test je falošný. Nepotrebujú ho mať. Djokovic sa s dátumom 16.12 sám vyšachoval, keďže prepásol v tomto kontexte o výnimku žiadať v stanovenom termíne.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to je sice hezký, že promeškal nějakou lhůtu, ale zřejmě uvedl dostatečný důvod pro to, aby výjimku získal, takže tohle je úplně nepodstatné. pochybuju o tom, že dokládal dokumenty s pozitivním testem a všechny věci až po příletu do Austrálie a že by soud rozhodl v jeho prospěch, pro udělení výjimky určitě museli mít v Austrálii všechny potřebné podklady.

v Austrálii možná očkování povinně je, ale dalo se hrát na výjimku, kterou dostal.

pořád se nikam nedostáváme. budeme prostě muset počkat na neděli. já každopádně doufám, že se to už rozhodne fakt definitivně a že AO proběhne bez tohoto cirkusu.
Reagovat
SwissMaestro
Já bych uvítal zrušení AO pro tento a případně i další roky, ale to je jen mé nereálné přání, zatím. Podobné úvahy však v minulosti byly a turnaj nepatřil mezi oblíbené, což je však dávno. Turnaj jenž neumožní účast takovému hráči nemá v kalendáři atp co dělat. Ovlivní to tolik věcí....
Reagovat
R01316
Taky jsem pro zruseni, ztraci to obejktivitu.. To je jakokdyby vyhlasili zavcas na Wimbledonu, ze tam nechaji hrat jen hrace urcite barvy pleti. Kdo nesplnuje podminky, tak at nejezdi. To by byl teprv humbuk a kecu o diskriminaci... A kolik by z toho hraci vysoudili...Ale takhle, ze tohle je v zajmu 'obecniho blaha', tak tohle je v poradku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Navíc to tvrdí i Tenys a tím je to podtrženosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Prvotnú výnimku dostal na základe celiaklie, s tým odchádzal do Austrálie. Tak to komunikovali média, dokým nenastal prvý problém.

POzitívny covid test sa objavil až po tom, čo mu zrušili víza. Ako plán B. Je dôležité vnímať túto postupnosť.

Djokovicovi dal za pravdu sudca, ktorý posudzoval administratívne zásahy orgánov. Ale aj samotný sudca si bol 100% vedomý, že posledné slovo bude mať minister športu. Taktiež je dôležité vnímať tento krok, sudca teda v žiadnom prípade nevyslovil definitívu.

Rovnako nevidím rozpor v tom, ak štát ako vyššia inštancia zruší povolenie majiteľa turnaja, ktorý udeli výnimku, len tak z plezíru, lebo Djokovic.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já jsem teda nic potvrzeného o celiakii neviděl, jen domněnky, tak nevím.

tady přece nejde ani tak o důvod, proč tu výjimku dostal, ale že ji dostal, to je fakt. pokud měl zpočátku nedostatečný důvod, neměl ji vůbec dostat.

já nedokážu pochopit, proč někdo někomu něco odsouhlasí a pak se ten dotyčný musí soudit, obhajovat atd. tak jednou řekli, že může vstoupit do Austrálie a hrát a teď je to zase jinak. samozřejmě chápu, že se Djokovič odvolal, takže se to musí řešit, ale už je to fakt cirkus.

Australani to prostě za mě totálně nezvládli, neměli ho k sobě vůbec pouštět a byl by klid. a nebo se opravdu jedná o politický boj a populismus a kauza Djokovič se nynější vládě hodí do krámu, ale to jsou konspiračky a do toho se pouštět nebudu.
Reagovat
Nola
Forehand si iba tvari, ze nechape, to mu uveri iba nejaky mimon ako paddy.....ma celkom slusne nakrocene byt pravnikom Novaka, nasiel by kazdu skulinku v pravnom systeme AUS, tak ako ju nasiel na opacnom pole strany
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, samozrejme, že chybu urobil v prvom rade turnaj, ktorý výnimku udelil bez toho, že by si bol vedomý, že turnajová výnimka neslúži ako vstupenka do krajiny.

Krajina, ale nemá prečo rešpektovať turnajovú výnimku, a práve preto sú Djokovicove víza opakovane rušené, a to celkom správne. Cirkus to je, do ohňa prilieva samotný Djokovic, ktorý má stále evidentný problém rešpektovať pravidlá krajiny, v ktorej je hosťom a turnaj nehodlá opustiť inak, než nohami napred. Je to kŕčovité a nedôstojné. Federer s Nadalom by sa už dávno zbalili.
Reagovat
R01316
protoze ti dva jsou vlezloprdelnici
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš ako spoznáš nevlezdoprdelníkov, antivaxerov?..

Trčia im nohy z pece.
Reagovat
Nola
Djokovic je iba nastroj, a ty to celkom dobre chapes, ale tvoje ego ti nedovoli to priznatsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš Mária, Djokovič je nástroj, Zem je plochá, Elvis Žije a teba uniesli mimozemšťania. Ženská, trochu menej Netflixu, dobré ráno Realita.
Reagovat
Nola
:D Netflix? ty sa radsej venuj dcerke, vela casu travis v tejto diskusii, ktora ti prerasta cez hlavu, narozdiel od teba tu neposobim cely den, mam totiz aj nejake povinnosti a nepis mi, ze ty mas pocas dna stale cas reagovat popri praci, to by som sa nedokazala sustredit a pracovat, ale ak to tak zvladas, tak mi snad poradis, kde ponukaju pracu pri ktorej nie je potrebne sustredenie..... asi si fakt mimozemstan
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že som pre teba mimozemšťan. Ak by som si s tebou rozumel, začal by som o sebe pochybovať.

Dcéra už dávno spí a 80% mojich príspevkov je z večera, ale nemám od teba očakávania, že by si vedela pracovať s dátami. Aj preto veríš, že Djokovič je len nástroj :)
Reagovat
Ereinion
jak tu někdo zmínil, ona to reálně byla taková neoficiální vstupenka, která fungovala, dokud ji Djokovič nezveřejnil...Voráčová se na ni bez problému do země dostala
Reagovat
smazaný uživatel
A rovnako bez problémov sa vďaka nej musela zo zeme porúčať.
Reagovat
Ereinion
ona by ten první soud asi taky vyhrála, ale řekla, že bez tréninku stejně nemá na AO šanci, tak to zabalila
Reagovat
smazaný uživatel
Asi vyhrála. Alebo asi by ani nedostala výnimku, že by do súdu mohla zostať v krajine.
Reagovat
baba
paneJirásek, bravo. O to přesně jde. Ta kačena Navrátilová říká, pokud chtěl hrát- měl se naočkovat. jenže
to by ti blbci OPRAVDU měli říci jasně
chceš hrát - tak se naočkuj
bez výjimky...
Reagovat
Holahej
z tisku..Djokovič je známý svou až fanatickou posedlostí ohledně péče o vlastní tělo i duši. Drží například velmi přísný jídelníček. Pije výhradně teplou vodu, protože studená podle něj zpomaluje zažívání. Zásadně se vyhýbá kofeinu, alkoholu nebo mléčným výrobkům.

Známý je i tím, že drží bezlepkovou dietu. Jenže zatímco standardně je celiakie, tedy nesnášenlivost lepku, diagnostikována střevní biopsií, Djokovičovi na ni přišel doktor vyznávající východní medicínu Igor Cetojevič tak, že mu položil krajíc chleba na levou ruku. Ta pak při zatlačení směrem k žaludku byla slabší než pravá, ve které pečivo neměl.
Reagovat
mendrit
Ten datum tuším 10.12. byl výzvou pro tenisty, kteří chtějí pomoc s vyřízením. Nikde se nepsalo, že by ten termín Djoki nevyužil a nikde se nepsalo, že by s udělenou výjimkou zažádanou po tomto termínu byla výjimka neplatná.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Plně souhlasím s panem Jiráskem.
Reagovat
SwissMaestro
Omezenější výroky nelze vypustit. Tady je vidět, že je vakcinace štve, že to udělali nedobrovolně. A teď čelí někomu kdo o sobě rozhoduje skutečně sám.......neměli by takový kecy kdyby vakcínou chránili své zdraví, mluví z nich frustrace
Reagovat
Paixx
No právě, oni museli, tak to prostě podstoupili, protože je to živí... Pak když někdo nechce ale hrát chce, logicky je to štve.
Reagovat
mendrit
S čím větším odporem se nechají napíchat, tím větší tlak na ostatní, aby se nechali taky a to klidně silou.smile
Reagovat
PetaM
My si nechali uříznout nohu, proč ty ne?
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No, Kónrs mu prej fandí, tak nevim, no...
Reagovat
sojka1
vsak to take souhlasi, vzdy byl mezi tehdejsimi hraci nejvetsi lumen... :-))
Reagovat
brixner
Jasně, byl, ale má 8 GS a to přece není zase tak špatnýsmile

Jednotný názor neexistuje, asi i proto se my tady "pereme" jako psismile
Reagovat
turista
Je fakt že Connors v letech 1972-1989 byl v tenise pojem. Všichni soupeři se ho báli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist