ATP v roce 2011, část IV. Konci roku vládne Federer

15. 12. 2011, 15:30
Stalo se... 87
Celý rok Novak Djokovič vládnout nedokázal. Vybily se mu baterky. Využil toho Roger Federer, který doslova ožil a rok zakončil 17 výhrami v řadě. Titulu po dlouhé době se dočkal také Tomáš Berdych, formu měl i Andy Murray.
Roger Federer vyhrál i Turnaj mistrů

Roger Federer má za sebou nejhorší sezonu za posledních 8 let. Nezískal v ní ani jeden grandslamový titul. Po porážce v semifinále US Open s Novakem Djokovičem, s nímž ztratil vedení 2-0 na sety a neproměnil dva mečboly, ale chytil druhý dech. Závěr roku jednoznačně napověděl, že se se Švýcarem musí stále počítat, neboť vyhrál všech 17 zápasů a získal tři tituly. 

Federer nejprve pomohl své zemi k postupu do Světové skupiny Davisova poháru, když v Austrálii porazil Hewitta i Tomice. Pak se rozhodl pro neoblíbený krok, kterého však nemohl litovat. Kvůli únavě vynechal Masters 1000 v Šanghaji a v žebříčku spadl poprvé od roku 2003 na horší na 3. místo, další zprávy o jeho kariéře už ale zase byly jen pozitivního charakteru.

Související články:

ATP v roce 2011, část I. Djokovič začíná úřadovat

ATP v roce 2011, část II. Djokovič poprvé poražen i světovou jedničkou

ATP v roce 2011, část III. Djokovič vyhrál i US Open

Titulu po 10 měsících se dočkal v rodné Basileji, posléze premiérově triumfoval na Masters 1000 v Paříži. A skvělou jízdu na závěr sezony podtrhl rekordním šestým titulem z Turnaje mistrů.

Třicetiletý Federer sice během 17 vítězných zápasů narazil jen jednou na soupeře z Top 4, zato Nadala v Londýně sfoukl drtivě 6-3 6-0.

Šestáctinásobný grandslamový šampion tak zase chytil vítr do plachet a soupeři se v nové sezoně mají na co těšit. Federer totiž věří v další grandslamové vavříny i návrat na post světové jedničky. A na pozoru se musí mít i tenisové velmoci v Davis Cupu, do kterého chce Švýcar příští rok zasáhnout hned od 1. kola.

Djokovič a Nadal se trápili
Šťáva naopak došla Novaku Djokovičovi. Zatímco během osmi měsíců vyhrál 64 z 66 zápasů a získal tři grandslamové tituly, v halách se mu na podzim nedařilo. Z devíti duelů prohrál hned čtyři. 

Novak Djokovič si během Davis Cupu natrhl zádový svalVše začalo v září v Davis Cupu, ve kterém si natrhl zádový sval. Kvůli zranění musel vynechat turnaj v Pekingu i Šanghaji. Už dávno měl ale nastřádáno tolik bodů, že měl jistotu zakončení sezony v čele světového žebříčku.

Radost z fantastické sezony mu už jen trochu zkalil kanár od Nišikoriho a kvůli bolestem ramene neúčast v Paříži. Na Turnaj mistrů už jako velký favorit neodletěl a v samotné soutěži dokonce nepostoupil ani ze skupiny. Prohrál s Ferrerem a Tipsarevičem, po útěku z mečbolu porazil pouze Berdycha. I tak se čtyřiadvacetiletý Srb stal zalouženě Tenistou roku podle ATP.

Již tradičně neměl oslnivý závěr sezony Rafael Nadal. Od triumfu na French Open dokonce neslavil žádný turnajový titul. Po finále na US Open se dostal stejně daleko v Tokiu, proti Murraymu mu ale došly síly a podobně vypadal i zbytek roku. V Šanghaji prohrál ve 3. kole s Florianem Mayerem a Paříž raději vynechal. Na Turnaji mistrů mu to však k úspěchu nepomohlo, v přímém souboji o semifinále podlehl Tsongovi.

Přesto rok zakončil vyzdvižením Salátové mísy nad hlavu. Se Španělskem totiž potřetí za poslední čtyři roky vyhrál Davisův pohár.

V týmové soutěži se zachránili čeští tenisté, kteří zvládli baráž v Rumunsku. Mezi elitu se vrátili Švýcaři.

Murrayho a Berdychova forma
Ale zpět na okruh ATP a k dobrým výkonům. Skvěle si na podzim v Asii vedl Andy Murray, který už v létě vyhrál Masters v Cincinnati a na US Open prohrál až v semifinále s Djokovičem. Další tři turnaje mu ale zase patřily - ovládl Bangkok, Tokio i Masters v Šanghaji.

V žebříčku se rázem ocitl na 3. místě před Federerem, do nového roku ale přesto vstoupí jako světová čtyřka. Domácí Turnaj mistrů pro něj totiž skončil hořce: po porážce s Ferrerem kvůli zranění třísel odstoupil.

Tomáš Berdych vyhrál turnaj v PekinguSezonu plnou vyrovnaných výsledků (z 23 turnajů byl 16krát minimálně ve čtvrtfinále) vyšperkoval Tomáš Berdych. I když ho zpočátku ještě trápily bolesti ramene a musel vzdát účast v Kuala Lumpuru, čekali ho týdny úspěchů. V Pekingu totiž po více než dvou letech vyhrál turnaj ATP a po výhře nad neoblíbeným Tipsarevičem se druhý rok po sobě kvalifkoval na Turnaj mistrů. V Paříži pak ještě ukončil vítěznou šňůru Andyho Murrayho, aby nakonec v semifinále nestačil na rozjetého Federera.

Na Turnaji mistrů svedl skvělé bitvy a po té s Ferrerem se dostal do semifinále. Do finále ho nepustil Francouz Tsonga. Kvůli sázce pak přišel o vlasy.

Premiérových titulů se během podzimu dočkali dva tenisté. Němec Florian Mayer slavil až v pátém finále na antuce v Bukurešti, Srb Janko Tipsarevič po triumfu v Kuala Lumpuru dokonce hned vyhrál i v Moskvě. Díky životní formě se jako náhradník dostal i na Turnaj mistrů, na kterém porážkou s Berdychem a výhrou nad Djokovičem míchal postupovými kartami.

Černou sérii devíti porážek v řadě ukončil Lukáš Rosol až překvapivou výhrou nad náladovým Lotyšem Ernestsem Gulbisem.

Osmnáctiletý český tenista Jiří Veselý, vítěz juniorky Australian Open a finalista z New Yorku, byl vyhlášen Juniorem roku.

Doživotní zákaz kvůli sázkám dostal Srb David Savič.

Kariéru definitivně ukončila bývalá světová jednička - Rakušan Thomas Muster (44 let).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ťažko otázku si nastolil kamarát....Nemám šajnu, AO veľa napovie....Ja by som si skôr tipol, že Murray GS nezíska a Federer v budúcom roku získa na US Open svoj posledný...Rafa vyhrá AO a Wimbledon a Djokovič ho porazí v Paríži...

+ mimochodom, fajn článok pre Rafových priaznivcov...A vlastne aj haterov..http://denniksport.sk/article/197282/mentalne-opotrebovanie
Reagovat
tito
Fajn rozhovor. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Statistiky počtů výher, délek neporaženosti apod. jsou dobrou metou k překonávání. Také dobrý podklad pro marketing sportu samotného a hvězd v něm.

Dá se říct, že každý zažil či zažije nejlepšího tenistu všech dob, stejně jako nejlepšího sprintera. Co generaci se ve sportu asi každá ta laťka minimálně jednou posune.

Mám za to, že RF je nejlepší tenista všech dob, aktuální, ale ne navždy. Určitě v příštím roce zazáří a zkomplikuje tak možnost svého překonání, překonán ale bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase takový kecy o ničem!
Přání a realita jsou dvě naprosto odlišné věci přátelé!
ROGER už na vrchol nemá, pořád bude zpomalovat svůj pohyb a už se mu dokonce letos párkrát i zatřásla ruka, navíc ten vysoký věk....

Proč měl tak výborný konec roku ?
Protože jako správný parazit a egositický darebák využil únavy svých největších rivalů! (Čekal za bukem a stejně tak letos bude chtít hanebně využít v DC absenci Nadala) !!!!

Pokud všichni TOP hráči dobře zregenerují a potrénují, má minimální šance v závěrečných bojích na velkých turnajích!

Nevěřím tomu, že přidá další GS natož olympiádu, tam bude následovat pláč v semi, pak dlouhá pauza, aby zase přechytračil unavené soupeře na konci roku, ale tentokrát ani to mu stačit nebude!

S Rogerem snad už nikdo nemůže počítat na absolutní vrchol v kontextu celé sezony ATP.
Dílčí úspěch? Snad ano, domácí turnaj v Basileji, jeden arabský turnaj, nic víc nečekejte ...........

Uznávám jeho kvality z let minulých, ale s tím je teď KONEC, KONEC SE BLÍŽÍ, snad to ustojí a nezkazí si svojí vynikající obchodní značku a pověst gentelmana( z mého pohledu CHLADNÝ SOBEC BEZ EMOCÍ)

Jsem realista, nejsem proti RF nijak zaujatý.

Lepší hráči než RF : Djokovič, Nadal - letos se přidají i Máry, Potro.

Velmi v žebříčku postoupí ATP : Tomič a Kavčič
V žebříčku WTA : Martič a Marino

Všem krásné Vánoce a kapra bez kostí !!!!(Kdo nemá na Štědrý den na stole kapra, tomu bych ruku nepodal)

NAZDAR !
Reagovat
taffer
Teda ty jseš opravdu férovej, cituji: "Jsem realista, nejsem proti RF nijak zaujatý." A pár řádků výše: " ... jako správný parazit a egositický darebák ... ".
Tak sis' ulevil a teď hajdy dopsat domácí úkoly než přijde mamka z práce!
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno je to pravda a fakt!
Od RF nic nečekejte kolego .....
Reagovat
l00bor
Promin,ale budto tenisu vubec nerozumíš a nebo jseš ukrutný vemeno co nesnáší Federera.Tvuj článek mám zkopírovanej a v pulce roku ti ho připomenu.NAZDAR.
Reagovat
VlS
A kde na žebříku bodou Karadžič a Mladič? (když už máš ten srbský pohled na věc)
Reagovat
gigin
ale no táák :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze si si zase zabudol zobrat prasky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bálkánští tenisté a samozřejmě i tenistky mají tenisu hodně co nabídnout. S takovou Bojankou Jovanovski v nejbližší době počítám do TOP 10, to je skoro jasná věc = TUTOVKA !!!!!!

Jak někdo může mít rád toho Federera, takový suchar !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď si mě doslova šokoval. Takhle perfektní článek bych od tebe nečekal. Opravdu shrnul si to skvěle. Klobouk dolů.

Jen si neodpustím fakt, že Andy byl už letos lepší než Federer a taky doufám, že máš pravdu s tou Rebeccou.
Reagovat
smazaný uživatel
teda komentář ne článek :D
Reagovat
Pe3k
Na tebe se hodí hláška z červeného trpaslíka. Kocour (felix sapiens) vyvinul se z kočky domácí, má polovinu její inteligece :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Protože jako správný parazit a egositický darebák využil únavy svých největších rivalů!" :DDD

Voni byli chudinky unaveny, vona uz jim dosla stavicka. Nemela by sezona nahodou skoncit uz po USO, aby to bylo spravedlivy?:DDD Stejne po USO uz zadnej turnaj za nic nestoji a nikdo ho nechce, uz se vsichni videji na dovolenej a jedou tam vlastne jen aby se nereklo:DDD To jen Roger se setril celou sezonu, nesehral tezky zapasy, netrenoval a jen si uzival zivota, jenom proto, aby az budou vsichni unaveny moh vyhrat par bezvyznamnejch turnaju. Nejak takhle jsi to myslel?

Jestli o tenisu, alespon neco malo vis, tak ti musi bejt jasny, ze s Rogerem se bude muset pocitat, do ty doby, dokud neukonci karieru a i pak se budou hraci bat, aby nahodou nenahlasil comeback:)

Stejne si myslim, ze kdyby TM vyhral 6x Nadal tak z toho tady nekteri udelaji podnik sezony...
Reagovat
taffer
Tak ač oba nemám rád, na toho Murraye se dalo dívat:-) Nebo že by to bylo tou okurkovou sezónou?
Reagovat
smazaný uživatel
to bude po okurkach! :-)) Tolik jsem jich sice nesnedla, abych se dodivala na Djokovice, ale Andy mi taky nevadil!?! Nektere momenty pekne, krasna vymena s Rafou. Vypada to jen silove, ale s kazdym micem paradne stupnovat ten tlak a ziskavat po kruckach prevahu je strasne tezky...
Reagovat
taffer
Jj, silovej tenis se mi vůbec nelíbí (Nole, Rafa), takže to Noleho video bych nemohl vůbec, ale Andy mě právě příjemně překvapil tím, o čem píšeš. Takhle soupeře zatlačit a nevyhodit se (to se nám amatérům stává tak při 3. míči), to je taky pěkný. Jinak okurková sezóna brzy skončí (od ledna už se bude zase na co koukat).
Reagovat
smazaný uživatel
Vynikající video. Pro mě ta absolutně nejlepší kombinace hra Andyho + Linkin Park.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že se líbí :) Pro mě je nejlepší kombinace two steps from the hell a Roger Federer :)
Reagovat
tito
Tak jak to vidíte s grandslamy příští rok?
Za mne:
AO: Roger
FO: Rafa
W: Rafa
USO:Nole
Reagovat
Teo
AO = Roger
FO = Rafa
W = Roger
UO = Djoker/Roger

:o)
Reagovat
a.magerova
AO RF
FO RF
W RF
OH RF
USO RF
TM RF
DC Švýcaři

Člověk prý nemá mít malých přání, takže ať se Ježíšek převede :-))
Reagovat
VlS
Tipy jsou tipy, takže:
AO Nole
FO Roger
WIM Andy
OL Rafa
USO Nole
TM Roger
Reagovat
gigin
Tak tady je to jasné a bez diskuzí !! Aj bez Ježíška :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nemam zjisteno, kolik materialu na panenky ma k dispozici pes, takze real bez kouzel:
AO: Fedex
FO: Rafa
W: Fedex
USO: Nole
TM: Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme jak se na burze vyvinou ceny bavlnek a slámy :-)).
Reagovat
VlS
Slámu mám z vlastních zdrojů, bavlnky nakoupím v předstihu.
A co cena piškotů na burze? Aby se nestaly piškoty spekulativní komoditou. Ve skladeck už mám slámu, takže piškoty tam už nenaskladním°-))
Reagovat
smazaný uživatel
piskotky hezky nakoupit taky v predstihu a zavesit na mou strazni vetev! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, postradam tvuj GS tip! Hlavne se nevymlouvej na stret zajmu a pekne jdi s kozichem na trh. Neboj, kazdy patek po Dni dikuvzdani je prece Dnem bez kozesin!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) za sud piškotů je možno si předplatit vúdú služby na celý rok! Zvýhodněný set, neváhejte! :-))
Ale jak na ně dosáhnu, když budou vysoko u opeřené zprávařky? :-) A domácí sláma je nejlepší!

A sojkoo, přece je ti známo, že já netipuju...ale VÍM..o kožich se nebojím! :-))) Jdu věštit..posléze zde vyjevím.
Reagovat
smazaný uživatel
vcasny nakup piskotu zabrani spekulativnim machinacim. O distribuci se postaram ve spolupraci se svoji inscipientkou v zavislosti na spolehlivosti cupovani a prave platnych slevach.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Slevy nabízím jen v případě uzavření rámcové smlouvy. Pak zašlu do vzkazu obchodní a všeobecné podmínky k prostudování :-))).

A ty věštby...

AO - Djok/Murray,
FO - Djok
W - Fed
USO- Nějaké překvapení! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
avizovane podminky rada prostuduju, ale bez financniho reditele smlouva zatim jen VISi ve vzduchu. :-)

Jsem trochu zklamana tvou neduverou v miru pracovniho nasazeni Jeziska.......... :-(( Ale jedno "nove" jmeno taky pripoustim! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kyvadélko se na Ježíška neohlíží! :-) Ale je fakt, že tam byla trochu věštecká mlha (po včerejší besídce)..možná, že AO a USO se výsledkově prohodí :-).

A je mi jasný, že rámcovku by podepisoval VIS, ty bys mohla leda tak otisknout nožku :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl nejlepsi, je nejlepsi a bude nejlepsi, jedna povedena sezona Novaka na to nic nezmeni:)
Reagovat
gigin
Byl, není a nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
gigine!!!! :-) Drobny rozdil, divas se jen na zebricek, nas pohled ale smeruje mnohem dal. Do vecnosti! ;-)
Reagovat
tito
No zase tak dlouho to nebude, co Pete vytvořil svůj "věčný" rekord.:-). A ty jsou koneckonců vždy motivací k dalšímu překonání. Novakovo indispozice ke konci roku jsou signálem ale o Rafových kolenou se toho taky napovídalo více než dost. Uvidíme příští rok.
Reagovat
gigin
Já chápu,že se s tím těžko smiřujete :-))
Reagovat
gigin
je semi US těch dvou o kterých se tady bavíme
http://www.novakdjokovic.rs/news.php?akcija=vise&id=1416&jezik=2
Reagovat
kejv2
Sice jsem u toho jejich USO semi usnul (takze jsem to nedokoukal cele) ale zapas, ve kterym jeden vede 2:0, ma jasne navrch, a pak to takhle po..., bych asi za nejlepsi nepovazoval. Uz z ucty k Federerovi (jo, jeste doted me to pekne stve!!!)
Pro me nejlepsi bylo finale USO. Sice jsem taky usnul :-), ale videl jsem toho docela dost. Tolik neuveritelnych vymen v jednom zapase tenhle rok rozhodne jindy videt nebylo. Oba predvadeli svuj absolutne nejlepsi tenis po cely zapas, coz se rozhodne o tom semifinale rict neda.
Reagovat
steve79
Ted jsem četl, zajímavý článek na isport ohledně Federera.Tam odborníci pasují Rogera na post světové jedničky už po Wimbledonu. Myslím si, že to tak jednoduché nebude, protože Nadal se vrátí ve formě v jaké byl minulé roky a jetu také djokovič pořád.
Reagovat
gigin
No bude to těžká, těžká písemná práce :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
gigine, vim, ze to ctes nerad, ale Nole v zaveru sezony "mlel z posledniho" a to by se budoucimu tenisovemu "krali" rozhodne dit nemelo, je to vyrazne varovani, ze neco bylo spatne. Taky neverim, ze vsechno obhaji, ale vec nazoru, samozrejme.
Reagovat
gigin
já to čtu rád :-) Tak já nevím, snad si to uvědomil i sám, doufám. Však má svůj tým, lidi, kteří by mu měli radit a reagovat na to, co se stalo v závěru sezony. Taky tam bylo to zranění, trošku.. co? Ty mne vždycky tak doblbneš, dolekáš .. Pak nemůžu spát. Piš takové zprávy aspoň ráno, dopoledne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič teď s Tipsarevičem vypouští páru na dovolené a přístí rok bude podobný jako tenhle. Co se týče závěru této sezóny, řekl bych, že byl už trochu přesycen úspěchy, a když ještě vezmeme v potaz ty zdravotní problémy, tak si to celkem dobře dokážu vysvětlit.
Reagovat
a.magerova
Noleho letošní bilance 74/6 (výhra/prohra)

Roger měl úplně stejnou bilanci v roce 2004 a pak....
2005: 81/4
2006: 92/5
no je to BOREC ten náš Roger !!!
Doufám, že na No1 ještě dosedne :-))
Reagovat
gigin
Že jo :-))) Janek je v Keni. On je tam s ním, nebo co? :-)
Reagovat
gigin
další taková :-))) ale my už to máme spolu ujasněné.. aj s Titem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu presyceni uspechy snad jen, ze je Nole tim padem velmi skromna hvezda. Nevzpominam si na zadne dulezite jmeno tenisove historie, kteremu by stacila k uspokojeni uspechy jedna sezona. A pokud se uz presyceni dostavilo, sli okamzite "od valu."
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem to jako pro tuhle sezonu. Nemel uz dostatek psychickych sil dale vyhravat. Myslim, ze s novou sezonou prijde i novy hlad. :)
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne nesejckuju, jen sojkuju :-)), ale i tohle je jedno z varovani, o kterem mluvim. Ti pred nim fyzicke a psychicke sily ve (i po) sve prvni hvezdne sezone jednoduse meli....
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne nesejckuju, jen sojkuju :-)), ale i tohle je jedno z varovani, o kterem mluvim. Ti pred nim fyzicke a psychicke sily ve (i po) sve prvni hvezdne sezone jednoduse meli....
Reagovat
gigin
prosím tě, splň mi dvě přání: 1)ať ND příští rok smete všechno, co mu přijde pod ruku, ať se nám to všechno jednou provždy vyjasní. 2) naděl sojce pod stromeček trošku balkánského sýra. Děkuji ti moc. A taky děkuji a.magerove za tip, na koho se obrátit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1) jedna sezona sampiona nedela (dve taky ne), velikost hrace ukaze az cas

2) me neuplatis :-)))

3) Jezisek to dobre vi a nehne prstem
Reagovat
gigin
V České republice se sojka obecná vyskytuje v poměrně hojném počtu, ale je celoročně hájená. V minulosti byla na českém území běžně lovena a pojídána!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomu ja rikam spis osvicenstvi.... :-)))
Reagovat
a.magerova
Jsem si přečetla Tvá přání, no ale ať TO Ježíšek nesplete, jakože ND :-))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Davyd%C4%9Bnko
Reagovat
gigin
Ahoj. Hergot no.. tož to by byl průšvih celkem :-) Ale vidíš, co píše sojka. Ježíšek pro mne nehne ani prstem, takže ..... Každopádně děkuji moc za upozornění. Při příštích přáních jiným bytostem (ne tak líných a trošku soudných), budu raději jasně vypisovat celé jméno :-D
Reagovat
smazaný uživatel
je naopak velmi soudny, proto k pracovnim ukolum pristupuje selektivne. A liny rozhodne take neni - coz nam a.magerova po ukonceni sezony 2012 rada potvrdi! :-))
Reagovat
gigin
Teď už to mám opravdu jako Novak Djokovic (fakt je to lepší psát celé jméno, i to lepší vypadá, důstojně). Nestojí mi v cestě jedna obrovská překážka, jak to bylo v éře RF vs RN (tady se snad nikdo nesplete, ani ten Ježuch poblázněný od dvou bab), ale hned dvě !! Ovšem tady to bude asi marný boj :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lovena a pojídána :-))))).
Ale zdejší sojka je od Krakonoše, ta byla hájena vždy :-).
Reagovat
gigin
ano, protože je bonzačka !! A takových ty se zastáváš?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, přece nebudu fandit Trautenberkovi! :-))
A vůbec..my ze zvířecí říše musíme držet spolu ;-)
Reagovat
gigin
ale zrovna sojku se psem si moc dobře představit nedokážu :-)) Ale na druhou stranu v pohádkách jsou i brutálnější kombinace :-D A Trauntenberk je náhodou fajn :-)) Taky to neměl s tím Krakonošem jednoduché.. to byl nerovný boj..
Reagovat
a.magerova
Krakonoš měl kouzla a bonzáky (Sojka, Kuba, Ančí, Hajnej) ... to nebylo fééér.
Reagovat
smazaný uživatel
jen si ulovte a pojezte vsechny sojky, az dozvejkate posledni (jsme urcite pekne tuhe!) TEPRVE poznate zivot bez svedomi a spravedlive odplaty!!!
Reagovat
gigin
Sojka - vývoj početnosti: celkově 1982-2011 mírný vzestup, v posledních letech stabilní až klesající. Odhad celosvětové populace je asi desítky až stovky milionů (lidí je 7 miliard).
Reagovat
smazaný uživatel
slusna presila!..... Ale radeji si najdi Jestrabi zenu, at se ti zlepsi pri pojidani okurek predstavivost. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
.... dival jsi se na tu extraligu? Mne se tak sekal stream, ze jsem na to vubec nemela nervy! :-(
Reagovat
gigin
Chtěl jsem tam jet, jak jsem avízoval. Ale od včerejška se válím s chřipkou. Jako odporné :-( Hlavně ta nuda. No a na stream jsem samozřejmě jukl, ale to je ještě odpornější. Se to kouše, jak žraloci.
Reagovat
gigin
a pustil jsem si Novak vs Murray z letošního Říma, Novak vs Rafa z letošního Madridu a na závěr final of Wimblík !! A mám takový pocit, že chřipajzna odchází :-))
Reagovat
smazaný uživatel
hm, jsem si zase nabehla. Tak se brzy uzdrav! Jo a tyhle susene lecivky si hoooooooodne setri, moc novych v tehle kvalite uz nenajdes........ :-)))
Reagovat
gigin
za přání brzkého uzdravení. Prej - sušené léčivky :-))) Pro jistotu si pustím pár epizod z Krkonošských pohádek, ať se ještě pořádně ujistím o tvé nátuře :-D
Reagovat
gigin
Jo a teď mi volal doktor co a jak, tak jsem mu řekl, čím se léčím. Povídal,že paráda a kdyby se náhodou stav začal zhoršovat mám si okamžitě pustit semi US. Říkal, že je v podstatě jedno jestli 2010 nebo 2011. Ale prej to 2011 bylo při vlastním podání, tak že možná raději to :-)) ty jedna sušivá léčivko :-))))
Reagovat
gigin
a šušená :-)
Reagovat
a.magerova
kde se Krakonoš nudí a vymýšlí na Trautenberka podraz :-((
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze pan doktor rikal FO 2011, aby se gigin poradne vypotil!!!!
Reagovat
gigin
Nuda je hnus a já se trošku stydím a omlouvám :-(
Reagovat
gigin
Ano, to jsme taky zvažovali, ale to by se jednalo o krátkodobou léčbu, která sice má účinek, ale problém neřeší. Doslova řekl: Jedna vlaštovka jaro nedělá. Je to dobrý,zkušený doktor :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsssssss, v dnesni dobe se leci moderne, sirokospektralne, kratkodobe, intenzivne, efektivne (Basilej, Pariz, TM...) nepriklada ti nakonec ten nestastny starousek jeste pijavice???
Reagovat
gigin
dobrý, zkušený, nešťasný staroušek - to mi něco (někoho) připomíná :-)
Reagovat
gigin
už toho raději nechme :-) mne to pak mrzí
Reagovat
a.magerova
Finále Basilej a TM (letošní nebo loňské - to je jedno) a letošní finále Paříž - to je lék na všechno (takovou medicínu nemá ani Krakonoš) :-)))
A i Novak léčí...
http://www.youtube.com/watch?v=tWzx1ey6gOg&feature=related
Reagovat
gigin
že má sojka pravdu !! Ona je už dost poštengrovaná, tak tebe jsem musel taky trošku poštengrovat :-D Děkuji Vám děvčata za hezkou debatu a tím pádem hezký den !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist